Dodaj do ulubionych

Do Pawełka

19.05.09, 12:08
Sądząc po wpisach to Paweł dostał bojowe zadanie od dyrekcji żeby ratować podupadłą reputację ZTM. Moze więc jako człowiek zaufany poruszy gdzie trzeba dwie sprawy:
1. Ktoś kiedyś zaproponował (słusznie) aby na czas kiedy tory na Słowackiego są nieużywane, zdjąć 1-2 barierki przy przystanku autobusowym na wysokości Urzędu Dzielnicowego w kierunku Bielan, żeby nie trzeba było chodzić tunelem.
2. Na przystanku Pętla Marymont ktoś już zaczął prace przy budowie przejścia z peronu na peron żeby nie trzeba było chodzić po jezdni ani włazić do tunelu. Postawiono słupki do sygnalizatorów,i sprawa utknęła. Chyba przez krzyż stojący akurat na osi przejścia. A ludzie nadal chodzą po jezdni ograniczonej barierkami.
Pozostaje jeszcze pytanie: po jakiego licha wybudowano przystanek tramwajowy Park Kaskada między pętlą Marymont a wiaduktem nad AK. Teraz są cztery przystanki na odcinku 400m
Obserwuj wątek
    • Gość: gecko Re: Do Pawełka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.05.09, 17:36
      Podupadłej reputacji ZTMu nie uratuje nic, poza szerszą perspektywą myślenia.

Przykład: ile kosztowałoby przeprogramowanie sygnalizacji świetlnej na Połczyńskiej i Wolskiej tak, żeby zbliżający się tramwaj dostawał zielone światło? Prawdopodobna odpowiedź brzmi: "To nie leży w gestii ZTMu."

Istnieje coś takiego jak zjawisko zbiorowej ignorancji specjalistów (którzy nadmiernie skupiają się na swojej, wąskiej dziedzinie, przez co ignorują problemy natury praktycznej). Istnieje też zjawisko przeciwne (rozwiązywanie problemów praktycznych idzie szybciej i sprawniej zespołom ludzi, nieposiadającym wiedzy w danej dziedzinie, ponieważ koncentrują się skuteczności działania, a nie procedurach).

Nie sądzę, żeby ZTM tym kiedykolwiek zaczął się tym przejmować.
      • pawel.777 Re: Do Pawełka 20.05.09, 08:41
        Proponuję abyś sam się udał do Zarządu Dróg Miejskich i spróbował coś z nimi załatwić. Ja miałem wątpliwą okazję parę razy odwiedzić tych ludzi i nigdy więcej...
        • Gość: kuna Re: Do Pawełka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 09:17
          To chyba taka "wada genetyczna"... ztm, zdm, mza - wszystko jedna rodzina, z
          jednego pola się rozsiało ;-)
        • yavorius Re: Do Pawełka 20.05.09, 09:34
          no popatrz, a ja jako zwykły Yavorius parę rzeczy załatwiłem...
          • tom_aszek Re: Do Pawełka 20.05.09, 10:08
            yavorius napisał:

> no popatrz, a ja jako zwykły Yavorius parę rzeczy załatwiłem...

Yavoriusie, ty widocznie zawsze byleś 'niezwykły'
            Ze 'zwykłym' nikt by nie gadał
            :)
        • Gość: gecko Re: Do Pawełka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 21.05.09, 01:46
          Nie ma problemów nie do rozwiązania. Tylko ludziom zwykle brakuje motywacji. W ZTM zapewne finansowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka