Dodaj do ulubionych

"Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzna"

25.07.09, 12:24
Gratuluję odwagi pani Hanno!!
Obserwuj wątek
    • borow4 really jak drwal wyrabujacy park Swietokrzyski 25.07.09, 12:39
      do tego trzeba sily. do pomocy ma znanego ptaka KOssa
      • Gość: lilka wieżowiec w parku Swiętokrzyskim IP: *.chello.pl 25.07.09, 13:02
        Ciekawe co sądzą warszawiacy o wieżowcu w Parku Świętokrzyskim? Bo to inicjatywa
        "władz Warszawy". slimak.onet.pl/_m/TVN/koncepcja_PKIN.jpg
        • Gość: torro a czy ma Pani pozostale warianty? IP: *.chello.pl 25.07.09, 13:12
          w szczegolnosci ile wytna parku przy budowie metra?
          • Gość: ja Re: a czy ma Pani pozostale warianty? IP: 195.90.102.* 25.07.09, 13:39
            Pani Prezydent jest niesamowita, okazała się najlepszym gospodarzem w tym
            mieście w porównaniu do wszystkich poprzedników - facetów. Tamci to tylko
            publiczkę wszystko, a najbardziej to ten ostatni przydupas...
            • Gość: torro a ile trzeba wyrznac drzew by ci glabie zaimponowa IP: *.chello.pl 25.07.09, 14:34
              c?
              • Gość: miu Re: a ile trzeba wyrznac drzew by ci glabie zaimp IP: *.fbx.proxad.net 25.07.09, 16:19
                Brawo Hanka! Trzeba przyznac - baba z jajami ;) Konsekwencja i
                odwaga - rzadkie cechy w polskiej polityce.
                • Gość: ja Re: a ile trzeba wyrznac drzew by ci glabie zaimp IP: 195.90.102.* 25.07.09, 21:16
                  Zasługuje na kolejną kadencję! Pokazała się zasadniczo z dobrej strony. Przy
                  niej miasto zmienia się zdecydowanie na lepsze :)
            • Gość: torro czyli baba z jajami na bazarze: przekupa czy bufet IP: *.chello.pl 25.07.09, 14:35
              owa?
              • Gość: ronin Gość bez mózgu. Kaleka czy wyborca PiS? IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 16:39
                J.W.
        • Gość: qwerty Re: wieżowiec w parku Swiętokrzyskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 13:40
          WTF? Przecież już się z tego wariantu Wojciechowicz wycofał?
        • Gość: spacemarine mnie się bardzo podoba. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 15:30
          z planu wynika ze znikną 4 drzewa
    • Gość: lilka skończcie tę mydlaną operę IP: *.chello.pl 25.07.09, 12:56
      nuda.
    • Gość: Mokotów. "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzna" IP: *.89.115.42.static.crowley.pl 25.07.09, 14:12
      Umowa zakńczyła się 31 grudnia 2008 r. Co przez te pół roku robił ratusz aby
      kupcy sie wynieśli ? Czy kupcy płacili normalnie podatki ?
      Czy faktycznie już zaraz rozpocznie sie tam budowa drugiej linii Metra ? Bo
      jeśli nie to faktycznie oznaczać to może , że wywalenie kupczyków to pomoc dla
      wielu warszawskich galerii handlowych w kryzysie .
      • Gość: sz Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.pool.hdsnet.hu 25.07.09, 14:31
        Nie, budowa metra ani MSN nie zacznie sie od razu. Samo usuwanie hali pewnie
        potrwa co najmniej pol roku. Do tego, przed budowa sa takie kwestie, jak badania
        geologiczne, sprawdzanie instalacji, czesciowe przelozenie, do terenu musi miec
        tez dostep wykonawca budowy metra, jakies 6-8 miesiecy przed rozpoczeciem budowy
        (co najmniej tak jak na stacjach pierwszej linii). Oznacza to, ze hali byc nie
        powinno w lutym/marcu 2010. Jakby przedluzyc kupcom umowe do konca tego roku, to
        cala procedura trwalaby dokladnie tyle, co teraz, czyli zakonczylaby sie w lipcu
        2010. Kupcy nie wyniesliby sie z hali, tak jak nie zrobiliby tego teraz. Nie
        mieliby w styczniu 2010 domu handlowego, nie mieliby też kasy na inne
        rozwiązania. Skończyłoby się dokładnie tak jak teraz.

Na dodatek, gdyby pozwolic kupcom zostac jeszcze rok, to za rok mieslibysmy
        dokladnie taka sama scene. Wtedy bylby wybory i wszyscy zrobiliby z Hani
        przetwory i być może w ogóle nie udałoby się tego przeprowadzić (nacisk
        kierownictwa PO). Kupcy nie wybudowaliby sobie domu handlowego tak czy siak. To
        już od dwóch lat pic na wode.

Konkurencją to KDT było co najwyżej dla stadionu tudzież warszawskich bazarów...

Brawo Haniu, pierwsza odważna gospodarz miasta, a nie politykier... Tęsknijcie
        sobie za Lechem-zero-inwestycji-Kaczyńskim. On z kupcami przegrał.

Co przez te pół roku miał ratusz robić niby? Przecież dostali informację o końcu
        umowy, były napomnienia z ratusza, były propozycje gdzie mogą się przenieść.
        Wiedzieli, że trzeba się wynosić i od początku zapowiadali, że zrobią zadymę, no
        i faktycznie, przyprowadzili do swojego blaszaka dzieci - żywe tarcze, i
        sprowadzili sobie kiboli. Super...
    • Gość: kobieta Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 14:48
      > - Likwidowanie tymczasowego handlu wymaga odwagi i konsekwencji. Nikt w
      stołecznym samorządzie przez lata nie potrafił się tymi cechami wykazać, jak
      mężczyzna zachowała się dopiero Hanna Gronkiewicz-Waltz
      Mam rozumieć, że odwaga i konsekwencja to przymioty tylko męskie? Kobieta nie
      może być odważna i konsekwentna?
    • bomamcoco "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzna" 25.07.09, 15:24
      Należy niezwłocznie upamiętnić dzień usunięcia handlarzy z
      KDT,np,poprzez nazwaniem go dniem imienia papieża Jana PawłaII-tak
      jak Mostu Północnego.Należy też,jak najszybciej przywołac do
      porządku pana Waltera z ITI-to kibice jego klubu,Legii,wzięli czynny
      udział w bitwie pod KDT i to po niesłusznej stronie!.W ramach
      zadośćuczynienia,powinni oni wziąć tłumny udział(jako statyści)w
      kręceniu reportażu z tych wydarzeń,pokazującego prawdziwy i
      niezafałszowany przez media
      obraz tych zajść.Otóż to Pani
      Płezydent,Nasza Hania Kochana,prawdziwa Baba Z Jajami,na dodatek
      Duchem Świętym natchniona,wzięła osobisty i czynny udział w walce,na
      pierwszej linii-bombardując badziewiarzy z KDT przedwczorajszymi
      mielonymi i krokietami z Bufetu,oraz rozpylając na nich tzw. zupę
      dnia(zlewki z całego tygodnia).Stąd powszechne wrażenie użycia gazów
      bojowych!
    • Gość: ronin Dobrze gada! Polać mu! IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 16:14
      Szkoda, że większość naszych decydentów jest najmądrzejsza już po zakończeniu swojej kadencji, a nie w trakcie. Jemu i tak nalezą się brawa, bo zrobił najwięcej ze wszystkich aż do 21 lipca tego roku:)
    • nessie-jp Gronkiewicz-waltz zachowała się jak kobieta 25.07.09, 16:25
      Ten pan ma chyba kuku na muniu. Pani HGW wcale nie zachowała się jak mężczyzna
      • Gość: wika Re: Gronkiewicz-waltz zachowała się jak kobieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:41
        Kiszczak lepiej by tego nie wymyślił.
    • Gość: ronin Ty byś tam stał od 2 lat i prosił co? IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 16:43
      To porównanie do budki z piwem było bardzo trafione. Z takimi chamami też byś grzecznie dyskutował gdyby od 7 miesięcy siadali na masce twojego samochodu i siorbali to piwo?
    • Gość: Real Ona chce być prezydentem RP zamiast Tuska!!! IP: *.centertel.pl 25.07.09, 16:56
      I chce pokazać,na tle niedecyzyjnego Tuska, że jej ręka nie zadrży...
    • Gość: kasiaa "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzna" IP: *.acn.waw.pl 25.07.09, 17:09
      A może jak baba z jajami?! Bo odwaga i konsekwencja to tylko męskie cechy
      Panie Rutkiewicz?
      • Gość: walenty_wsiok Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.chello.pl 25.07.09, 22:24
        I po co była cała ta zadyma, te tłumy ochroniarzy i policji? HGW
        mogła wysłać Najmundrzejszego w Dziejach Marszałka Niesiołowskiego-
        ten by własną piersią, hartem ducha, oraz oplówaczym krasomówstwem
        wyeksmitował całe KDT gdzie pieprz rośnie.
    • Gość: ja Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.acn.waw.pl 25.07.09, 20:11
      Mówta, co chceta !!!!!!
      Mój głos w przyszłych wyborach ma Hanka !!!! :-)
      • Gość: max Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn- IP: *.warszawa.mm.pl 25.07.09, 20:53
        jesli mezczyzna urzywa sily wobec slabszych, wali swoja kobiete w
        pysk, to zachowala sie jak facet. ale czy kobiety chca nas takich ?
        Dla mnie sposob usuniecia tych handlarzy to porazka organizacyjna.
        Sciagnac policje i straz miejsa z polowy miasta ??? Zdezorganizowac
        ruch uliczny. Zyjemy podobno w cywilizowanym kraju a metody
        totalitarne.
        • Gość: ja Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: 195.90.102.* 25.07.09, 21:15
          Gość portalu: max napisał(a):

> jesli mezczyzna urzywa sily wobec slabszych, wali swoja kobiete w
          > pysk, to zachowala sie jak facet. ale czy kobiety chca nas
          > takich?
          > Dla mnie sposob usuniecia tych handlarzy to porazka organizacyjna.
          > Sciagnac policje i straz miejsa z polowy miasta ???
          > Zdezorganizowac ruch uliczny. Zyjemy podobno w cywilizowanym
          > kraju a metody totalitarne.

Masz rację, handlarze i kibole zachowali się totalitarnie! Powinni zostać
          aresztowani w trybie natychmiastowym...
        • tom.krakus Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn 25.07.09, 21:19
          > Zyjemy podobno w cywilizowanym kraju a metody
          > totalitarne.

Proste - jacy rozmówcy, takie metody.
          Pani Hanno dla mnie:
          (najprawdopodobniej bez przyszłego głosu za klerykalizm)
          szacunek za determinację i skuteczność.
          • Gość: wincenty_wsiok Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.chello.pl 25.07.09, 22:27
            Te Lajkonik gdziś tu przygalopił? Nazad - Majchrowskiego se oceniaj.
    • Gość: Ziuk "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 01:11
      A jak starała się o głosy tych handlarzy to też była babą z jajami? Była babą
      , która potrzebuje głosów. Głosów kupców/ handlarzy i całej reszty wyborców.
      Siły i możliwości dały jej dopiero głosy. Te małe znaczki, które postawiliśmy
      przy jej nazwisku. Dostała także mój głos. Mój znaczek. Dostała, bo skłamała.
      Uważam, że mam prawo do prawdy. Prawo do prawdziwego programu. Na tej
      podstawie przecież dokonuję wyboru. Nie jestem kupcem z KDT. Doświadczam
      jednak represji ze strony Pani Prezydent i jej urzędników. Mówiła, że będzie
      zupełnie inaczej. Dlaczego kłamała? Przecież mogła mówić prawdę. Mogła nie
      obiecywać. Mogła nie wyłudzać głosów od kogo się tylko da. Ta hala była
      okropna i ludzie tam byli okropni. Wiem jednak, że oni byli pierwsi. Potem
      będą bazarki osiedlowe,handel i restauracje na Trakcie Królewskim, szpitale,
      przychodnie i laboratoria analityczne. Aż wreszcie dojdzie do Was. Do Was
      wszystkich, którzy dziś podskakujecie z radości, że ktoś naobiecywał, nie
      dotrzymał tego co obiecał, wykorzystał człowieka prostego i naiwnego. Dostał
      władzę i teraz ją ma. Ma i robi co chce. W Warszawie czeka nas reprywatyzacja,
      prywatyzacja strategicznych spółek miejskich, reforma służby zdrowia, reforma
      szkół wyższych i szkolnictwa w ogóle. Winniśmy przyglądać się tym procesom a
      nie tak z rozpędu deklarować głosy. Te zapewnienia mogą wprawić carycę w
      samozachwyt. I co wtedy? Ty bardziej, że to nie Ona, tylko Jakubiak jest
      autorem tych wszystkich rzeczy. To zawzięty gracz. A szefowa zbiera punkty.
      Fryzjer, lifting, garsonka za trzy Wasze pensje. To Was bierze? Nie ma KDT.
      Zostaliście Wy. Może macie coś co można Wam odebrać? Macie? To odbiorą to Wam
      z pewnością. I nazwą Was hołotą. To co wartościowe należy się wybranym.
      Wybrani to ci, których wybraliśmy.
      • Gość: ja Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: 195.90.102.* 26.07.09, 12:30
        Nie nadajesz się na kapitalizm. Jesteś wychowankiem socjalizmu... Głosuj sobie
        następnym razem na kogo chcesz! Tacy jak ty są już na wymarciu i nic was nie
        zmieni...
    • ogabignac Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn 26.07.09, 08:44
      niech żyje Prezydent Warszawy Pani Hanna Gronkiewicz-Waltz!
      Dzięki pani konsekwencji znikł ten wrzód na ciele miasta.
    • Gość: olo "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzna" IP: 195.245.213.* 27.07.09, 08:07
      żeby HGW vel HJW tak szybko drogi i mosty budowała......
      • Gość: Avi Jaruzelski z Cyckami IP: *.acn.waw.pl 27.07.09, 09:03
        Zachowałą się jak Jaruzelski, tylko o Godzinie Policyjnej
        zapomniała !!!!
        • blinski Re: Jaruzelski z Cyckami 27.07.09, 15:48
          jak jaruzelski? tak więc rozumiem, że uczciwych robotników jak i innych obywateli demonstrujących w walce o wolność stawiasz na równi z kdt-ową hałastrą? wstydź się.
    • margerytka69 Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn 27.07.09, 18:19
      gdyby HGW zachowała się jak mężczyzna, to by tego NIGDY nie
      zlikwidowała - tak jak jej poprzednicy

bo te giętkie siusiumajtki przez tyle lat nic nie zrobili, a
      przyszła kobieta i DAŁA RADĘ
      • zbychu7979 2000 bezrobotnych 27.07.09, 19:12
        Przetarg na metro został już zaskarżony w sądzie. Będzie stał pusty
        plac, z tym że 2000 ludzi straciło przez to prace. Wielki sukces.

2000 bezrobotnych, ogromne poniżenie i wykluczenie z życia Warszawy.
        HGW postanowiła za wszelką cenę zadowolić swoich wyborców z klasy
        sredniej kosztem ekonomicznego wykluczenia osób biedniejszych. Bo
        jak myślicie co teraz zrobi te 2000 kupców bez pracy. Zatrudnią się
        w cudzych firmach, gdzie stracą możliwość rozwoju. Szansę rozwoju
        niewątpliwie dawała by im budowa prawdziwej galerii za pieniądze
        KDT. Teraz stracili mozliwość skredytowania budowy.
        Jest to tez brutalne uświadomienie ludziom, że czasy kiedy można
        było załapac się na pociag do pieniędzy kończą się na dobre. To byli
        typowi usptarters, którzy stopniowo gromadząc kapitał chcieli
        zbudowac wieksze firmy. Już byli blisko postawienia a Warszawie
        prawdziwej Galerii polskich kupców(ewenement). Zostali
        spacyfikowani. Jedyna alternatywa jaką mieli było wysiedlenie poza
        granice opłacalnego handlu, to znaczy do Nadarzyna lub na Białołękę,
        czyli defacto w niebyt ekonomiczny, lub tak niska opłacalność, która
        nie dawała szans na rozwój.
        Z czego tu być dumnym.
        • Gość: ja Re: 2000 bezrobotnych IP: 195.90.102.* 27.07.09, 22:33
          zbychu7979 napisał:

> Przetarg na metro został już zaskarżony w sądzie. Będzie stał
          > pusty plac, z tym że 2000 ludzi straciło przez to prace. Wielki
          > sukces.
          >
          > 2000 bezrobotnych, ogromne poniżenie i wykluczenie z życia
          > Warszawy.
          > Z czego tu być dumnym.

Przede wszystkim z tego, że kończy się socjalizm w tym demokratycznym państwie
          kapitalistycznym z gospodarką wolnorynkową. To jest największy powód do dumy w
          wolnej Polsce :)
          • ritzy Re: 2000 bezrobotnych 27.07.09, 23:05
            A ja jestem tez dumny z tego, ze Warszawa powoli sie cywilizuje. I
            menelstwo z chłamem usuwa sie poza Srodmiescie, na obrzeza miasta.
            • Gość: bolo Re: 2000 bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:47
              To co ty tu jeszcze robisz? Wyp....j ze Śródmieścia , ja się tu urodziłam i mi
              się podoba , wcale mi nie zależy na szklanych kiblach dookoła.
        • Gość: Prahnitz Re: 0 bezrobotnych - wszyscy już pracują IP: 212.244.73.* 29.07.09, 15:17
          Wiec nie pieprz głupot.
    • Gość: Gajowy Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 00:37
      i pewne jej stanął
      • Gość: Michał Re: "Gronkiewicz-Waltz zachowała się jak mężczyzn IP: *.tktelekom.pl 29.07.09, 14:26
        Brawo dla p. Hanny! Wreszcie mamy porządną Prezydent Warszawy - zlikwidowała ten
        barak kompromitujący stolicę, remontuje ulice, tory tramwajowe, kupiła prawie
        200 tramwajów, wspólny bilet z PKP, ruszył most Północny, centrum Kopernik i
        wiele innych. Przez Kaczyńskiego mieliśmy kompletny zastój i stracony czas,
        który teraz trzeba nadrabiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka