hannl 03.01.14, 20:09 Czy ktos slyszal dlaczego w kombinacji znakow (cytuje) "od gory B-34, B-33, T-23b" nie mozna uzywac na obu znakach takich samych wartosci jak na przedstawionej ilustracji ponizej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Wie ktos dlaczego? 03.01.14, 23:35 hannl napisał: > Czy ktos slyszal dlaczego w kombinacji znakow (cytuje) "od gory B-34, B-33, T-2 > 3b" nie mozna uzywac na obu znakach takich samych wartosci jak na przedstawione > j ilustracji ponizej? > > > > Bo kombinacja powyższa dotyczyłaby jedynie pojazdów ciężarowych (T23b na dole) i byłaby "wewnętrznie sprzeczna"? Tak więc osobno B34 dla użytkowników pojazdów nieciężarowych, osobno B33 z tabliczką. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 00:28 Niekoniecznie taka kombinacja bylaby sprzeczna. Jezeli wczesniejsze ograniczenie bylo bez tablicki T to taka kombinacja jest prawidlowa. Choc wydaje sie ze powinno byc ustawione ograniczenie na osobnym znaku tak jak proponujesz. Ciekawe czy jest gdzies taki znak jak na obrazku. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 10:35 > Ciekawe czy jest gdzies taki znak jak na obrazku. U hanniego. W co drugim poscie ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:19 edek40 napisał: > U hanniego. Niemniej nie ja jestem autorem przedstawionej "recepty" oznakowania "od gory B-34, B-33, T-23b". Temat dotyczy ponoc blednego znakowania drog i interpretacji znakow i pytania sa jak najbardziej uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:33 > Temat dotyczy ponoc blednego znakowania drog Uwazasz, ze taka kombinacja to jedyny blad/kwiatek/zagadka na naszych drogach? Zaczynam rozumiec Twoje niezrozumienie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:38 edek40 napisał: > Uwazasz, ze taka kombinacja to jedyny blad/kwiatek/zagadka na naszych drogach? > Zaczynam rozumiec Twoje niezrozumienie problemu. Czyli mialem napisac o wszystkich "bledach/kwiatkach/zagadkach" na drogach i u poprawiaczy przekonanych ze wiedza lepiej? Pomyliles mnie z Panem Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:40 > Czyli mialem napisac o wszystkich "bledach/kwiatkach/zagadkach" na droga > ch i u poprawiaczy przekonanych ze wiedza lepiej? To nie ja w z drugim poscie zalaczam te choinke. > Pomyliles mnie z Panem Bogiem. Sam sie z nim pomyliles. Do spolki z agiosem. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:45 edek40 napisał: > > Czyli mialem napisac o wszystkich "bledach/kwiatkach/zagadkach" na > droga > > ch i u poprawiaczy przekonanych ze wiedza lepiej? > > To nie ja w z drugim poscie zalaczam te choinke. To nie jest odpowiedz na moje pytanie > > Pomyliles mnie z Panem Bogiem. > > Sam sie z nim pomyliles. Do spolki z agiosem. Jesli tak uwazasz i tak mnie traktujesz to powiedzialbym, ze to twoj problem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:48 > To nie jest odpowiedz na moje pytanie Poniekad. Ciagle o tym piszesz, a wpisy o innych kwiatkach konsekwentnie ignorujesz. > Jesli tak uwazasz i tak mnie traktujesz to powiedzialbym, ze to twoj problem :-) To nie jest moj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 12:15 edek40 napisał: > Poniekad. Ciagle o tym piszesz, a wpisy o innych kwiatkach konsekwentnie ignorujesz. I oplacilo sie to "ciagle". Po blisko 2 latach "wydusilem" wreszcie ta "recepte" na oznakowanie odcinka, gdzie innym wystarcza po prostu "B-33, T-23b" (ponizej) elegancko: 1. znoszaca poprzednie ograniczenia i 2. wprowadzajaca nowe dla ciezarowek. Po dalszych dwoch miesiacach bolow porodowych okazalo sie, ze ta "recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości." Dlaczego? Co robic gdy obie wartosci sie przypadkowo pokrywaja? Przy znanej powszechnie ("rozgarnietym") i stosowanej alternatywie ten problem nie istnieje: Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 12:38 > I oplacilo sie to "ciagle". > > Po blisko 2 latach Ho, ho. 2 lata na jeden "kwiatek". Ostatni raport drogowy policji z 2009 roku donosil o srednio 1 znaku budzacym watpliwosci na 2 km. Zejdzie Ci sie troszke, nawet zakladajac, ze wyeliminowano bardzo wiele nieprawidlowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 16:14 edek40 napisał: > > I oplacilo sie to "ciagle". > > > > Po blisko 2 latach > > Ho, ho. 2 lata na jeden "kwiatek". Glupota to chwast jaki najtrudniej wyplenic, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 05.01.14, 11:11 > Glupota to chwast jaki najtrudniej wyplenic, niestety. Nalezy zatem podwyzszyc mandaty. ale tylko dla kierowcow, aby bylo sprawiedliwie. Znakolodzy nadal moga pie....c swoja robote, a jedyne czym ryzykuja to... awans i premia. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Hannl łże 04.01.14, 16:46 > Niemniej nie ja jestem autorem przedstawionej "recepty" oznakowania "od gory B- > 34, B-33, T-23b". Ty jesteś autorem takiej recepty. Nikt inny nie napisał tego, co ująłeś w cudzysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 17:17 klemens1 napisał: > Ty jesteś autorem takiej recepty. > Nikt inny nie napisał tego, co ująłeś w cudzysłowy. Ilez to musialem ci sie natlumaczyc, ze cytatem moze byc tylko to, co osoba cytowana powiedziala doslownie. Zadne argumenty nie pomogly tak, jak dobrze wycelowany strzal odpowiednim "cytatem" miedzy oczy :-) Podstawiajac podane przeze mnie przykladowe wartosci (40, 70) podales nastepujaca recepte: "Co do twojego pytania, którym się tu rozpaczliwie bronisz, to odpowiedź jest oczywista. Od góry: B-34 (40) B-33 (70) T-23b" Wyglada na to, ze to pierwsza "recepta" na oznakowanie drogowe(!), ktora mozna stosowac dopiero po skonsultowaniu wartosci z autorem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 17:19 Pokażcie na SV przykład gdzie jest takie oznakowanie. Wtedy zobaczymy jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 17:26 samspade napisał: > Pokażcie na SV przykład gdzie jest takie oznakowanie. Wtedy zobaczymy jak wygląda. Takie oznakowanie wymyslil dopiero dwa miesiace temu (po dwoch latach namyslow!) Klemens i watpie, zeby taka "recepte" ktokolwiek na trzezwo gdzies postawil. To, co ta recepta ma ("nierozgarnietym") wyrazac okresla ("rozgarnietym") recepta stosowana od lat w postaci B33 i T23b, czyli znosi poprzednie ograniczenia i wprowadza nowe dla ciezarowek. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 18:27 Czy widziałeś miejsce gdzie taki znak jest postawiony i znosi ograniczenie, które wynika ze znaku B33? To wcale nie jest oczywista sytuacja. Ja raczej widuję taki znaki na ograniczeniach ustawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 I się przekonuje - Hannl łże 06.01.14, 11:04 > "Co do twojego pytania, którym się tu rozpaczliwie bronisz, to odpowiedź jes > t oczywista. Od góry: > B-34 (40) > B-33 (70) > T-23b" Więc widać idealnie, jak manipulujesz cudzymi wypowiedziami z gracją godną niedorozwoja. Wycinasz fragmenty wypowiedzi zawierające istotne szczegóły i przypisujesz autorowi oryginalnej wypowiedzi wypowiedź zmodyfikowaną. Bo przecież odwołania 40 dla wszystkich i nakazu 70 dla ciężarówek jakoś nie wyśmiewasz, więc pominięte fragmenty mają znaczenie. I jeszcze publicznie, w założonym przez siebie wątku robisz z siebie idiotę, mając chyba nadzieję, że wszyscy są tak głupi jak ty i nie zauważą jak łżesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 16:06 qqbek napisał: > > > Bo kombinacja powyższa dotyczyłaby jedynie pojazdów ciężarowych (T23b na dole) > i byłaby "wewnętrznie sprzeczna"? Nie bylbys jedynym, ktory zadawalby sobie takie pytania, przy (ile?) 1/3 sekundy na zauwazenie i "przetrawienie" znaczenia znaku? Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 13:08 OZNACZENIE NIE JEST SPRZECZNE, ALE NIE POWINNO BYC STOSOWANE, BO MOZE MYLIC. ODWOLANIE NIE MUSI BYC Z TABLICZKA... 200 LAT TEMU TLUMACZONE BYLO JAK NALEZY OZNACZAC, JESTES SLEPY ALBO NIE ROZUMIESZ... Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 16:02 bimota napisał: > OZNACZENIE NIE JEST SPRZECZNE, To sie autor ucieszy bo nawet on zwatpil, jak zobaczyl do czego prowadzi: "Moja recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości." > ALE NIE POWINNO BYC STOSOWANE, BO MOZE MYLIC. Co zatem powinno byc "stosowane" w takiej sytuacji? > ODWOLANIE NIE MUSI BYC Z TABLICZKA... ???? hmmmm obawiam sie, ze autor innowacji bedzie rozczarowany. > 200 LAT TEMU TLUMACZONE BYLO JAK NALEZY OZNACZAC, JESTES SLEPY ALBO NIE > ROZUMIESZ... Niewykluczone. Czy moglbys mi prosze wylumaczyc to jeszcze raz? Byc moze rzeczywiscie czegos nie zauwazylem lub blednie zrozumialem. Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 17:27 bimota napisał: > UBEK NAPISAL W 1. WYPOWIEDZI... To jednak nie bylo 200 lat temu tylko wczoraj. Gdzie ta recepta sprzed 200 lat czy chocby sprzed dwoch? Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 18:07 CHYBA NIE LICZYSZ, ZE BEDE CI SZUKAL... Z 2. ZLEGO, TO TA WERSJA Z 2 ZNAKAMI JEST LEPSZA... Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 18:14 bimota napisał: > CHYBA NIE LICZYSZ, ZE BEDE CI SZUKAL... Szkoda, bo ta zaprezentowana tutaj jest nie sprzed 200 lat tylko zaledwie sprzed 2 miesiecy. > Z 2. ZLEGO, TO TA WERSJA Z 2 ZNAKAMI JEST LEPSZA... To fajnie bo w miedzyczasie nawet dla jej autora to zbyt wiele :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hannl Temat poniekad zamkniety 04.01.14, 17:51 Autor ponizszej innowacji "nie wie" jakie przepisy mialyby okreslac, ze "recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości." Ale tak jest bo on tak twierdzi. Lub raczej stwierdzil po dwoch miesiacach nabijania sie z jego "recepty". Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Temat poniekad zamkniety 06.01.14, 11:33 hannl napisał: > Autor ponizszej innowacji "nie wie" jakie przepisy mialyby okreslac, ze > "recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości." > Ale tak jest bo on tak twierdzi. > Lub raczej stwierdzil po dwoch miesiacach nabijania sie z jego "recepty". > > To twoja recepta. Jakim trzeba być głupkiem, żeby wyśmiewać samego siebie? Odpowiedz Link Zgłoś