samspade 31.05.15, 10:35 Ostatnio po raz kolejny na drodze 2+2 na przejściu nie sterowanym doszło do potrącenia. Policja zorganizowała wiec akcje niechronieni uczestnicy ruchu czy jakoś tak. Dali 200 mandatów. W tym 100 dla pieszych. Brawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bimota Re: Rażące naruszenie przepisów. 31.05.15, 15:12 I 100 DLA ROWERZYSTOW ? :p Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek U mnie byli... dwa dni temu... 01.06.15, 00:22 ...nieoznakowaną Insygnią zgarnęli pieszego, który przeszedł poza oznakowanym przejściem (jakieś 95m od niego). Miał dureń pecha, bo 30m dalej była boczna ulica i uszło by mu na sucho. Nic nie jechało, zagrożenia nie stworzył. Ale plan mandatowy ma się dobrze dzięki temu. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Muszę zaprotestować 01.06.15, 10:51 Przeciwko nazywaniu tego pieszego durniem. A co do mandatów to jak powiedział swiatowiec tego forum ilość mandatów jest najlepszym wyznacznikiem pracy policji. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: U mnie byli... dwa dni temu... 01.06.15, 10:55 Czyli potwierdziło się to co już pisałem. Oznakowane przejścia wyznaczają dwa stumetrowe obszary zakazujące przechodzenia (o ile w tym obszarze nie znajduje się skrzyżowanie, które uchyla zakaz). Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: U mnie byli... dwa dni temu... 01.06.15, 11:14 Nasuwa się jedno pytanie. Czy skrzyżowanie to skrzyżowanie? Bo to wcale takie oczywiste nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: U mnie byli... dwa dni temu... 01.06.15, 15:52 o ile w tym obszarze nie znajduje się skrzyżowanie, które uchyla zakaz GDZIE TO NAPISANE ? Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: U mnie byli... dwa dni temu... 02.06.15, 05:58 W Prawie o Ruchu Drogowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Rażące naruszenie przepisów. 03.11.15, 11:38 > Policja zorganizowała wiec akcje niechronieni uczestnicy ruchu czy jakoś tak. D > ali 200 mandatów. W tym 100 dla pieszych. Brawa. To se narobili.... Taka sama ilosc oznacza, ze beda musieli bardzo dokrecic sroby pieszym. Wszak plan zaklada 38 tys mandatow dla kierowcow za wykroczenia wobec pieszych i 420 tys dla pieszych. Stosunek powinien byc zatem jak 1:10, a nie 1:1. Z reszta taka akcja to jakby proszenie sie o klopoty. Zmarnowali kupe czasu, a tu przeciez 1,7 mln mandatow do wystawienia na dluuuuuugich prostych. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Edziu! 03.11.15, 23:40 edek40 napisał: > > Policja zorganizowała wiec akcje niechronieni uczestnicy ruchu czy jakoś > tak. D > > ali 200 mandatów. W tym 100 dla pieszych. Brawa. > > To se narobili.... > > Taka sama ilosc oznacza, ze beda musieli bardzo dokrecic sroby pieszym. Wszak p > lan zaklada 38 tys mandatow dla kierowcow za wykroczenia wobec pieszych i 420 t > ys dla pieszych. Stosunek powinien byc zatem jak 1:10, a nie 1:1. > > Z reszta taka akcja to jakby proszenie sie o klopoty. Zmarnowali kupe czasu, a > tu przeciez 1,7 mln mandatow do wystawienia na dluuuuuugich prostych. Czy ty nie widzisz, że 5 miesięcy dzieli naszą konstruktywną krytykę od dzisiejszych wypocin jakiegoś frustrata? Co do dokręcania "śruby" pieszym - owszem przydało by się... ale nie 95m od ostatniego przejścia (i 30m od kolejnego skrzyżowania - mierzone Googlami). Litości - umiaru trzeba we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Edziu! 19.11.15, 21:41 w dodatku z rozdwojeniem jaźni ;) z tego samego IP pisał. Odpowiedz Link Zgłoś