Dodaj do ulubionych

Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąga

IP: 62.29.137.* 04.08.09, 08:20
Kurcze z jakiej racji. I tak płacą grosze za coś co dostali. Przy 42
m daje to aż 252 zł. Ja za wynajem mieszkania o takiej powierzchni
muszę płacić 1600 (mój wybór, ale takie są ceny w w Warszawie). Do
tego żądają remontów i innych udogodnień. Tylko z czego na to brać
jak płacić nie chcą. I tak przez kilka ładnych lat płacili grosze.
Nic tylko daj, daj, daj.
Obserwuj wątek
    • aurita Re: Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąg 04.08.09, 08:53
      ja tez poprosze o mieszkanie komunalne. Moze byc nawet po 6 zl
      • Gość: gkalewski Re: Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąg IP: 79.110.194.* 04.08.09, 13:35
        Aga, Aurita, życzę Wam, żebyście na własnej skórze doświadczyły wysokiego
        czynszu może być nawet komunalnego, w momencie, gdy utrzymujecie się z polskiej
        "biedarenty"...popatrzymy wówczas jak schorowane, w starszym wieku będziecie
        sobie radziły z kominowymi cenami w tym kraju, mając taki mały budżet, który
        musi wystarczyć również na leki...Jak nie wierzycie to poczytajcie sobie
        www.gospodarka.onet.pl lub gazeta.pl
        • Gość: bolo Re: Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąg IP: 217.116.104.* 04.08.09, 14:01
          Gdy mnie się pogorszyła sytuacja finansowa, po prostu się przeprowadziłem do
          tańszego lokalu a nie marudziłem na "złego" właściciela, który żąda ode mnie za
          wysokiej kwoty.
    • switonemsi Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąga 04.08.09, 08:57
      Życie w mieście kosztuje :/
    • Gość: alus Złodziejstwo IP: *.wincor-nixdorf.com 04.08.09, 08:57
      Ja za SWOJE, HIPOTECZNE płacę opłat jakieś 5 zł m/2 a tutaj lumpy oburzają się,
      że za nieswoje muszą płacić 6.. No jakieś przegięcie..
      • Gość: grochowiak Re: Złodziejstwo IP: *.mgsp.pl 04.08.09, 09:19
        sam jesteś lump i wieśmak.
        • Gość: Admiral Re: Złodziejstwo IP: 195.216.250.* 04.08.09, 12:24
          Uderz w stół :D Czyżby lump i wieśmak się odezwał? ;-)
      • k-x Re: Złodziejstwo 05.08.09, 09:46
        Gość portalu: alus napisał(a):

> Ja za SWOJE, HIPOTECZNE płacę opłat jakieś 5 zł m/2 a tutaj lumpy
        oburzają się,
        > że za nieswoje muszą płacić 6.. No jakieś przegięcie..

A ja za swoje płacę co miesiąc ok. 10pln/m2 bez nośników!!!!!
    • Gość: Ojciec Pio Jak ich nie stać niech idą pod most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 09:20
      Tak ich nauczyła komuna - wszystko jest za darmo albo za jakieś śmieszne
      pieniądze. Powinni tę całą patologię z komunalnych wywalić na zbity pysk a
      mieszkania wynająć normalnym ludziom.
      A tak to rozmnażają się jak króliki i nowym "bidokom" znowu trzeba zapewnić lokal.
      A potem się dziwimy, że mamy np.dziurawe drogi. Ano mamy skoro ciągle trzeba
      dokładać grube miliony do "najbiedniejszych"
      • Gość: miszmasz Tych domów nie postawił żaden zasr... deweloper IP: *.chello.pl 04.08.09, 13:02
        Wieśniaczku cwaniaczku najpierw ty i twoi starzy zacznijcie płacić
        normalne podatki a nie tylko KRUS a potem głos zabieraj na forum
        stolicy. Tych domów nie postawił żaden zasr... deweloper. Odbudowali
        je po wojnie ci ludzie bądź ich rodzice i mieszkania należą im się
        jak psu buda.
        • Gość: kixx Re: Tych domów nie postawił żaden zasr... dewelop IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 14:20
          moze i jak psu buda
          ale dlaczego w takim razie ja mam doplacac do waszej budy?

• Gość: misz Tak was boli... IP: *.chello.pl 04.08.09, 14:32
            Tak was boli że nie wszyscy muszą spłacać kredyt lichwiarski przez
            30 lat. Niektórzy się w warszawie urodzili a ich rodziny żyją tu
            przynajmniej od zakończenia wojny. Kiedy wasi dziadowie pędzili
            bimber i ganiali baby po polu oni w tzw. czynie społecznym
            odbudowywali miasto do którego wy teraz rościcie sobie prawo.
            • Gość: kixx Niby warszawiak,a krowim lajnem z geby pryska IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 15:05
              wiesz co ,moze i twoi dziadowie odbudowywali to miasto,ale sadzac po
              tym co i jak piszesz,to chyba przyjechali zglebokiej wsi i wnukowi
              przekazali wszystkie swoje wsiowe cechy.

Napisz,prosze,czy nadal wystawiasz buty przed drzwi?

• Gość: misz No widzę że dotarło. Uderz w stół... IP: *.chello.pl 04.08.09, 15:28
                No widzę że dotarło. Uderz w stół...
                • Gość: kixx Re: No widzę że dotarło. Uderz w stół... IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 15:57
                  zalosny jestes gosciu
                  bycie warszawiakiem to nie tylko wpis w akcie urodzenia
                  jestem przekonany,ze do ciebie to jeszcze dlugo nie dotrze
                  • Gość: misz hahaha IP: *.chello.pl 04.08.09, 16:15
                    Skoro jestem taki żałosny to dlaczego odpisujesz na moje posty?
                    Prawda w oczy kole? Co do miejsca urodzenia to nie ma ono dla mnie
                    większego znaczenia (sam Grzesiukk nie urodził się w wawie:))
                    Straszne jest dla mnie natomiast to że jakieś japiszony z bożej
                    łaski określają mniej zamożnych, starszych ludzi mianem
                    roszczeniowców i lumpów. Warszawy nie było po powstaniu zrozumcie to
                    wreszcie matoły...! nie zbudowano jej w erze cudu kapitalistycznego
                    po 89 roku. Nie zrobił tego żaden deweloper z wizją i kasą. Zrobiły
                    to z mozołem rzesze przyjezdnych które później się tu osiedliły
                    zaludniając opustoszałe miasto. Tak więc jadąc trasą wz czy snując
                    się po starym mieści doceńcie choć troszkę ten trud i tych ludzi.
                    • Gość: bolo Re: hahaha IP: 217.116.101.* 04.08.09, 16:20
                      > Straszne jest dla mnie natomiast to że jakieś japiszony z bożej
                      > łaski określają mniej zamożnych, starszych ludzi mianem
                      > roszczeniowców i lumpów.
                      To dlaczego te "nielumpy" nie mogą zwyczajnie płacić za te mieszkania tyle, ile
                      naprawdę one kosztują, bez żerowania na tych "japiszonach"??
                    • Gość: kixx Re: hahaha IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 17:17
                      dlaczego odpisuje
                      nie pierwszy i nie ostatni raz zdarza mi sie tu wymieniac posty z
                      kims,kogo ,delikatnie mowiac,mozna okreslic jako brata mlodszego w
                      rozumie.
                      Takie osobniki jak ty powinny byc edukowane,wiec czasem podejmuje
                      sie tego trudnego,przyznam,zadania i probuje przekazac odrobine
                      wiedzy i urealnic ich "swiatopoglad"

a odnosnie przyjezdnych,ktorzy zasiedlili to miasto oczywiscie ,ja
                      matol,sie z toba zgadzam.Efekty tego widzimy czytajac posty podobne
                      do twoich.
                      Cale szczescie troche warszawiakow wrocilo,a teraz ich potomkowie
                      podejmuja daremny chyba trud edukacji takich jak ty
                    • Gość: Ojciec Pio Re: hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:57
                      A więc... matole proponuję ci przejść się na Pragę gdzie prawie
                      wszystkie PRZEDWOJENNE kamienice są komunalne. I jaki w nich panuje
                      syf to widać na pierwszy rzut oka. W innych miastach cywilizowanego
                      świata w takich dzielnicach mieszkają najbogatsi.
                      Jak ktos odbudowywał stolicę to chyba nie znaczy, że jego wnuczki,
                      prawnuczki i praprawnuczki mają mieszkać za free, a reszta ma do
                      nich dopłacać całą wieczność! A tak to wygląda w praktyce!
                      Poza tym nie widzę powodu dla którego miasto ma ciągle budować nowe
                      budynki komunalne, bo stare oczywiście popadają w ruinę i "bidoki"
                      krzyczą co jakiś czas, że muszą żyć w slumsach.

P.S Ludzie ci odpisują właśnie dlatego ,że jesteś taki żałosny.
                      • Gość: miszmasz Pozdrawiam a i nie zapominajcie o kredycie IP: *.chello.pl 05.08.09, 09:36
                        Dobra, dobra szczury korporacyjne pogadajcie ze swoimi rodzicami
                        (chyba że jesteście produktem fabrycznym i takowych nie posiadacie)
                        może powiedzą wam jak to cudownie jest być emerytem w tym kraju.
                        Widocznie Darwin się pomylił i z ewolucją jest jak z fortuną kołem
                        się toczy. Pozdrawiam a i nie zapominajcie o kredycie to w końcu
                        jeszcze 28 lat hehe:)
                        • Gość: kixx Re: Pozdrawiam a i nie zapominajcie o kredycie IP: *.acn.waw.pl 05.08.09, 14:24

zyj w tym czarno bialym swiecie,gdzie pieniadze mozna zarobic tylko
                          w korporacjach,a mieszkanie kupic tylko na kredyt,albo wyludzic od
                          miasta.
                          zal mi ciebie
                          pozdrawiam z innego kolorowego swiata
                          kixx
                          • Gość: misz dorosnij IP: *.chello.pl 05.08.09, 15:00
                            Kolorowego świata seriali telewizyjnych i internetu heheh... z
                            drugiej strony to miło że fantazja w narodzie nie ginie. Zaliczam na
                            plus.
                            • Gość: kixx ­ IP: *.acn.waw.pl 05.08.09, 15:24
                              w narodzie moze i nie
                              Moze kiedys,gdy przybedzie ci lat,wyrwiesz sie z zakletego dla
                              ciebie kregu niemocy,biedy i zebrania o wsparcie.Nie kazdy tak zyje
                              i nie kazdy tak musi zyc.No ale ciebie,ze twoim syndromem pracownika
                              zlikwidowanego PGRu czeka jeszcze daleka droga.Moze uda ci sie go
                              przezywyciezyc,moze uda sie to dopiero twoim dzieciom.
                              W kazdym razie zegnam i zycze powodzenia
                              • Gość: misz heh IP: *.chello.pl 06.08.09, 09:23
                                Widzę że należysz do grona tych naiwniaków którzy uwierzyli w slogan
                                od pucybuta do milionera hehe... pogadamy jak skończysz szkołę i
                                trafisz na lepszego od siebie cwaniaka.
        • Gość: Prahnitz Re: Tych domów nie postawił żaden zasr... dewelop IP: 212.244.73.* 04.08.09, 14:27
          > Odbudowali je po wojnie ci ludzie bądź ich rodzice i mieszkania
          > należą im się jak psu buda.

Taaaa... Za fundusz odbudowy stolicy, a nie ze swoich własnych
          pieniędzy.
    • Gość: Enon Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąga IP: *.chello.pl 04.08.09, 09:31
      Może jeszcze kwaterunkowcom zafundować na koszt miasta lewatywę ze słodkiej
      śmietanki?
      Wysokość czynszu musi odpowiadać co najmniej kosztom utrzymania budynku plus
      kwota na remonty bieżące. Jeśli czynsz będzie niższy, to ktoś będzie musiał
      dopłacić różnicę. Nie widzę powodu, by czyniło to miasto czyli jego mieszkańcy.
      Przypominam ponadto kwaterunkowcom, że jak na razie nie tylko nie ponoszą
      pełnych kosztów utrzymania budynków lecz na dodatek nie zasilają tzw. funduszu
      remontowego finansowanego za nich w całości przez miasto.
    • Gość: Ziuk Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 09:50
      Ta "reforma polityki lokalowej" miała za zadanie wyrzucić możliwie największą
      ilość ludzi z ich mieszkań. Urzędnikom chodziło raczej o to, żeby ludzie
      zamieniali dobre i spore mieszkania na mniejsze i gorsze. Te "odzyskane"
      miasto przydziela urzędnikom i samorządowcom. Największe i najlepsze idą na
      biura poselskie i siedziby fundacji. Fundacji powstaje taka ilość, że już nikt
      tego nie ogarnia. Dostają lokale za 12 zł/m2. Istnieje również możliwość
      wykupu takiego lokalu. I to się dzieje. Myślę, że " świętym oburzeniem" na
      niskie stawki czynszów w stosunku do tych wynajmowanych, pałają ludzie młodzi,
      którzy nie znają realiów PRL. W tamtych latach wnoszono KAUCJĘ na przydzielone
      mieszkanie komunalne. Ta kaucja była w wysokości wkładu na mieszkanie
      spółdzielcze. Wielokrotnie też ludzie zamieniali się mieszkaniami. Ze
      spółdzielczego na komunalne i odwrotnie. To są zaszłości PRL. Jednak cała
      populacja nie wymarła w 1989r. Zostali ludzie i te zaszłości. Nie mierzcie ich
      dzisiejszą miarą. Wtedy były inne czasy, inne możliwości i inne zarobki.
      Mieszkanie w Warszawie było komunalne albo spółdzielcze. Tak chciała władza i
      takie stanowiono prawa. Dziś ta rzesza emerytów nie jest w stanie kupić sobie
      mieszkań u dewelopera. Niektórzy chcą wykupić swoje mieszkania komunalne. Choć
      gwarantuje im to ustawa o ochronie lokatorów, to miasto tej ustawy wykonywać
      nie myśli. Urzędnicy potrzebują " dodatkowej zachęty", żeby sprzedać
      mieszkanie komunalne. Najczęściej przedłuża się w nieskończoność sprawy
      papierkowe. Tak długo aż lokator zmięknie i " zachęta" się pojawi. Uchwała o
      polityce lokalowej miasta, jest rzeczywiście o polityce. Dziś, w dobie
      komputerów, napisano ją tak, żeby osiągnąć ukryte cele. Dziś wszystko można
      obliczyć i przeprowadzić symulację. Nie można tylko, tak do końca przewidzieć
      reakcji ludzi. Właśnie ją zaczynamy mieć. Ludzie dostali powiadomienie o
      podwyżkach i zaczynają czytać uchwałę. Wychodzi im podwyżka. To mogą niektórzy
      znieść. Wychodzi im wielki szwindel. I tego część nie zniesie. Zawsze znajdzie
      się ktoś myślący, kto wskazać może jak obalić uchwałę, która ma inne cele niż
      deklarowane.
    • Gość: zuza Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąga IP: *.icpnet.pl 04.08.09, 09:53
      Czytam i nie wierze. Płacą grosze za mieszkania i jeszcze się buntują. Niech
      kupią sobie mieszkanie, a zobaczą ile naprawdę życie kosztuje. Ja żeby gdzieś
      mieszkać musiałam wziąć kredyt, teraz przez 30 lat muszę go spłacać. Tez
      chciałabym mieszkać za 300 złotych, krzyczeć dajcie bo mi się należy!!
      Skandal!! Powinno się skończyć z mieszkaniami komunalnymi, tam większoSC ludzi
      pije, siedzi na bezrobociu, chodzi do pomocy społecznej i śmieje się ludziom w
      oczy bo INNI MUSZĄ na nich robić!!
    • Gość: Prahnitz Socjalizm się skończył. IP: 212.244.73.* 04.08.09, 09:58
      Nie stać na komunalne w mieście? Wynieść się na wieś. Popieram
      działania zarządu miasta ukrócające fundowanie darmowych mieszkań.
    • Gość: bolo NIE roszczeniowcom IP: 217.116.104.* 04.08.09, 10:18
      Płacąc choćby i 10 zł/m2 uważałbym, że złapałem Pana Boga za nogi.
      Ale niestety, normalny, uczciwy, pracujący buli za wynajem albo raty kredytu
      wielokrotnie więcej.
      Dlaczego do mnie nikt nie dopłaca, wręcz jestem dojony na wszystkie strony
      min. na dopłaty do lumpów?
      • Gość: stalowy szczur Grzeszysz synu. Jak to nikt nie dopłaca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:24
        A co z ulgami w PIT, dopłatami do kredytu, prpgramem "rodzina na swoim", pomocą państwa w spłacie kredytu dla tracących pracę?

jakiż ty biedny i dojony przez państwo jesteś!
        • Gość: Prahnitz Re: Grzeszysz synu. Jak to nikt nie dopłaca? IP: 212.244.73.* 04.08.09, 10:35
          > prpgramem "rodzina na swoim",

Spróbuj skorzystać z tego programu w Warszawie. Powodzenia.
        • Gość: kixx Re: IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 14:26
          no trafiles w dziesiatke
          pomoc jest zaiste kolosalna,ktos sie zadluza na trzydziesci lat na
          1/3 swojej pensji,a Panstwo wspomoze go ulamkiem jego wydatkow.Zeby
          mozna bylo porownywac mieszkania komunalne do tych,za ktore trzeba
          zaplacic samemu to Panstwo by musialo zezwalac na odpis pelnej
          wartosci mieszkania od podatku(nie od podstawy-powtarzam od podatku)
          Wtedy skala pomocy bylaby zblizona.
    • Gość: warszawianka Nie mam nic przeciwko podwyżce o ile... IP: 195.8.101.* 04.08.09, 10:42
      Nie mam nic przeciwko podwyżce o ile zobaczę, że moje pieniądze są
      pożytecznie wykorzystane. Niestety miasto nie zachowuje się
      uczciwie. Podwyżki dostali wszyscy, ale budybki do których są
      roszczenia nie są remontowane i miasto nic w nie nie inwestuje.
      Dlaczego zatem mam płacić wyższy czynsz? Klaka schodowa jest
      sprzątana raz w miesiącu, a poza tym tylko po interwencji. Moja mama
      mając mieszkanie spółdzielcze własnościowe płaci z metra tyle co ja
      obecnie za mieszkanie komunalne, ale u niej wszystko lsni -
      codziennie jest ekipa sprzątająca, raz w tygodniu ogrodnicy, a
      wszystko jest remontowane na bieżąco.
      • aurita Re: Nie mam nic przeciwko podwyżce o ile... 04.08.09, 11:43
        to sie wyprowadz. Musisz tam mieszkac?

> Dlaczego zatem mam płacić wyższy czynsz?

> mając mieszkanie spółdzielcze własnościowe

sama sobie odpowiedzialas: to mieszkanie wynajmujesz od miasta, rozumiem ze nie
        jestes biednym emerytem i miasto nie powinno dokladac do twojego mieszkania

• Gość: Maciej Stawka rynkowa w Śródmieściu to ok 50PLN/m2 IP: 94.254.222.* 04.08.09, 12:00
      za WŁASNE mieszkanie płacę zarządcy nieruchomości 9PLN/m2, wcześniej
      za każdy metr zapłaciłem po kilka tysięcy PLN, płacę podatki w
      Warszawie
      • Gość: gosc Re: Stawka rynkowa w Śródmieściu to ok 50PLN/m2 IP: *.chello.pl 04.08.09, 12:55
        A CO MOZNA ZROBIC JAK SPOLDZIELNIA MIESZKANIOWA (DUZA WARSZAWSKA) Z DNIA NA
        DZIEN ZWIEKSZA CZYNSZ O 74% (ok. 250zl)? MAM NA MYSLI CZYNSZ ZA MIESZKANIE
        WLASNOSCIOWE, NIE KOMUNALKE. MOZNA Z TYM JAKOS ZAWALCZYC?
        • Gość: kixx Re: Stawka rynkowa w Śródmieściu to ok 50PLN/m2 IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 14:31
          co to znaczy ,ze "spoldzielnia podniosla czynsz"?
          ktory konkretnie skladnik oplat wzrosl?
    • Gość: gkalewski Walczą z podwyżkami czynszów. Odsiecz nadciąga IP: 79.110.194.* 04.08.09, 13:32
      Aga, Aurita, życzę Wam, żebyście na własnej skórze doświadczyły wysokiego
      czynszu może być nawet komunalnego, w momencie, gdy utrzymujecie się z
      polskiej "biedarenty"...popatrzymy wówczas jak schorowane, w starszym wieku
      będziecie sobie radziły z kominowymi cenami w tym kraju, mając taki mały
      budżet, który musi wystarczyć również na leki...
    • Gość: Prahnitz Co nas obchodzi prywatna wojenka o dziecko??? IP: 212.244.73.* 04.08.09, 14:29
    • Gość: spacemarine Zablokować wykup!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:11
      To największe przestępstwo, kiedy złodziejskie władze miasta sprzedają
      paserom-"lokatorom" skradzione wcześniej mieszkania za 10% wartości. Zanim
      lumpy mieszkanie wykupią to uczciwi ludzie muszą im dopłacać do mieszkania w
      najdroższych miejscach w Polsce.
      NIE PODOBA SIĘ TO WON-oto powinna być złota zasada funkcjonowania przydziału
      lokali komunalnych. Tylko dla biednych i co miesiąc z PITem w zębach pokazać
      jakie są zarobki. I jeszcze zakazać lumpom meldowania pociotków, wnuków i
      dzieci, które przejmują później wielkie lokale.
      • Gość: lkjhgfdsa Re: Zablokować wykup!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:20
        Jeżeli dzisiaj kupuję mieszkanie za 3600 zł/m2 i będę mieszkał w nim 30lat X 12
        miesięcy = 360 miesięcy to dokładam co miesiąc 10 zł/m2. O tyle powinien być
        wyższy czynsz w mieszkaniach komunalnych.
        A jeżeli zapłaciłem w Warszawie po 7200 zł za m2 to wychodzi więcej o 20zł/m2. o
        tyle powinien być wyższy czynsz w Warszawie
    • Gość: EUROpejczyk Staruchy jak zwykle protestują! IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 22:02
      Wydaje im się, że wszystko im się należy za samo bycie śmierdzącym staruchem. Od starych ludzi normalnie CAPI!! Uważają się za stojących ponad prawem, uprzywilejowanych pierwszeństwem do wszystkiego, wszędzie i za darmo. Tylko dlatego, że są starzy. Mało tego, staruchy domagają się od młodych SZACUNKU!!! A niby z jakiej racji! Na szacunek u mnie to trzeba zasłużyć! Roszczeniowe staruchy nie mają u mnie na to szans!
      • Gość: Tomo Re: Staruchy jak zwykle protestują! IP: *.merinet.pl 04.08.09, 22:51
        Gość portalu: EUROpejczyk napisał(a):

> Wydaje im się, że wszystko im się należy za samo bycie śmierdzącym
        staruchem. O
        > d starych ludzi normalnie CAPI!! Uważają się za stojących ponad
        prawem, uprzywi
        > lejowanych pierwszeństwem do wszystkiego, wszędzie i za darmo.
        Tylko dlatego, ż
        > e są starzy. Mało tego, staruchy domagają się od młodych
        SZACUNKU!!! A niby z j
        > akiej racji! Na szacunek u mnie to trzeba zasłużyć! Roszczeniowe
        staruchy nie m
        > ają u mnie na to szans!

O ile zgadzam się, że najwyższy czas skończyć z dopłacaniem do
        mieszkań komunalnych w dużej mierze zamieszkiwanych przez
        dziedziczną patologię, o tyle twój wpis ćwoku nawet nie nadaje się
        do skomentowania. Mam nadzieję, że zdechniesz zanim dożyjesz lat
        tych ludzi, których obrażasz, a dzięki którym możesz teraz pisać
        takie bzdety na forum.
        I ty śmiesz podpisywać się nickiem "europejczyk"??? Częścią kultury
        europejskiej jest obdarzanie szacunkiem i pomocą ludzi starszych, a
        nie wyrzucanie ich na margines społeczny.
        Jesteś zerem, śmieciem i mendą najgorszą z możliwych.
      • Gość: gkalewski Re: Staruchy jak zwykle protestują! IP: 79.110.194.* 05.08.09, 12:55
        Proponuję, żebyś po 5-tce, kiedy zaczynają się symptomy starzenia oblał się
        benzyną i samospalił, najlepiej na wysypisku...Od razu resztę z tego co zostanie
        zakwalifikowano by jako śmiecie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka