mike_ 05.11.03, 15:01 I jak zwykle typowanie: Łódź vs Warszawa 1-3 (Włodarczyk; Sagan*2, Jarzębowski) (niech będzie, że stracą bramkę, trudno) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j_karolak Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 05.11.03, 15:57 Widzew 0:2 Legia (Svitlica, Surma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 18:50 1:4 Dla Legii Svitlica 3 Saganowski 1 dla Widzewa Boruc 1-samobójcza(prawie) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 05.11.03, 16:28 Oby 0-2 Stanko i Sagan ...oby Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 06.11.03, 08:50 Oby, oby. Będę kibicował Legii. Już widzę ten mecz barażowy o zostanie w lidze: Cracovia Kraków - Widzew Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 06.11.03, 09:25 j_karolak napisał: > Oby, oby. Będę kibicował Legii. Już widzę ten mecz barażowy o zostanie w lidze: > Cracovia Kraków - Widzew Łódź A spada kto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuzin Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 12:08 Ale wszyscy zyczliwi. Tak naprawde to bedzie baaardzo ciezko (jak zwykle). Typowania wyniku sie nie podejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzi Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA IP: *.168. / *.man.bialystok.pl 06.11.03, 16:40 hehe, jak zwykle pewnie nie trafie... przewaznie myle sie o jedna bramke i bedzie 1:3 dla Legii :) kto strzeli?? pewnie Svitlica i Sagan :) i cos moze Sokołowski dołoży :> Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 06.11.03, 21:01 Gość portalu: radzi napisał(a): > hehe, jak zwykle pewnie nie trafie... > przewaznie myle sie o jedna bramke i bedzie 1:3 dla Legii :) > kto strzeli?? > pewnie Svitlica i Sagan :) i cos moze Sokołowski dołoży :> Sokołowski nie zagra (przynajmniej ten lepszy, a drugiego nie posądzałbym o bramkę, choć kto wie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuzin Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 00:18 Twoj Jarza tez nie zagra. Lypa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 07.11.03, 09:06 Ano, Lypa:( No to zamiast niego strzeli Kiełbowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic RTS Widzew Łódź - CWKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 11:02 RTS Widzew Łódź - Cwelucha okolice Warszawy 2 : 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: RTS Widzew Łódź - CWKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 13:39 Dziękujemy prawdziwemu kibicowi za udział w sondzie,mój typ Widzew-Legia 2:3 (Stanko,Vuko,Surma:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 07.11.03, 23:06 Stanko Svitlica kocha cię CAŁA STOLICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA IP: *.acn.waw.pl 08.11.03, 10:50 mike_ napisał: > Stanko Svitlica kocha cię CAŁA > STOLICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ No,no,no-nie przesadzajmy :) Ale faktem jest,że Svitlica to już firma Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA 08.11.03, 12:06 Gość portalu: kixx napisał(a): > mike_ napisał: > > > Stanko Svitlica kocha cię CAŁA > > STOLICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > ! > No,no,no-nie przesadzajmy > :) Jak nie jak TAK!!??!! > Ale faktem jest,że Svitlica to już firma Stanko MISZCZ!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuzin Re: Widzew Łódź - Legia WARSZAWA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 14:14 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Przez Stanko musialem ... 09.11.03, 07:33 Umowa byla taka ze jak wygramy to sie bawimy dalej :) Wygralismy :) Ostatni dotrwali do 4 rano:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Przez Stanko musialem ... 09.11.03, 08:26 eee, to jakaś niezakrapiana (lub mało zakrapiana) impreza skoro ktoś dotrwał do 4? Atob, staczasz się... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Przez Stanko musialem ... 09.11.03, 09:13 hahaha ...a swoja droga dostales@ ? I mysle ze spotkamy sie przed Gks... Alez sie fatalnie czuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Przez Stanko musialem ... 09.11.03, 12:24 @ dostałem, mam ten nr i dziś Ci coś też dam (na sytuacje awaryjne). Przed GKS'ą meeting obowiązkowy (będę miał gościa pewnie z Sosnowca więc pokażę mu słynne Źródełko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Przez Stanko musialem ... 12.11.03, 20:02 Ja tez jak dobrze pojdzie bede mial dwojke " pelen stadion " Tylko mi sie chlopaki zachowywac kulturalnie !!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Przez Stanko musialem ... 12.11.03, 21:14 atob napisał: > ...... Tylko mi sie chlopaki zachowywac kulturalnie !!!;) nono, to aqrat od Ciebie zależy (żadnych boruców ani załatwiania potrzeb pod drzewkiem:)) ja osobiście mogę jedynie obiecać, że poniżej 3 króli nie zejdę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Przez Stanko musialem ... 13.11.03, 16:59 mike_ napisał: > > nono, to aqrat od Ciebie zależy (żadnych boruców ani załatwiania potrzeb pod > drzewkiem:))) > No wiesz MIke ...jak ja teraz wygladam w oczach forumowiczow ? Jak typowy przyklad kibica lansowany przez media ...;) hehehe Szukam w pamieci Twoich wpadek ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Przez Stanko musialem ... 13.11.03, 17:13 atob napisał: > No wiesz MIke ...jak ja teraz wygladam w oczach forumowiczow ? których?????? wszyscy (tj Ty, ja i Tuzin) znają te przypadki:)) noooo jest jeszcze karolak, ale myślę że on też zna:) > Jak typowy przyklad kibica lansowany przez media ...;) jesli chodzi o to to przeczytaj felieton z www.ultras.pl: Problem jest niebagatelny. Jezeli sie glebiej nad tym zastanowic to wniosek mozna osiagnac tylko jeden. Media poprzez swoje poszukiwanie sensacji tworza atmosfere psychozy towarzyszacej pilce. Czasami sie zastanawiam czy wiecej szkod czynia zadymy na stadionach czy dziennikarze tworzacy relacje ze stadionow. Od kilku lat w roznych publikacjach staramy sie wraz z grupa innych kibicow uczulac na tego typu propagande. Tego typu klamliwa informacja szkodzi nie tylko konkretnej ekipie kibicow ale szkodzi wszystkim kibicom pilkarskim. Utarlo sie w srodowisku mediow ze jak jest mecz tzw. podwyzszonego ryzyka to wystarczy zrobic migawke z byle gowna i kazdy nawet najmniejszy incydent da sie przedstawic jako "regularna wojne kibiców". Kto na tym traci? My - kibice oraz kluby - traca na frekwencji. Kto na tym zyskuje? No wlasnie, zdziwicie sie ale po stronie zyskow jest cale potezne lobby. Po pierwsze bezposrednio zysk maja media bo wiadomo ze jak jest mecz gdzie sie nic nie dzieje zarowno pilkarsko jak i kibicowsko to trudno taka wiadomosc dobrze sprzedac. Co innego gdy doda sie troche sensacji. Sensacja i sztuczne moralizowanie (vide programy TVN typu "Pod Napieciem, Telewizjer, Superwizjer czy jak te gowna sie tam jeszcze nazywaja) daja sie swietnie oblozyc reklamami wiec jest na nich zysk, jest ogladalnosc a przeciez stacja komercyjna najpierw zwraca uwage na slupki ogladalnosci a dopiero potem na to czy wiadomosc jest obiektywna czy nie. Po drugie posrednio taka sytuacje wykorzystuje policja i wszelkiej masci sluzby ochrony. Nie ma wiekszego interesu jak zrobic z KAZDEGO spotkania meczu podwyzszonego ryzyka bo wg ustawy o Bezpieczenstwie Imprez Masowych trzeba zatrudnic kilka razy wiecej ochroniarzy. O tym ze sluzby ochrony zatrudniaja rowniez po cichu policje zatrowno ta byla, obecna czy przyszla pisac nie musze bo wszyscy o tym wiedza chociaz nikt tego oficjalnie nie przyzna. Zatrudnianie przez kluby ochrony w tak duzym wymiarze finansowo zabija kluby. Dotyczy to nie tylko samych klubow ale wrecz calej pilki Polsce. Organizowanie meczow miedzypanstwowych przez PZPN na 40 000 stadionie Slaskim potrafi byc z tego powodu nieoplacalnym przedsiewzieciem!!. Czesto kibice sie dziwia dlaczego tak drogie sa bilety na mecze reprezentacji - ano dlatego ze tam trzeba zatrudnic cala mase ochroniarzy wprost nieporownywalna z liczba ochroniarzy na meczach ligowych. Na Legii ludzie po strzelonej bramce wskakuja na plot - spontaniczna oznanaka radosci. W raporcie pomeczowym Misztal okresla to jako probe sforsowania plotu dzieki czemu ma podkladke ze jest niezbednie potrzebny. Pozostaje sprawa postrzegania kibicow. Powiedzmy to sobie szczerze. Gdyby zadymy stadionowe byly na porzadku dziennym nie byloby podstaw do czepiania sie mediow. ALE NIE SA! To co sie dzieje w ekstraklasie na stadionach mozna najwyzej nazwac incydentami. W zasadzie poza Widzewem wszedzie jest w maire spokojnie. Widzew to osobna bajka, widac komus tam zalezy zeby ten klub byl postrzegany jako klub awanturnikow bo jak inaczej rozumiec fakt wywolywania awantur na kazdym meczu. Samo postrzeganie kibicow poprzez media kreuje wizerunek kibica bandyty i nic dziwnego ze przeklada sie to pozniej na wszystkie dziedziny zycia. Kibic stajacy przed sadem nie ma zadnych rownych praw jakie wydawaloby sie zapewnia mu konstytucja. Gowno prawda - wchodzac na sale rozpraw za np odpalanie rac jest juz skazany. Tak postrzega to niezawisly sad bo obraz ma przeciez nie z autopsji ale z mediow. Szczegolnie to dotyczy ultrasow bo skad taka sedzina z sadu grodzkiego ma *cenzura* wiedziec ze odpalanie rac ma sie tak do chuliganstwa jak kon do filozofa. To o czym pisal Dio to jeszcze inna kwestia. Wiem o ktory program mu chodzilo bo sam zgrzytalem zebami jak go zobaczylem. Ten program to byla ....laurka policji. Po prostu policja zrobila soobie program o ich ciezkiej pracy i nawsadzla roznych bzdur do tej opowiesci. Dodatkow program byl tendencyjnie zmontowany. Na ekranie migawka kibicow Wismy ktorzy bluzgaja na Legie, za moment taka sama migawka z drugiej strony barykady i na koniec przebitka Hadaja, ktory krzyczy "glosniej!, glosniej!". To kompletna manipulacja, kto byl ten widzial jak bylo i skad doszlo do awantury. Dlatego tak wazne jest zeby WSZELKIE interpretacje klamliwe pietnowac i zadac sprostowan!. Media musza poczuc ze skonczylo sie latwe i przyjemne robienie sensacji kosztem kibicow. Nie dawajmy sie zwariowac!Zalozmy ze media podadza ze jakas grupa jechala na mecz pijana - zadajcie od nich dowodow a jak nie ma to przeprosin i sprostowania. Chcialbym zebysmy sie dobrze zrozumieli. Tu nie chodzi o to ze ktos tam sobie pochla jadac na mecz, nie chodzi o to zeby sie wybielac i robic z siebie aniolkow ale chodzi o to ze media generalizuja, uogolniaja, przejaskrawiaja i usensacyjniaja obraz polskiego kibica. Doszlo do tego ze szalikowiec = bandyta. Broncie sie bracia wilcy! > hehehe > Szukam w pamieci Twoich wpadek ...;) kto szuka ten znajdzie.....ale nie w tym przypadq:))))hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Przez Stanko musialem ... 13.11.03, 17:25 hehe Ale racji sporo ... Ja chcialbym dozyc chwili gdy na propozycje pojscia na mecz nie uslysze : zglupiales tam bija . A na nastepne pytanie czy ta osoba byla kiedykolwiek na meczu slysze ze nie bo tam bija ...Rece opadaja. Ale Wrona zarobil za program ...Swiatelkiem w tunelu jest sprostowanie Teleexpresu...:):):) Mike odbiegasz od standartow kibica ...nic sobie nie przypominam ;) Odpowiedz Link Zgłoś