Gość: mehacos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 21:46 polecam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bi Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.acn.waw.pl 29.12.03, 23:39 Odwiedzalam w Poznaniu - dla mnie bomba. W Warszawie jeszcze nie bylam ale na pewno bede juz wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.pgnig.pl 30.12.03, 11:19 ja tez polecam, muzyka troszkę za głośna..ale jedzonko super, tek jak w innych Sphinxach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.lot.pl 30.12.03, 18:16 podajcie lokalizacje prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uma Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.01.04, 19:52 jeden lokal jest w centrum handlowym na Wileńskiej, a drugi (nowy) - w Al. Jerozolimskich, tuż za Rotundą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megagłupek i poco wprowadzasz w błąd?? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.01.04, 22:40 i poco wprowadzasz w błąd?? ktos ci za to płaci? TO NIE SA TE SAME KNAJPY na wileńskiej to owszem jest ale ;herkules; a nie :sphinx: a jedyne podobieństwo to te lampy z tykwy nad stołami... bo na zamówienie czeka sie baaaardzo długo, jedno danie nawet niezdązyło się zrobic bo chyba pani kelnerka zapomniała.... srebrne tandetne tace zamiast talerzy na których są odbite odciski palcy kelnerek , na moim trafił sie odcisk prawie na środku, brudne sztucce, no i tego jedzonka jest naprawde niedużo, podobnie jest w podobnym do sphinxa, też chyba jakims heraklesie w któyms z molochów na bródnie....................... w sphinxie za rotunda jeszcze niebyłem ale jeśli jest tak jak w poznaniu na rynku, to baardzo sie ciesze, fajna knaja będzie do jedzenia oczywiscie bo piwo niestety koszmarne i drogie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: i poco wprowadzasz w błąd?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.04, 18:52 To, co jest w CH Wileńska, to Hammurabi. Jest on jeszcze na Targówku i nie ma nic wspólnego ze Sphinxem - polska siecią niepolskiego jedzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biczes Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 18:15 I tak ta siec to sciema. ZAWSZE (do 3x sztuka) dostawałem tam chujowa, bo jak podeszwa wołowinę. O reszcie nie wspomne. A po za tym to nic innego jak fast food, a w takowych obsluga ma w glebokim powazaniu klienta (szczanie do frytek to jedno z najdelikatniejszych zagran). Smakosze!!! Omijajcie te knajpe szerokim łukiem - jest wiele innych knajp w tym samym przedziale cenowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edward Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.chello.pl 13.03.04, 11:08 Trzeba być idiotą żeby w kółko zamawiać to samo w tej samej knajpie, skoro już za pierwszym razem okazało sie niejadalne. Chyba cos ściemniasz, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 11:49 dają naprawdę ogromne porcje smaczniutkiego jedzonka,mimo wilczego apetytu w połowie wymiękłem.Żeberka palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: 217.153.29.* 14.01.04, 11:17 polecam gorąco!jedzonko smakowite a porcje naprawdę "męskie" a do tego niedrogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 22:34 zarcie super ceny przystepne wytroj tez extra ps brak minusow jest fajnie mila atmosfera aha jest jeden minus potrafia byc kolejki przed lokalem a mamy zime wiec mozna troche zmarznac :) POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.acn.pl 01.02.04, 18:50 Ów mix wegatariański może być w istocie dużą niespodzianką. Owszem zawiera cebulę, pieczarki, paprykę i surówkę - niestety, zarówno cebula, papryka, jak i pieczarki są całkowicie surowe. Te restauracje znam z Gdańska, Krakowa i przede wszystkim Łodzi, gdzie Sphinx jest, zdaje się w ilości 6 lokali - jedzenie, klimat - rewelacja. Z radością udałam się do warszawskiego, myśląc, jak to super, że wreszcie jest w tolicy. No i dostałam surowe żarcie. Ten mix powinien być pieczony - w całości, jadłam to wielokrotnie w innych miastach. Daruję inne warzywa, ale surowe grzyb to skandal. Poprosiłam kelnera pokazując mu surowiznę. Przyznał mi rację i poprosił kierownika sali. Ten przyszedł, popatrzył, odmówił spróbowania, przyznał, że z daleka wygląda na surowe i powiedział: "No tak, to może pani powinna napić się herbaty, co? Bo to po surowym dobrze zrobi." Pozostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda UWAGA NA SUROWE GRZYBY W LOKALU SPHINX IP: *.acn.pl 01.02.04, 18:54 Ów mix wegatariański może być w istocie dużą niespodzianką. Owszem zawiera cebulę, pieczarki, paprykę i surówkę - niestety, zarówno cebula, papryka, jak i pieczarki są całkowicie surowe. Te restauracje znam z Gdańska, Krakowa i przede wszystkim Łodzi, gdzie Sphinx jest, zdaje się w ilości 6 lokali - jedzenie, klimat - rewelacja. Z radością udałam się do warszawskiego, myśląc, jak to super, że wreszcie jest w tolicy. No i dostałam surowe żarcie. Ten mix powinien być pieczony - w całości, jadłam to wielokrotnie w innych miastach. Daruję inne warzywa, ale surowe grzyb to skandal. Poprosiłam kelnera pokazując mu surowiznę. Przyznał mi rację i poprosił kierownika sali. Ten przyszedł, popatrzył, odmówił spróbowania, przyznał, że z daleka wygląda na surowe i powiedział: "No tak, to może pani powinna napić się herbaty, co? Bo to po surowym dobrze zrobi." Pozostawiam to bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portos Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.chello.pl 24.02.04, 15:40 Ja bardzo poleceam - atmosfera bardzo fajna, ale jedzenie nieco inaczej przyrządzane niż w innych lokalach. Troszkę inaczej smakuje i wygląda Shoarma drobiowa - mięso ma wielkie kawałki jest inaczej przyprawione. A w innych miastach wszędzie smakuje tak samo. Ale moze to kwestia doszkolenia się kucharzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia201 Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:06 Zawsze odwiedzam ten lokal w Krakowie i mogę powiedzieć jedno: REWELACJA!!! bardzo mnie dziwiło że przez tyle czasu obywała się bez niego Warszawa. Mam tylko nadzieje że cany pozostaną krakowskie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 12:36 Ja tez sie bardzo ucieszylam,ze Sphinx dotarl do stolicy, no i do tego na Al.Jerozolimskich nie mam zrzutow. Natomiast ten na Zgody... porazka. Zapytalam kelnera jakie warzwa są w zupie z warzywami, on po chwili zstanowienia powiedzial... marchewka-super! Zamowilam zatem mix wegetarianski- bez zarzutow, ale... było nas kilka osób, jedna kumpela zmowiła tylko frytki, po kilku upomnieniach dostala...gdy my juz mielismy puste talerze. Poza tym kelnerowi niechcaco wysypał sie cukier na caly stolik- zakłopotany... zgarnal go na podloge. Nie wiem czy na kiepskiego kelnera trafilam, czy to przypadek jakis, w kazdym razie Sphinxa na Zgody bede omijac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr i iwona Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.nat.ino.tvknet.pl 09.04.04, 22:19 Nie wiemy jak jest w Sphinksie w Warszawie ,ale w Inowrocławiu jest O.K ! Wesołych świąt i miłego wypoczynku dla WAS od Piotra i Iwony Szeląg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: 193.24.24.* 23.04.04, 10:18 Czy rzeczywiscie Sphinx jest polska siecia? Jezeli tak to super! Niech powstaje coraz wiecej konkurencji dla Pizza Hut-ow, KFC itd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Nowe lokale. Pierwszy warszawski Sphinx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:10 Czy ktoś ma numer telefonu do SFINKSA II na ul. Szpitalnej (ew. ul. Zgody). Nie ma ani pod 913, ani w restauracji SFINKS I. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś