Gość: rootyy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:43 Witam! Czy zmieniacie (zmieniliście) już opony na letnie. Czy to czasem nie za wcześnie? W końcu "kwiecień plecień wciąż przeplata, trochę zimy trochę lata". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: Zmiana opon 06.04.05, 15:54 We wroclawiu juz jest 20 stopni co dzien ... opony trzeba bylo zmienic 2 tygodnie temu. Opony zimowe (po francusku sniegowe) w takich warunkach sie bardzo szybko zuzywaja. Raczej juz nie ma szans na bloto posniegowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zmiana opon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:40 po 1 - sniegu nie widac juz kawalek czasu po 2 - opony zimowe są dobre do +6st C. a w dzien mamy duzo ponad... po 3 - zimowki teraz niezle sie ścierają, a jeszcze jak ktos jezdzi 1000km tygodniowo... po 4 - mozna oszalec bo zimowki są glośniejsze hehe ;p Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Zmiana opon 12.04.05, 10:11 ..... po 5 Spróbuj zahamować mocno na mokrej nawierzchni na zimówkach, gdy temperatura jest powyżej 10 °C! Tylko zrób to w miejscu, gdzie nie wpakujesz się komuś w bagażnik lub jakąś przeszkodę!! Wtedy zrozumiesz, że najwyższy czas na zmianę opon na letnie. vatseq PS ad 4 Miałem kiedyś letnie, które były głośniejsze od zimowych (letnie Dunlopy E220) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Zmiana opon 13.04.05, 07:46 Poślizg. Miękka guma opon zimowych + woda = jazda nak na sankach. vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samochodzik Re: Zmiana opon IP: *.aster.pl 08.04.05, 23:50 Ja zmienilem wczoraj, tzn. w czwartek 7.04 Powinienem byl to zrobic wczesniej, ale nie mialem czasu. Wczoraj udalo mi sie bez kolejki (w zimie czekalem 3 godziny). Z tego co wiem, to na zimowkach nie powinno sie jezdzic, jak temperatura przekracza 8 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś