badjuk eeee... 13.08.09, 11:51 "Karolina Barska ma 36 lat. Zajmuje się księgowością w jednej z warszawskich korporacji. Pracę zaczyna o godz. 10, po tym jak odwiezie do szkoły 11-letnią Julkę i 8-letniego Adasia. Po ciężkim dniu w firmie, zmęczona wraca do domu często po godz. 19. Dzieci ze szkoły odbiera mąż Dawid, który jest "złotą rączką" i częściej ma czas po południu." Księgowa która idzie do pracy na 2 zmiane i konczy o 19 ??? No nie wiedzialem ze ksiegowe w warszawce mają takie luksusa (no ale - co korporacja to korporacja). Dzieci odwozi przed 10 - smialo moze przed ta godziną isc na zakupy - ruch jest znikomy. Mąż - 'złota rączka' ma czas po południu - tak jasne 'złota rączka' która ma czas po południu - nie znam zadnego takiego. Dobra wystarczy bo to art. sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: eeee... IP: *.chello.nl 13.08.09, 12:18 Mieszkam w Holandii i czesto robie zakupy przez net. Tutaj pod jedna strona jest kilka sklepow np supermarket, drogeria i alkoholowy. Dostawa kosztuje od 4 do 7 euro, zaleznie od dnia i godziny.Nie ma zadnych zamiennikow, pomylki b.zadko,czesto zdaza sie, ze dostaje cos extra gratis.Towary czasem sa tansze niz w realu( promocje dla kupujacych online). Robie raz na dwa tygodnie takie duze zakupy np napoje, wina, chemia, ryz, makaron,puszki itd. A po chleb i wa rzywa chodze w miedzyczasie do sklepu dzielnicowego.Polecam takie zakupy, wiem,ze zawsze mam w domu wode i proszek do prania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsad Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: 212.160.172.* 13.08.09, 11:55 A czy któryś sklep "stacjonarny" ma taką opcję, że można zamawiać towar przez internet, a później odebrać osobiście o konkretnej godzinie. Pracuję do późnych godzin i jadąc z pracy marzę, by być już w domu. Jak przyjadę do domu i zjem kolację, to już nie chce mi się ruszać, szczególnie, że o tej porze zostaje mi tylko Tesco. Natomiast zakupów po pracy nienawidzę, bo po pierwsze po całym dniu z klientami mam dość ludzi, a w marketach wieczorami jest ich zdecydowany nadmiar, po drugie wracam do domu tak późno, że dzieci już śpią, a ja zjadam kolację i idę w ich ślady. Zupełnie inaczej by było, gdybym mógł zamówić konkretne towary przez internet, a wracając do domu podjechać do marketu, odebrać paczkę i stracić na to max. 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: *.chello.pl 13.08.09, 12:18 Niby internetowe zakupy to oszczednosc czasu, tylko nikt nie mowi o tym ze nigdy nie wiadomo co przyjdzie, czy bedzie wazna data przydatnosci do spozycia, ze nie mozna dobrze ogladnac tego produktu i trzeba na to czekac - moze nie w przypadku artykulow spozywczych ale innych - dniami i tygodniami. A w dzisiejszych czasach kiedy w marketach jest chleb sprzed 2 dni wmieszany pomiedzy swiezy - bo wszystko trzeba sprzedac, miesa myte cifem jak zzielenieja, przebijane daty spozycia na pozniejsze itd. - czyli polski pseudo kapitalizm to ja dziekuje za zakupy w necie.... pomysl dobry , ale narazie to dziala za wolno i wedlug zlych zasad..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaybee Co mozna miec NIE kupujac w necie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:22 Wydaje na zakupy srednio 5000 zl miesiecznie. Kupuje tylko w hipermaketach. Nie kupuje w soboty i niedziele, gdy tam przewalaja sie wycieczki znudzonych Polakow. Kupujac w necie zaplacilbym, tu jest chyba ogolna zgoda, 20% wiecej, czyli 5000zl x 20% = 1000 zl. Po roku mam zaoszczedzone 12.000 zl i moge jechac z zona i dzieckiem na darmowe wczasy do pieciogwiazdkowego hotelu all-inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Co mozna miec NIE kupujac w necie... IP: 62.233.211.* 20.09.09, 09:46 W alma24.pl nie zapłaiłby Pan więcej dokładnie tyle samo ile w sklepie naszej sieci. Dodatkowo jesteśmy jedna z najtańszych sieci sklepów nie dyskontowych. Pozrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: *.Red-81-45-249.staticIP.rima-tde.net 13.08.09, 12:49 A mi brakuje dwoch rzeczy w e-sklepach: promocji i dat waznosci. Promocji - nie wszystkie promocje dostepne w normalnym sklepie sa rozniez dostepne w e-sklepach. I dat waznosci - chodzi mi o to, ze jak kupuje np. jogurt to wybieram ten z najswiezszy. A jak to wyglada jesli kto inny pakuje twoje zakupy do koszyka? Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko 13.08.09, 13:02 Gość portalu: Go napisał(a): > . A jak to wyglada jesli kto inny pakuje twoje > zakupy do koszyka? Zasada jest taka, że dla e-klientów wrzuca się najstarsze, bo to jedyny sposób, aby się ich pozbyć. Przecież nie bedą wybierac tego co najświeższe, tylko to, co słabo schodzi. To nie są organizacje charytatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: 212.2.116.* 13.08.09, 13:11 Z moich doswiadczen z innymi sklepami internetowymi, ale z branzy przemyslowej wynika jedno. Wiekszosc towarow figuruje w ofercie, ale jak przyjdzie do kupna to okazuje sie iz fizycznie ich nie posiadaja tylko sprowadzaja od dystrybutorow. Oczywiscie informowanie na biezaco o stanie zamowienia przez sklepy to fikcja - jezeli samaemu sie nie zadzwoni to sie nic nie dowie... Na koncu okazuje sie ze dodatkowo cena sie zmienia (przewaznie na wyzsza) gdyz oferta jest nieaktualna a my stracilismy czas oraz pieniadze (na dzwonienie i pytanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badyl Nie ma nic gorzego niż te cholerne markety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 13:48 10 stanowisk kasowych, pełno ludzi a otwarte tylko 2-3 kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: *.range86-158.btcentralplus.com 13.08.09, 13:50 Mieszkam w Londynie. Tu tempo życia jest znacznie większe niż w niejednym z polskich miast. Ponad godzina dojazdu do pracy jest normą. Dlatego często korzystam z tesco online. Wygodnie, szybko, bez kolejek, z dostawą do domu. Chwalę sobie takie rozwiązanie zwłaszcza teraz kiedy jestem w ciąży i nie powinnam dźwigać. Przeniesienie kartonu soku czy zgrzewki wody mineralnej z półki do wózka, z wózka na taśmę, z taśmy do wózka i znów do bagażnika a potem z bagażnika do domu dla ciężarnej może być niebezpieczne. Teraz takiego problemu już nie mam. Minusy: - lepiej kupować owoce i warzywa poza supermarketem i wybrać samemu - czasami może pojawić się problem krótkiej daty przydatności (np jogurty, chleb itd), takie rzeczy też lepiej kupić po drodze z pracy do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakupka A.pl jest drogie IP: 80.50.243.* 13.08.09, 13:56 Tylko że a. pl jest drogie. ceny takie jak na Marszałkowskiej...Plusem jest dowóz gratis już od 100 zł, ale i tak produkty sa droższe niz w Hipermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: *.poczta-polska.pl 13.08.09, 14:47 Polecam Frisco.pl Duży wybór, szybka realizacja. Nie kupuje może za często ale widzę zmiany. Pierwsze zakupy robiłem ze dwa lata temu i dużo było niedociągnięć, w tym czasie bardzo dużo zmian zaszło w sklepie na plus. Zawidowem się na Almie, może teraz jest lepiej ale pierwsze zakupy i zarazem ostatnie były porażką. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko 13.08.09, 14:55 Teraz spam frisco. Ciekawe ile płacą teraz za zachwalanie sklepów na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mix Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: 77.236.0.* 14.08.09, 14:51 Kupuje w almie (alma24.pl) jest super, inne rzeczy niz u wszystkich itd. zresztą kto zna Alme to wie o czym mówie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Najtańsza jest ostatnio Alma24.pl - i mają IP: 62.233.211.* 20.09.09, 09:52 największy wybór produktów więc na razie robimy zakupy u nich. Koszt dostawy darmowy od 150zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Bez przesady IP: *.aster.pl 04.03.10, 05:35 Kupuję w zwykłych sklepach. I powiem wam jedno. Jabłka coraz gorsze. Ostatnio wyrzuciłem chyba z pół zepsutego jabłka. Wszystkie jabłka miękkie. Chyba, że kupię drożej. Deserów co kupowałem nie ma już w zwykłych sklepach, nawet tam, gdzie zwykle były - 5 minut od domu. A w necie jakoś znalazłem za ta samą cenę i dostawę gratis. Wiec chyba nie wszystko jest droższe. Nie każdy ma siedzącą pracę i zwykle i tak mam dużo ruchu, nawet gdybym pracował w domu. Peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.10, 13:51 Witam, Kilka dni temu dokonałam zakupów w sklepie internetowym Alma24.pl. Wszystko było OK, towar szybko przyjechał. Tym niemniej gdy dostrzegłam, że towar dostarczony nie odpowiada temu co zostało zamówione (co w momencie dokonywania zamówienia wynikało ze strony www), zgłosiłam reklamację. Sklep mi podziękował za cenną uwagę, na skutek mojej interwencji bład został poprawiony. Tym niemniej towaru zgodnego z zamówieniem nie dostanę. Okazało się, że był błąd na stronie co do ilości prodkutu za daną cenę. Sklep napisał mi wprost: "Jako sprzedawca nie odpowiadamy za szkody wynikłe z błędnych informacji na naszej stronie." Takie sformułowanie dla mnie jest absurdalne. Wiem oczywiście, że mogę dochodzić swoich praw i zamierzam to uczynić. KONKLUZJA: Nie róbcie zakupów w Sklepie Alma24.pl !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamel Re: Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: 95.175.31.* 09.05.11, 17:17 ja polecam foodini.pl mają dobre ceny a poza tym zawsze 100% towaru pierwszej jakości. polecam foodini.pl Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko 09.05.11, 17:31 Fajna sprawa, ale niestety trochę drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Po co stać w kolejce? Kup wirtualne jabłko IP: *.ip-point.pl 27.05.11, 11:25 dajcie sobie spokuj z tym foodini dróga biedronka dla pracowników gó..... dostajesz i jeszcze się uśmiechaj a towar a szcególnie gratisy patrz na datę Odpowiedz Link Zgłoś