Gość: mgr IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 11:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rudi Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.iqs 28.10.03, 11:49 Niestety nie da sie w pelni zbojkotowac korzystania z taksowek (wiele firm bez tego mialoby klopot z funckjonowaniem) ale moznaby by chociaz jakos w inny sposob ich "ukarac". Moze ograniczyc korzystanie z ich uslug do minimum? Wtedy jak czesc z nich pojdzie na bezrobocie problem w czesci sie sam zlikwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawo protestując narażają sie na straty większe niż zakup.. IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 13:03 kasy fiskalnej. Bo obliczmy koszt dojazdu do Warszaway i siedzenia tu przez kilka dni. Niektorzy przyjechali tu przeciez juz trzeci raz. Cos pachnie tu niezłym przekrętem. Panowie taksówkarzenie mają az tak źle, a boją się utratu "przywilejów" niepłacenia podatków jak wszyscy inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: protestując narażają sie na straty większe ni IP: *.axelspringer.com.pl 28.10.03, 15:46 dla Ciebie i kilku innych osób... oficjalne, potwierdzone stanowisko. zadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy samochodu z zainstalowana kasa fiskalna. koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawo Re: protestując narażają sie na straty większe ni IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 16:14 Gość portalu: t. napisał(a): > dla Ciebie i kilku innych osób... oficjalne, potwierdzone > stanowisko. > > zadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy samochodu z > zainstalowana kasa fiskalna. > > koniec. A czemu? Bo jakos mi sie nie chce w to wierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew zWrocławia KAŻDEGO Z OSOBNA SLD OSKUBIE DO ZERA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 17:43 DEMOKRACJA MOŻE ISTNIEĆ JEŚLI SĄ LUDZIE ZDOLNI SPRZECIWIĆ SIĘ WYNATURZENIU WŁADZY. Dziel i żądź. Podpuść motłoch to sam zadepce twoich wrogów. Czy wszyscy oburzeni na taksówkarzy nie widzą że dzięki swojej niezależności jest to jedna z nielicznych grup zawodowych (społecznych) zdolna do sprzeciwu wobec władzy. Nie chodzi o SLD czy inne mafie partyjne. Chodzi o pełną bezkarność i brak kontrioli nad biurokracją zwłaszcza skarbową. Wiem, że "warszawka" to w większości urzędasy, żyjące ze zdzieranych z prowincji podatków. Dlatego tak się oburzają gdy ktoś ich nie chce płacić. ZABLOKOWAĆ WARSZAWĘ TOTALNIE. NIECH ODDA PODATKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Nieposłuszeństwo obywatelskie.. IP: *.ipt.aol.com 28.10.03, 17:50 .. jedyna słuszna odpowiedź na dyktat urzędasów !! Gość portalu: Zbigniew zWrocławia napisał(a): > DEMOKRACJA MOŻE ISTNIEĆ JEŚLI SĄ LUDZIE ZDOLNI SPRZECIWIĆ SIĘ > WYNATURZENIU WŁADZY. Dziel i żądź. Podpuść motłoch to sam > zadepce twoich wrogów. Czy wszyscy oburzeni na taksówkarzy nie > widzą że dzięki swojej niezależności jest to jedna z nielicznych > grup zawodowych (społecznych) zdolna do sprzeciwu wobec władzy. > Nie chodzi o SLD czy inne mafie partyjne. Chodzi o pełną > bezkarność i brak kontrioli nad biurokracją zwłaszcza skarbową. > Wiem, że "warszawka" to w większości urzędasy, żyjące ze > zdzieranych z prowincji podatków. Dlatego tak się oburzają gdy > ktoś ich nie chce płacić. ZABLOKOWAĆ WARSZAWĘ TOTALNIE. NIECH > ODDA PODATKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas z prowincji i warszawki Re: KAŻDEGO Z OSOBNA SLD OSKUBIE DO ZERA IP: 81.210.21.* 28.10.03, 18:08 Gość portalu: Zbigniew zWrocławia napisał(a): > > Wiem, że "warszawka" to w większości urzędasy, żyjące ze > zdzieranych z prowincji podatków. Dlatego tak się oburzają gdy > ktoś ich nie chce płacić. ZABLOKOWAĆ WARSZAWĘ TOTALNIE. NIECH > ODDA PODATKI. Niedouku jeden. Warszawa wyparcowuje wiecej niz 50% wszystkich podatkow, jakie wpywaje do skarbu panstwa. To w warszawce w wiekszisci przypadkow maja swoje siedziby woelikie korporacje miedzynarodowe. Gdyby wszytkie wplywy z podatkow pozostaly w watszawce, a nie bylyby redytrbuowane na prowincje, to prowincja zdechlaby z glodu, a w warszawce byloby juz dawno metro i wszytkie mosty jak nalezy, ulice bez dziur, itp. itd. NIEDOUK jestes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek_wojo Re: KAŻDEGO Z OSOBNA SLD OSKUBIE DO ZERA IP: *.247.221.203.acc04-stge-pth.comindico.com.au 29.10.03, 01:46 Madry czlowieku w warszawie, pozdrawiam. Wybacz bo jestem troche niedouczony przez te 15 lat w australi. To ile sie w warszawie produkuje stali? wydobywa wegla, siarki miedzi? ile produkuje lokomotyw i ile buduje sie statkow? O wlasnie zapomnialem o zbozu czy w warszawie rosnie przenica? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sparky Re: KAŻDEGO Z OSOBNA SLD OSKUBIE DO ZERA IP: *.mis / localhost 29.10.03, 08:23 Faktycznie te 15 lat odcięło Cię od kraju - popatrz najpierw na wyniki resortów, na które się powołujesz. Siarka już się praktycznie skończyła, kopalnie węgla padają jak muchy, o hutach można będzie niebawem zapomnieć, a co do pszenicy to chyba coś pokręciłeś z Ukrainą. Polska już od ponad 50 lat nie ma dostępu nie tylko Morza Czarnego, ale też Lwów jest poza naszymi granicami. Zajmij się więc hodowlą kangurów, zamiast zabierać głos o kraju, który znasz już tylko z legend o propagandzie sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: KAŻDEGO Z OSOBNA SLD OSKUBIE DO ZERA IP: jednosci:* / 192.168.0.* 29.10.03, 13:10 Gość portalu: tomas z prowincji i warszawki napisał(a): > Niedouku jeden. Warszawa wyparcowuje wiecej niz 50% wszystkich > podatkow, jakie wpywaje do skarbu panstwa. To w warszawce w > wiekszisci przypadkow maja swoje siedziby woelikie korporacje > miedzynarodowe. Gdyby wszytkie wplywy z podatkow pozostaly w > watszawce, a nie bylyby redytrbuowane na prowincje, to prowincja > zdechlaby z glodu, a w warszawce byloby juz dawno metro i > wszytkie mosty jak nalezy, ulice bez dziur, itp. itd. NIEDOUK > jestes!!! Niech Warszawa zacznie rządzić sama sobą. Niech powstanie nowe autonomiczne państwo. Tylko, że wtedy opierd...cie się od innych polskich miast. Zobaczymy, jak długo pociągnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metiu BRAWO SPARKY IP: 80.48.251.* 29.10.03, 14:44 hehehe, ladnie mu powiedziales chcialem napisac dokladnie to samo ale przeczytalem twoj post i juz nie musze PZDR!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metiu Re: KAŻDEGO Z OSOBNA SLD OSKUBIE DO ZERA IP: 80.48.251.* 29.10.03, 14:40 Zbigniew jestes tak k....wa glupi ze zal mi dupe sciska, zaraz chetnie do ciebie bym pojechale i ciebie zablokowal. nie masz chyba pojecia co sie dzieje w warszawie i jak wygladaja protesty, jak to wplywa na mieszkancow i ich zycie, ja sie z tym godze bo tak sie sklada ze u nas jest sejm, ministerstwa itd, wiec ludzie jak chca protestowac to przyjezdzaja do zrodla, czyli do warszawy trudno taka jest demokracja i wszyscy maja do tego prawo, jedyne co mnie tylko tak naprawde oslabia to opinie takich zakompleksionych ludzi jak ty. niestety glupi jest ograniczony a ograniczony jest glupi, ty jestes tego najlepszym dowodem jeszcze raz zal dupe sciska jak sie czyta tego typu opinie, P.S. wrocla to fajne miasto szkoda ze ty tam tylko mieszkasz, przeprowadz sie gdzies na srodek baltyku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: protestując narażają sie na straty większe ni IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.10.03, 13:16 > zadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy samochodu z > zainstalowana kasa fiskalna. Bzdury wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYM Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 212.69.76.* 28.10.03, 13:11 Nie, nie da sie zrezygnowac z taksowek zupelnie, zreszta to byloby dzialanie na zasadzie "na zlosc babci odmroze sobie uszy". Wystarczy zamawiajac taksowke wyraznie zaznaczyc, ze prosisz o taksowke wyposazona w kase fiskalna - kilkuset taksowkarzy juz zainstalowalo w swoich samochodach taka kase, czemu w takim razie nie poprzec chocby w ten sposob ludzi przestrzegajacych prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunt Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 29.10.03, 20:40 popieram, zamawiaćtylko taksówki z zainatalowanymi kasami fiskalnymi 9skończą się wtedy dopalacze przy taksometrach czy też inne sztuczki oraz jazda bez licznika) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 194.9.223.* 28.10.03, 14:23 spoko, spoko - bedą wspaniale funkcjonowac, jesli dogadaja sie z dowolna firma kurierska, gdzie mozna nie tylko przewieźć z miejsca na miejsce wazny dokument, ale za te sama, zryczaltowana kwote przewiezc osoby. Wszystko bez zadnej kasy fiskalnej, na przelew na podstawie miesiecznej faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksi Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:03 ja Ciebie zlikwiduje... za kogo sie masz...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 05:59 Gość portalu: taksi napisał(a): > ja Ciebie zlikwiduje... za kogo sie masz...?? no wlasnie, tacy jestescie panowie. chamscy i zarozumiali. a swiadczycie TYLKO uslugi. a klient ma prawo do wszystkiego, wy do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 05:58 Ja juz stosuje represje wobec taksowkarzy. Kiedy sie spozni choc minute, zamawiam inna korporacje, nawet kiedy widze ze podjechal. Kiedy przychodzi do placenia zadam reszty, co do grosza. Cwaniacy taksowkarze, jak rachunek wynosi np. 10.50 beda sie klocic o te 50gr. jak wyniesie 9.50, wezma dyche i ani mysla wydawac reszte. Wiec od czasu pierwszego protestu zadam dokladnego rozliczenia sie albo place karta. Mam w zanadrzu kolejne represje. bede zadal rachunku, dokladnie wypisanego z dokladnym opisem trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szn Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.osow.pl 28.10.03, 11:50 olac ich!!przez kilka tygodni nie zamawiac taxy i prosic znajomych o podwiezienie.Jak spadna im przychody wiecej nie odwaza sie zadzierac ze spoleczenstwem!!PS.w tej chwili MF ma moje clkowite poparcie(choc nie przepadam za SLD)!!PS2.Cale szczescie mieszkam w Szczecinie a nie w Wawie...moje szczere wyrazy wspolczucia dla mieszkancow stolicy!!pozdrawiam!!i trzymajcie sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varsavianin jutro zamawiamy taxi ;-) IP: *.woi.waw.pl 28.10.03, 11:56 strajk pasażera już jutro, jak się cieszę ;-))) tarchomin, choszczówka, może daleki wawer? ja naprawdę mam już dosyć strajków w warszawie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cefek Re: jutro zamawiamy taxi ;-) IP: 62.111.233.* 28.10.03, 12:29 Gość portalu: varsavianin napisał(a): > strajk pasażera już jutro, > jak się cieszę ;-))) > > tarchomin, choszczówka, może daleki wawer? UR-SUS! PIA-SECZ-NO! ZIE-LON-KA! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi Re-Akcja klientów!!! IP: *.netia.pl 28.10.03, 12:47 Ogloszona zostala solidarna akcja odwetowo-protestacyjna klientów: W dzien po strajku kierowców, zamawiamy taxi we wszystkich warszawskich korporacjach, a nastepnie zapominamy o zamówieniu, a na wszelkie telefoniczne upomnienia grzecznie (to wazne) odpowiadamy do sluchawki "Zlecenie odwolane, strajk klienta". Prosze przeslijcie te wiadomosc dalej, chodzi o jak najszerszy udzial nas,klientów. Oczywiscie najlepiej zamawiac taxi gdzies daleko, choc nie za daleko od Centrum, bo sie zorientuja (Ursus, Pyry, Falenica, Wrzeciono,...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vpw Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.crowley.pl 28.10.03, 15:24 A mojego nie ma. Oczywiscie, ze uwazam, ze taksowkarze racji nie maja i na zasadzie takiej jak kazdy inny zawod i detal maja z kas fiskalnych korzystac. Natomiast napewno nie MF z tym dziwnym plastusiem swoim rzecznikiem ani niezbyt rozsadnym uzasadnieniem, ze to UE zmusza nas do stosowania kas fiskalnych nie ma mojego nie tylko popracia ale i zaufania. Oni po prostu klamia jesli chodzi o powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 195.117.149.* 28.10.03, 16:15 > Oni po prostu klamia jesli chodzi o powody. Powtórzę, się, ale niech tam :) Powody są jasne, przejrzyste i... uczciwe. Trzeba zrealizować dane obietnice i pomóc opchnąć z magazynów wyprodukowane przez "kolesi kolesi" kasy fiskalne. I finito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.u.mcnet.pl 29.10.03, 14:29 mam wrazenie ze wiekszosc ludzi w tym kraju cieszy sie ze cos zlego sie dzieje w Warszawie, wszedzie spotykam sie z represjami za to ze jestem wlasnie z Warszawy, wiec tym bardziej dziekuje za cieple slowa, juz mi uszami wychodza ataki na mnie z powodu pochodzenia i coraz mniej przychylniej patrze na dzisiejszych mieszkancow Warszawy, z ktorych wiekszosc nie jest natywnie z Warszawy i mimo ze tu zyje i zarabia pieniadze, caly wolny czas spedza na atakowaniu tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYTAXI na drzewo z taksowkarzami!!! IP: armagedon:* 28.10.03, 11:52 Taksówkarze to gląby!!!Nie chodzi im o kasy tylko o kase ponieważ już nie pojeżdżą sobie bez wlłączania licznika!!! A pomyslcie ci taksowkarze z Gdyni,Łodzi itp przyjeżdżają tu już poraz wtóry tracą pieniądze na beznyne i nie mają tego dnia klientów.A za te pieniadze co wydaja na benzyne aby przyjechac sobie postrajkowac juz dawno kupili by sobie kasę!!! Proponuje abysmy teraz WSZYSCY ZADZWONILI I ZAMOWILI PO TAKSOWKE A POZNIEJ GDY ZADZWONIA ZE TAKSOWKA CZEKA ODPOWIEDZIEC:"MY PASAZEROWIE STRAJKUJEMY"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajemajo Jutro akcja "Odwet" IP: *.securities.com.pl 28.10.03, 11:57 Zamawiamy taksowki i potem przepraszamy i rezygnujemy. Dodatkowo uprasza sie o korzystanie z uslug taxi tylko w wyjatkowych wypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Jutro akcja "Odwet" IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 12:03 Popieram! Swietny pomysl!!! Tylko trzeba go szybko rozpropagowac. I moze ustalmy jakas godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajemajo Re: Jutro akcja IP: *.securities.com.pl 28.10.03, 12:05 Mysle, ze godzina dowolna,... ja maile do znajomych i gdzie sie da juz wyslalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Jutro akcja "Odwet" IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 12:05 Mam jeszcze lepszy pomysl. Zrobmy tak samo, tylko zamawiajac kilka taksowek z roznych korporacji w to samo miejsce. Wtedy nie beda mieli watpliwosci, ze zostali zrobieni w trabe i dopiero poczuja, ze pasazerowie ich rowniez maja w glebokim powazaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htmgdlk Re: Jutro akcja "Odwet" IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 28.10.03, 12:12 ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Jutro akcja "Odwet" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:05 ja Ciebie bambrze mam w glebokim poszanowaniu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cefek Nie korzystam z taksowek IP: 62.111.233.* 28.10.03, 12:25 Do domu mam nocny. Ale nawet, gdybym go nie mial, wolalbym isc w nocy w sniegu piec godzin, niz dac zarobic cholernym zlotowom. NIGDY nie wsiade do taksowki, chyba, ze nie bede mial wyboru. Za duzo kombinuja i za duzo chamstwa pokazuja. Mam nadzieje, ze inni Warszawiacy mysla tak samo, jak ja. Oby juz nigdy taksowkarzom nie szlo tak dobrze, jak przed strajkami. Akcja odwet? Powinna trwac przez caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYM Re: Jutro akcja "Odwet" IP: 212.69.76.* 28.10.03, 13:08 nie zamierzam jutro nikogo za nic przepraszac. Wrecz przeciwnie - wyraznie poinformuje ponaglajaca mnie dyspozytorke, ze nie zejde, bo wlasnie rozpoczalem strajk pasazera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpuś Re: Jutro akcja IP: *.crowley.pl 28.10.03, 13:29 proponuję tak: jeśli muszę zamawiam taxi, ale z zastrzeżeniem że ma być z kasą fiskalną. innej nie chcę. i dodatkowo zamiawiam 10 buraków bez kasy, wsiadam do tej z kasą a im pokazuję fakena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotor ODWET IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 15:02 Ci którzy muszą pojechać taksówką - niech domagają się taryfy z zamontowaną kasą fiskalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Jutro akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 11:09 proponuje nie dawac napiwkow tylko tyle ile sie nalerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinche głupota IP: 193.0.117.* 28.10.03, 11:56 za te 2 kursy do Warszawy i za kursy jakie by mieli w ciągu tych dni mogli by zarobić wystarczająco duzo $ żeby kupić te cholerne kasy. Ale nie, oni muszą protestowac...Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżwa niech złodzieje nie robią łachy! ukrócić proceder!!!! IP: 81.210.54.* 28.10.03, 11:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 193.201.167.* 28.10.03, 12:02 A dlaczego nie bedą protestować we Wszystkich Świętych? Wolne sobie zrobią od strajku? No, no.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEZAR BOJA SIE CIERPY !!! IP: *.baplc.com 28.10.03, 12:02 bo kasa fiskalna pokazuje czarno na bialym ile i za co placisz; juz cie nie skasuja 150 zlotych za przejazd z lotniska na centralny !! bardzo dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antytaxi JUTRO O 17 POD MIS.FINANSOW"AKCJA ODWET"!!! IP: armagedon:* 28.10.03, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antytaxi Re: JUTRO O 17 POD MIN.FINANSOW IP: armagedon:* 28.10.03, 12:17 o tej godzinie i w tym miejscu proponuje akcje odwet!!!dla wszystkich!!!!zamawiajmy na ta godzine jak najwiecej tam taxi i rezygnujmy z nich!!!ODWET NALEZY DO NAS PASAZEROW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: JUTRO O 17 POD MIN.FINANSOW IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 12:24 E tam pod MF. Ogolnie zamawiac przez caly dzien z roznych korporacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: JUTRO O 17 POD MIN.FINANSOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:06 jak bym mial takiego glupka jak Ty w rodzinie to bym go utopil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkot - tak! Kamieniami w ich cacuszka IP: *.int.warszawa.sint.pl 28.10.03, 12:21 Wreszcie skoro ich stac na benzyne do Warszawy, wyzerke w Warszawce, jeden dzien wolny, to jedynie obawa przed blacharzem i nowymi szybami powstrzyma ich chec do przyjezdzania cacuszkami. Jakby tak spakowali sie w autobusy i przyjechali jak zwykli smiertelnicy a nie paniska, to takich klopotow dla mieszkancow by nie bylo. Ale paniska musza pokazac sie swoimi brykami w miescie, bo inaczej czuja sie slabi. Ja place 40% podatku. Czasami miesiecznie jest to 4 razy ryczalt tego co ROCZNIE placa taksowkarze. Czy tez moge protestowac? Nie chce zeby z mojego podatku potem placic emerytury i renty tym darmozjadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cefek [...] IP: 62.111.233.* 28.10.03, 12:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.gdynia.mm.pl 28.10.03, 12:28 Ludzie!! Czemu nie zaproponujecie kas fiskalnych na przyklad lekarzom?? Wydaje mi sie ze jezeli sie decydujemy na taksówke to sami wybieramy jakie straty za to poniesiemy. Taxiarze płacą podatki i to nie małe. Do lekarza chodzimy z musu i tez płacimy.. IM NALEZY SIE DO D....dobrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 28.10.03, 12:32 Wiwat akcja "ODWET"!!!!!!!!!!!! Zgłaszam pełną gotowość bojową !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy__23 [...] IP: *.rz.hu 28.10.03, 12:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.icpnet.pl 28.10.03, 12:41 Wszyscy płacą podatki dlaczego taryfiarze ryczałtem i jeszcze większość z nich jest na krusie. Jak im się nie podoba, to niech się przekwalifikują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Niech im "laczki" sparcieja w oczekiwaniu na Klienta! IP: *.dmz.infor.pl / 192.168.35.* 28.10.03, 12:41 Wiekszosc zlotow jezdzi jakby mieszkali w Afryce (bez obrazy dla tego kontynentu i jego mieszkancow): bez kierunkowskazow, bez kultury, bez glowy (ze o przekretach "na szafie" nie wspomne). Lby chyba miedzy nogami maja, wiec widza jakis zwiazek miedzy faktem, ze kilka tysiecy kierwcow korkach, a mozliwoscia zmiany niekorzystego dla nich przepisu. Ktorego Waznego Urzedasa to martwi? Zadnego! I tak zawiezie swoj tlusty tylek do roboty na tylnym siedzeniu palac po drodze beznyzne z moich podatkow i - jesli dorobil sie szoferaka - czytajac gazete kupiona za pieniadze z tego samego zrodla (ew. wyjechal dzis "w delegacje"). Niech ida taksowkarskie matolki do wiadomego urzedu i stana pod gabinetami Waznych Urzedasow i tam probuja cos zmienic. Jak tak jezdza bez sensu, to mogliby chociaz w kazdym samochodzi miec odpowiednio: wkur***nego gornika, sfrustrowanego kolejarza, niezadowolona pielegniarke i narzekajacego portowca. Flagi przez okna i wio! Siedzialbym bym soebie w domu i ogldal w telewizji: 4 w 1! DO ROBOTY, K***A WASZA M**!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JASIO Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.k.mcnet.pl 28.10.03, 12:46 TAK TAK PROTESTUJA CI CO NIE PŁACA ZUSU ANI PODATKÓW . MAM ZNAJOMEGO TAKSÓWKARZA I WIEM DOSKONALE JAK TO WYGLADA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.nfosigw.gov.pl / 194.181.191.* 28.10.03, 12:58 "Bycie taksówkarzem" to czasem przykrywka dla zupełnie innej działalności. Okazja do "wyprania" dochodów (nieopodatkowanych) z zupełnie innych źródeł. Ci to dopiero mają dużo do stracenia ! Niestety Panowie, "koniec balu". A my Drodzy Pasażerowie - kierunek: akcja ODWET ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.pjwstk.edu.pl 28.10.03, 12:51 Polska samowolka.... Odpowiedz Link Zgłoś
robert.g5 Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie 28.10.03, 12:54 --Kierowcy Warszawscy powinni się zmówić i zablokować Taksówkarzom wjazd do Warszawy !!!!!!! BOBO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 13:35 Na ulice Warszawy powinny wjechać buldożery i usunąć z jezdni blokujących ruch taksówkarzy.Jest bardzo dużo chętnych kandydatow na taksówkarzy , którzy zainstalują kasy fiskalne w taksówkach w 100 % na swój koszt , byle mieć pracę. Znaczna część protestujących taksówkarzy to zwykli oszuści , którzy oszukuja i klientów i skarb państwa.Wprowadzenie kas fiskalnych zdecydowanie zmniejszy zakres oszustw taksówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA74 Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 212.244.166.* 28.10.03, 12:53 Nie zebym byl za taxiarstwem Dla mnie to zera kompletne. Jak widze takiego jak mi przed nosem po przejsciu dla pieszych przejezdza to mnie krew zalewa. Bo jemu sie spieszy to moze miec w dupie moje zycie. Ale z drugiej strony kto ma w tym interes by montowaili kasy. Ciekawy jekie to czerwone scierwo post PRL-owskie lajno czerwone ma w tym interes. Mysle ze tym ktos z nich chandluje. I widzi w tym niezly interes. Bo tak czy siak zety placa podatki. Jedni drugich warci A na koncu my tracimy na tym. Pozdrawiam AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 195.117.149.* 28.10.03, 12:59 Złodziejstwem jest ustawowy nakaz instalowanie różnych g***, które naprodukowali kolesie kolesi i zalega im teraz w magazynach. Wszystkim, którzy chcą odwetu na taksówkarzach, życzę, by kiedyś kupując papier toaletowy musieli sobie najpierw wyrobić elektroniczny dowód osobisty (za 500 PLN) i kupić przenośny rejestrator wydatków (za 2800 PLN). Zdumiewające, że forumowicze tak gorąco protestują przeciwko "opłacie na autostrady" (skądinąd zbójeckiej). Cóż, gdy czerwoni kradną innym - to dobrze, a jak nam - to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajemajo [...] IP: *.securities.com.pl 28.10.03, 13:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Kali? IP: 195.145.80.* 28.10.03, 13:17 > Cóż, gdy czerwoni kradną innym - to > dobrze, a jak nam - to źle. Jak taksowkarz blokuje droge (w imie rownie metnych interesow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Taksiarze do roboty IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 28.10.03, 13:59 Ja nie oceniam tego, czy sprawa jest sluszna czy nie. Idzie o forme: bezsensowne, bezcelowe, nieskutecznie jezdzenie bryczka po ulicach W-wy, prowadzi do konkluzji, ze organizatorzy sa glupcami! Chyba, ze widzisz jakas zaleznosc miedzy wk***em moim i tysiecy innych mieszkancow , a wprowadzeniem lub nie kas fiskalnych do taksowek????. Do idei wspolnego prostestu odnioslem sie we wczesniejszym poscie; w taksowce powinna sidziec obok zlotowy: Pani Pielegniarka, co bez lapowy pozwoli sie choremu zaszczac tak, ze z drugiej strony materaca mu poleci, gornik, co po Ojcu odziedziczyl przeswiadczenie, ze MU SIE NALEZY i rolnik, co bral kredyt, gdy dawali (na marginesie tylko jemu na tak dogodnych warunkach), a teraz zdziowny, ze splacac trzeba. Do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie 28.10.03, 13:18 A ja jutro zamówię kilkanaście taryf - z telefonu mojego, firmowego, żony, budki telefonicznej, z domu i nie wyjdę do żadnej. Zrobię to na 100 %! Jestem wkur....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 195.117.149.* 28.10.03, 13:38 > A ja jutro zamówię kilkanaście taryf - z telefonu mojego, firmowego, żony, > budki telefonicznej, z domu i nie wyjdę do żadnej. Zrobię to na 100 %! Jestem > wkur....... Jeszcze bardziej będziesz, gdy w przyszłym roku LSD zaserwuje Tobie biopaliwa, opłatę autostradową, 22% VAT na internet i gazety, akcyzę na gaz i wodę, opłatę na rozwój sieci telekomunikacjnej, podatek od Linuksa, a zdjęcia do paszportu będziesz mógł robić tylko u jednego, certyfikowanego fotografa. Albo coś jeszcze innego, czego nie sposób dziś przewidzieć, a co się zrodzi w ich jurnych umysłach. Pamiętaj! dziś dymają taksówkarzy, jutro wydymają CIEBIE. I dobrze, bo siedzisz i klniesz, zamiast się przyłączyć. Pozdr. PS. Nie jestem w żaden sposób związany z taksówkarzami, ale wiem, do czego zdolni są czerwoni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajemajo Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.securities.com.pl 28.10.03, 13:42 > Pamiętaj! dziś dymają taksówkarzy, jutro wydymają CIEBIE. I dobrze, bo siedzisz > > i klniesz, zamiast się przyłączyć. > Pozdr. No,... jeszcze tego brakowalo, zebym przylaczy sie do dymania ;-) Wystarczy, ze dzis od rana taksowkarze mnie dymaja. Tu nie chodzi o "tak" czy "nie" dla kas, ale o to w kogo jest wymierzony protest. A jak czerwoni wymysla dla mnie jakis podatek to pojde i zablokuje taksowkarzy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 195.117.149.* 28.10.03, 14:08 > Tu nie chodzi o "tak" czy "nie" dla kas, ale o to w kogo jest > wymierzony protest. > > A jak czerwoni wymysla dla mnie jakis podatek to pojde i > zablokuje taksowkarzy tak ? To nie tak. Możesz w takim wypadku narzekać przy kuflu piwa na rząd, parlament... Możesz pisać protesty, petycje, ogłosić protest i nie wychodzić z domu... Ale suma sumarum - rząd Ciebie OLEJE - i płacić będziesz. Aż pewnego dnia stwierdzisz, że [***] złodzieje zabrali Tobie 95% Twoich ciężko i uczciwie zarobionych pieniędzy. W systemie demokratycznym partie rządzące w swoim postępowaniu jako cel mają utrzymanie władzy. Duże protesty społeczne - połączone z demonstracjami - przeciwko pewnym decyzjom mogą te decyzje zmienić. Paraliż stolicy jest, niestety, efektem ubocznym. Generalnie w Warszawie żyje się lepiej niż gdzie indziej, łatwiej tu też o pracę, średnio płace są też wyższe. Tu swoje siedziby ma biznes. Ale też rząd i parlament. To jest cena życia w stolicy. Protest przeciwko instalowaniu kas fiskalnych jest jak najbardziej SŁUSZNY! Jakoś jeszcze nikt z MF nie odpowiedział na pytanie, czego nie mają nowoczesne taksometry? Bo to, że nie rejestrują czasu pracy, wzbudza tylko u mnie śmiech. A czy to nie jest tak, że kilku producentów kas fiskalnych ma spore zapasy tego badziewia (bo już dawno mieli obiecane, że w taksówkach będą kasy) i wpływa na rząd, żeby mogli szybko upchnąć swój towar? Nieee, Polska to kraj, w którym jest to niemożliwe... Pod pretekstem dostosowania do norm UE będzie można wydać nawet najbardziej kretyńskie ustawy, których koszty realizacji my poniesiemy. A właśnie, ciekawe, co dla klientów będzie oznaczać, że taksiarze będą płacić VAT? Oczywiście - wyższe rachunki! I będzie wtedy biadolenie, że wysokie podatki, że rząd jest taki i owaki... Życzę szybkiego rozładowania korków w mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph+ Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.int.warszawa.sint.pl 28.10.03, 15:16 Gość portalu: droch napisał(a): ~ > nawet najbardziej kretyńskie ustawy, których koszty realizacji my poniesiemy. > A właśnie, ciekawe, co dla klientów będzie oznaczać, że taksiarze będą płacić > VAT? Oczywiście - wyższe rachunki! I będzie wtedy biadolenie, że wysokie > podatki, że rząd jest taki i owaki... Glupoty piszesz. Wyzsze rachunki za taksowke nie bedzie biadoleniem na za wysoki poradtki i rzad. Jest popyt i podaz, a kazdy ma placic podatki rowno. Jesli Taxi teraz placi ryczalt i KRUS, to ja jako obywatel 3 kategorii placacy 40% podatku, jest traktowany niezgodnie z konstytucja, bo wszyscy obywatele maja byc traktowani rowno. Co najwyzej, zmaleje Ci liczba chetnych na taksowke ale to jest prawo popytu i podazy oraz roli elastycznosci ceny. > Ale suma sumarum - rząd Ciebie OLEJE - i płacić będziesz. Aż pewnego dnia > stwierdzisz, że [***] złodzieje zabrali Tobie 95% Twoich ciężko i uczciwie > zarobionych pieniędzy Glupoty prawisz ponownie. Zlodzieji nalezy eliminowac z rzadu, ale rzaqd to panstwo a panstwo to MY. Podatki placi sie na renty, emerytury, utrzymanie tej napuchnietej administracji, infrastrukture itp. Jesli rzad nie bedzie mial podatkow, nie bedzie wyplacal emerytur, rent a na samym koncu zakonczy zatrudniac swoja administracje i mozna sprzedac caly kraj jacznie z Toba jakims "innym" Zycze Taksowkarzom zwiniecia interesu, zostania bezrobotnymi i ludzenia sie, ze inni placacy podatek, nie zbuntuja sie, kiedy poprosisz o zasilek, pomoc socjalna az do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droch Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 195.117.149.* 28.10.03, 16:08 > Jest popyt i podaz, a kazdy ma placic podatki rowno. Kto to powiedział? Tu się w oczywisty sposób mylisz. Ogólnie powiem, że chyba lepiej jest, gdy w niektórych przypadkach część podatników płaci mniejsze podatki. Dotyczy to przede wszystkim malutkich jedoosobowych firm o niewielkim obrocie. Czy taksówkarze też to tej grupy powinni należeć, do inna sprawa. Alternatywą jest sprawić by jakakolwiek mała firma była nieopłacalna - do czego nasz rząd zmierza, a ludzie poszli na zasiłek, ewentualnie do pracy w hipermarkecie. A zasiłek jest finansowany z Twoich podatków, które trzeba będzie podnieść. A może uważasz żeby nie płacić zasiłku w ogóle, a ludzi całe rodziny niech umierają z głodu? To w po następnych wyborach lepiej zmień miejsce zamieszkania, gdyż może zrobić się nieciekawie. Po wprowadzeniu VATu ceny wzrosną. Co najwyżej zmniejszy się liczba taksówek, ale mnie - jako klientowi - wcale to humoru nie poprawi. > Jesli Taxi teraz placi ryczalt i KRUS, to ja jako obywatel 3 > kategorii placacy 40% podatku O co Tobie chodzi, prosta rada, zostań taksówkarzem, będziesz zarabiał ciężkie miliony i nie płacił podatków. Ale, ale, nie zdziw się, gdy np. żaden bank nigdy nie udzieli Tobie żadnego kredytu. Dlaczego? cóż, dowiedz się. Pozostałej części Twoich rozważań nie rozumiem, więc pozostawię je bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: *.bphpbk.pl 28.10.03, 18:09 Szanownym warszawiakom doradzam jak rozwiązac problem ciągłych demonstracji w waszej stolicy. Należy wymusić przeniesienie części ministerstw na prowincję - do Łodzi, Poznania, Krakowa, Wrocławia itp.Odejdzie trochę urzędników sterujących ręcznie życiem publicznym i gospodarczym w Polsce.W ślad zanimi odejdą centrale wielu firm, które są w Warszawie tylko dlatego, że tutaj są odpowiednie kontakty. A w Warszawie będzie się żyło błogo i tak samo biednie jak na prowincji,bo manifestacje i inne zadymy też będą na prowincji. Widzę, że warszawiakom jest wszystko jedno, kto i jak rządzi, ważne żeby u was były te resztki miejsc pracy a innym precz od Warszawy.Dla mnie możecie robić nawet trzy akcje "odwet" tygodniowo mnie jest to dokładnie obojętne. Ale jesteście śmieszni,bo nie rozumiecie, że macie lepiej niż inni tylko dzięki tabunom niekompetentnych urzędników na stanowiskach rządowych, których ilość w ciągu 4 lat się podwoiła i przy okazji rośnie liczba różnych instytucji nadzorujących, kontrolujących, doradzających, certyfikujących, konsultujących itd i tam jest dla Was praca. Ciekawe co będzie jak przyjdą urzędnicy kompetentni i uczciwi, a większość spraw będzie można załatwić czytelnym i jasnym przepisem oraz przy wykorzystaniu poczty elektronicznej- co będziecie wtedy robić? Co? Niemożliwe? Macie rację w Polsce jest to niemożliwe i tylko dzięki naszemu bagienkowi macie lepiej niż inni - ci z prowincji. Miejcie Warszawiacy dalej dobre samopoczucie, upadek tego kraju już bliski i to nie z powodu taksówkarzy czy pielęgniarek. Myślę, że ta słuszna władza powinna powoli myśleć o wprowadzeniu czegoś na wzór stanu wojennego celem "ratowania ukochanej ojczyzny i tępych obywateli" od upadku. Tylko kto wyjedzie czołgami na ulice jak wojsko i policja też chcieliby postrajkować? Pomyślcie Warszawiacy,namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Trwa protest taksówkarzy w Warszawie IP: 157.25.139.* 28.10.03, 13:51 Daliście by spokój z czerwonymi. Bzdura i tyle. Siedzą takie osły po urzędach i gówno robią. Odczułem to na własnej skórze, niekompetencji, korupcja, pilnowanie krzesełek krzesełek odsyłanie z problemem gdzie indziej. Wywalić wszystkich urzędasów, czy to z lewej czy z prawej strony, bo wszyscy jednakowi. Są może nieliczni, ale ich zaszczekają warchoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEZAR ZLOTOWA W CIERPA IP: *.baplc.com 28.10.03, 13:25 ceglami odradzam, bo bedzie burda, ale symboliczna zlotowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: ZLOTOWA W CIERPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 13:29 Wszyscy w Warszawie są wk...eni. Wystarczy tego terroru!!! Kiedyś wszyscy potrafili walczyć wspólnie i solidarnie, a dziś - jedni przeciw drugim. Niech sobie blokują siebie, a nasze ulice i tak są zablokowane bez ich blokad. Ja tu pracuję i musze mieć ulice prejezdne - nie może mi ktoś podcinać mojej pracy, bo mnie wyrzucą z roboty. Gdzie jest policja, sądy itp? Czy taksówkarze nie rozumieją, że nie tędy droga? Jestem wk...y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: ZLOTOWA W CIERPA IP: 157.25.139.* 28.10.03, 13:43 Na policję, Sądy nielicz. Osobiście proponuję wyrzucić Rządzących i pozostałych Osłów na peryferie i nie będzie problemu. Taksówkarze powinni mieć kasy i niech się nie buntują, powinni mieć nałożone jeszcze dodatkowe opłaty za czyszczą jazdę po drogach w celach zarobkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
plucjusz I BARDZO DOBRZE! 28.10.03, 13:41 Skoro w kraju nie jest różowo to czemu w stolicy ma być bajka. Zbierają wszystkie inwestycje z kraju to i powinni kanalizować wszystkie płynące z tego frustracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajemajo Re: I BARDZO DOBRZE! IP: *.securities.com.pl 28.10.03, 13:43 plucjusz napisał: > Skoro w kraju nie jest różowo to czemu w stolicy ma być bajka. > Zbierają wszystkie inwestycje z kraju to i powinni kanalizować > wszystkie płynące z tego frustracje Chlopie, sfrustrowany to ty jestes,.. kolejna osoba z mania zizszosci i syndromem nienawisci do warszawiaka ? Idz sie lecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Re: I BARDZO DOBRZE! IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 28.10.03, 14:06 Tak to wlaasnie wyglada, jak napisales! Gdyby nie ta pieprzona Warszawka, to zapewne mieszakalbys w krainie mlekiem i miodem plynacej. W stolicy wszyscy leza brzuchami do gory, i na wzdete od przezarcia bebechy lechy z nieba... Co kto sobie zazyczy. Powiedziec co tu sie kanalizuje? Gowno z calej Polski sie tu kanalizuje! Cholota, co jeszcze wczoraj na W-we plula - dzis przyjezdza i kombinuje jak tu warszawska rejestracje na bryczce sobie zalatwic. Barania glowo... Odpowiedz Link Zgłoś
plucjusz Re: I BARDZO DOBRZE! 28.10.03, 17:57 > kto sobie zazyczy. Powiedziec co tu sie kanalizuje? Gowno z calej Polski sie tu > > kanalizuje! No to nie rozumiem czemu się jeszcze stamtąd nie wyniosłeś. Swoją drogą, prezentujesz bardzo warszawskie maniery. I nie był to komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pasażer Kasa + dezodorant IP: *.chello.pl 28.10.03, 13:50 Oprócz kas fiskalnych powinni obowiązkowo używać dezodorantów; do tej pory taksówkarski standard to śmierdzący potem i papierosami wąsaty grubas w polonezie - pora to zmienić wchodząc do Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Kasa + dezodorant 28.10.03, 14:14 Wczotaj widziałam w TVP3 ich szefa - Gelberga. Dolne zęby - skorodowane pniaki. Jednym słowem - dupa z gęby! Horror! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek o co chodzi... IP: *.proxyweb.net 28.10.03, 13:54 Sa dwa powody protestu: - przykrywka dla innej dzialalnosci (nielegalnej oczywiscie) taksiarze placa tylko ryczalt na karte i nikt ich nie moze sprawdzic ile faktycznie zarabiaja - kasa to ukroci. - zweryfikowana negatywnie esbecja i byli milicjanci (w niektorych korporacjach nawet 50%) - ci maja mundurowe emerytury i renty, ktore musieliby zawiesic, gdyby pokazali ile faktycznie zarabiaja - kasa to ukroci. Normalni taksowkarze wcale nie chca strajkowac (rozmawialem z wieloma z nich), bo kasa wyeliminuje im duza czesc konkurencji, np. dziadkow co stoja calymi dniami na postojach i za kurs starym poldkiem za 10 PLN dorabiaja sa do emerytury. Tylko, ze esbecja rzadzi niestety i czesto sa postawieni pod sciana - za wylamanie sie ze strajku groza im duze nieprzyjemnosci w ramach korporacji... i co pan na to, Panie Michnik, ja rozumiem, ze fajnie sie czasem napic z Urbanem albo Jaruzelem, ale moim zdaniem to cale to bydlo trzeba bylo przesiedlic na Madagaskar... gratuluje dobrego samopoczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walka POPIERAM PROTEST IP: *.mimuw.edu.pl 28.10.03, 14:05 Ze co niby, rzad ma wszystkim kazac wszystko robic a za zyskane pieniadze fundowac rodzinie wizyty w dalekich krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sinner protestujący WON z Warszawy IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.10.03, 14:55 No to fajnie, ale z jakiej racji mają protestować moim kosztem? Z jakiej racji przez to, że banda kretynów ma chęć sobie pojeździć i potrąbić ja mam się spóźnić do szkoły/pracy/gdziekolwiek? W Warszawie żyje się **** i bez idiotów robiacych rozróby co kilka dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Czy taksowkarze chca nie placic podatkow ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 28.10.03, 14:22 O co chodzi w tym sporze ? Jak zawsze o pieniadze ? Tylko czy o pieniadze na to nowe urzadzenie ? czy o pieniadze ktore beda mieli z oszukiwania klientow i fiskusa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koti Brudne pieniądze IP: router:* / 192.168.0.* 28.10.03, 14:23 Zryczłtowany podatek + brak ewidencji przejazdów. Komu moze na tym zalerzeć? Tylko szarej strefie i mafii. Przecież to raj do prania pieniędzy. Oto przepis: Jeśli pracujemy w szarej strefie albo gangsterce, rejestrujemy sobie taryfę i już. Jak przychodzi urząd skarbowy i pyta skąd mamy nowe BMW, TV, mieszkanie, itd. to jak to skąd, z taksówki. Mówimy, że jeździmy dzień i noc i wykręcamy 10 000 zł miesięcznie. US nie ma nic do gadania bo płacimy zryczłatowany podatek (więc nie deklarujemy dochodów). Nie ma tez kasy fiskalnej, więc nie mogą nam udowodnić, że nawet minuty nie przejeździliśmy jako taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
tolba [...] 28.10.03, 15:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś