funia81 06.01.09, 00:45 A mnie sie wydaje, ze cos sie panstwu pomieszalo z tymi osmioma latami niewyswietlania... Bodajze w 2006 roku bylam tam na "Monachium" Spielberga. To nie jest az taka ruina, jak wyglada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaaaa Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem. popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 01:10 Bardzo się cieszę!Mam nadzieję,że uda się uratować kino ochota przed kinożerczym MaxFilmem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: World Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem. popieram! IP: 195.117.230.* 06.01.09, 08:00 "Konserwator zabytków chce objąć ochroną kino Ochota. Czy to pomoże temu budynkowi? Czy też uniemożliwi jego modernizację?" Doświadczenie pokazuje, iż raczej to drugie. Obiekt sam popadnie w ruinę z czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem. popieram! IP: *.aster.pl 26.01.09, 14:12 ja też popieram!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Czesc Funia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 01:13 Ja ogladalem tam film w 2005 (chyba). A najwczesniej pod koniec 2004. Zupelna ruina to moze nie jest, ale w srodku bylo dosc dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia z kangurowa Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.sa.bigpond.net.au 06.01.09, 01:19 Baaardzo dawno opuscilam Polske i chociaz staram sie, to... Czy moglby ktos mi odpowiedziec co sie stalo z kinem W-Z.. Z gory dziekuje i pozdrawiam z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
admys Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem 06.01.09, 08:15 Babciu, poczytaj tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,58952933,60224702.htmlPzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koamoaiki Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 05:03 ja koło 2003 byłem na maratonie ale nie pojmę co to było... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosiki Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 05:07 Raz też w któreś (nie pytaj w które bo nie pamiętam) walentynki była tam wypasiona impreza transowa. W ogóle to jest kino do którego mnie rodzice wnosili w plecaku na ET (limit wieku). Tata straszył, że będą kłuli plecak pod kątem kontrabandy więc ta miejscówka ma dla mnie szczególne znaczenie w wawie. Ale z drugiej strony to tam od dawien dawna jest zapyziały sklep wędkarski i podły bar... I co z tym teraz zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.aster.pl 06.01.09, 06:36 Super!Tak trzymać,mam nadzieje ze kino da sie uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra Do prima aprilis jeszcze przecież 3 miesiące 06.01.09, 08:18 Kamienice na Pradze i na Woli (prawdziwe zabytki) rozpadają się na naszych oczach, a oni sobie wybrali to komunistyczne gó... i chcą go wpisać na listę zabytków. Pewnie syn pana projektanta zasiada w miejskim wydziale architektury i chce uczcić tatusia... Mieszkam niedaleko tego "zabytku". Wieczorem, jak wychodzę z psem, to mój Lenin (tak się wabi) czasem oznaczy ten "zabytek" jako swój rewir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titi Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: 195.245.213.* 06.01.09, 08:28 Bardzo dobrze, niech kino stanie się zabytkiem, coraz mniej ich mamy. Wszędzie tylko biurowce i centra handlowe, nie ma jak się ruszyć. A tu chociaż sentyment pozostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 11:22 Kuuupa sentymentu. Proponuję zasypać te wszystkie zabytki piaskiem, tak jak piwnice Saskiego, żeby nie skorodowały. Może takie kupki piasku przyciągną do nas trochę turystów i za 100 lat uzbieramy na renowację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 12:53 ZBUUUUUUUUURZYĆ!!!!!!!!! Jaki to zabytek? Wiele przedwojennych kamienic wygląda jakby woczraj skończyło się Powstanie Warszawskie. Niech tym się zajmą, a nie komunistycznym gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.aster.pl 07.01.09, 19:56 ...jasne...i w zamian moze zaproponujesz wybudowac ze 4 banki,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.aster.pl 06.01.09, 18:41 Konserwator się nie "zajmie" rozpadającymi kamienicami, bo remonty nie należą do kompetencji konserwatora. To nie jest inwestor, tylko taki policjant, który pilnuje, żeby nie rozwalić staroci. I to robi. Konserwator może się "zająć" kamienicami w tym sensie, że je wpisze do rejestru zabytków. I to się właśnie dzieje. Jezierska z własnej inicjatywy wpisuje do rejestru całe zespoły urbanistyczne Targowej i Brzeskiej, uniemożliwiając ich rozbiórkę. Tak samo niedawno wpisała do rejestru 10 kamienic na Chmielnej, co pozwoli uniknąć takich skandali jak niedawna rozbiórka kamienicy na Chmielnej. Więc odp... się kolego od Barbary Jezierskiej, bo ona jest najlepszym wojewódzkim konserwatorem zabytków od niepamiętnych czasów. A kino Ochota jest super i fajnie, że nie podzieli losu "Moskwy" albo "Pragi". :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.aster.pl 26.01.09, 14:15 i tak powinno być!! Oczywiście, że zabytek ale dziś wygląda smutno :( widać, że brak gospodarza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan A co z kinem W-Z? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:47 Od lat straszy. Albo go zburzcie, albo wyremontujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.aster.pl 12.08.09, 21:32 Doskonale. Mieszkańcy Ochoty, Ci od pokoleń cieszą się niezmiernie, że kino ma szansę zaistnieć ponownie i być ocalonym. Żal, że nie udało się z kinem Moskwa , Praga , czy na Okęciu - kinem Lotnik. Bardzo jesteśmy wdzięczni, że udało się Pani konserwator w stosownym momencie zareagować i ocalić budynek wrośnięty w pejzaż dzielnicy. No i sentymentalnie bliski mieszkańcom Ochoty, jako to kino do którego rodzice prowadzali nas na niedzielne poranki. Nawet zapach w takich kinach to coś całkiem innego , niż popcorn i cola / o zgrozo i zmoro multipleksów !!!/. A teraz trzymamy kciuki za powodzenie Pani Krystyny Jandy , w zamyśle stworzenia w kinie teatru o renomie teatru Polonia. Już czekamy na jesienne przedstawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kino Ochota zostanie zabytkiem IP: *.aster.pl 12.08.09, 21:41 Wielka szkoda, że nie da się wyrwać z łap MAX Filmu - kina Ochota , tak całkiem i przekazać je Fundacji Krystyny Jandy. Max Film zrujnował już wystarczająco wiele kin - Wars, Relax, Polonia. NIE DAJMY IM PRZYZWOLENIA NA WIECEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś