tiges_wiz 04.08.06, 12:30 prosta droga ... teren zabudowany .. mala gorka. Wydachowal tak ze auto znalazlo sie z 40 m w polu na dachu. Szybki byl i bezpieczny bo przy okazji nikogo innego nie skosil. Karetka chyba jeszcze zywego go zabierala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: na zimno No tak, ...roboty polowe w toku... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 12:38 Ida zniwa dla blacharzy, adwokatow, lekarzy albo ewentualnie zakladow kamieniarsko-pogrzebowych. Szkoda, ze lekarze nie placa podatkow od kopertowek. Przynajmniej oni nie sa bezrobotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: No tak, ...roboty polowe w toku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:40 Cynizm boli. ale nie o tym chciałam. zawsze żal człowieka, tym bardziej, że nie panował nad sobą. mozna jednak i wniosek ku przestrodze wyciągnąć: nie dajmy sie drogowemu szalenstwu (i nie bądźmy cyniczni). Ciepło pozdrawiam czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: No tak, ...roboty polowe w toku... 06.08.06, 20:38 zawsze jest tak że jedna zła informacja wypiera 100 dobrych... równie dobrze można napisać że 100.000 "szybkich i bezpiecznych" faktycznie bezpiecznie (mimo że szybko) wróciło z weekendu... są miejsca w tym kraju gdzie naprawdę bezpiecznie można "przycisnąć" (parę dni temu jechałem obwodnicą Torunia - 90 km/h a i 140 km/h nie byłoby za dużo - po co właściwie budować takie drogi? żeby potem na nich 90 km/h stawiać? do 90 km/h to i obecne dziurawce się nadają... Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: No tak, ...roboty polowe w toku... 06.08.06, 21:41 widocznie ma to zwiazek z tym, ze droga hamowania rosnie z kwadratem predkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab_extra Nie czytasz znaków. Na obwodnicy Torunia jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:59 ograniczenie do 100km/h dla osobowych. I jest to zrozumiałe, bo droga jest dwupasmowa tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: No tak, ...roboty polowe w toku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:49 A radar cie nie złapał? Bo własnie na tej obwodnicy w Czarnowie na dość ostrym zakrecie stoi czort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Agusiu, zamierzony cynizm uzywa sie czesto tam, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.08.06, 13:56 gdzie zalezy nam na tym, aby czytajacy lepiej sobie zapamietal. Moze wtedy zacznie sam myslec troche glebiej, chocby jak Ty. Bezbarwne wypowiedzi wietrzeja z glowy juz na drugi dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Agusiu, zamierzony cynizm uzywa sie czesto ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:23 a ja nie lubię cynizmu, bo to broń obosieczna; bliższa mi jakoś lekka ironia, albo zwyczajny żart:) rzecz gustu? a wracając do tematu, brak wyobraźni bywa podobno zaraźliwy, co o tym sądzicie? wg mnie jak spotka się garstka podatnych na wpływy i żadnych akceptacji ludzi, to potrafią i na prostej koziołkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szybki i bezpieczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:48 dla ciebie zadanie miasta.gazeta.pl/poznan/51,36022,3539062.html?i=0 a jak w innych miastach niewiem jak to zrobic Odpowiedz Link Zgłoś