rapid130 27.12.15, 22:54 Ogłaszam koniec laby! Powiedzcie mi jaka idea mogła przyświecać autorowi oznakowania poziomego tego odcinka? Przy wyborze takiego układu linii ciągłych i ostrzegawczych. Bo ja nie mam koncepcji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Szlaczki Picassa 3 28.12.15, 10:44 Czego by nie mowic asfalt jest wzorowy, a farba nowiutka. Jest wiec znakomicie. I na pewno jest to zgodne i zatwierdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: Szlaczki Picassa 3 28.12.15, 18:20 ...ale bez oznakowania, że niebezpieczny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rapid130 Re: Szlaczki Picassa 3 29.12.15, 11:16 Ubóstwiam pasjami tę niepowtarzalność stosowania zasad oznakowania na naszych dróżkach. :D Co zarząd, to inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Szlaczki Picassa 3 29.12.15, 11:48 > Ubóstwiam pasjami tę niepowtarzalność stosowania zasad oznakowania na naszych d > różkach. :D Stad, jakze sluszne, stwierdzenie Jurka, ze znakow nalezy przestrzagac, lecz w zadnym wypadku nie wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
otreb Re: Szlaczki Picassa 3 29.12.15, 20:17 Koło Nowego Sącz potrafią postawić "koniec drogi z pierwszeństwem" na odcinku między dwoma rondami bez skrzyżowań. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Szlaczki Picassa 3 29.12.15, 12:41 ALE W ZYCIU BYM NIE POMYSLAL, ZE JAK JEST CIAGLA, TO KTOS JESZCZE BEDZIE MIAL PROBLEM Z POWODU BRAKU OSTRZEGAWCZEGO. FAKTYCZNIE TA WASZ WIARA W ZNAKI JEST ZADZIWIAJACA... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Szlaczki Picassa 3 30.12.15, 03:51 Podpowiedz mi proszę, co według Ciebie jest tam nie tak? Bo ja widzę, że wszystko jest OK - przed zakrętem nie możesz wyprzedzać (bo jeśli byś jechał ZA KIMŚ, to byś nie widział, kto jedzie z przeciwka) Za zakrętem możesz - aż do samego ronda - bo z ronda nikt nie wyjedzie z dużą prędkoscią, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś np. wyprzedził tam traktor. Słuchajcie, ja wiem, że ten kraj popada w paranoję, ale ja myślałem, że to tylko w polityce, a tu się okazuje, że nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Szlaczki Picassa 3 30.12.15, 10:36 > Podpowiedz mi proszę, co według Ciebie jest tam nie tak? Wszystko jest znakomicie. Choc juz w 12 sekundzie mozna wyprzedzac. Da sie nawet TIRa. Widocznosci i miejsca wystarczy. Luk jest tak lagodny, ze marnowanie farby ma wplyw glownie na wkurzenie kierowcow (w Polsce nie wolno tu wyprzedzic nawet rowerzysty) oraz spawozdawczosc. Na BRD raczej nie. > Słuchajcie, ja wiem, że ten kraj popada w paranoję, Nie wiesz. Pomieszanie "zadbania" z calkowitym olaniem przez znakologow to mordercza mieszanka. Ide o zaklad o kazda sume, ze niedaleko, pod rzadami innego kacyka, albo tam, gdzie skonczyla sie kasa na farbe, droga jest rozmalowana diametralnie inaczej, co moze wprowadzac w blad. Odpowiedz Link Zgłoś