Dodaj do ulubionych

Śmiertelna ofiara awantury w pociągu

IP: 212.69.73.* 15.12.03, 01:16
Jeździłem kiedyś dość często tą linią, tam zawsze były same "spokojne jednostki" . Spokojne jednostki pozbawiły mnie telefonu, dokumentów i jeszcze paru rzeczy. Zwykłe bandziory, zaś Wyborcza nie wiedząc czyim dobrem się kierując opisała sprąwę w tonie: biedny chłopiec i zły policjant... Za napaść na policjanta kara śmierci i problem z głowy. Na trasie Małkinia - Wawa 1:0 dla Policji.
Obserwuj wątek
    • Gość: maniek Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 01:26
      Brawo za odwage dla Policjanta. O cholote, co ma alkohol w glowie i wraca po
      nocach do obozow pracy
      • Gość: Maćko PRAWDZIWA WERSJA WYDARZEŃ: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.03, 02:19
        Jak zeznają poszkodowani chłopcy, wracali właśnie z urodzin kolegi. Byli po
        jednym, góra dwóch piwach, więc mając dobry humor zaczęli śpiewać piosenki
        szanty, które znali jeszcze z harcerstwa. To nie spodobało się policjantowi,
        który jechał w tym samym wagonie. Wiadomo, człowiek zmęczony, chciałby w
        spokoju dojechać do domu. Podszedł więc do chłopaków i zaczął krzyczeć żeby się
        uciszyli. Oni grzecznie przeprosili i wszystko było by w porządku, gdyby jeden
        z nich nie zapytał funkcjonariusza, czy może nie mógłby przejść do innego
        wagonu. Wtedy napastnik wyciągnął pistolet i krzycząc - A co ty gnoju,
        będziesz mi rozkazywać? - oddał kilka strzałów w kierunku Karola Z. Wtedy
        pozostali chłopcy, działając w stanie chwilowej niepoczytalności, zaatakowali
        Adama S. zadając mu kilka niegroźnych uderzeń metalową półką.

Sąd przychylając się do wersji chłopców i biorąc pod uwagę ich młody wiek oraz
        fakt, że dotychczas mieli dobrą opinię (jedynie drobne rozboje, pobicia i
        kradzieże) wymierzył dwóm najbardziej agresywnym uczestnikom zajścia karę 3
        miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 1,5 roku, a pozostałych
        uniewinnił. W sprawie policjanta toczy się oddzielne postępowanie o zabójstwo.
        Obecnie przebywa w areszcie oraz został wydalony ze służby.
        • Gość: Slash Re: PRAWDZIWA WERSJA WYDARZEŃ IP: *.acn.pl 15.12.03, 08:08
          Z harcerstwa? To ex-harcerzyki drą mordy w pociągu i uważają, że jest to
          normalne? Złodziejska PKP powinna mieć ochronę w tych swoich podniejskich
          śmierdziuchach. A tych niewinnych chłopczyków do poprawczaka jak tatuś i mamusia
          nie umieją wychować.
          • Gość: gugu Re: PRAWDZIWA WERSJA WYDARZEŃ IP: *.chello.pl 15.12.03, 08:57
            slash
            ironii nie rozumiesz?
            • Gość: Jadźko Jak to się skończy- artykuł GW za pół roku? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 23:11
              Najpewniej tak (cytowane z postu "Maćko"):

Sąd przychylając się do wersji chłopców i biorąc pod uwagę ich młody wiek oraz
              fakt, że dotychczas mieli dobrą opinię (jedynie drobne rozboje, pobicia i
              kradzieże) wymierzył dwóm najbardziej agresywnym uczestnikom zajścia karę 3
              miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 1,5 roku, a pozostałych
              uniewinnił. W sprawie policjanta toczy się oddzielne postępowanie o zabójstwo.
              Obecnie przebywa w areszcie oraz został wydalony ze służby.
        • Gość: Raf Re: PRAWDZIWA WERSJA WYDARZEŃ: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:18
          Człowieku, czy ty wiesz co piszesz. Bronisz gnojów pisząc, że na koncie mieli
          jedynie rozboje, pobicia i kradzieże. Przecież to już kryminaliści. A co
          musieliby zrobić abyś ich potępił? Czy to, co mają na koncie plus ostatni
          wybryk nie starczy. Moim zdaniem policjant powinien dostać medal i nagrodę za
          wyrwanie chwasta, reszta bandziorów do poprawczaków a potem do więzienia. Ci
          którzy wysrali to gówno na świat (tzw. rodzice) - konfiskata majątków lub
          praca do końca życia na rzecz ofiar swoich synków
          • Gość: d Re: PRAWDZIWA WERSJA WYDARZEŃ: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 18:56
            przecież to była ironia!
    • Gość: Robert Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 62.199.202.* 15.12.03, 01:34
      Jak zwykle Wyborcza broni bandytow!!! Gratulacje, dzieki wam juz niedlugo w
      Polsce nie bedzie mozna wystawic nogi na ulice, aby nie zostac obrabowanym albo
      zabitym.
      • Gość: Raf Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:26
        Czy wiesz dlaczego nadredaktor Adam M. i jego gazeta broni bandytów, bo to
        pięknoduchy, europejczycy, ludzie żyjący w chronionych apartamentach z daleka
        od naszych ciemnych ulic. Oni siedzą na kasie i są cłkowicie oderwani od
        rzeczywistości. Ja bym na siłę wsadził takiego Michnika w nocy do pociągu
        podmiejskiego. Jastem pewny, że facet by się zesrał tak samo jak i jego
        dziennikarze.
      • Gość: bobo Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:31
        Gdyby policjant był żydem cała sprawa w gazetce wybiórczej byłaby
        przedstawiona odwrotnie. Niestety polcjant jest gojem co dla redaktorów z
        gazety wybiórczej przemawia na jego niekorzyść.
    • Gość: Mrozek20 Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.crowley.pl 15.12.03, 06:26
      i Bardzo dobrze. Oby więcej policii jeździło pociągami wieczorem. Może jeszcze
      kogoś ustrzelą, bo to co się dzieje w pociągach, to horror.
    • Gość: Witkacy.Ignacy Autor artykułu to cymbał. Brawo Pilicjant. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 06:50
      Na tej trasie strach podróżować. Powinno tam przez rok 2-4 cywilnych
      policjantów jeżdzić aby roznić tę bandycka mafię z Tłuszcza.
    • Gość: kocisz BRAWO POLICJA!!! wnisokuję o nagrodę dla niego!!! IP: 62.173.207.* 15.12.03, 08:28
      Medal dla policjanta!!! Powinien jeszcze ze czterech odstrzelić,
      przypuszczalnie "flamaster" który wysmarował ten artykulik
      również ma z 18 lat i jest na darmowym stażu w wyborczej. Mam
      pytanie kto kontroluje teksty przed puszczeniem ich na łamy? i
      jaki interes ma koszerna w bronieniu bandytów? Osobiście
      pierdoli mnie czy gnój miał zdawać maturę i że nigdy nie był
      nawet na komisariacie. W końcu nadeszła jego chwila i miał pecha
      a my szczęście że policjant uwolnił nas od bandyty. Przypominam
      w obronie niszczonego mienia również mozna łeb bandziorowi
      rozwalić....
      • Gość: effa Re: BRAWO POLICJA!!! wnisokuję o nagrodę dla nieg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 08:54
        Może by w pociągach było lepiej gdyby "na jednego mieszkańca jeden szeryf
        przypadał"
      • Gość: ktos Re: BRAWO POLICJA!!! wnisokuję o nagrodę dla nieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 18:01
        popierdolony jestes! zal mi ciebie
    • Gość: w123 Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 15.12.03, 09:34
      śmierć zawsze jest tragedią, niezależnie czy ginie pożądny człowiek czy
      przestępca (zresztą kto daje nam prawo do segregowania ludzi), niemniej jednak
      może ta śmierć zwróci wreszcie oczy odpowiednich służb (które dostaja za to
      niezłą kaskę) na zaistniały problem braku bezpieczeństwa w pociągach. Może
      gdyby ten policjant zamiast dać się nieźle obić (w efekcie czego oddał pewnie
      strzał w warunkach niekomfortowych, może nawet leżąc i zbierając kopy w czoło?
      tego się nigdy nie dowiemy)strzelał od razu efekt byłby lepszy? mógłby wtedy
      dobrze wycelować i przestrzelić kolesiowi piszczel (góra 3miesiące w szpitalu),
      to samo zrobić z następnym coby się wzbyrzył, reszcie kazać się polożyć i
      grzecznie czekać na posiłki, potem szybka sprawa, nagłośniona, kolesie dostają
      wyroki i tyle, nie byłoby może wtedy ofiar śmiertelnych, ale na pewno
      znalaźliby sie obrońcy pokrzywdzonych, bo policjant najpierw strzelał, a potem
      pytał itd. w efekcie mamy pobitego policjanta i niezywego 18 latka. Bo nie mógł
      urzyc broni dopóki nie zagrozili jego życiu...
      • Gość: antydres Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 15.12.03, 09:43
        Śmierć dresa nie jest żadną tragedią, a policjantowi należy się
        medal, awans, podwyżka i co tam jeszcze można dostać za świetną,
        pożyteczną robotę.

Coś się chyba poprzestawiało autorowi tego "artykułu", zapraszamy
        na przejażdżkę pociągiem do Tłuszcza czy Zielonki, usiądzie sobie
        w przedziale z tymi "spokojnymi, młodymi ludźmi", pogada o książkach,
        filmach, zagra w szachy, może znajdzie ciekawy temat na nostępny
        "artykuł".
    • Gość: nigdy wiecej PKP Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.smlw.pl / *.smlw.pl 15.12.03, 09:42
      Kiedys tesh musiałem sie wozic tymi podmiejskimi syfami. Na szczęscie
      odłozylem pare groszy na przechodzonego malucha i mam konfort przynakmniej w
      moim autku nikt mnie nie pobije i nie okradnie.
      Za cene yelefonu jaki utraciłem w pociągu do Falenicy mam benzyny na długi
      czas:P
      • przewoz_pw Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu 15.12.03, 12:36
        ten sam dres, który mógłby cię skroić w pociągu wyjdzie na ulicę, wybije szybę
        i też telefon wyciągnie...
    • tomek825 [...] 15.12.03, 10:20
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Policjant Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.icpnet.pl 15.12.03, 10:31
        mam nadzieję kretynie, że ty będziesz następny, bo trafisz na
        mnie.
        • tomek825 Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu 15.12.03, 12:48
          Tak, jak mówiłem: policjanci to banda sfrustrowanych, prymitywnych,
          skorumpowanych i nieuczciwych przestępców działających pod ochroną prawa.
          • Gość: Hubert Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 21:51
            Jasne, część z policjantów, pracowników banków, portierów, lekarzy, muzyków
            itp to frustraci i pomyleńcy. Ale nie chodzi o policjanta tylko o kolesia,
            którego lało 9 innych i ten mając pistolec odstrzelił jednego. Moim zdaniem
            miał prawo tak postąpić i nie należy litować się nad łobuzami i bandytami. Ja
            pistoletu nie mam i gdybym był na jego miejscu to pewnie byłbym teraz w
            szpitalu lub na cmentarzu. Nie wierzę w resocjalizację i szkoda mi na nią
            moich pieniędzy. Niech ich w tym poprawczaku tłuką codziennie jak oni jego,
            może im do tych pał trafi, że miejsca tu dla takich nie ma!
          • Gość: raf Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:35
            Spieprzaj dresie jeden.
          • Gość: Grześ Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 212.69.73.* 16.12.03, 22:12
            Tomek825: żesz młocie jeden...(sorry za osobisty wybieg, ale krew mnie zalewa jak czytam takie głupoty) mam niejasne podejrzenia ,że ty jesteś kolejnym "grzecznym chłopcem" skoro takie głupoty piszesz... Nie przeczę Policja kryształem nie jest, ale nie jest do końca zła poza przypadkami potwierdzającymi regułę. Mam nadzieję i jest to moje życzenie na święta dla Ciebie: Życzę Ci spotkania z "grzecznymi" chłopcami, a potem byś trafił na takiego sfrustrowanego prymitywa... Czemu mam wrażenie, że realna jest tylko pierwsza część mojego życzenia ???
      • Gość: Marian Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.12.03, 10:47
        Won śmieciu!
      • Gość: Kocisz [...] IP: 62.173.207.* 15.12.03, 11:23
    • Gość: wdl Bobrze, że go zabił, bo może kiedyś napadłby na IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 10:34
      mnie.
    • Gość: Magda Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 11:16
      Awantura??? Raczej zwykły rozbój. To jest kreowanie rzeczywistości za pomocą
      doboru słów. "Wyborcza" sugeruje, że policjant był tak samo winien, jak 9
      napastników! I te argumenty!!! Co z tego, że uczył się w liceum?! To jeszcze o
      niczym nie świadczy!I jakie to wzruszające, wszyscy koledzy z Wołomina
      poświadczają, że Karol był spokojny i niegdy nikogo nie zaczepiał. O wszystkich
      chuliganach i bandziorach ich koledzy powiedzą to samo!!! Ciekawe czemu
      policjant leży w szpitalu z podejrzeniem wstrząśnienia mózgu? W naszym kraju
      obywatel w konfrontacji z chuliganem ma tylko prawo siedzieć cicho, bo
      inaczej "prawo" skoczy mu do gardła: czy obrona była współmierna, czy
      potrzebna? A może należało grzecznie i cierpliwie przeczekać aż licealiści
      skończą skakać po żebrach? Nie daj Boże zrobić bandziorowi coś gorszego niż on
      zdążył zrobić nam, "Wyborcza" od razu okrzyknie napaść awanturą, co gorsza Sąd
      pewnie też ...
      Grzesiu, nie mów 1:0, zaczekaj co będzie z policjantem. Jeszcze może się
      okazać, że przez to, że ktoś go napadł on straci pracę, przesiedzi w areszcie,
      a może i w więzieniu, trudno to będzie uznać za sukces ...
      • Gość: tregor Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 194.9.223.* 15.12.03, 12:06
        w zasadzie gnoja mi nie żal ale policjaci po służbie też są dziwni mają chopla
        na punkcie swojej wyższości. Sam widziałem jak wsadzili chłopaka za wyzywanie i
        szturchanie anonimowego policjanta po służbie ( poszło o ustąpienie
        pierwszeństwa samochód-pieszy )
        • Gość: Adam Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 80.51.10.* 15.12.03, 12:23
          to też prawda-kogo oni do tej policji przyjmują????
          Mnie po studiach nie chcieli a biorą jakiś pół-bandytów???
          Swoją drogą nawet i dobrze zrobił ,ale mógł mu nogi przestrzelić a nie zabijać!!
          Mnie tez kiedyś napadli w pociągu u Ursusie ale wcale nie uważam,że za telefon
          komórkowy i 100 zł.należy się im śmierć-niech posiedzą z 5 lat!!!!
          • Gość: Marian Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.12.03, 12:46
            > Mnie po studiach nie chcieli a biorą jakiś pół-bandytów???

Może nie przeszedłeś pysychotestów? ;))

> Swoją drogą nawet i dobrze zrobił ,ale mógł mu nogi przestrzelić a nie zabijać!

Podejrzewam, że raczej najpierw zaczęli policjanta bić (po strzale
            najprawdopodobniej juz nie było odważnych, a gdyby byli - policjant skończyłby
            znacznie gorzej) i jak ktoś już tu słusznie zauważył, w momencie oddawania
            strzału, koleś mógł znajdować sie np. na podłodze... W takich warunkach raczej
            trudno celować.
            Tak czy inaczej - na niewinnego zapewne nie trafiło...
        • Gość: Kolega zmarłego Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.12.03, 19:48
          !!! Ciekawe ilu z was co wypisuje takie bzdury znało Karola?!! On nie żyje! Jak
          można napisać, że dobrze mu tak?!! Zero szacunku. Skoro policja jest taka
          fajna, to dlczego jego, rannego i zakrwawionego nie zawieziono to szpitala
          pierwszego?
          • Gość: Kocisz Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 62.173.207.* 16.12.03, 11:36
            Gość portalu: Kolega zmarłego napisał(a):

> !!! Ciekawe ilu z was co wypisuje takie bzdury znało Karola?!! On nie żyje!
            Jak
            >
            > można napisać, że dobrze mu tak?!! Zero szacunku. Skoro policja jest taka
            > fajna, to dlczego jego, rannego i zakrwawionego nie zawieziono to szpitala
            > pierwszego?

dlatego baranie, że ważniejsze jest życie policjanta a nie jakiegoś pijanego
            bandyty, ot co....
          • Gość: raf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:43
          • Gość: Grześ Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 212.69.73.* 22.12.03, 18:11
            Cóż, za działanie pogotowia odpowiadać nie możemy. Jednakże chciałbym zauważyć brak logiki w Twoich słowach. Biedny Karol, ok - zginął człowiek (pomijając epitety, które mi się w tym momencie pchają na usta), ale zauważ, że gdyby nie rwał się do katowania człowieka (wbrew pozorom policjant też człowiek) to by go nie zastrzelono. Kolejna rzecz, nie zamierzam się litować nad bandziorem napadającym podróżnych w pociągu. Pomijam już to, że ten bandzior jest (był) lekko wybrakowany bo potrafi napadać tylko w grupie jak koledzy stoją za plecami...
      • Gość: kp Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.isep.pw.edu.pl 15.12.03, 12:39
        ja tylko dodam, że ostatnio w Mińsku Maz, zatrzymali jakiś debili też z okolicy
        Wołomina, którzy najpierw skroili kogośtam w pociągu do Mińska i jeszcze na
        mieście się dobierali do ludzi. To się wszędzie już rozpanoszyło!
      • Gość: Grześ Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 212.69.73.* 22.12.03, 18:05
        Cóż, policjantowi życzę jak najlepiej. Mam nadzieję ( może złudną, patrząc na to co się odtatnio wyrabia...) że jednak nie zrobią mu nic złego. Moje 1:0 proponuję interpretować : jednego gnoja mniej :) zawsze to już sukces, tragiczny, ale mimo wszystko sukces
    • Gość: hak Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 62.29.248.* 15.12.03, 12:46
      dobrze gnojkowi nie będzie więcej kradł a i jego kumple też może się opamiętają
      • Gość: Dyzio To nie policjanci mają być ofiarami !!! IP: *.starnettelecom.pl 15.12.03, 13:19
        a właśnie różnego rodzaju badziwie dresopodobne, które wg. rodziców i kolegów
        jest ciche, spokojne i bezwonne. I dlatego mówiłem i mówię: to nie gliniarze
        mają się bać a menelstwo niezależnie od wieku. A wszystkich "pięknoduchów",
        obronców biednych chłopców, których szykanują wredni gliniarze zapraszam do
        szkół przeżycia: nocne kursu linii podmiejskich (kolejowych i autobusowych)
        zwłaszcza w piątkowy czy sobotni wieczór, chodniki przed dyskotekami, itpd.
        Mają wtedy 99% szans, że ta biedna , wykorzystywana młodzież organoleptycznie
        da im się zapamiętać. Howgh!
        • Gość: as Gratulacje dla sierżanta Adama S IP: 62.233.166.* 15.12.03, 13:31
          Mam sporo doczynienia z bandytką która w ramach dobrej zabawy dla drechów
          odbywa się na trasie w-wa- tłuszcz. Trzeba by zpaptać ile osób takie 9 osobowe
          grópki opierdoliły z całych wypłat i do tej pory nikt tego nie wie. Z jednej
          strony trochę współczuję kooledze po fachu bo terez pewnie będzie miał gorzej
          niż by to było gdyby dał się okraść, ale takie to życia psa. Jeszcze raz
          gratuliję odwagi aby tak dalej i zrobimy porządeik z babdytami z pociągów
          • Gość: kidd Re: Gratulacje dla sierżanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 13:59
            jakie gratulacje? człowieku o czy Ty mówisz!!! wracali jedną stację z imprezki
            do domu. To nie byli kolesie, którzy jeździli po pociągach w wiadomym celu!>?!
            Frajer zamiast pokazać odznakę albo oddać strzał ostrzegawczy...(!!!) wsadził
            mu ołów w brzuch!
            Mam kumpla, ktory po dwóch m-ącach szkolenia jest psem i lata z bronią,
            czy on już został odpowiednio wyszkolony??!?
            zastanów się!
            Tak samo "Pan Adaś" mając przedlużenie ręki uznał że jest kimś lepszym i
            ważniejszym i oddał dwa strzały do małolata
            i to niby było w obronie własnej?!?!?!
            HWDP !!!!!
            • Gość: zuza [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:08
            • Gość: as Re: Gratulacje dla sierżanta IP: 62.233.166.* 15.12.03, 14:10
              sory ale pewnie ten glina wyszedł by z tego połamany ,każda gazeta pisze ci
              innego i wiesz jakie są z tego wnioski? ja to się chociaż domyślam. Mam stażu
              tyle so Adaś i uwież nawet karateka się nie obroni przed dziewięcioma pijanymi
              gościami. Jaszcze raz mówię że wiem co się dzieje w tych pociągach. Pewne jak
              by go okradli im pobili to by miał lepiej bo stratę telefonu itp. da się
              odrobić. Przepraszam ale macie za mało wiedzy na temat tego zdarzenia i
              dlatego ta rozmowa niema sensu. Proponuję troszkę pojeżdzić tą linią w
              godzinach wieczorowo nocnych to pozwoli być torszkę bardziej roztropnym w
              pisaniu artykułów.
            • Gość: Anty pies [...] IP: *.kabaty.2a.pl 15.12.03, 14:19
              • Gość: NOrmalny Odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:30
                jakże głupim człowiekiem jesteś, nie zauważyłeś, że to nie napadnięty człowiek
                stał się ofiarą, ale jakiś pospolity przestępca. Przydałyby ci się jakieś
                studia, bo nie wiesz, że jeżeli atakując na kogoś, ten ktoś pozbawi ciebie
                życia to i tak cała wina za twoją śmierć spada na ciebie, ale nie wyglądasz na
                człowieka uczonego, więc nie wiem czy dasz radę to zrozumieć. Zastanów się czy
                policjant po służbie nie jest policjantem, bo jeżeli dostaniesz zawału na ulicy
                to przechodzący koło ciebie lekarz powinien powiedzieć, że nie jest w pracy i
                przyjmuje jutro w najbliższej przychodni, a ty biedaku umrzesz na ulicy.
                Proponuję pójście do szkoły i naukę antropologii filozoficznej a nie
                oglądanie "Baru" w Polsacie.
                • Gość: anty pies Re: Odpowiedź IP: *.kabaty.2a.pl 15.12.03, 14:53
                  Niestety, nie trzeba być jakimś specjalnym huliganem, czy gangsterem, żeby
                  widzieć, że to co robi policja, to jest jjedna wielka perwa. Śmieć postrzelił
                  człowieka, chłopak się wykrwawił, bo jego kumple po fachu nie udzielili mu
                  pomocy, może gdyby miał zawał to by sie nad nim schylili, ale że dostał tylko
                  postrzał, to niech zdycha. Za telefon. Brawo, napewno dzięki takiej polityce
                  złodziejstwo zniknie z pociągów, z ulic. Najłatwiej wystrzelać, ołów tani. Ale
                  tych z wyższych szczebli to nie ruszą, bo tamci się kundlą opłacają, łasi na
                  kase są jak księża, normalni ludzie w konfrontacji z pałą stoją na przegranej
                  pozycji, bo pies myśli, że jak ma klame i szmate, to jest kozak. Napewno 8
                  ziomków zabitego teraz stanie się ministrantami, taka resocjalizacja na
                  szybkości... Nie jestem żadnym huliganem, ale policja to są matoły, łapówkarze
                  i sprzedajne szmaty. Ot i co. Kto nigdy nie dał psu łapóweczki, kto czekał po
                  15 min zanim łaskawa stara dupa pod 997 podniosła łaskawie słuchawkę. Niech
                  ochraniają polityków, do tego się nadają, stać w szegeru za banay nauczy się
                  małpy. Policja to matoły, HWDP
                  • Gość: District Buoy [...] IP: 5.3.1R4D* / 213.70.105.* 15.12.03, 18:20
                    • Gość: anty pies Re: DO aNTYPSA ... IP: *.kabaty.2a.pl 15.12.03, 21:24
                      Szmato, znałeś tego kolesia? NIE, więc nie mów że to śmieć czy dres, oceniasz
                      chłopaka po tym co napisali w kilku zdaniach w artykule! Twe orginalne bluzgi
                      spływają po mnie elegancko, ten twoj kwadrat to wiesz gdzie mozesz sobie
                      wsadzic. HWDP, a psy nie zrobią z tego kraju państwa psiarskiego. Mi też
                      czasami po wódzie odwala, może nie ekstremalnie, ale dlatego po częęści
                      potrafię zrozumieć tego chłopaka. PIES zabił niewinnego człowieka. Niech tak
                      radykalni będą w stosunku do prawdziwych przestępców. Ci cieszą się wolnością,
                      opłaconą łapówkami. Taka jest prawda. Zero szacunkuz ZERO. Znam jednego spa,
                      głosuje na Leppera, a jest jakimś tam psiarskim oficerem... szkoda słow na
                      krawężniki... Śmierć to śmierć, a że ty tego nie potrafisz piojąć to już twoja
                      brocha. hehe, kwadrat, komedia... choć jeden pozytywny akcent. hehe...
                      • Gość: Hubert Re: DO aNTYPSA ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 22:14
                        Miałem nic nie pisać na Twoje posty, ale chyba się nie da. Skoro Ci po wódce
                        odwala, to jej nie pij! "... może nie ekstremalnie..." czyli jak? Nie bijesz
                        innych, tylko wybijasz szyby? Jakoś mi się nie zdażyło, żeby policja mnie bez
                        przyczyny zatrzymała. Łapią mnie za szybką jazdę, ale nie kłócę się z nimi bo
                        racja jest po ich stronie. Jak nie umiesz wyczuć gdzie jest granica, to
                        ponosisz ryzyko jakie się z tym wiąże. Jak wszczynasz bójkę, to musisz się
                        liczyć, że ten drugi będzie silniejszy, albo np. Cię zastrzeli.
                      • Gość: District Bouy [...] IP: 5.3.1R4D* / 213.70.105.* 16.12.03, 16:37
                      • Gość: bobo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:10
                      • Gość: Adam Re: Do Antypsa sympatyka przestępców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 22:53
                        Gość portalu anty pies wybełkotał:
                        > (..)Mi też czasami po wódzie odwala, może nie ekstremalnie, ale dlatego po
                        > częęści potrafię zrozumieć tego chłopaka.(...)
                        I co, po wódzie okradasz ludzi czy może bijesz aż do wstrząsu mózgu tak jak
                        tamci? A przepraszam, piszesz nie ekstremalnie, czyli bijesz tylko do
                        pierwszej krwi?
              • yawokim dobrze zrobil! 15.12.03, 14:36
                mnie nic zlego nie spotkalo, ale mojego brata tacy 'licealisci' okradli ze
                wszystkiego, rowniez z okularow /pewnie sie setnie z tego ubawili/.

dresom nie przemawia do rozumu NIC poza sila i zastraszeniem!
              • Gość: ppp Re: Gratulacje dla sierżanta IP: 194.9.223.* 15.12.03, 16:05
                Normalni ludzie nie napadają w dziewiątkę ,
                żeby zdobyć komórę i trochę drobnych i bardzo dobrze , myślę że
                koledzy postrzelonego wszyscy mieli duużo kupy w majtkach i długo nic głupiego
                nie zrobią .HWDG (gówniarzom)
              • Gość: Raf [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:59
              • Gość: Grześ Re: Gratulacje dla sierżanta IP: 212.69.73.* 22.12.03, 18:19
                Do: Anty Pies.
                Gratuluję. Dawno się tak nie ubawiłem jak w momencie czytania Twojego wpisu. Jeden wniosek mi się jarzy : komórek mózgowych u Ciebie brak! Tak policjant powinien rzucić się na podłogę i skamleć o przebaczenie że żyje, jednocześnie powienien opróżniać kieszenie ze wszystkich dóbr. Następnie powienien nadstawić twarz i pozwolić sobie ją obić i wybić zęby (najlepiej złote). TO BYŁ SARKAZM - GDYBY KTOŚ NIE ZACZAIŁ!!!
            • Gość: xxx Re: Gratulacje dla sierżanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 19:36
              Kto zna warszawę, ten wie - Władysław IV to całkiem renomowane liceum. I małolaty z gimnazjum napisali na ścianie "jebać psy", noszą bluzy z napisem HWDP (ort!!) i gówno w gaciach (bo krok w kolanach).

Takie gnojstwo jak to z pociągu w tej chwili zaczyna się już od gimnazjum - policjant powinien miec prawo uzycia broni bez pytania i strzału ostrzegawczego - bo niby jakby to nie był policjant, to co, zatłukli by kolesia?

Trafili kosą na kamień - może teraz będzie w tym pociągu większy szacunek.

Aha - jesio jedno. Jakbym był policjantem, i jakbym zobaczył małolata w bluzie "HWDP", to bym go wsadził do aresztu na 48. Bo niby jakbym założył bluzem z gigantycznym fiutem na tle Chrystusa (to tylko przykład, niczyich poglądów nie atakuję), to co, byłoby w porzo?

Szacunek dla władzy.

• Gość: bobo Re: Gratulacje dla sierżanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:16
                Zastanawiam się czy jako normalni ludzie nie powinniśmy nosić napisów CHWDD
                (dresom). Można by zrobić taką akcję, przecież normalsów jest większość. Niech
                wreszcie drechy zaczną się bać!!!
        • Gość: bobo Re: To nie policjanci mają być ofiarami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 20:54
          Kilka lat temu w centrum Warszawy kilku "dobrych, cichych licealistów" skopało
          mnie i mojego brata, było to koło komendy głównej gdzie zaraz się udaliśmy.
          Fart chciał, że chłopaki z brygady antyterrorystycznej nie mieli co robić a my
          widzieliśmy do którego lokalu udała się "młodzież". Dalej wszystko potoczyło
          się błyskawicznie. Gnojki zaczęły stawiać się policjantom. Wystarczyło jednak
          kilka uderzeń główkami o blat stołu. Obrusiki zabarwiły się na czerwono, gnoje
          zaczęły płakać, przepraszać, a jeszcze przed 10 minutami chcieli nas zabić.
          Przedtem byłem pięknoduchem, dziś wiem, że trzeba siłą zwalczyć siłę. Brawo
          policjant z pociągu. Jak trzeba będzie się podpisać pod petycją w jego obronie
          to jestem pierwszy!!!
    • Gość: normalny Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 217.153.91.* 15.12.03, 14:38
      gratulacje dla sierzanta.
      w tych okolicznosciach wykazal się niezłym refleksem.
      powinien dostac awans a ci wszyscy tzw.maturzysci do pierdla z
      nimi dla przykładu porzadek musi być.
    • Gość: NAOCZNY ŚWIADEK ZDARZENIA BESTIALSKA NAPAŚĆ POLICJANTA NA MŁODZIEŃCÓW...;) IP: 194.145.98.* 15.12.03, 16:02
      Policjant członek słynącej z agresywności elitarnej grupy
      dochodzeniowej wsiadł do pociągu i od razu szukał: KOMU
      PRZYŁOŻYĆ..., zobaczył grupkę spokojnie siedzących kawalerów -
      WIĘC - wycelował sobie w jednego i go odstrzelił..! Oni zaczęli
      błagać, żeby już więcej nie strzelał...a policjant tak się
      zdenerwował, że wziął i sam się pobił...! Tak właśnie było..!
      Młodzieńcom należy się "Puchar za obywatelską postawę".
      • Gość: ppp Re: BESTIALSKA NAPAŚĆ POLICJANTA NA MŁODZIEŃCÓW.. IP: 194.9.223.* 15.12.03, 16:07
        nie , to był ROBOCOP któremu padł bios :-)
    • Gość: grippen Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.tarchomin.pl 15.12.03, 16:44
      I bardzo dobrze sie stalo. Ta spokoujna mlodziez na tej linii jest tak spokojna
      ze az szkoda pisac. Spoleczenstwo ma prawo do obrony przed bandziorami, nie sa
      oni bezkarni i musza sie liczyc z tym ze ktos kiedys moze sie okazac od nich
      silniejszy.
    • Gość: przyjaciel Kolega zmarłego IP: *.240.81.adsl.skynet.be 15.12.03, 20:01
      Łatwo się wypowiadać wulgarnie o kimś kogo się zna jedynie poprzez jeden
      artykuł.Chociaż nie życzę tego nikomu,chciałbym usłyszeć wasze zdanie jeżeli
      was bądź waszą rodzinę spotkała by taka tragedia. Nikt nie ma prawa mówić że
      dobrze się stało. A zachowanie Polcji po całym zdarzeniu już skomentowałem.
    • Gość: senq [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 00:28
    • Gość: Ludż [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 01:56
    • Gość: zorro Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.gpw.com.pl 16.12.03, 09:24
      BRAWO POLICJA!
      Uznanie za odwagę dla policjanta !!!

Życzenia dla pobitego policjanta szybkiego powrotu do zdrowia :-)
    • Gość: Obywatel Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.03, 21:05
      BRAWO POLICJANT.
      • Gość: Grześ Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: 212.69.73.* 16.12.03, 22:24
        Jeszcze raz brawo dla Policji, ale mam pytanie??? Czy GW. ma zamiar odpowiedzieć co nią kierowało opisując bezmógich dresiarzy mianem skrzywdzonych owieczek... CZyżby celem było doprowadzenie do totalnego społecznego linczu na Policję lub czasopisma... :)
        • Gość: Andrzej Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 07:44
          Trzeba by się przypatrzeć pochodzeniu odstrzelonego dresa bo może ma tzw.
          żydowskie korzenie - jeśli tak, to całkowicie rozumiem sposób opisu całej
          sprawy przez wybiórczych "dziennikarzy" z tej gazetki. Innego wytłumaczenia
          nie ma.
    • Gość: as Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.12.03, 12:51
      BRAWO dla policjanta. Powinien dostać medal i nagrodę. I szkoda, że tylko
      jednego sk..syna zastrzelił.
    • Gość: 2a kazdemu po kulce IP: 195.84.153.* 17.12.03, 16:45
      Kazdy wiesniak co kopal pasazera po zebrach powinnien dostac po kulce.
      • Gość: rafal [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 17:53
    • Gość: koleżanki Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 14:33
      co wy tam wiecie! Jak można tak niezrównoważonemu psychicznie człowiekowi dać
      pistolet!? Ciekawe jak on by się czuł jakby jakiś frajer zabił mu dziecko?
      Rolak to byl cudowny człowiek a wy teraz na jego dobrym imieniu próbujecie
      pozostawić skaze! Zejdźcie z niego, jak go nie znaliście to moglibyście się
      nie odzywać na jego temat! a ten pies nie jest wart pochlebstw, moze kiedyś to
      zrozumiecie. Teraz jak Karol nie żyje przynajmniej policja ma kogo w tej
      sprawie oczerniać!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: gość Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 29.12.03, 10:51
        W odniesieniu do dresa nie używamy określenia "dziecko", "człowiek", itp.
        Dres jest po prostu dresem, dresowi nalezy się kula w dresiarski łeb
        niejako z definicji, za samo bycie dresem. Za szpecenie świata i
        deprecjonowanie określenia "czlowiek". Jedna mała kulka w łeb dresa, a
        świat jest od razu piękniejszy.

Brawa dla tego Policjanta!
        • Gość: kolezanki Re: Śmiertelna ofiara awantury w pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 14:04
          za przynaleznosc do subkultury "dresiarzy" nie można czlowieka skazac na
          smirec! wierzysz w Boga? bo jesli tak powinienes natychmiast sie wyspowiadać,
          bo tylko Bog daje zycie i tylko Bog moze je odebrac! Dlatego przestan zabawiac
          sie w wyrocznie i sam nie wymierzaj sprawiedliwosci, bo kiepsko ci to idzie.
    • Gość: Olivarez Współczuję rodzinie, ale... IP: 212.160.211.* 29.12.03, 10:33
      Współczuję rodzinie - musi to być dla nich wielka tragedia. Zawsze jest źle
      kiedy ginie człowiek..
      Z drugiej strony sam często jeżdżę pociągami na tej trasie i kilka razy byłem
      świadkiem (raz nawet ofiarą) bezczelnych rozbojów dokonywanych przez
      agresywnych wyrostków "silnych w stadzie". Nie wspominam już chamskich zaczepek
      itp bo to jest niestety "normalność". Nie wiem jak naprawdę wyglądało to
      zdarzenie, ale wszystko wskazuje na to, że policjant rzeczywiście działał w
      obronie koniecznej (ewentualne ustalenie przekroczenia jej granic to zadanie
      dla sądu).
      Współczuję również policjantowi - na pewno sam żałuje teraz tego co zrobił. A
      on przecież chciał tylko cało, bezpiecznie i spokojnie wrócić do domu po
      pracy... Każdy ma chyba prawo tego oczekiwać. Pechem tych "zadymiarzy" - na
      ogół niestety bezkarnych - było to, że trafili na uzbrojonego policjanta a nie
      na bezbronną starszą panią albo matkę z dzieckiem.
      Panie Adamie - dziękuję Panu za to, że nie stał Pan biernie udająć że patrzy
      intensywnie w mrok za szybą tylko miał odwagę zareagować. Może ten tragiczny
      finał będzie nauczką dla innych.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka