Dodaj do ulubionych

Autobusy - Buraki!!!

IP: *.stacje.agora.pl 17.07.02, 16:04
O musiało zginac dwadziescia pare osób żeby ktos zaczął zastanawiać sie nad
bezpieczeństwem pasażerów autobusów!!!
A ja mam qrka pytanie (moze ktos mi odpowie:)) Kiedy Panie i Panowie
inspektorzy, specjaliści, policjanci itp. wezmą się za podmiejskie 'buraki'-
czyli prywatne linie???????
Przeciez to złom wprawiany codziennie w ruch przez domorosłych mechników i
polepiony na gume do zucia.
Nie dosc ze zwiekszaja ilość siedzeń (zagęszczając rzędy) to stanowią
zagrozenie dla innych uzytkowników!
W wiekszosci (99,9%) sa to 15 - 20 letnie Autosany, Jelcze, które trzymaja
sie na farbie ewentualnie zagraniczne marki (głownie Mercedesy i jakies Setry
i inne) które pewnie zrobiły juz dwa razy odległosc na Marsa?
Normalnie Bangladesz!!!
PZDR.
PS> a taki kierowca coprawda robi trase ok 30 km ale kilkanascie razy
dziennie (raz jechałem z Legionowa do Wawy o godz. 7.00 i wracałem o 22.00
przedostatnim z tym samym kierowcą!!!!) watpie by miał kilkugodzinne okienko
w środku dnia!
Obserwuj wątek
    • owca1954 Re: Autobusy - Buraki!!! 17.07.02, 16:56
      Na szczęście te w mieście jeżdżą powoli, gorzej z tymi na trasie. Wiele
      autobusów PKS na południu Polski (nie wiem jak jest gdzie indziej) jest w tak
      złym stanie, że nie jest w stanie podjechać pod wzniesienie, a jak już
      podjedzie i zjeżdża, to z hamowaniem też kiepsko.
      Swoją drogą, pomyśl, jak strasznie klęliby ludzie dojeżdżający do szkoły i
      pracy, gdyby pojazdy te wycofano...
      • Gość: Qrakki Re: Autobusy - Buraki!!! IP: *.stacje.agora.pl 18.07.02, 08:51
        Zgodze sie ze czasami jest to jedyny sposob aby nie ciac z buta pare ładnych
        kilo! I wiem z autopsji jak bardzo sa one potrzebne (3 lata poruszania sie nimi
        do pracy) aczkolwiek troszke przeraza mnie wizja iz u nas albo cos moze byc w
        kiepskim stanie albo wogole moze tego nie byc! Wydaje mi sie ze jedyna
        gwarancja bezpiecznego dotarcia na miejsce takim Burakiem sa nomen omen
        KIEROWCY ktorzy nie jedne opny juz zjechali i maja ogromne doswiadczenie w
        prowadzeniu takich złomów!
        A z drugiej strony autobusy te (przynajmniej na wszystkich trasach Wawa -
        okolice) sa tak niemiłosienie przładowane ze podrozuje nimi zazwyczaj dwa razy
        wiecej osob niz autobus moze pomiescic!
        Mam jednak nadzieje ze prywatni przewnoznicy beda odmadzac swoja flote!!
        PZDR.
        • Gość: mch Re: Autobusy - Buraki!!! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.07.02, 20:55
          W Łodzi Policja kasuje delikwentów bezlitośnie - arivederci dowód rejestracyjny
          i nie pokazuj się tu bez pozytywnego badania diagnostycznego.
          • Gość: Qrakki Re: Autobusy - Buraki!!! IP: *.stacje.agora.pl 22.07.02, 16:50
            Przyslij Panów Policjantów do Wawy bo miejscowi raczej nie kwapia sie do takiej
            roboty!
            Ostatnio widziałem jak taki Burak jechał i oderwała mu sie reklama - taka
            naklejka wymiarów mniej wiecej 100 cm na jakies 60 - 70 cm - razem z lakierem!!
            Jakby takie cos spadło komus na szybe to mogłoby byc calkiem nieinteresujaco!
            PZDR.
            Qrakki
            • Gość: olo. Re: Autobusy - Buraki!!! IP: *.lot.pl 04.08.02, 04:49
              Gość portalu: Qrakki napisał(a):

> Przyslij Panów Policjantów do Wawy bo miejscowi raczej nie kwapia sie do
              takiej
              >
              > roboty!
              > Ostatnio widziałem jak taki Burak jechał i oderwała mu sie reklama - taka
              > naklejka wymiarów mniej wiecej 100 cm na jakies 60 - 70 cm - razem z
              lakierem!!
              > Jakby takie cos spadło komus na szybe to mogłoby byc calkiem nieinteresujaco!
              > PZDR.
              > Qrakki

Moim zdaniem to nie była reklama ale hamulec aerodynamiczny, wspomagajacy
              haamulce zasadnicze w razie nagłej potrzeby. podobne działanie mają tylne klapy
              od silnika z tym, że działają na zakrętach : jak w lewo to lewa, jak w prawo to
              prawa.
              A teraz serio. Wszyscy sie dziwią, że takie gruzy jeżdżą po ulicach i nic.
              Parkują w Warszawie w Cenrtum, blokując pół Marszałkowskiej i nic. Olej z nich
              wali na przemian z dymem i nic. A każdego z nas Pan Policjant zgarnie z drogi
              za byle g...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka