Dodaj do ulubionych

szybki i bezpieczny

04.08.06, 12:30
prosta droga ... teren zabudowany .. mala gorka.
Wydachowal tak ze auto znalazlo sie z 40 m w polu na dachu.
Szybki byl i bezpieczny bo przy okazji nikogo innego nie skosil.
Karetka chyba jeszcze zywego go zabierala.
Obserwuj wątek
    • Gość: na zimno No tak, ...roboty polowe w toku... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 12:38
      Ida zniwa dla blacharzy, adwokatow, lekarzy albo ewentualnie zakladow
      kamieniarsko-pogrzebowych.
      Szkoda, ze lekarze nie placa podatkow od kopertowek.
      Przynajmniej oni nie sa bezrobotni.

• Gość: agusia Re: No tak, ...roboty polowe w toku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:40
        Cynizm boli. ale nie o tym chciałam. zawsze żal człowieka, tym bardziej, że nie
        panował nad sobą. mozna jednak i wniosek ku przestrodze wyciągnąć: nie dajmy sie
        drogowemu szalenstwu (i nie bądźmy cyniczni).

Ciepło pozdrawiam czytających.
        • michalfront Re: No tak, ...roboty polowe w toku... 06.08.06, 20:38
          zawsze jest tak że jedna zła informacja wypiera 100 dobrych...

równie dobrze można napisać że 100.000 "szybkich i bezpiecznych" faktycznie
          bezpiecznie (mimo że szybko) wróciło z weekendu...

są miejsca w tym kraju gdzie naprawdę bezpiecznie można "przycisnąć" (parę dni
          temu jechałem obwodnicą Torunia - 90 km/h a i 140 km/h nie byłoby za dużo - po
          co właściwie budować takie drogi? żeby potem na nich 90 km/h stawiać? do 90
          km/h to i obecne dziurawce się nadają...

• tiges_wiz Re: No tak, ...roboty polowe w toku... 06.08.06, 21:41
            widocznie ma to zwiazek z tym, ze droga hamowania rosnie z kwadratem predkosci.
          • Gość: ab_extra Nie czytasz znaków. Na obwodnicy Torunia jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:59
            ograniczenie do 100km/h dla osobowych. I jest to zrozumiałe, bo droga jest
            dwupasmowa tylko.
          • Gość: m Re: No tak, ...roboty polowe w toku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:49
            A radar cie nie złapał? Bo własnie na tej obwodnicy w Czarnowie na dość ostrym
            zakrecie stoi czort.
        • Gość: na zimno Agusiu, zamierzony cynizm uzywa sie czesto tam, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.08.06, 13:56
          gdzie zalezy nam na tym, aby czytajacy lepiej sobie zapamietal.
          Moze wtedy zacznie sam myslec troche glebiej, chocby jak Ty.

Bezbarwne wypowiedzi wietrzeja z glowy juz na drugi dzien.

• Gość: agusia Re: Agusiu, zamierzony cynizm uzywa sie czesto ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:23
            a ja nie lubię cynizmu, bo to broń obosieczna; bliższa mi jakoś lekka ironia,
            albo zwyczajny żart:) rzecz gustu?
            a wracając do tematu, brak wyobraźni bywa podobno zaraźliwy, co o tym sądzicie?
            wg mnie jak spotka się garstka podatnych na wpływy i żadnych akceptacji ludzi,
            to potrafią i na prostej koziołkować
    • Gość: gość Re: szybki i bezpieczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:48
      dla ciebie zadanie miasta.gazeta.pl/poznan/51,36022,3539062.html?i=0 a
      jak w innych miastach niewiem jak to zrobic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka