Gość: jacek IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 10:07 A moja corka dostala wysypki i bylem wczoraj u lekarza i nie wie od czego .Teraz juz wiem.Gdzie moge domagac sie zwrotu pieniedzy za taksowke i lekarstwa.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as A zdrowie dziecka? IP: *.client.attbi.com 02.01.04, 10:18 Uwazasz ze zdrowie to jest za "darmo" Pieniadze za taksowke i lekarstwo, a zdrowie dziecka? Boze co za bezmyslni ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calipso caly kraj smierdzi IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 02.01.04, 10:59 Gos´c´ portalu: as napisa?(a): > Boze co za bezmyslni ludzie! To zadna nowosc bo od dwoch pokolen zasmrodzone mozgownice maja . To jest poczatek konca tego burdelu . Resztki Unia nosami wciagnie i na mapach swiata mniej syfu bedzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu$hevik powietrze w USA tez smierdzi IP: *.ght.iadfw.net 02.01.04, 14:53 Polska i USA to naprawde idioci jesli chodzi o ochrone srodowiska, moze zasluzyli na smierdzaco wode i smierdzace powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: powietrze w USA tez smierdzi IP: *.polkomtel.com.pl 02.01.04, 16:13 Tak, tak... łomżyniaku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: powietrze w USA tez smierdzi IP: *.teleinformatica.com.pl 05.01.04, 12:02 Niestety. Ale przecież musimy jakos dorównać strategicznemu sojusznikowi i nowemu Wielkiemu Bratu? Czyż nie? W Europie (do której ponoć zmierzamy) takie rzeczy są niemożliwe. W Paryżu, w którym bywam kilka razy do roku, woda spełnia najwyższą normę jakości (nadaje się do spożycia bezpośrednio z kranu - jest idealnie czysta i naprawdę smaczna). A u nas? Woda cuchnie starą ścierą do podłogi, a informuje się nas, że "nie zagraża zdrowiu" itd. Ale cóż... IMHO Polska nie powinna iść do UE, tylko stać się kolejnym stanem USA - i naprawdę w pełni się zgadzam, że pasujemy tam idealnie - zarówno pod względem brudu i syfu, jak i poziomu większości społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojona Re: A zdrowie dziecka? IP: *.chello.pl 02.01.04, 12:25 Ma pan całkowitą racje woda śmierdzi ale to jak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aż strach się umyć. Nawet nie można umyć naczyń bo potem strasznie śmierdzą. Co się stało????????????? Dlaczego tak się dzieje ??? Ludzie zaczną zwracać na to uwagę dopiero jak coś się stanie. Ludzie zgłaszajcie te problemy tak jak my to zgłaszamy to w końcu ktoś zwruci na to uwagę.Mam nadzieje że gazeta poruszy tą sprawe i zacznie działać. LUDZI CHCĄ NORMALNĄ, NIEŚMIERDZĄCĄ WODE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIECH OSDPOWIEDNIE WŁADZE SIĘ TYM ZAJMĄ Odpowiedz Link Zgłoś
calkisia Re: A zdrowie dziecka? 03.01.04, 00:47 Gość portalu: Zaniepokojona napisał(a): > Ma pan racje woda śmierdzi ale to jak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > ! Aż strach się umyć..... Co się stało,??????? Co siędzieje???? Woda śmierdzi zgniłą mokrą szmatą od Świąt również na Grochowie a dokładnie Oś. Ostrobramska z ujęcia oligoceńskiej na Fieldorfa woda też się popsuła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej HEHE TAKSUFKE IP: *.chello.pl 02.01.04, 10:20 NA URSYNOWIE TEZ SMIERDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 02.01.04, 10:36 Wytruc wszystkich aspolecznikow w Warszawie (z Jackiem na czele). To moje haslo wyborcze na przyszlosc ... ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciukes Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.altkom.pl 02.01.04, 10:43 Nie uwieze ze to jakieś "swiateczne zastoiny"... u mnie woda smierdziala juz przed swietami, w poprzednich latach jakos nie bylo tego problemu na swieta - teraz, po swietach, smrod jest jeszcze wiekszy, nikt mi nie wmowi ze to normalne. Praga Poludnie, ul. Grochowska k. Wedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.chello.pl 02.01.04, 10:44 u mnie tez smierdzialo przed swietami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.jota.digi.pl 02.01.04, 10:43 Ciagle od nowa wprawia mnie w zdumienie to,jak ludzie odpowiedzialni za pewne stany rzeczy(w tym przypadku za stan wody w kranach)potrafia wyt lumaczyc wszelka nieprawidlowosc wmawiajac ludziom ze wszystko jest w normie i nie ma powodow do niepokoju.Ludzie!Nie szukajcie dziury w calym!Wszystko jest pod kotrola!Czy dlugo jeszcze taki stan rzeczy istnial bedzie,ze "odpowiedzialni" beda robic z "tata wariata"?Pytanie pozostawiam otwarte zycza wszystkim Blogoslawionego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.chello.pl 02.01.04, 10:47 hehe a od kogo wczesniej chciales odszkodowanie? od jej chlopaka? moze od lumpeksu w ktorym kupuje ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś
paulix Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy 02.01.04, 10:53 Oczywiście, że śmierdziało przed świętami!Ja dzwoniłam 31.12 do wodociągów i pani powiedziała, że nie wiedzą dlaczego śmierdzi ale badają wodę i nie ma zgrożenia żadnego oraz starają się coś z tym zrobić. Nastepnie zadzwoniłam do sanepid-u i tam pani owszem potwierdziła, że badają wodę i wskaźniki są ok ale mówiła, że to jest wina wodociągów, które robią co mogą, żeby tylko nie wybuchła panika. Powiedziała, że według nich coś zostało źle podłączone po jakiejś dużej awarii na Grochowskiej. Nie umiałą powiedzieć kiedy wszystko wróci do normy. Pocieszające jest to, że badają tą wodę na bierząco ale mało pocieszające jest to, że nikt nie wie co się stało. Ja osobiście musiałam zainwestować w wielki baniak wody źródlanej bo do ust tej wody z kranu już nie wezmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciukes Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.altkom.pl 02.01.04, 11:00 > Powiedziała, że według nich coś zostało źle podłączone po > jakiejś dużej awarii na Grochowskiej. No faktycznie byla niedawno awaria wodociagu wlasnie na Grochowskiej niedaleko ode mnie. Nawet przyszlo mi do glowy czy ten smrod nie ma jakiegos zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincja Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.mediacom.pl 02.01.04, 11:04 Woda w Warszawie śmierdziała zawsze, też mi nowina. Dziwię się, że przez tyle lat godzicie się pić te ścieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał śmierdzi tu i ówdzie IP: *.icm.edu.pl / 192.168.1.* 02.01.04, 12:33 Gość portalu: prowincja napisał(a): > Woda w Warszawie śmierdziała zawsze, też mi nowina. Dziwię się, > że przez tyle lat godzicie się pić te ścieki. Kiedys mieszkałem w Toruniu. Pod koniec komuny odwiedziałem znajomą na Żoliborzu, która wody z kranu nie brała do ust i kupowała skrzynki "Mazowszanki". Nalałem z kranu do szklanki, spróbowałem, wypiłem kilka łyków. W tamtym czasie w Toruniu na Bielanach wypicie łyku nieprzegotowanej wody było niemożliwe - odruch wymiotny. A tak żeby cos powiedzieć na temat: pewnie cała Polska ma kilkadziesiąt lat zalegości w budowie oczyszczalni. Tych na wyjściu zakładów przemysłowych i tych przy ujęciach wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beda Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: 195.117.90.* 02.01.04, 11:05 To jak by był jakiś "akt terroru" to połowa Warszawy by wymarła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M. Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: 213.76.152.* 02.01.04, 11:11 Wytruć warszawkę L Kaczka po odkryciu włamana do domu ( ze strachu że zabrali trefne papiert z telegrafu) się ze ...ł z tąd ten szacowny zapach wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 11:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak [...] IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 11:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak precz zwiesniakami ,wypad do siebie IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 11:28 wies nas zatruwa po powodziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odu Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.cable.mindspring.com 02.01.04, 12:08 Tu pomoze tylko AS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Rok kaczora! Zapach kaczych jaj, kaczy fachowcy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 12:24 W skorumpowanej Warszawie śmierdzi wszystko, to niby czemu akurat woda miałaby pachnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vs Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 12:35 Pewnie kaczorstwo zatruło wodę. Biada warszawikom co oni muszą znosić pod rządami LK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mienta To wsztstko przez Kaczyńskiego! IP: *.chello.pl 02.01.04, 13:20 Wytaplał się w wiśle kaczor śmierdzący i teraz cała woda jedzie tym jego obleśnym zapachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kros Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: 212.76.37.* 02.01.04, 13:22 W czasie Świąt dostałem wysypki i uczulenia po kąpieli a kiedy wypiłem herbatkę dostałem zatrucia pokarmowego i musiałem skorzystać z dyżuru apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:54 Mieszkam przy niepodleglosci i u mnie woda nie smierdzi. Nie wiem jak bylo na wieta, bo wrocilam pare dni temu, ale w tej chwili jest ok. Mozna sie normalnie kapac i pic herbate bez zatruc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspert Sanepid i Ministerstwo Zdrowia tolerują ludobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 15:01 Zanieczyszczenie wody z ujęć rzecznych i infiltracyjnych dotyczy także innych miast, na przykład Wrocławia i Poznania. Sanepid zamiast chronić konsumentów przed zanieczyszczoną wodą zakłada "końskie okulary" i powołuje się na rozporządzenie Ministra Zdrowia, w którego nowej wersji wykreślono paragraf 3: "woda nie może zawierać substancji szkodliwych dla zdrowia lub wskazujących na jej zanieczyszczenie, ani składników wpływających ujemnie na jej smak, zapach lub barwę, albo powodujących mętność wody". Jako kryterium oceny wody przyjmuje się formalnie kilkudziesiąt parametrów chemicznych, w praktyce najczęściej tylko kilkanaście, gdy tymczasem ilość występujących szkodliwych substancji przekracza często 1000. Jest to przykład zbrodniczej manipulacji przepisami prawnymi! Znana jest metoda bioindykacyjna Amesa, która kompleksowo określa działanie rakotwórcze zanieczyszczeń występujących w wodzie, ale nie chce się jej stosować bo wygodnictwo urzędników jest totalne. Mimo że woda cuchnie Sanepid wydaje orzeczenia o przydatności wody do picia. Warszawa ma chociaż zdroje osiedlowe z wodą oligoceńską, ale w Poznaniu przedstawiciel Zarządu Wodociągów powiedział, że "nie zajmują się rozdawnictwem wody"! Można dyskutować w nieskończoność ale wszystkie argumenty odbijają się jak groch o ścianę betonową. Niestety, nie wszyscy eksperci działają w interesie publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimusz Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.resetnet.pl 02.01.04, 16:08 To tą ciecz co w Warszawie z kranu płynie nazywają wodą? Hmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.ether.net / *.acn.waw.pl 02.01.04, 16:12 niektore zrodla oligocenskiej wody tez juz smierdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniaf Re: Śmierdząca woda w kranach połowy Warszawy IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 16:17 ja dostałam wysypki, która dopiero tera mi schodzi z twarzy, dodatkowo bardzo się zatrułam nie wiedomo czym........... Odpowiedz Link Zgłoś