rumba_negro 30.10.03, 23:43 Jeszcze trochę cierpliwości i wszystko wróci do normy. Wyrazy uznania dla mieszkańców Warszawy za spokój i opanowanie. Nie takie demonstracje się przeżyło.I tę przeżyjemy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strajkujący pasażer STRAJK PASAŻERÓW TAKSÓWEK IP: *.acn.pl 31.10.03, 01:00 Od dzisiaj trwa bezterminowy strajk pasażerów taksówek: - zamawiamy telefonicznie taksówkę i czekamy na telefon dyspozytorki, że taksówka czeka na ulicy, - uprzejmie informujemy dyspozytorkę, że rezygnujemy z usługi ze względu na trwający strajk pasażerów. Zobaczymy kto kogo przetrzyma: złotówy warszawiaków, czy odwrotnie. Skoro "biednych" właścicieli taksówkowych mercedesów, nie stać na kasę fiskalną za 1000 złotych (50% kosztów kasy jest dofinansowywane z budżetu państwa) to niech sprzedadzą swoje fury, żyją z odsetek i chodzą na piechotę. Może objawi się nam następca Korzeniowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: STRAJK PASAŻERÓW TAKSÓWEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 06:20 Mam inną propozycję na strajk: dzwonimy po taksówkę i pytamy się, czy taksówkarze danej korporacji brali udział w proteście. Jeśli nie to jest szansa, że panienka kłamie i trzeba jej to powiedzieć. A jeśli tak to pytamy się czy zostali już zwolnieni... Odpowiedz Link Zgłoś
7d Re: STRAJK PASAŻERÓW TAKSÓWEK 31.10.03, 22:07 Popieram, powinni stać pod słupem jak najdłużej. "Złotówy" chyba pamiętają jeszcze czasy, gdy za ich powrót do domu płacił pasażer - " Na Brudno!! jadę - Żoliborz ...trzask ;-((( 7d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek syrenki przerwa protestu w swieta??? IP: *.sympatico.ca 31.10.03, 03:20 szkoda stracic te swiateczne obrywy co? Logicznie taksiarze mysla jak trzeba kabze nabic :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG``` Re: przerwa protestu w swieta??? IP: *.wat.edu.pl 31.10.03, 11:06 Przeciez za cos musza dalej protestowac :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PI Re: Trzeci dzień protestu taksówkarzy IP: *.mech.pw.edu.pl 31.10.03, 12:42 W czwartek 30 listopada taksówkarze trzeci dzień z rzędu blokowali centrum Warszawy. 30 listopada to dopiero za miesiąc - wypadałoby napisać o proteście w czasie przyszłym ;-)))))))) kolejna wpadka ponadczasowa Odpowiedz Link Zgłoś
zooloos Re: Trzeci dzień protestu taksówkarzy 31.10.03, 13:07 Proponuje oglosic STRAJK mieszkancow Warszawy przeciwko wszystkim strajkom w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Trzebanyło się z wiochy nie pchać do stolicy ! IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.03, 14:22 Ta cała społeczność Warszawy to prawie sama wiocha, tak piszą i tak się zachowują. Zanim jeden z drugim buraku coś napiszesz to trochę poczytaj i pomyśl, czy w tym kraju ktoś coś dostał od naszego kochanego rządu za darmo jeśli jest bez układów. synowa Powstańców Warszawskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Trzebanyło się z wiochy nie pchać do stolicy IP: *.dmpbk.com.pl 31.10.03, 14:29 Gość portalu: majka46 napisał(a): > synowa Powstańców Warszawskich ...wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re: Trzeba było się z wiochy nie pchać do stolicy IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.03, 14:36 A co prawda w oczy kople. Jednak miałam rację, ograniczenie intelektualne daje o sobie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
zooloos Re: Trzebanyło się z wiochy nie pchać do stolicy 31.10.03, 16:08 To czy ktos dostal od rzadu cos za darmo nie ma nic wspolnego z demolowaniem i blokowaniem ulic. Taki strajk rzad ma gdzies, a dotyka on zwyklych ludzi, ktorzy staraja sie normalnie funkcjonowac. Jak mozna zaobserwowac, ostatnimi czasy, strajki i blokady Wawy to jakas swoista moda. P.S. do majka46: jezeli nie zlapalas tak prostego dowcipu, to swiadczy tylko o Twojej inteligencji, a raczej jej braku P.S2. do majka46: Jezeli chcesz demonstrowac swoja warszawskosc to raczej na innym watku, a tak w ogole to lepiej tego nie rob, bo tylko udowadniasz, ze jestes jedna z osob, ktore zanizyly sredni iloraz inteligencji w Wawie Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 No to teraz jestem dowartościowana i oświecona. IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.03, 16:31 Doprawdy jestem dowartościowana i oświecona, czytając post, tak wielce inteligentnej osoby. No cóż człowiek uczy się do starości, dzięki tego mi właśnie było potrzeba. P.S. Dlatego że ty sobie życzysz spokoju to inni ludzie w tym cudownym kraju wiecznie mają być okradani niby to zgodnie z litera prawa, zastanów się nad tym. Bo w Warszawie praca jest, ponieważ wszystkie firmy (ich właściciele, prezesi) chcąc być blisko żałoba tam sobie zrobili centrum. I dlatego tępy warszawiak nawet po zawodówce ma pracę, a w innych miastach po kilku fakultetach ludzie muszą brać cokolwiek, aby jakoś egzystować wraz ze swoimi rodzinami i może mają tego już dość. Zgadzam się, że ciągłe demonstracje są bardzo uciążliwe dla mieszkańców miasta, ale jaką masz propozycję zademonstrowania swojej krzywdy (chyba zaobserwowałeś, co się dzieje w naszym państwie). Mimo wszystko pozdrawiam majka46 Odpowiedz Link Zgłoś
zooloos Re: No to teraz jestem dowartościowana i oświecon 31.10.03, 16:58 Paradoksem sytuacji jest to, ze mam takie samo prawo do spokoju, jak inni do demonstrowania swojego niezadowolenia. Niestety zaobserwowalem to co dzieje sie w naszym Panstwie. Uwazam tez, ze akurat taksowkarzom wielka krzywda sie nie dzieje, szczegolnie warszawskim. W innych miastach zasada bedzie identyczna, dlaczego tam nie demonstruja tego w ten sposob. Wg. mnie reprezentowany sposob jest na zasadzie: "nie bo nie...", gdzie tu rzeczowe argumenty? Ja nie chce mieszac sie do protestu taksowkarzy, a taka demonstracja, skierowana w spoleczenstwo (w tym we mnie), sluzy temu, aby poprzez to spoleczenstwo i jego niezadowolenie wywrzec wplyw na rzadzie. Mam nadzieje, ze dzis z pracy do domku dotre w normalnym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Zooloos życzę szybkiego i szczęśliwego powrotu do IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.03, 19:44 Już na dzień dobry jesteś w błędzie, ta grupa społeczna jest pokrzywdzona przez nasz kochany rząd, mianowicie w obecnej chwili nie mogą być płatnikami Vat, dopiero od maja przyszłego roku, czyli od zakupionych kas fiskalnych nie mogą sobie odliczyć 22% VAT jak każdy kioskarz, sklepikarz itd., czyli jest jasne jak słońce, że w tej sytuacji tracą, a żeby zainstalować taką kasę trzeba do niej dokupić nowy taksometr i przeprowadzić jego pełną legalizację to jest dodatkowe 1400 zł, o czym oczywiście w ogóle się nie mówi w mediach, jak zwykle opinia publiczna jest wprowadzana w błąd i o to chodzi, aby każdy, kto Próbuje przedstawić swój problem niestety demonstrując go na ulicach Warszawy jest opluwany (jak tak dalej pójdzie to może być jeszcze gorzej). Rzekomo Rywin chciał od Michnika tylko 17 ml $ tj. jakieś 68 ml zł i o to jest sprawa, która ciągnie się już kilka miesięcy, a Polski rząd podarowuje dwóm firmom z budżetu Państwa ok. 150 000 000 zł jako zwrot ustawowy za kasy fiskalne dla taksówkarzy i około 250 000 000 złotych z prywatnej kieszeni taksówkarzy. A tu jest jakoś dziwnie cicho sza, co na to media może by się rzetelnie wypowiedziały na łamach prasy i telewizji wstępnie przeprowadzając śledztwo dziennikarskie o powiązaniach personalnych pracowników ministerstwa finansów z np. firmą Optimus. (pracownikiem firmy Optimus jes p. Piotr Bauc, ale może to być tylko zbieżność nazwisk). Dziwi mnie bardzo, że to Warszawiaków nie bulwersuje, bo mnie tak, ponieważ nasze pieniądze jak zwykle wypływają pokątnie. Pytam się, dlaczego taksówkarze mają właśnie od tych firm zakupić owe kasy?!!! Polska Agencja prasowa w czwartek podała, iż komisarz UE stwierdził, że każdy rząd (czytaj Rząd RP), który powołuje się na unijne dyrektywy w celu wprowadzenia kas fiskalnych w taksówkach wprowadza opinie społeczną w błąd. P.s. Przysłowiowe chowanie głowy w piasek bo mnie to nie dotyczy (życzę Tobie oby tak zawsze było), chcę święty spokój, może okazać się zgubne. Pozdrawiam majka 46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka46 Re:TRZEBA BYŁO SIEDZIEĆ NA WSI A NIE PCHAĆ DO WAR. IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.10.03, 14:29 Trzeba było siedzieć na wsi, a nie pchać do Warszawy to byście mieli spokój. Ta cała społeczność Warszawy to prawie sama wiocha, tak pisze i tak się zachowuje. Zanim jeden z drugim buraku coś napiszesz to trochę poczytaj, pomyśl i zastanów. Pytam czy w tym kraju ktoś coś dostał od naszego kochanego rządu za darmo jeśli jest bez układów? synowa Powstańców Warszawskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:TRZEBA BYŁO SIEDZIEĆ NA WSI A NIE PCHAĆ DO WAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 16:12 Synowa Powstancow Warszawskich? Jeszcze moge zrozumiec ze corka, ale synowa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re:TRZEBA BYŁO SIEDZIEĆ NA WSI A NIE PCHAĆ DO WAR 31.10.03, 21:17 Gość portalu: ja napisał(a): > Synowa Powstancow Warszawskich? > Jeszcze moge zrozumiec ze corka, ale synowa? :-) przeciez to czuc z daleka ,ze dała noge z tworek.Wypad....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala MPT finansowane przez TKM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:41 Kaczor finansuje z pieniędzy warszawiaków zmokłe kury AWS-u rządzące Przynoszące straty MPT. Kaczorze, ty tropicielu afer seksualno podobnych domagam się od ciebie rozwiązani MPT i zaprzestania marnotrawienia pieniędzy podatników. Dla niepamiętających to kaczory powwiedziały: teraz kurwa my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Stolicę trzeba przenieść gdzieś na odludzie. IP: 212.127.78.* 01.11.03, 21:13 Centralne organy państwa trzeba przenieść gdzieś na odludzie, na opiewane przez poetów mazowieckie piaski: wybudować parę niedrogich budynków, restaurację i sklep ogólnospożywczy (i izbę wytrzeźwień) i tam wysyłać manifestujących górników, taksówkarzy, rolników, kolejarzy, hutników a także oficjalnych gości, których przejazdy blokują miasto. I spokój! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: Stolicę trzeba przenieść gdzieś na odludzie. 01.11.03, 21:24 Gość portalu: rybak napisał(a): > Centralne organy państwa trzeba przenieść gdzieś na odludzie czyli polska Brasilia (na?) Odpowiedz Link Zgłoś