Dodaj do ulubionych

Wie ktos dlaczego?

03.01.14, 20:09
Czy ktos slyszal dlaczego w kombinacji znakow (cytuje) "od gory B-34, B-33, T-23b" nie mozna uzywac na obu znakach takich samych wartosci jak na przedstawionej ilustracji ponizej?

http://imageshack.us/a/img542/7858/l1vv.jpg
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Wie ktos dlaczego? 03.01.14, 23:35
      hannl napisał:

> Czy ktos slyszal dlaczego w kombinacji znakow (cytuje) "od gory B-34, B-33, T-2
      > 3b" nie mozna uzywac na obu znakach takich samych wartosci jak na przedstawione
      > j ilustracji ponizej?
      >
      > http://imageshack.us/a/img542/7858/l1vv.jpg
      >
      >

Bo kombinacja powyższa dotyczyłaby jedynie pojazdów ciężarowych (T23b na dole) i byłaby "wewnętrznie sprzeczna"?
      Tak więc osobno B34 dla użytkowników pojazdów nieciężarowych, osobno B33 z tabliczką.
      • samspade Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 00:28
        Niekoniecznie taka kombinacja bylaby sprzeczna. Jezeli wczesniejsze ograniczenie bylo bez tablicki T to taka kombinacja jest prawidlowa. Choc wydaje sie ze powinno byc ustawione ograniczenie na osobnym znaku tak jak proponujesz.
        Ciekawe czy jest gdzies taki znak jak na obrazku.
        • edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 10:35
          > Ciekawe czy jest gdzies taki znak jak na obrazku.

U hanniego. W co drugim poscie ostatnio.
          • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:19
            edek40 napisał:

> U hanniego.

Niemniej nie ja jestem autorem przedstawionej "recepty" oznakowania "od gory B-34, B-33, T-23b".

Temat dotyczy ponoc blednego znakowania drog i interpretacji znakow i pytania sa jak najbardziej uzasadnione.
            • edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:33
              > Temat dotyczy ponoc blednego znakowania drog

Uwazasz, ze taka kombinacja to jedyny blad/kwiatek/zagadka na naszych drogach? Zaczynam rozumiec Twoje niezrozumienie problemu.
              • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:38
                edek40 napisał:

> Uwazasz, ze taka kombinacja to jedyny blad/kwiatek/zagadka na naszych drogach?
                > Zaczynam rozumiec Twoje niezrozumienie problemu.

Czyli mialem napisac o wszystkich "bledach/kwiatkach/zagadkach" na drogach i u poprawiaczy przekonanych ze wiedza lepiej?

Pomyliles mnie z Panem Bogiem.
                • edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:40
                  > Czyli mialem napisac o wszystkich "bledach/kwiatkach/zagadkach" na droga
                  > ch i u poprawiaczy przekonanych ze wiedza lepiej?

To nie ja w z drugim poscie zalaczam te choinke.

> Pomyliles mnie z Panem Bogiem.

Sam sie z nim pomyliles. Do spolki z agiosem.
                  • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:45
                    edek40 napisał:

> > Czyli mialem napisac o wszystkich "bledach/kwiatkach/zagadkach" na
                    > droga
                    > > ch i u poprawiaczy przekonanych ze wiedza lepiej?
                    >
                    > To nie ja w z drugim poscie zalaczam te choinke.

To nie jest odpowiedz na moje pytanie

> > Pomyliles mnie z Panem Bogiem.
                    >
                    > Sam sie z nim pomyliles. Do spolki z agiosem.

Jesli tak uwazasz i tak mnie traktujesz to powiedzialbym, ze to twoj problem :-)
                    • edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 11:48
                      > To nie jest odpowiedz na moje pytanie

Poniekad. Ciagle o tym piszesz, a wpisy o innych kwiatkach konsekwentnie ignorujesz.

> Jesli tak uwazasz i tak mnie traktujesz to powiedzialbym, ze to twoj problem :-)

To nie jest moj problem.
                      • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 12:15
                        edek40 napisał:

> Poniekad. Ciagle o tym piszesz, a wpisy o innych kwiatkach konsekwentnie ignorujesz.

I oplacilo sie to "ciagle".

Po blisko 2 latach "wydusilem" wreszcie ta "recepte" na oznakowanie odcinka, gdzie innym wystarcza po prostu "B-33, T-23b" (ponizej) elegancko:
                        1. znoszaca poprzednie ograniczenia i
                        2. wprowadzajaca nowe dla ciezarowek.

Po dalszych dwoch miesiacach bolow porodowych okazalo sie, ze ta "recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości."

Dlaczego? Co robic gdy obie wartosci sie przypadkowo pokrywaja?

Przy znanej powszechnie ("rozgarnietym") i stosowanej alternatywie ten problem nie istnieje:
                        http://imageshack.us/a/img20/101/z6ws.jpg
                        • edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 12:38
                          > I oplacilo sie to "ciagle".
                          >
                          > Po blisko 2 latach

Ho, ho. 2 lata na jeden "kwiatek".

Ostatni raport drogowy policji z 2009 roku donosil o srednio 1 znaku budzacym watpliwosci na 2 km. Zejdzie Ci sie troszke, nawet zakladajac, ze wyeliminowano bardzo wiele nieprawidlowosci.
                          • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 16:14
                            edek40 napisał:

> > I oplacilo sie to "ciagle".
                            > >
                            > > Po blisko 2 latach
                            >
                            > Ho, ho. 2 lata na jeden "kwiatek".

Glupota to chwast jaki najtrudniej wyplenic, niestety.
                            • edek40 Re: Wie ktos dlaczego? 05.01.14, 11:11
                              > Glupota to chwast jaki najtrudniej wyplenic, niestety.

Nalezy zatem podwyzszyc mandaty. ale tylko dla kierowcow, aby bylo sprawiedliwie. Znakolodzy nadal moga pie....c swoja robote, a jedyne czym ryzykuja to... awans i premia.
            • klemens1 Hannl łże 04.01.14, 16:46
              > Niemniej nie ja jestem autorem przedstawionej "recepty" oznakowania "od gory B-
              > 34, B-33, T-23b".

Ty jesteś autorem takiej recepty.
              Nikt inny nie napisał tego, co ująłeś w cudzysłowy.
              • hannl Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 17:17
                klemens1 napisał:

> Ty jesteś autorem takiej recepty.
                > Nikt inny nie napisał tego, co ująłeś w cudzysłowy.

Ilez to musialem ci sie natlumaczyc, ze cytatem moze byc tylko to, co osoba cytowana powiedziala doslownie.
                Zadne argumenty nie pomogly tak, jak dobrze wycelowany strzal odpowiednim "cytatem" miedzy oczy :-)

Podstawiajac podane przeze mnie przykladowe wartosci (40, 70) podales nastepujaca recepte:

"Co do twojego pytania, którym się tu rozpaczliwie bronisz, to odpowiedź jest oczywista. Od góry:
                B-34 (40)
                B-33 (70)
                T-23b"

Wyglada na to, ze to pierwsza "recepta" na oznakowanie drogowe(!), ktora mozna stosowac dopiero po skonsultowaniu wartosci z autorem :-)))
                • samspade Re: Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 17:19
                  Pokażcie na SV przykład gdzie jest takie oznakowanie. Wtedy zobaczymy jak wygląda.
                  • hannl Re: Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 17:26
                    samspade napisał:

> Pokażcie na SV przykład gdzie jest takie oznakowanie. Wtedy zobaczymy jak wygląda.

Takie oznakowanie wymyslil dopiero dwa miesiace temu (po dwoch latach namyslow!) Klemens i watpie, zeby taka "recepte" ktokolwiek na trzezwo gdzies postawil.

To, co ta recepta ma ("nierozgarnietym") wyrazac okresla ("rozgarnietym") recepta stosowana od lat w postaci B33 i T23b, czyli znosi poprzednie ograniczenia i wprowadza nowe dla ciezarowek.

http://imageshack.us/a/img20/101/z6ws.jpg
                    • samspade Re: Tutaj kazdy moze sie przekonac kto "łże" 04.01.14, 18:27
                      Czy widziałeś miejsce gdzie taki znak jest postawiony i znosi ograniczenie, które wynika ze znaku B33? To wcale nie jest oczywista sytuacja.
                      Ja raczej widuję taki znaki na ograniczeniach ustawowych.
                • klemens1 I się przekonuje - Hannl łże 06.01.14, 11:04
                  > "Co do twojego pytania, którym się tu rozpaczliwie bronisz, to odpowiedź jes
                  > t oczywista. Od góry:
                  > B-34 (40)
                  > B-33 (70)
                  > T-23b"

Więc widać idealnie, jak manipulujesz cudzymi wypowiedziami z gracją godną niedorozwoja. Wycinasz fragmenty wypowiedzi zawierające istotne szczegóły i przypisujesz autorowi oryginalnej wypowiedzi wypowiedź zmodyfikowaną.
                  Bo przecież odwołania 40 dla wszystkich i nakazu 70 dla ciężarówek jakoś nie wyśmiewasz, więc pominięte fragmenty mają znaczenie.

I jeszcze publicznie, w założonym przez siebie wątku robisz z siebie idiotę, mając chyba nadzieję, że wszyscy są tak głupi jak ty i nie zauważą jak łżesz.
      • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 16:06
        qqbek napisał:

> > http://imageshack.us/a/img542/7858/l1vv.jpg

> Bo kombinacja powyższa dotyczyłaby jedynie pojazdów ciężarowych (T23b na dole)
        > i byłaby "wewnętrznie sprzeczna"?

Nie bylbys jedynym, ktory zadawalby sobie takie pytania, przy (ile?) 1/3 sekundy na zauwazenie i "przetrawienie" znaczenia znaku?
    • bimota Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 13:08
      OZNACZENIE NIE JEST SPRZECZNE, ALE NIE POWINNO BYC STOSOWANE, BO MOZE MYLIC. ODWOLANIE NIE MUSI BYC Z TABLICZKA...

200 LAT TEMU TLUMACZONE BYLO JAK NALEZY OZNACZAC, JESTES SLEPY ALBO NIE ROZUMIESZ...
      • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 16:02
        bimota napisał:

> OZNACZENIE NIE JEST SPRZECZNE,

To sie autor ucieszy bo nawet on zwatpil, jak zobaczyl do czego prowadzi: "Moja recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości."

> ALE NIE POWINNO BYC STOSOWANE, BO MOZE MYLIC.

Co zatem powinno byc "stosowane" w takiej sytuacji?

> ODWOLANIE NIE MUSI BYC Z TABLICZKA...

???? hmmmm obawiam sie, ze autor innowacji bedzie rozczarowany.

> 200 LAT TEMU TLUMACZONE BYLO JAK NALEZY OZNACZAC, JESTES SLEPY ALBO NIE
        > ROZUMIESZ...

Niewykluczone. Czy moglbys mi prosze wylumaczyc to jeszcze raz? Byc moze rzeczywiscie czegos nie zauwazylem lub blednie zrozumialem.
        • bimota Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 17:10
          UBEK NAPISAL W 1. WYPOWIEDZI...
          • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 17:27
            bimota napisał:

> UBEK NAPISAL W 1. WYPOWIEDZI...

To jednak nie bylo 200 lat temu tylko wczoraj. Gdzie ta recepta sprzed 200 lat czy chocby sprzed dwoch?
            • bimota Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 18:07
              CHYBA NIE LICZYSZ, ZE BEDE CI SZUKAL...

Z 2. ZLEGO, TO TA WERSJA Z 2 ZNAKAMI JEST LEPSZA...
              • hannl Re: Wie ktos dlaczego? 04.01.14, 18:14
                bimota napisał:

> CHYBA NIE LICZYSZ, ZE BEDE CI SZUKAL...

Szkoda, bo ta zaprezentowana tutaj jest nie sprzed 200 lat tylko zaledwie sprzed 2 miesiecy.

> Z 2. ZLEGO, TO TA WERSJA Z 2 ZNAKAMI JEST LEPSZA...

To fajnie bo w miedzyczasie nawet dla jej autora to zbyt wiele :-)
    • hannl Temat poniekad zamkniety 04.01.14, 17:51
      Autor ponizszej innowacji "nie wie" jakie przepisy mialyby okreslac, ze "recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości."
      Ale tak jest bo on tak twierdzi.
      Lub raczej stwierdzil po dwoch miesiacach nabijania sie z jego "recepty".
      • klemens1 Re: Temat poniekad zamkniety 06.01.14, 11:33
        hannl napisał:

> Autor ponizszej innowacji "nie wie" jakie przepisy mialyby okreslac, ze
        > "recepta nie jest na znaki o tej samej wartości prędkości."
        > Ale tak jest bo on tak twierdzi.
        > Lub raczej stwierdzil po dwoch miesiacach nabijania sie z jego "recepty".
        > http://imageshack.us/a/img542/7858/l1vv.jpg
        >

To twoja recepta.
        Jakim trzeba być głupkiem, żeby wyśmiewać samego siebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka