Dodaj do ulubionych

Szybko i bezpiecznie

23.11.15, 16:59
Wracalem sobie wczoraj z okolic Grojca. Ruch zaskakujaco duzy. Spodziewalem sie kiepskiego czasu i nerwowki. Kierowcy jednak jechali w przewidywalny sposob, nie bylo ani tych, ktorym nigdzie sie nie spieszy, ani spieszacych sie bardziej. Kolumna w dwa pasy jechala, prawym 70-90, lewym 80-100 km.

Poczulem sie, jak w Niemczech.
Obserwuj wątek
    • silencius Re: Szybko i bezpiecznie 24.11.15, 00:26
      Nie martw się - z pewnością na ten spokój znajdą rozwiązanie. Ja dla odmiany jadąc dzisiej rano do pracy spodziewałem się dobrego czasu. Ruch był jak zwykle mały, ale 100 metrów na jednej z głównych ulic miasta przy której kosztem kilku milionów kiedyś objęto zielona falą pokonałem w czterech cyklach świateł w czasie prawie 10 minut.Prze dwie minuty stałem tuż przed skrzyżowaniem na czerwonym i zaobserwowałem w tym czasie przejazd przez skrzyżowanie 5 samochodów.
      • nazimno Re: Szybko i bezpiecznie 24.11.15, 07:38
        Na bardzo krotkiej fazie, S3, ludzie ruszaja
        jak otumanione hipopotamy.
        Przejezdza ... 2-3...

• klemens1 Re: Szybko i bezpiecznie 24.11.15, 11:29
          Kiedyś poobserwowałem takie skrzyżowanie - na lewoskręcie przejeżdżało od 3 do 9 pojazdów.
          Cykl świateł stały.
          • nazimno Ta 9-ka to chyba same Szybkie Gonzalesy. 24.11.15, 12:04
            Ale to wyjatkowa rzadkosc.
            Normalnie widac zwykle powolniactwo.
    • samspade A gdzie to szybko? 24.11.15, 17:31
      • edek40 Zupelnie wystarczajaco 24.11.15, 17:51

• samspade Re: Zupelnie wystarczajaco 24.11.15, 22:04
          Ale powolutku.
          • edek40 Re: Zupelnie wystarczajaco 25.11.15, 09:45
            > Ale powolutku.

80-100 km/h to powolutku? W gestym ruchu na obu pasach?

Hm... Dotychczas cieszylem sie, gdy osiagalem 80 km/h. W tak gestym ruchu predkosc z rzadka jednak przekraczala 60 km/h.
            • samspade Re: Zupelnie wystarczajaco 26.11.15, 14:08
              No szybko to na pewno nie jest. Ale trzeba przyznać że czas podróży skrócił się od kiedy omija się Janki i Raszyn. Pozostaje jazda od świateł do świateł i nadzieja ze będzie się jak najmniej stawać. Ale to trochę czepianie się bo ostatnie średnie do stolycy wychodzą mi całkiem całkiem bo 80 km/h
              • edek40 Re: Zupelnie wystarczajaco 26.11.15, 14:35
                > No szybko to na pewno nie jest. Ale trzeba przyznać że czas podróży skrócił się
                > od kiedy omija się Janki i Raszyn.

Opisywalem jazde przed wjazdem na obwodnice.
                • samspade Re: Zupelnie wystarczajaco 26.11.15, 14:48
                  Na tym odcinku najgorzej jest jechać z prędkością około 100. Bo na prawy pas za szybko a na lewy za wolno. I jeszcze pozostaje to ruszanie spod świateł. Jak ma się pecha i trafi na szybkiego co wolno się rozpędza to można się wpienić. Ostatnio jak jechałem stałem na każdych światłach.
                  • edek40 Re: Zupelnie wystarczajaco 26.11.15, 14:56
                    > Na tym odcinku najgorzej jest jechać z prędkością około 100. Bo na prawy pas za
                    > szybko a na lewy za wolno. I jeszcze pozostaje to ruszanie spod świateł. Jak m
                    > a się pecha i trafi na szybkiego co wolno się rozpędza to można się wpienić. Os
                    > tatnio jak jechałem stałem na każdych światłach.

Wlasnie dlatego uczynilem ten watek. Wszystko, co opisujesz to prawda, z kumulacja w czasie weekendowych powrotow do domu z domu. A tu prosze - spokojna, szybka i plynna jazda. Zaskoczony jestem do dzis.
                    • samspade Re: Zupelnie wystarczajaco 26.11.15, 15:43
                      Też bym był gdybym na taki przejazd trafił
    • anty_radar Re: Szybko i bezpiecznie 02.12.15, 18:56
      Poprawa komfortu jazdy w deszczu, śniegu, we mgle. Koniec z oślepianiem przez inne auta!
      allegro.pl/ShowItem2.php?item=5834365672
      Zapraszamy do zakupu w sklepie togepi.pl RABAT 10% Kod rabatowy: SB6GIU4W
      togepi.pl/samochodowe/12-oslona-samochodowa-hd-visor.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka