Dodaj do ulubionych

Wstążki żałoby

06.04.05, 12:59
chciałabym poruszyć temat żałoby na samochodach wyrażonej za pomocą czarnej wstążki, chodzi mi oto, że to jest chyba robine w celu usprawiedliwienia samego siebie, dużo jeżdżę po mieście i widzę że kierowcy, którzy mają ten znak nic sobie z tego nie robią, ile razy byłam świadkiem zajeżdżania drogi, skręcania bez kierunków, robienia sobie na złość i wykrzykiwania wulgarnych słów pod adresem pieszych i innych kierowców, itp. - wydaje się,że chyba to nie oto chodzi, co o tym myśleć ?
Obserwuj wątek
    • vatseq Re: Wstążki żałoby 06.04.05, 14:33
      Typowo polska ostentacja: wstążka żałobna, albo Matka Boska w klapie i nic z
      tego nie wynika dla zachowania delikwenta :-(

Chociaż muszę przyznać, że wczoraj w Kraqu zostałem mile zaskoczony przez
      tambylca, który uprzejmie mnie wpuścił na swój pas (jako obcomiastowiec źle się
      ustawiłem, nie wiedząc, że za 50 m będę musiał uciekać ze swojego pasa, bo
      zmienił przeznaczenie na "jedynie do skrętu w lewo").

vatseq
      • kicia7 Re: Wstążki żałoby 07.04.05, 19:38
        I jak już ktoś taką wstążkę chce wozić, to mógłby się szarpnąć, żeby jakoś
        porządnie wyglądała. Strzępiące się szmatki mnie już nie ruszają, ale dzisiaj
        widziałam u jednego gościa czarne sznurowadło. Chyba lekka przesada?
    • callafior TO TYPOWO POLSKIE! 07.04.05, 21:35
      "Modli się pod figurą, diabła ma za skórą"
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
      • emes-nju Nic dodac, nic ujac! n/t 15.04.05, 12:09

• Gość: marek Re: Wstążki żałoby IP: *.broker.com.pl 15.04.05, 12:03
      sam mialem przywiazana wstazke do anteny ale nigdy nie traktowalem tego ze jak
      ktos mial ta wstazke to nagle robi sie zniego genialny kierowca i gentelman
      drogi to wszystko zalezy od tego co sie ma w glowie a nie od czarnej wstazeczki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka