bosa_i_nova 28.10.03, 12:07 Wszystkim Tadeuszom, Tadziom, Tadziulkom i Teddy'm - moje imieninowe (i nie tylko) SERDECZNOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RM Re: Imieniny Tadeusza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 14:21 bosa_i_nova napisała: > Wszystkim Tadeuszom, Tadziom, Tadziulkom i Teddy'm - moje imieninowe (i nie > tylko) SERDECZNOŚCI! Dziękuję Ci dziecko! Ojciec Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 14:38 Nie ma za co, ojcze Tadeuszu, nie ma za co... PS. A to napewno! Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 14:48 Dzieki. PS. To bylo w imieniu Pana Tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kościuszko Re: Imieniny Tadeusza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 14:53 bosa_i_nova napisała: > Wszystkim Tadeuszom, Tadziom, Tadziulkom i Teddy'm - moje imieninowe (i nie > tylko) SERDECZNOŚCI! Z generalskim podziękowaniem, Tadeusz Kościuszko Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 14:59 Gość portalu: Kościuszko napisał: > Z generalskim podziękowaniem, > Tadeusz Kościuszko Kocham Pana, Generale, jak, nie przymierzając, Julian Ursyn Niemcewicz, właściciel włości ursynowskich, który - wierny- nie opuścił Pana aż do śmierci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Różewicz Re: Imieniny Tadeusza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 14:58 Dziękuję Ci moja droga za pamięć i dedykuję niniejszy wiersz. "Opowiadanie o starych kobietach" Lubię stare kobiety brzydkie kobiety złe kobiety są solą ziemi nie brzydzą się ludzkimi odpadkami znają odwrotną stronę medalu miłości wiary przychodzą i odchodzą dyktatorzy błaznują mają ręce splamione krwią ludzkich istot stare kobiety wstają o świcie kupują mięso owoce chleb sprzątają gotują stoją na ulicy z założonymi rękami milczą stare kobiety są nieśmiertelne Hamlet miota się w sieci Faust gra rolę nikczemną i śmieszną Raskolnikow uderza siekierą stare kobiety są niezniszczalne uśmiechają się pobłażliwie umiera bóg stare kobiety wstaja jak co dzień o świcie kupują chleb wino rybę umiera cywilizacja stare kobiety wstają o świcie otwierają okna usuwają nieczystości umiera człowiek stare kobiety myją zwłoki grzebią umarłych sadzą kwiaty na grobach lubię stare kobiety brzydkie kobiety złe kobiety wierzą w życie wieczne są solą ziemi korą drzewa są pokornymi oczami zwierząt tchórzostwo i bohaterstwo wielkość i małość widzą w wymiarach właściwych zbliżonych do wymagań dnia powszedniego ich synowie odkrywają Amerykę giną pod Termopilami umierają na krzyżach zdobywają kosmos stare kobiety wychodzą o świcie do miasta kupują mleko chleb mięso przyprawiają zupę otwieraja okna tylko głupcy śmieją się ze starych kobiet brzydkich kobiet złych kobiet bo to są piękne kobiety dobre kobiety stare kobiety są jajem są tajemnicą bez tajemnicy są kulą która się toczy stare kobiety są mumiami świętych kotów są małymi pomarszczonymi wysychającymi żródłami owocami albo tłustymi owalnymi buddami kiedy umierają z oka wypływa łza i łączy się na ustach z uśmiechem młodej dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 15:00 No i Tadzio ze Smierci w Wenecji sie wzruszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 15:09 Nie dziwię się Dirkowi - nieziemsko piękna i... dziewiczo.. była ta istota... Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 15:06 Ach, popłakałam się, Mistrzu...jesteś ponadczasowy! PS. Twoja stara kobieta - wysiaduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biskup Pieronek Re: Imieniny Tadeusza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 15:07 bosa_i_nova napisała: > Wszystkim Tadeuszom, Tadziom, Tadziulkom i Teddy'm - moje imieninowe (i nie > tylko) SERDECZNOŚCI! BÓG ZAPŁAĆ, SIOSTRO! Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 15:22 Gość portalu: Biskup Pieronek napisał(a): > BÓG ZAPŁAĆ, SIOSTRO! Ach, księże biskupie! Po ks. Tischnerze tylko Ty mi się, jako autorytet, ostałeś! 100 lat życia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nalepa Re: Imieniny Tadeusza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 15:13 bosa_i_nova napisała: > Wszystkim Tadeuszom, Tadziom, Tadziulkom i Teddy'm - moje imieninowe (i nie > tylko) SERDECZNOŚCI! Big dzięx, Wczoraj wieczorem zacząłem już obchodzić swoje imieniny - podobno było zajebiście, ale nic nie pamiętam, bo dziś mam totalny blackout... Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Imieniny Tadeusza 28.10.03, 15:19 No co Ty, Tadziu! Zajrzyj do skrzynki - maila Ci wysłałam równo o 00.00! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Imieniny Tadeusza IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 23:47 No to - rozchodniaczka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Imieniny Tadeusza IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 23:51 Spóźnione, ale szczere życzenia dla Tadzia z Wiolinowej! Odpowiedz Link Zgłoś