hasch1
17.07.14, 14:44
Pamiętacie owego cudnego bobaska, któremu powiodło się uśmiercenie kolegów i koleżanek w ilości szt. 7. Wiosna tego roku, koło chełmna.
No i, bobasek niewinien, bo nieletni. Papa i mamcia nie winni bo bobasek przebiegły podkradł kluczyki i wyniósłszy, zapewne, autko z podwórka, co świadkowie potwierdzili, nie pierwszy raz, pojechał nawalił się leciutko i ...... teraz smutny siedzi, bo autko papie potłukł.
Ale gdzie tu cyganka ?
Jest i owa. Winna całej tragedji. Jakaś smarkata, ale już pełnoletnia, lat 25, ekspedientka w sklepie. Czemu ona winna ? To ona sprzedała ALKOCHOL młodziankowi.
Ciekawe że prokurator, prześwietliwszy paragon, jak nie przymieżając całun turyński, ujżał obraz zbrodni. Sprzedała, do ciurmy z nią.
A Ja, głupi Hasch, zapytam nieśmiało, jako durnowaty przedstawiciel ciemnego ludu .
Kim, w lokalnej socjecie, jest Papa lub Mamcia, owego rozkosznego bobaska. Bo w państwie prawa to jako jedyny ocalały z bachora organ, siusiak, powinien już dawno wisieć nad bramą wjazdową do miasta ku przestrodze dla jemu podobnych.
Tymczasem cyganka, wspomniana, skazana zostanie na dyby, pewno i chłostę, a co ważniejsze wielotysięczną kare finansową, za sprzedaż alkocholu nieletniemu.
I zgodne to będzie i się zatwierdzi i winna będzie.
No już niewiem doktor Mi za słabe środki przepisał, czy w aptece Mnie oszukali i .....niewiem...