Gość: Andrzej IP: 212.244.68.* 21.09.05, 12:39 czy ktoś doświadczył (lub słyszał) wypłaty ubezpieczenia z MTU (grupa Hestii) lub z samej Hestii. Czy można im ufać czy raczej złodziejska firma, utrudnia jak tylko możliwe. Proszę o opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
entry Re: ubezpieczyciel 22.09.05, 20:49 oc czy ac? zresztą, wszystkie firmy działają tak samo. generalnie jest ok, ,ale stawki amortyzacji są zabójcze. A, i w hestii jest o tyle dobrze, że jest się do kogo odwołać i często to wystarcza. PS MTU to tania wersja tej samej hestii, coś jakby daewoo-chevrolet Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: ubezpieczyciel to taki co drenuje kieszeń? 22.09.05, 21:51 entry napisał: > zresztą, wszystkie firmy działają tak samo. generalnie jest ok, , > ale stawki amortyzacji są zabójcze. Że też na ubezpieczycieli nie ma bata. Wzrost zysku rocznie o 200-300% to przecież bandytyzm :-( Za GUS-em ostatnia aktualizacja 20-09-2005 Warszawa, 20.09.2005 (ISB) Zysk netto w zakładach ubezpieczeń na życie wzrósł o 61,9% i wyniósł 1087,8 mln zł, a w zakładach ubezpieczeń majątkowych o 206,3% r/r do 2005,1 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
entry Re: ubezpieczyciel to taki co drenuje kieszeń? 23.09.05, 23:05 Zysk netto w zakładach ubezpieczeń na życie wzrósł o 61,9% i wyniósł 1087,8 mln > zł, a w zakładach ubezpieczeń majątkowych o 206,3% r/r do 2005,1 mln zł. ale same komunikacyjne to już tak super nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: ubezpieczyciel to taki co drenuje kieszeń? 24.09.05, 04:09 2berber napisał: > Że też na ubezpieczycieli nie ma bata. Wzrost zysku rocznie o 200-300% > to przecież bandytyzm :-( > Za GUS-em ostatnia aktualizacja 20-09-2005 Warszawa, 20.09.2005 (ISB) > Zysk netto w zakładach ubezpieczeń na życie wzrósł o 61,9% i wyniósł 1087,8 > mln zł, a w zakładach ubezpieczeń majątkowych o 206,3% r/r do 2005,1 mln zł. pewnie bys sie cieszyl gdyby mieli straty ,tylko gdzie sie wtedy ubezpieczysz jak padna chcialbys miec "interes" co przynosi liche dochody ,albo straty ? Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: ubezpieczyciel to taki co drenuje kieszeń? 24.09.05, 09:06 zgryzliwy1 napisał: > pewnie bys sie cieszyl gdyby mieli straty ,tylko gdzie sie wtedy ubezpieczysz > jak padna chcialbys miec "interes" co przynosi liche dochody ,albo straty ? Rozumiem że firmy, korporacje są po to by dawać zyski. Nie chcę by OC było hraczem gwarantującym przepłw pieniędzy w jedną stronę - chę za to choć małej ochrony. Nawet banki wyspecjalizowane w bogaceniu się na naszych pieniądzach uznają pojęcie lichywy w swoim interesie zresztą. Jeżeli zyski jednej firmy wzrastają rok do roku o 100% to ok. Jeżeli wszystkie firmy jednej branży mają wzrost zysku o 200 i więcej % to jest błąd systemu! Kto za to płaci? Ty, ja i wszyscy bo to powoduje następne patologie. No ale walka z korporacjami na razie w powijakach :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Re: ubezpieczyciel to taki co drenuje kieszeń? 24.09.05, 15:22 2berber napisał: Rozumiem że firmy, korporacje są po to by dawać zyski. .... Kto za to płaci? Ty, ja i wszyscy bo to powoduje następne patologie. ==================== A jak Wam się podoba fakt że jest taka firma Amplico Life, ktora wyplaciła mi jako odszkodowanie po smierci mojej córki kwotę 96 PLN rozłożoną na 12 rat miesiecznych po 8 PLN miesięczmie. Ryszard Pikuła Odpowiedz Link Zgłoś