Dodaj do ulubionych

Zamiast honorowo zaplacic mandat...

19.10.13, 19:31
skarza sie gazecie ! Co za ludzie...

poznan.gazeta.pl/poznan/0,36026.html
poznan.naszemiasto.pl/artykul/galeria/2035118,nieudolna-interwencja-policji-w-poznaniu-zobacz-wideo,id,t.html
Obserwuj wątek
    • klemens1 Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 20.10.13, 17:40
      Pierwszy link mniej widowiskowy, ale przedstawia dobrze sedno sprawy.
      Oczywiście - w przypadku ograniczeń prędkości - wszystko jest drobiazgowo przemyślane, nie to co z przyciskami dla pieszych.
    • bimota Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 16:00
      JURA CICHO-SZA, WIEC PEWNIE TEZ OCZEKUJE OD BABCI ZLAPANIEJ NA PRZEJSCIU NA CZERWONYM "HONOROWEGO" UISZCZENIA NALEZNOSCI...
      • jureek Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 16:33
        Jakoś nie doczytałem się w Twoich linkach, żeby ci złapani piesi migali się od zapłacenia mandatu szukając jakichś sztuczek typu nieprzepisanie porozumienia gminnego do regulaminu straży wiejskiej. Widać więc, że taka babcia ma więcej honoru, niż faceci w wypasionych brykach kombinujący jak koń pod górkę, do czego by się tu przyczepić, żeby nie zapłacić.
        Jura
        • klemens1 Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 16:38
          A od kiedy to unikanie płacenia haraczu świadczy o braku honoru?
          • jureek Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 16:44
            klemens1 napisał:

> A od kiedy to unikanie płacenia haraczu świadczy o braku honoru?

Polecam zapoznanie się z definicją haraczu.
            Jura
            • hannl Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 19:58
              jureek napisał:

> klemens1 napisał:
              >
              > > A od kiedy to unikanie płacenia haraczu świadczy o braku honoru?
              >
              > Polecam zapoznanie się z definicją haraczu.

i honoru.
              • agios_pneumatos Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 21:26
                hannl napisał:

> jureek napisał:
                >
                > > klemens1 napisał:
                > >
                > > > A od kiedy to unikanie płacenia haraczu świadczy o braku honoru?
                > >
                > > Polecam zapoznanie się z definicją haraczu.
                >
                > i honoru.
                >
                >

Mission Impossible 2
              • klemens1 Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 25.10.13, 11:26
                >
                > i honoru.

Honor to wrzucanie do sygnaturki niepełnego zdania z czyjejś wypowiedzi?

• klemens1 Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 25.10.13, 11:24
              > > A od kiedy to unikanie płacenia haraczu świadczy o braku honoru?
              >
              > Polecam zapoznanie się z definicją haraczu.

Zapoznałem się już wcześniej. Teraz odpowiedz na pytanie.

• jureek Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 25.10.13, 11:43
                klemens1 napisał:

> > > A od kiedy to unikanie płacenia haraczu świadczy o braku honoru?
                > >
                >
                > Zapoznałem się już wcześniej. Teraz odpowiedz na pytanie.

Nie ma sprawy. Jak tak bardzo Ci zależy, mogę odpowiedzieć, nawet jeśli pytanie jest ni przypiął, ni przyłatał. Unikanie płacenia haraczu nie świadczy o braku honoru.
                Jura

• klemens1 Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 26.10.13, 10:58
                  > Unikanie płacenia haraczu nie świadczy o braku honoru.

Czyli jednak możliwa jest konkretna odpowiedź na konkretne pytanie.
                  Za dużo dyskutuję z debilami, stąd moja radość z powyższego faktu.
        • bimota Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 18:41
          A HA.. CZYLI TCHORZLIWE ZAPLACENIE MANDATU W OBAWIE PRZED SADEM, A POTEM ZALENIE SIE MEDIOM JEST "HONOROWE"...

TU NASTEPNY "HONOROWY" GENIUSZ ZAPLACIL MANDAT ZA BRAK BLOTNIKOW:

polskanarowery.sport.pl/blogi/tylkodlarowerow/2013/10/w_policji_tydzien_bez_zenujacej_wtopy__tygodniem_straconym/1?bo=1

:)
          • jureek Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 19:08
            bimota napisał:

> A HA.. CZYLI TCHORZLIWE ZAPLACENIE MANDATU W OBAWIE PRZED SADEM, A POTEM ZALENI
            > E SIE MEDIOM JEST "HONOROWE"...

Tak właśnie postępuje się w państwie prawa. Jeśli ktoś uważa prawo za niesłuszne, to dąży do jego zmiany, także włączając w to media, ale prawa przestrzega i nie kombinuje jak cwaniaki najpierw z premedytacją przekraczające prędkość, a potem czepiający się nie zasady (że ograniczenie było nieuzasadnione, bo przeważnie uzasadnione było), tylko jakichś formalnych pierdół.
            Jura

• bimota Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 19:30
              JAKIEJ ZMIANY ? ONI SIE DOMAGAJA, BY POLICJA PRZYMYKALA OKO NA JEGO LAMANIE !
            • bimota Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 20:26
              A JAK CHCESZ POSLUCHAC DOBREGO RADIA - NIE MUSZISZ PRZYJEZDZAC...:

www.polskalive.pl/play_online.php

TROJKA JEST NUDNA, JAK WSZYSTKIE POZOSTALE :p
              • jureek Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 22:23
                bimota napisał:

> A JAK CHCESZ POSLUCHAC DOBREGO RADIA - NIE MUSZISZ PRZYJEZDZAC...:
                >
                > www.polskalive.pl/play_online.php

Już miałem Cię opieprzyć, co mi tu za partyjną propagandę linkujesz, bo najpierw przez 2 godziny tokował i popisywał się w kółko JKM, ale teraz jest audycja muzyczna i nawet nieźle grają.

> TROJKA JEST NUDNA, JAK WSZYSTKIE POZOSTALE :p

Jeżeli Trójka jest nudna, to jak nazwać to polityczne nudziarstwo JKM przez bite 2 godziny w zalinkowanym powyżej radiu? No i nieprawdą jest, że Trójka jest taka sama jak pozostałe radia. Te pozostałe to są szafy grające z komputerową plejlistą, a w Trójce są audycje autorskie. To jest różnica zasadnicza.
                Jura
                • bimota Re: Zamiast honorowo zaplacic mandat... 24.10.13, 22:57
                  JKM BYL TYLKO GODZINE :p MIALEM NADZIEJE, ZE CI SIE TROCHE OCZY OTWORZA, BO CI SIE WYDAJE, ZE POLSKA JEST PANSTWEM PRAWA, ALE PROZNY MOJ TRUD...

W JEDYNCE TEZ SA I W INNYCH... A TROJCE CO MASZ ? GODZINA ROZMOW ZE SLUCHACZAMI, JAKIES KABARECIARSTWO... A TAK TO SZAFA GRAJACA...
                  • jureek Re: OT 24.10.13, 23:12
                    bimota napisał:

> JKM BYL TYLKO GODZINE :p MIALEM NADZIEJE, ZE CI SIE TROCHE OCZY OTWORZA, BO CI
                    > SIE WYDAJE, ZE POLSKA JEST PANSTWEM PRAWA, ALE PROZNY MOJ TRUD...

Polsce jest jeszcze dość daleko do państwa prawa, niestety.
                    Włączyłem to radio zaraz jak tylko zalinkowałeś, czyli około 20:30. JKM tokował aż do 22, czyli co najmniej półtorej godziny, myślałem, że zaczął o pełnej godzinie, stąd przypuszczenie, że aż dwie godziny nudził. Fakt, nie był tam sam, ale ci drudzy nudzili podobnie oderwani od rzeczywistości.

> W JEDYNCE TEZ SA I W INNYCH... A TROJCE CO MASZ ? GODZINA ROZMOW ZE SLUCHACZAMI
                    > , JAKIES KABARECIARSTWO... A TAK TO SZAFA GRAJACA...

Teraz na Polscelive też zaczęła się szafa grająca. 100 procent przebojów dobranych przez komputer. Wystarczy eksperymentów, przełączam na Hirka Wronę w Trójce.
                    Jura
                    • jureek Re: OT 24.10.13, 23:15
                      jureek napisał:

> Wystarczy eksperymentów, przełączam na Hirka Wronę w Trójce

Może po północy wrócę do Polskilive, bo w Trójce będą najgorsi nudziarze, czyli Bugalski z Marcinik (chyba tylko Grażyna Dobroń może im dorównać)
                      J.
                    • bimota Re: OT 25.10.13, 21:19
                      > Włączyłem to radio zaraz jak tylko zalinkowałeś, czyli około 20:30. JKM tokował
                      > aż do 22

JA SLUCHALEM DO 21:30, A JKM-A SLYSZALEM DO OK. 21...

a
                      > le ci drudzy nudzili podobnie oderwani od rzeczywistości.

ZNACZY - MOWILI O CZYMS CZEGO NIE MA, CZY NIE MIELI RACJI... ?
                      • jureek Re: OT 25.10.13, 21:49
                        bimota napisał:

> ZNACZY - MOWILI O CZYMS CZEGO NIE MA, CZY NIE MIELI RACJI... ?

T E O R E T Y Z O W A L I
                        • bimota Re: OT 25.10.13, 22:14
                          TOBIE SIE NIE ZDARZA ?

MIELI RACJE CZY NIE ?

ROZMOWA NP. O PROGRAMIE MDM, KTORY JST WLASNIE WPROWADZANY, JEST TEORETYZOWANIEM ?
                          • jureek Re: OT 26.10.13, 11:06
                            Czasem mieli rację (np. w sprawie kredytów we frankach szwajcarskich), czasem nie mieli (np. gdy wykazywali zrozumienie dla Brunona K.), czasem nie wiem, czy mieli, czy nie mieli, bo brak mi danych do zweryfikowania ich stwierdzeń. Nie jest dla mnie JKM jakimś guru, żeby zawsze musiał mieć rację, ani też nie jest jakimś diabłem wcielonym, żeby nigdy nie mógł mieć racji.
                            Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka