rekrut1 30.08.11, 12:56 moto.onet.pl/289039,10215858,1,zdjecie.html?node=27 Zwłaszcza trzecia fotka jest interesująca. :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozak-na-koniu Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 13:05 Trzecia natomiast jest idiotyczna... Zupełnie podobnie można się śmiać z naszych znaków ostrzegających przed zwierzętami (dzikimi i gospodarskimi) albo nisko przelatującymi samolotami...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 13:05 Eeee. Znaczy, nie trzecia, tylko pierwsza...:) Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Ciekawe :)) 31.08.11, 02:29 kozak-na-koniu napisał: > Trzecia natomiast jest idiotyczna... Zupełnie podobnie można się śmiać z naszyc > h znaków ostrzegających przed zwierzętami (dzikimi i gospodarskimi) albo nisko > przelatującymi samolotami...:))) ---> Moze cie przeleciec ? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 13:25 Podoba mi się czwarta. Fajnie, że są kraje, gdzie niedziela odróżnia się od reszty tygodnia nie tylko kolorem w kalendarzu. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 13:39 > Podoba mi się czwarta. Fajnie, że są kraje, gdzie niedziela odróżnia się od res > zty tygodnia nie tylko kolorem w kalendarzu. Ja rowniez "bardzo lubie", gdy przepisy reguluja wylacznie moje sprawy. Czym innym, z uwagi na halas, jest zakazanie koszenia trawnika w niedziele, a czym innym ciche mycie auta. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 14:13 edek40 napisał: > Ja rowniez "bardzo lubie", gdy przepisy reguluja wylacznie moje sprawy. Dlatego na przykład jestem przeciw zakazom noszenia chust. Nie moja sprawa, co kto ma na głowie. > Czym in > nym, z uwagi na halas, jest zakazanie koszenia trawnika w niedziele, a czym inn > ym ciche mycie auta. Myjnia nie hałasuje? Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 16:05 > Dlatego na przykład jestem przeciw zakazom noszenia chust. Nie moja sprawa, co > kto ma na głowie. Jezeli jakas banda idzie i ma zasloniete twarze, to raczej nie z powodow obawy przed czerniakiem zlosliwym. > Myjnia nie hałasuje? A halasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 16:48 edek40 napisał: > > Dlatego na przykład jestem przeciw zakazom noszenia chust. Nie moja spraw > a, co > > kto ma na głowie. > > Jezeli jakas banda idzie i ma zasloniete twarze, to raczej nie z powodow obawy > przed czerniakiem zlosliwym. Nie pisałem o zasłanianiu twarzy, tylko o zakazach noszenia chust. > > Myjnia nie hałasuje? > > A halasuje? Tak, hałasuje. Hałasują podjeżdżające do niej samochody i sama myjnia też hałasuje. Myjnia nie jest ani koniecznie do życia potrzebna (jak szpitale, pogotowia, stacje benzynowe), ani nie jest miejscem spędzania wolnego czasu (kina, teatry, restauracje), nie widzę więc powodu, dla którego miałaby być otwarta w niedzielę. Parę lat temu poluzowano w Niemczech przepisy dotyczące otwierania myjni w niedzielę i pamiętam, jak jedna z sieci stacji paliwowych reklamowała się w radio sloganem "umyjcie sobie u nas auto w niedzielę, i tak nie macie wtedy nic lepszego do roboty". Treść reklamy wkurzyła biskupa Fuldy, który zapowiedział, że skoro sieć stacji paliwowych nawołuje do bojkotu nabożeństw, to on nie będzie miał żadnych oporów, by z ambony wezwać do bojkotu tej sieci. Reklama szybko zniknęła z radia, a niedzielne mycie w ogóle raczej się nie przyjęło, bo mało widzę myjni otwartych w niedzielę, więc chyba za małe jest zainteresowanie klientów, żeby się to opłacało. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Ciekawe :)) 30.08.11, 17:14 > Tak, hałasuje. Hałasują podjeżdżające do niej samochody i sama myjnia też hałas > uje. Nalezy wobec tego zakazac otwierania w niedziele stacji benzynowych w miescie, sklepow, restauracji itp. Ze szczegolnym naciskiem na restauracje, gdzie przeciez nie tylko samochody halasuja, ale rownez czasem podpici klienci. > Myjnia nie jest ani koniecznie do życia potrzebna (jak szpitale, pogotowia > , stacje benzynowe), Musisz jakos umotywowac kwestie zyciowych potrzeb zwiazanych ze stacja benzynowa. Tak bowiem jak mozna umyc auto w sobote, tak mozna je rowniez zatankowac. Mam oczywiscie na mysli wylacznie stacje miejskie - te przy szosach maja oczywiscie inny charakter. > ani nie jest miejscem spędzania wolnego czasu (kina, teatr > y, restauracje), nie widzę więc powodu, dla którego miałaby być otwarta w niedz > ielę. To czy Ty widzisz czy nie nie powinno byc zwiazane z odgornym zakazem w formie ustawy. > ła z radia, a niedzielne mycie w ogóle raczej się nie przyjęło, bo mało widzę m > yjni otwartych w niedzielę, więc chyba za małe jest zainteresowanie klientów, ż > eby się to opłacało. I tak wlasnie wiele spraw reguluje sie samo, bez nadinterwencji i nadregulacji panstwowej. Ech, gdyby to naprawde madre zdanie edka przeczytali miszczowie, ktorzy postawili dwa znaki 40 km/h (po obu stronach, choc w innych miejscach, gdzie powinny stac dwa znaki, znakologom wystarczyl jeden) na ciasnym slimaku na Trasie Torunskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Ciekawe :)) 31.08.11, 12:19 Eh... Ja akurat lubie gdy niedziela niczym sie nie rozni... Odpowiedz Link Zgłoś