rekrut1 25.02.13, 10:06 Kolejna "AKCJA" na Polskich drogach :) :) :) serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/683050,bedzie-przeglad-znakow-na-polskich-drogach.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Piaskiem w oczy 25.02.13, 10:12 Kluczowe jest to, ze akcja bedzie przy wspoludziale zarzadcow drog. A ci najlepiej wiedza, ze znak ktory postawili jest zgodny z przepisami oraz zatwierdzony. I pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
oixio Re: Piaskiem w oczy 25.02.13, 10:22 Dokładnie ! Toczyłem bój ze znakiem, który jest niepotrzebny , stoi na środku skrzyżowania i zasłania pojazdy na drodze z pierwszeństwem - przegrałem - bo zgodnie z ustawą ! Odpowiedz Link Zgłoś
rekrut1 Re: Piaskiem w oczy 01.03.13, 16:41 Właśnie wróciłem z miasta.Jadę sobie,jadę a tu znak "objazd",czego? Cholera wie. Jadę jak ten "znak" radzi,patrzę drugi.Ponownie stosuję się do zaleceń i gdzie wylądowałem? Na przeciwległym końcu drogi jednokierunkowej. :( (na szczęście nikogo z ZDMu nie było w pobliżu :) ) Przejechałem po mieście ~50km. W zasadzie w wawie nie zwracam na te znaki uwagi (pewnie dlatego żyję a i nie miałem stłuczki) ale po tej zabawnej przygodzie zacząłem je liczyć.Naliczyłem 8 (słownie osiem) na tak krótkim odcinku. Żaden nie wyjaśniał co radzi "objechać". Ja miejscowy ale współczuję przyjezdnym.Wiem coś o tym,dwa "kółeczka" zrobiłem w Katowicach zanim dotarłem na miejsce. Pozdr. (zwłaszcza tych z ZDMu) Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: Piaskiem w oczy 03.03.13, 08:58 Obiecanki - cacanki a głupiemu radość. Chyba nikt w to nie wierzy że przegląd oznakowania zostanie przeprowadzony rzetelnie i z głową. Dowodzi tego upór pana Galasa do znaku 30 tam gdzie te dwa fotoradary. Nie potrafi uzasadnić po co ta trzydziestka ale ma być i już. Odpowiedz Link Zgłoś