Dodaj do ulubionych

Modelowy kierowca

28.06.13, 16:38
www.tvp.pl/krakow/jedz-bezpiecznie/wideo/wyprzedzanie-przed-przejsciem-dla-pieszych/11390719
W innym państwie to by było przejście podziemne i wszystko.
Normalna władza, którą utrzymuję, to najpierw poucza, potem upomina. I dopiero za czecim razem karze.
No i prawo jazdy mam od 1962.
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Modelowy kierowca 28.06.13, 18:41
      ciekawy przekrój wieku tych kierowców.
      a podobno to 20-24 latkowie tacy niedobrzy
      • agios_pneumatos Re: Modelowy kierowca 28.06.13, 20:36
        Bo to oczywiście fotomontaż jest.
    • prawdziwy.tebe Re: Modelowy kierowca 28.06.13, 23:12

> No i prawo jazdy mam od 1962.

Ja pie..., taki stary a taki głupi...
    • rapid130 Re: Modelowy kierowca 29.06.13, 10:27
      Wcale mnie to nie dziwi. :(

Ostatnio z lekkim przerażeniem odkryłem, że mój rodzony (prawo jazdy z 1966 roku) nie wie, że istnieje obowiązek zatrzymywania się przed zieloną strzałką, a dopiero potem może sobie jechać dalej. Sądzi(ł?), że jedno zatrzymanie, przed drogą mającą zielone światło załatwia sprawę.

Ale jak proponuję moim starym kierowcom domowym - Poczytajcie sobie Biblię*, bo znowu się w kodeksie pozmieniało - to zwykle słyszę śmichy-chichy. :/
      • otreb Re: Modelowy kierowca 29.06.13, 12:46
        Ja niedawno toczyłem dyskusję z "absolwentem z lat 70." na temat możliwości zawracania na sygnalizatorze ze strzałką w lewo. Nie dał się przekonać, że nie wolno.
    • rysiekk111 PRECZ z przejściami podziemnymi !!!!!!!!!!!!!!!!! 29.06.13, 23:53
      agios_pneumatos napisał:

> W innym państwie to by było przejście podziemne i wszystko.

w zadnem wypadku nie powinno się narażać pieszych w mieście na jakiekolwiek niewygody celem by rozpuszczone i zepsute dobroodbytem jaśniepaństwo we furach mogło "sobie swobodnie i bezprzeszkód " posuwać.
      Nauczałem wielokroć o tem, że wymuszenie uspokojenie i pełna regulacja może zrównoważenie zaspokoić podstawowe potrzeby wszystkich uczestników ruchu.
      Podstawowe znaczy sie ze pieszy, choćby kaleką lub starcem był, może bezpiecznie bez poganiania przejść na każdem skrzyżowaniu, a kierowiec może płynni dojechać ALE NIE ,..A, ŻE "SZYBKO" BO TO MU ANI KONSTYTUTA ANI PRAWA CZŁOWIEKA NIE GWARANTUJĄ I DOBRZE !!!!!!!!
    • nazimno Znowu twoj dziadek narozrabial? 01.07.13, 09:32
      ?

A bylo powiedziane: zybierz babci/dziadkowi dowod...
      • nazimno Wiecej dziadkow: 01.07.13, 10:21

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0sSoTijryUE
    • emes-nju Re: Modelowy kierowca 01.07.13, 11:29
      agios_pneumatos napisał:

> W innym państwie to by było przejście podziemne i wszystko.

Raczej wyzwalane przez pieszych światła, ale kombinujesz w słusznym kierunku :P
      • agios_pneumatos Re: Modelowy kierowca 01.07.13, 12:29
        emes-nju napisał:

> agios_pneumatos napisał:
        >
        > > W innym państwie to by było przejście podziemne i wszystko.
        >
        > Raczej wyzwalane przez pieszych światła, ale kombinujesz w słusznym kierunku :P
        >

Nie znasz się. Dziadek wie lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka