Dodaj do ulubionych

Kto zmienił trasę 16 i po co????

IP: *.chello.pl 01.01.04, 15:02
Co za bałwan zabrał 16 ze swojej trasy?????????Co komu przeszkadzał ten
tramwaj, jeżdził często i bez problemu można było dojechać z Broniewskiego do
Jana Pawła a teraz?? ciekawe jak się dopchać do zatłoczonego i nie tak częst
jeżdżącego 33??? Jestem oburzona!!!
Obserwuj wątek
    • tarantula01 Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 02.01.04, 10:25
      Za 16 dostaniesz 2. Wprawdzie nie dojedziesz tam gdzie jezdzila 16, ale bedzie
      2 razem z 33 stanowila swietnie (mam nadzieje) uzupelniajacy sie duet od Huty
      do d. ronda Babka.
    • Gość: MisiekK Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 02.01.04, 14:02
      > Co za bałwan zabrał 16 ze swojej trasy?????????

ZTM.

> Co komu przeszkadzał ten tramwaj, jeżdził często

Szczegolnie latem w weekendy 2 kursy na godzine miedzy 8 a 16.

> i bez problemu można było dojechać z Broniewskiego do Jana Pawła a teraz??

W zamian masz 2. Zostaje rownie czesto jezdzace 35 i troche rzadziej 19. A jak
      sie nie chce przesiadac, to ma sie problem....
      • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 16:54
        16 puszczono na Żerąń FSO. Ale tam nikt oprócz pracowników FSO nie jeździ, a i
        tak większość to mieszkańcy Pragi lub dojeżdzający od metra (mają 18 i to
        powinno im starczyć). Dlaczego mieszkańcom Piasek i Żoliborza zabrano jedno z
        lepszych połączeń z SGH i SGGW?
        Podobnie postąpiono z 2. Nikt nie będzie podróżował z Huty na Bródno tym
        tramwajem, a dojazd do metra już obie dzielnice mają dobry. Brakuje natomiast
        dojazdu na Ochotę i okęcie dla mieszkańców Bródna i odwrotnie. Mieszkam na
        Bródnie i często jeżdże w okolice Akademi Medycznej, akademików na Żwirkach,
        ulic Wery Kostrzewy itp. Też mi zproponujecie trzy przesiadki? A może ma
        jeżdzić zatłoczonym 25 przez Pragę lub 32 z placu Narutowicza.
        • Gość: annie Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 17:41
          Wam zabrano a nam dodano. Ja tam się cieszę... wszystko jest względne;-)
          A 18 ma nieco inną trasę, i nie wiem skąd to przekonanie że mieszkańcom Pragi
          nowa linia nie jest potrzebna.
          • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 18:01
            Pewnie, że jest potrzebna. Tym bardziej, że Kaczor nie zamierza budować metra
            na prawy brzeg. Tylko, że nie wiem, czy akurat linia z Zerania FSO na
            Racławicka.
            • Gość: m@il Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.04, 19:52
              Na Racławicką, to żaden tramwaj akurat nie dociera, bo tam nie ma torów.
              • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:24
                Przepraszam. Chodziło mi oczywiście o Rakowiecką.
        • Gość: MisiekK Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 06.01.04, 14:27
          > Dlaczego mieszkańcom Piasek i Żoliborza zabrano jedno z
          > lepszych połączeń z SGH i SGGW?

Nadal jezdzi 33, jak jezdzilo. Do SGGW i SGH mozna dojechac jadac linia 2 do
          Metra Dw. Gdanski i dalej metrem.

> Brakuje natomiast dojazdu na Ochotę i okęcie dla mieszkańców
          > Bródna i odwrotnie.

Bezposrednia linia 25 jakbys sie pytal.
          • sloggi Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 06.01.04, 15:16
            Gość portalu: MisiekK napisał(a):

> > Dlaczego mieszkańcom Piasek i Żoliborza zabrano jedno z
            > > lepszych połączeń z SGH i SGGW?
            >
            > Nadal jezdzi 33, jak jezdzilo. Do SGGW i SGH mozna dojechac jadac linia 2 do
            > Metra Dw. Gdanski i dalej metrem.
            >
            > > Brakuje natomiast dojazdu na Ochotę i okęcie dla mieszkańców
            > > Bródna i odwrotnie.
            >
            > Bezposrednia linia 25 jakbys sie pytal.

25 jedzie z Bródna, więc pudło.
            Połączenie z Ochotą? Piaski mają 186, Wawrzyszew na 184.
            • Gość: MisiekK Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 07.01.04, 13:39
              > > > Brakuje natomiast dojazdu na Ochotę i okęcie dla mieszkańców
              > > > Bródna i odwrotnie.

> > Bezposrednia linia 25 jakbys sie pytal.

> 25 jedzie z Bródna, więc pudło.
              > Połączenie z Ochotą? Piaski mają 186, Wawrzyszew na 184.

Pytanie dotyczylo linii laczacej bezposrednio Brodno z Ochota i Okeciem. Jest
              to wlasnie 25.
              • thomasch Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 07.01.04, 13:59
                Gość portalu: MisiekK napisał(a):

> > > > Brakuje natomiast dojazdu na Ochotę i okęcie dla mieszkańców
                > > > > Bródna i odwrotnie.
                >
                > > > Bezposrednia linia 25 jakbys sie pytal.
                >
                > > 25 jedzie z Bródna, więc pudło.
                > > Połączenie z Ochotą? Piaski mają 186, Wawrzyszew na 184.
                >
                > Pytanie dotyczylo linii laczacej bezposrednio Brodno z Ochota i Okeciem. Jest
                > to wlasnie 25.

Z Bródna na Ochotę jest oprócz tego 32 - do pl. Narutowicza i 127 do pl.
                Zawiszy i Dw. Zachodniego.
        • thomasch Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 07.01.04, 00:52
          Gość portalu: Sz"Che"Pan napisał(a):

> 16 puszczono na Żerąń FSO. Ale tam nikt oprócz pracowników FSO nie jeździ, a
          i
          > tak większość to mieszkańcy Pragi lub dojeżdzający od metra (mają 18 i to
          > powinno im starczyć). Dlaczego mieszkańcom Piasek i Żoliborza zabrano jedno z
          > lepszych połączeń z SGH i SGGW?

Do SGH dojeżdża metro, w które można się przesiąść z "dwójki", a SGGW na
          Rakowieckiej dawno nie ma, więc widać, że piszesz o dojazdach w rejon, którego
          nie znasz.

> Podobnie postąpiono z 2. Nikt nie będzie podróżował z Huty na Bródno tym
          > tramwajem, a dojazd do metra już obie dzielnice mają dobry.

Bo ta linia wcale nie ma takiego zadania. Ma łączyć Bródno z metrem i dalej
          metro z Piaskami i Wawrzyszewem.

Brakuje natomiast
          > dojazdu na Ochotę i okęcie dla mieszkańców Bródna i odwrotnie. Mieszkam na
          > Bródnie i często jeżdże w okolice Akademi Medycznej, akademików na Żwirkach,
          > ulic Wery Kostrzewy itp. Też mi zproponujecie trzy przesiadki? A może ma
          > jeżdzić zatłoczonym 25 przez Pragę lub 32 z placu Narutowicza.

Na Ochotę z Bródna jest co 8 min. "25", a że jest zatłoczone, to tak jak wiele
          innych linii. Poza tym do pl. Bankowego z Bródna jest dojazd liniami 32, 127 i
          524 z których przy pl. Bankowym można się przesiąść w 36, które jeździ na
          Banacha trasą, którą jeździła dotąd "dwójka".
          • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 10:30
            Problem polega na tym, że 32,46,127 i 524 to linie jeżdżą trasami, które w
            godzinach szczytu są nieprzejezdne (dojazd z Bródna do Centrum około ósmej
            rano zajmuje godzinę, dwójką można było dojechać w mniej niż 30 minut). Dziś
            jedyne szybkie połaczenie to autobus 506 i E-3, metro nic nie daje bo na
            przesiadce traci się około 10 minut (czyli tyle ile jazda dłuższą trasą linii
            25 lub jeden średniej wielkości korek na Gdańskim lub Grocie).
            Co do SGGW to rzeczywiście ostatnio byłem tam kilka lat temu. Często natomiast
            bywam na SGH (studiowałem tam a teraz czasmi tam pracuje). Do tej pory
            dojeżdżałem z Bródna na SGH autobusem 506 do Metro Świętokrzyska lub E-3 do
            Centrum i dalej metrem, w powrotnej trasie raczej wybierałem wariant naziemny
            (dojazd do Ronda ONZ i przesiadka w 506). Niesądze by lepszym rozwiązaniem
            była kombinacja dwójka/jedynka-metro (szczególnie zimą gdy tramwaje jeżdzą z
            prędkością 80-letniego rowerzysty :)
            Skoro dwójka ma łączyć Bródno z metrem to może lepiej puścić autobus na trasie
            Bródno - Gdański albo zrobić pętle przy metrze, bo po co ma jeżdzić dalej na
            Hute "BEZ MIESZKAŃCÓW PRAGI I BRÓDNA" (to taka złośliwość - proszę jej nie
            komentować!!!). Nie widzę sensu istnienia linii łączących pólnocny-wschód z
            północnym-zachodem miasta przez Centrum (to trochę jak z dawną trasą linii
            19). Można stworzyć dwie oddzielne linie (raczej autobusowe, bo w Śródmieściu
            nie ma zawrotek). Wydaje mi się, że utrzymywanie dwóch linii krótszych jest
            tańsze od jednej długiej, wymieniającej cały "ładunek" na jednym przystanku w
            połowie trasy.
            • thomasch Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 08.01.04, 11:39

> Problem polega na tym, że 32,46,127 i 524 to linie jeżdżą trasami, które w
              > godzinach szczytu są nieprzejezdne (dojazd z Bródna do Centrum około ósmej
              > rano zajmuje godzinę, dwójką można było dojechać w mniej niż 30 minut). Dziś
              > jedyne szybkie połaczenie to autobus 506 i E-3, metro nic nie daje bo na
              > przesiadce traci się około 10 minut (czyli tyle ile jazda dłuższą trasą linii
              > 25 lub jeden średniej wielkości korek na Gdańskim lub Grocie).
              > Co do SGGW to rzeczywiście ostatnio byłem tam kilka lat temu. Często
              natomiast
              > bywam na SGH (studiowałem tam a teraz czasmi tam pracuje).

Często bywasz i nie wiesz, że SGGW tam już nie ma?

Do tej pory
              > dojeżdżałem z Bródna na SGH autobusem 506 do Metro Świętokrzyska lub E-3 do
              > Centrum i dalej metrem, w powrotnej trasie raczej wybierałem wariant naziemny
              > (dojazd do Ronda ONZ i przesiadka w 506).

I kto ci broni tak nadal jeździć? 506 i E-3 nadal istnieją - ich trasy i
              rozkłady się nie zmieniły.

Niesądze by lepszym rozwiązaniem
              > była kombinacja dwójka/jedynka-metro (szczególnie zimą gdy tramwaje jeżdzą z
              > prędkością 80-letniego rowerzysty :)
              > Skoro dwójka ma łączyć Bródno z metrem to może lepiej puścić autobus na
              trasie
              > Bródno - Gdański

Sam sobie przeczysz - piszesz o korkach na mostach Grota i Gdańskim i chcesz
              autobus w nim stojący? Zachodnia część Bródna ma do metra tramwaje (1 i 2) a
              wschodnia część z racji braku tramwaju ma autobus - 500. Autobus w korku Ci nie
              pasuje, tramwaj też "z prędkością rowerzysty" - zastanów się, co piszesz. Bo
              wychodzi na to, że żaden środek komunikacji Ci nie odpowiada.

albo zrobić pętle przy metrze, bo po co ma jeżdzić dalej na
              > Hute "BEZ MIESZKAŃCÓW PRAGI I BRÓDNA" (to taka złośliwość - proszę jej nie
              > komentować!!!). Nie widzę sensu istnienia linii łączących pólnocny-wschód z
              > północnym-zachodem miasta przez Centrum (to trochę jak z dawną trasą linii
              > 19). Można stworzyć dwie oddzielne linie (raczej autobusowe, bo w Śródmieściu
              > nie ma zawrotek). Wydaje mi się, że utrzymywanie dwóch linii krótszych jest
              > tańsze od jednej długiej, wymieniającej cały "ładunek" na jednym przystanku w
              > połowie trasy.

Kolejna wewnętrzna sprzeczność. Tworzyć linie autobusowe, skoro nie ma pętli. A
              czy myślisz, że takie np. 127 nie wymienia "ładunku" w Centrum? Kto i po co ma
              jeździć z Bródna na Włochy lub odwrotnie? Czy myślisz, że np. 515 podróżują
              mieszkańcy Bielan jadący docelowo do Rembertowa? Nie. Rotacja pasażerów
              następuje w Centrum.
              Podobnie jest z "dwójką".

• Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 18:09
                Ad. SGGW - Budynek nadal stoi, nie wiem co jest w srodku.
                Ad. reszta
                Problem polega na tym, że likwidacja jednej linii łączącej centrum
                (bezpośrednio) z Bródnem (2) powoduje zatłoczenie linii pozostalych (w tym
                przede wszystkim 127, 506 i 524).
                Most Gdański to jedyne bezkorkowe połączenie dwóch brzegów Warszawy, jest
                słabo wykorzystane. Nie można wykorzystywać tylko tego fragmentu do linii
                łączących Rondo Starzyńskiego z Dworcem Gdańskim. Dlaczego nie mogą z niego
                korzystać inni mieszkańcy Wielkiej Pragi (Bródna, Targówka, Tarchomina,
                Legionowa itp.)
                Absolutnie nie zgodzę się z Tobą, że linie 127, 515 czy wcześniej dwójka
                wymieniają pasażerów na jednym przystanku. Rotacja tak jak napisałeś następuje
                w Centrum. A w przypadku tras tych autobusów oznacza to kilka przystanków (np.
                127 od Dworca Centralnego do Metra Ratusz). W przypadku tych linii autobus
                jest pusty (tzn. siedzi w nim tylko kierowca :) jedynie na pętlach, w
                przypadku nowej trasy dwójki dochodzi do tego dodatkowo przystanek Dworzec
                Gdański. Jaki jest sens takiej trasy.
                Oczywiście, że rzadko kto jezdzi tramwajem czy autobusem z petli na petle (np.
                Bródno Podgrodzie - Nowe Włochy czy Rembertów - Huta) ale jest wiele osob
                jezdzacych z jednej dzielnicy do drugiej (i zadna z nich nie jest Centrum). To
                dla takich osob istnieja 127 i 515 a wczesniej istniala 4 i 2.
                • thomasch Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 12.01.04, 18:42

> Ad. SGGW - Budynek nadal stoi, nie wiem co jest w srodku.

Nic nie ma w środku.

> Ad. reszta
                  > Problem polega na tym, że likwidacja jednej linii łączącej centrum
                  > (bezpośrednio) z Bródnem (2) powoduje zatłoczenie linii pozostalych (w tym
                  > przede wszystkim 127, 506 i 524).

127 pełne? Wybacz, ale pękam ze śmiechu. Wczoraj widziałem nabite 500 i pustawe
                  127.

> Most Gdański to jedyne bezkorkowe połączenie dwóch brzegów Warszawy, jest
                  > słabo wykorzystane.

Niezupełnie. Okolice ronda Starzyńskiego są często zakorkowane.
                  1,2,6,16,18,406,500,103,127 - to małe wykorzystanie?

Nie można wykorzystywać tylko tego fragmentu do linii
                  > łączących Rondo Starzyńskiego z Dworcem Gdańskim. Dlaczego nie mogą z niego
                  > korzystać inni mieszkańcy Wielkiej Pragi (Bródna, Targówka, Tarchomina,
                  > Legionowa itp.)

Ty chyba w ogóle nie znasz komunikacji w tym rejonie! Wszystkie osiedla, które
                  wymieniłeś mają znakomite połączenie z Trasą mostu Gdańskiego:
                  Bródno - 1,2,127,500 (górą 524)
                  Targówek - 406 (co 8 min.)
                  Tarchomin - E-4 (co 5-6 min.)i górą 508, do ronda Starzyńskiego także 518 i 509
                  Legionowo, Płudy, Choszczówka, Białołęka Dworska - 16 z Żerania.

> Absolutnie nie zgodzę się z Tobą, że linie 127, 515 czy wcześniej dwójka
                  > wymieniają pasażerów na jednym przystanku.

Ja tak nie napisałem.

Rotacja tak jak napisałeś następuje
                  > w Centrum.

Tak właśnie napisałem.

A w przypadku tras tych autobusów oznacza to kilka przystanków (np.
                  > 127 od Dworca Centralnego do Metra Ratusz). W przypadku tych linii autobus
                  > jest pusty (tzn. siedzi w nim tylko kierowca :) jedynie na pętlach, w
                  > przypadku nowej trasy dwójki dochodzi do tego dodatkowo przystanek Dworzec
                  > Gdański. Jaki jest sens takiej trasy.

Dojazd do metra z Bródna i z północnej Chomiczówki oraz Piasków.

> Oczywiście, że rzadko kto jezdzi tramwajem czy autobusem z petli na petle
                  (np.
                  > Bródno Podgrodzie - Nowe Włochy czy Rembertów - Huta) ale jest wiele osob
                  > jezdzacych z jednej dzielnicy do drugiej (i zadna z nich nie jest Centrum).
                  To
                  > dla takich osob istnieja 127 i 515 a wczesniej istniala 4 i 2.

Wyprostowanie "4" było dobrym posunięciem, porządkującym układ linii w ciągu
                  ul. Marszałkowskiej. Podobnie jest z "2" - likwidacja dubla. W komunikacji
                  miejskiej chodzi o częstą obsługę głównych potoków pasażerskich, a nie
                  dowożenie wszędzie bez przesiadki (do tego służą taksówki).
                  • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 17:53
                    Taksówką to sobie możesz sam jeździć! Mnie na nią nie stać.
                    Komunikacja miejska służy jej mieszkańcom, a nie obsłudze głownych potoków
                    pasażerów. Potoki to ona samo kreuje (np. metro).
                    Czwórka i dwójka nie były niczyimi dublami. Z Pragi żaden tramwaj ani autobus
                    nie skręcał w Marszałkowską. 2 jest tramwajem, który jeździł Mostem Gdańskim z
                    oddzielnymi torami dla tramwai i górnym poziomem dla pozostałego ruchu -
                    jedyne bezkorkowe połączenie tego rejonu z Centrum (Nie wiem jak mogłeś
                    widzieć dwójkę stojącą w korku na Moście Gdańskim!)
                    127 puste to musiałeś widzieć poza godzinami szczytu, albo jechały jeden za
                    drugim. Codziennie tysiące osób starszych dojeżdża tą linią do największej
                    nekropolii Warszawy robiąc niemiłosierny tłok.

> 1,2,6,16,18,406,500,103,127 - to małe wykorzystanie?

Tak, małe. Poza liniami 18 i 127 wszystkie pozostałe dowożą JEDYNIE do metra,
                    co satysfakcjonuje niewielką liczbę pasażerów. Do tego należy dodać, że linie
                    16 i 18 kursują w zasadzie od Ronda Starzyńskiego (dalej są niewykorzystywane
                    w sposób efektywny - na Jagielońskiej nikt nie mieszka).
                    Dolna część mostu jest połączeniem gdzie nie tworzą się korki a jeżdżą tam
                    tylko tramwaje do metra lub na Hutę. I TO MA BYĆ DUŻE WYKORZYSTANIE!
                    • thomasch Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 16.01.04, 22:37

> Taksówką to sobie możesz sam jeździć! Mnie na nią nie stać.
                      > Komunikacja miejska służy jej mieszkańcom, a nie obsłudze głownych potoków
                      > pasażerów.

Czyli moje przypuszczenie jest słuszne - nie masz pojęcia o komunikacji
                      miejskiej.

> Czwórka i dwójka nie były niczyimi dublami. Z Pragi żaden tramwaj ani autobus
                      > nie skręcał w Marszałkowską.

Bo nie musi. Wystarczy, że dowozi do ważnego węzła, jakim jest pl. Bankowy.
                      Przesiąść się można w mnóstwo linii.

2 jest tramwajem, który jeździł Mostem Gdańskim z
                      > oddzielnymi torami dla tramwai i górnym poziomem dla pozostałego ruchu -
                      > jedyne bezkorkowe połączenie tego rejonu z Centrum

Nadal tym mostem jeździ. Nie była jedynym połączeniem - było i jest 18.

> 127 puste to musiałeś widzieć poza godzinami szczytu, albo jechały jeden za
                      > drugim. Codziennie tysiące osób starszych dojeżdża tą linią do największej
                      > nekropolii Warszawy robiąc niemiłosierny tłok.

Do cmentarza większość akurat jeździ w weekendy, a nie w DP w godz. szczytu.
                      >
                      > > 1,2,6,16,18,406,500,103,127 - to małe wykorzystanie?
                      >
                      > Tak, małe. Poza liniami 18 i 127 wszystkie pozostałe dowożą JEDYNIE do metra,
                      > co satysfakcjonuje niewielką liczbę pasażerów. Do tego należy dodać, że linie
                      > 16 i 18 kursują w zasadzie od Ronda Starzyńskiego (dalej są niewykorzystywane
                      > w sposób efektywny - na Jagielońskiej nikt nie mieszka).
                      > Dolna część mostu jest połączeniem gdzie nie tworzą się korki a jeżdżą tam
                      > tylko tramwaje do metra lub na Hutę. I TO MA BYĆ DUŻE WYKORZYSTANIE!

Bzdura! 1 oprócz metra łączy Bródno z Wolą, 2 i 6 - Pragę z Żoliborzem, 16 - z
                      metrem oraz ze Śródmiesciem i Mokotowem, 500 ze Śródmiesciem, 103 z Żoliborzem
                      i Bielanami, 406 łączy Targówek z metrem oraz z Bemowem. To jest maksimum tego,
                      co tym mostem może pojechać.

No i co targówkowska mądralo? Dupy ci się nie chce ruszyć, żeby się przesiąść i
                      robisz szum, mając ZERO logicznych argumentów. A wszystko to siedząc w
                      bibliotece na Targówku! Cha, cha, cha...
                      • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:07

Na komunikacji miejskiej to Ty się nie znasz, pisząc takie bzdury. Ja,
                        podobnie jak 125 000 innych mieszkańców mojej dzielnicy mamy prawo posiadać
                        dobre, bezpośrednie połączenie z centrum miasta, które tworzy ulica
                        Marszałkowska. I nie będzie nam jakiś niewychowany smarkacz zarzucał
                        wygodnictwa.
                        Poza tym nie wiem czemu Cie tak rozbawił fakt, że korzystam z internetu w
                        bibliotece. Ciebie zapewne stać na internet w domu, podobnie jak na taksówki.
                        Dlatego nie interesuje Cie los ludzi skazanych na komunikacje miejską i jej
                        niekorzystne zmiany. Nie powinnieneś się wogóle na ten tyemat udzielać, nie
                        mając nic mądrego do powiedzenia!
    • Gość: ja Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.chello.pl 02.01.04, 23:53
      Co ztego że mam 2, ale ona skręca na most, a ja potrzebuję dalej. 16 akurat
      jeżdzi najczęściej z wszystkich tramwajów na Broniewskiego (no może i 22) I mam
      latać dookoła ronda Babka by dolecieć na przystanek do przesiadki?? To moze by
      tak choć zrobić przystanek przed rondem a nie za.
      • Gość: XYZ Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 05.01.04, 09:28
        Podejrzewam ze 16 jadaca Mostem Gdanskim a potem na Zeran bedzie na tym odcinku
        duzo bardziej pusta niz jadac Broniewskiego. Oby tylko 33 zaczelo jezdzic
        czesciej - takze wieczorami i w wolne dni. Wielka szkoda ze wycofano z
        Broniewskiego tramwaj 29 zwlaszcza gdy zaczal jezdzic Jana Pawła II m.in. do
        Dworca Centralnego.

Dodatkowe przystanki z wszystkich stron na rodzie Babka (Radoslawa) sa teraz
        niezbedne - by moc sie sensownie przesiadac !!!!!!!!
      • tarantula01 Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 06.01.04, 22:23
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Co ztego że mam 2, ale ona skręca na most, a ja potrzebuję dalej. 16 akurat
        > jeżdzi najczęściej z wszystkich tramwajów na Broniewskiego (no może i 22) I
        mam
        >
        > latać dookoła ronda Babka by dolecieć na przystanek do przesiadki?? To moze
        by
        > tak choć zrobić przystanek przed rondem a nie za.

A to już na pl. Grunwaldzkim nie można się przesiąść (jest bliżej)
    • Gość: Janusz Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: 217.153.116.* 05.01.04, 09:34
      Mnie się nie podobają zmiany w komunikacji naul.Broniewskiego w Warszawie.
      Straciliśmy dwa tramwaje 16 i 29, a zyskaliśmy mało przydatną 2. Ci idioci z
      ZTM zakładają, że liczy się tylko dojazd do metra. Tak się składa, że dla wielu
      ludzi nie tylko to jest ważne. Obecnie od nas w Al Jana Pawła II mamy tylko 19
      i 33, do tego 19 kursuje słabo... Te wszystkie zmiany niestety pogorszyły tylko
      komunikację, o czym można się było przekonać dziś rano. 16 jeździła,
      szczególnie w szczycie bardzo często. teraz jak ucieknie 33, a na 19 czeka się
      długo, to praktycznie nie ma nic w zamian. 2 skręca na rondzie Babka i nie
      każdemy chce się drałować przez pół ronda. Naprawdę nie wszyscy potrzebują się
      dostać jedynie w okolice Marszałkowskiej, gdzie kursuje metro. Moim zdanie
      zmiany te są do d.... Kompletne dno i debilne decyzje palantów z ZTM! Oni jak
      zwykle wiedzą najlepiej. Cholerne urzędasy zawsze robią tak, aby tylko zwykłym
      ludziom utrudnić życie. Do tego sami zapewne poruszają sie... samochodami...
      • thomasch Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 07.01.04, 00:46
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Mnie się nie podobają zmiany w komunikacji naul.Broniewskiego w Warszawie.
        > Straciliśmy dwa tramwaje 16 i 29, a zyskaliśmy mało przydatną 2.

Mało przydatna? Szybciej dojeżdża do metra, niż jadące naokoło i zapchane 520.

Ci idioci z
        > ZTM zakładają, że liczy się tylko dojazd do metra. Tak się składa, że dla
        wielu
        >
        > ludzi nie tylko to jest ważne. Obecnie od nas w Al Jana Pawła II mamy tylko
        19
        > i 33, do tego 19 kursuje słabo... Te wszystkie zmiany niestety pogorszyły
        tylko
        >
        > komunikację, o czym można się było przekonać dziś rano. 16 jeździła,
        > szczególnie w szczycie bardzo często. teraz jak ucieknie 33, a na 19 czeka
        się
        > długo, to praktycznie nie ma nic w zamian.

33 kursuje w szczycie co 8 minut - to jedna z najczęstszych linii w Warszawie.

2 skręca na rondzie Babka i nie
        > każdemy chce się drałować przez pół ronda. Naprawdę nie wszyscy potrzebują
        się
        > dostać jedynie w okolice Marszałkowskiej, gdzie kursuje metro.

Dlatego są też linie zapewniające komunikację z ciągiem Okopowej (częste 22)
        oraz z ciągiem al. Jana Pawła II (częste 33)

• nauma Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 05.01.04, 11:00
      Gdzieś już czytałem, że logika wywalenia 16 z Broniewskiego polega na tym, żeby
      bawić się w przesiadki i np. z Piasek jadąc na Rondo ONZ trzeba wsiadać w metro
      na Gdańskim i potem podjeżdżać albo podejść na piechotę jeszcze jeden
      przystanek. Tylko dlaczego ta logika jakoś do mnie nie trafia, zwłaszcza w
      kontekście podwyżki cen najlepszych biletów na przesiadki, czyli miesięcznych i
      kwartalnych????
      Zgodnie z tą logiką (chodzenia na piechotę do punktu docelowego) sugeruję
      wywalenie np. WSZYSTKICH autobusów z Tarchomina / Nowodworów. Przecież
      pasażerowie mogą sobie dojść na piechotę do Modlińskiej :)
    • Gość: ja Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.chello.pl 05.01.04, 17:08
      dziś o 7 rano do 33 ledwo można było się wcisnąć, a o miejscu siedzącym czy
      choć wygodnym stojącym można było pomarzyć. a do tego jeżdżi za rzadko, nie
      wspominając o 19 która jeżdżi jeszcze rzadziej
      To skandal co nam zrobiono!!!!
      • sloggi Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 06.01.04, 11:06
        A czy w dwójce też było ciasno?
        ZTM zmusza nas do korzystania z metra, to prawda - ale czy kłamstwem jest, że w
        148 jest pusto?
        • vulture dwójka 07.01.04, 19:40
          W 2 nie było ciasno.

W 148 jest różnie.

2 jeździ do Huty, a więc dalej niż 16, co na pewno przyda się, biorąc pod uwagę
          kasację 29.

Raz, dwa, trzy...kocham Cię :-)
    • Gość: Maciek Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 01:58
      Oddajcie 16 na Broniewskiego!!!!
      • sloggi Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 26.01.04, 10:47
        Zadam Ci pytanie - po co?
        Jestem pasażerem jeżdzącym al. Jana Pawła Marchlewskiego. Na Piaski kursuje
        tędy 19 i 33, jeśli pierwsza jedzie 19-tka to 33 jadące za nią jest mimo to
        optymalnie zapełnione, ale jeśli 33 jest pierwsze to w 19-tce jest dużo miejsca.
        • Gość: Sz"Che"Pan Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.bilioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 18:03
          Zmiana z 16-tka i 2-ka była bezsensowna. Zarówno Bródno, jak i Bielany
          (Piaski, Żoliborz) mają dobre połączenia z metrem. Nie wiem dlaczego dołożono
          nowe kosztem komunikacji wzdłuż Jana Pawła (16-tka) i Marszałkowskiej (2-ka)
          • sloggi Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 27.01.04, 09:35
            O ile dwójka nadal między Rondem Babka a Hutą wozi powietrze, o tyle co raz
            więcej osób podróżuje szesnastką.
          • Gość: didi Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 09:50
            al jp2 akurat na zmianie tramwajów nic nie straciła, chyba nawet zyskała
            dzięki zamianie 47 na 29
            a zmiana trasy 16 uwolniła ją od zależności od 33 i stworzyła nareszcie
            bezpośrednie połączenie dworców centralnego i gdańskiego

a moje propozycje udoskonalenia są takie:
            29 do huty przez awf (w zamian za zmianę trasy 6)
            6 huta - piaski - most gdański - gocławek (zmiana trasy i lepsza
            częstotliwość)
            2 kielecka (d. rakowiecka sggw) - most gdański - żerań wschodni (w zamian za
            16)
            33 start na piaskach i lepsza częstotliwość
            16 likwidacja

korzyści: piaski mają częściej kursujące 33 a linia 6 zapewnia połączenie z
            pragą
            dzięki likwidacji 16 kończy się wożenie powietrza na fso
            • Gość: ZZZ Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 27.01.04, 12:26
              "2" jadaca z huty do metra - jest bardzo przydatna. Dzieki niej mieszkancy
              m.in. osiedla Piaski maja swietne polaczenie z metrem. Nie wiem jak w innych
              porach dnia - ale rano nie jest pusta. A gdyby przed rondem Radoslaw byl
              dodatkowy przystanek - bylaby jeszcze bardziej zapelniona. Tam ludzie mogliby
              sie przesiadac w tramwaje jadace od Hali Marymonckiej np.17
              • Gość: ja Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.chello.pl 28.01.04, 09:03
                Godz. ok.19 45 Rondo Babka w stronę Huty. Z 29 (35 osób w wagonie) wysiadają 24
                osoby i wsiadają do podjeżdżającego prawie pustego 35 w stronę Bielan.
                Godz. 7.10 Rondo Babka w stronę przeciwną. Z 35 wysiada ok. 30 osób i
                pozostawiając przwie pusty tramwaj przesiadają sie w puste nadjeżdżajace 29.

Chyba jednak coś nie tak z tymi zmianami?????
                • Gość: Wikta Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 28.01.04, 11:17
                  Sorry - ale 35 ktorym jezdze codziennie rano do pracy - wcale nie jest puste i
                  nie pustoszeje na Rondzie Babka
                  • Gość: ja Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? IP: *.chello.pl 29.01.04, 18:30
                    Ja nie kwestionuje istnienia 35, tylko mówię o głupocie zabrania 16 ze starej
                    trasy
    • patrycja21 Re: Kto zmienił trasę 16 i po co???? 29.01.04, 15:34
      16 przyda sie na Zeraniu. Do tej pory jezdziła tam tylko 18 jeszcze dośc
      często i 21 na które można było czekać w nieskończoność.Owszem, na Żeraniu
      mieszka mało osób, ale Żerań FSO to jednocześnie pętla dla wielu linii
      autobusowych (np 133, 152) i również przystanek przelotowy dla wielu innych. A
      swoja drogą, mogliby przywrocić kursowanie skasowanej ze 2 lata temu linii 41!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka