Gość: sonol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.06, 16:06 pytam bo znajomy mi powiedzial ze on do 500zł mandatów nie płaci??? tłumaczył,ze nawet jak cos przyjdzie to zapłaci za pare lat z odsetkami chyba większymi ???? hehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: a płacicie mandaty??? 08.09.06, 17:34 nie place bo...na razie zadnego nie dostalam :-). Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: a płacicie mandaty??? 08.09.06, 20:23 To się znajomy niech z czasem nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: a płacicie mandaty??? 08.09.06, 21:03 do mojego znajomego po 3 latach komornik przyszedl i wyegzekwowal mandaty nie placone Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: a płacicie mandaty??? 08.09.06, 21:40 Policji się nie spieszy - mandat nie zając nie ucieknie. A potem komornik będzie miał co skubnąć, jak będą odsetki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonol Re: a płacicie mandaty??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.06, 22:00 ale ponoc do 500zł "nie chętnie" scigają ? hmm nawet mowil mi to znajomy z "Urzedu" Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkadab Re: a płacicie mandaty??? 10.09.06, 18:24 w maju maz dostal mandacik za parkowanie 100 zl.schowalam bo szkoda mi bylo placic :-)dwa tygodnie temu otrzymalam poismo z urzedu skarbowego o zajeciu konta bankowego do uzyskania srodkow za niezaplacony mandacik plus odsetki oczywiscie.... Odpowiedz Link Zgłoś
magda0777 Re: a płacicie mandaty??? 08.09.06, 22:24 Być może na niewielkie kwoty komornik nie jest łasy, ale jeśli macie nadpłatę podatku w US to mogą z niej odliczyć mandat wraz z odsetkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e Staż 08.09.06, 22:52 Kolega ma mały staż mandatowy. Teraz wzywają do zapłaty z urzędu skarbowego. Trzy lata temu nie darowali mi nawet najmniejszego - za 50 zł. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy tebe 3 lata temu byles normlny? IP: *.aster.pl 08.09.06, 23:18 co tez sie z ludzi robi.... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: a płacicie mandaty??? 10.09.06, 20:09 Zapłaciłam :-((. Sto złotych. Nie będzie mi z powodu stu złotych jakiś kundel łydek szarpał, czytaj: jakiś komornik nękał. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaa Re: a płacicie mandaty??? 10.09.06, 20:54 hmmm przykład znajomego w przypadku rozdzielności majatkowej gdy np.jedno z małzonków nie pracuje jest na utrzymaniu drugiego i ta osoba nie pracująca dostaje mandat 1.osoba niepracująca (jeden z małzonków) moze za przeproszeniem dac sobie na luz i nie płacić, bo z czego ściagną?? 1.ewentualnie US lub komornik zabierze część małżonka pracującego? temat zaczyna być ciekawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e Dziadowanie 10.09.06, 20:59 wiktoriaa napisała: > hmmm > przykład znajomego > w przypadku rozdzielności majatkowej gdy np.jedno z małzonków nie pracuje jest > na utrzymaniu drugiego i ta osoba nie pracująca dostaje mandat > 1.osoba niepracująca (jeden z małzonków) moze za przeproszeniem dac sobie na > luz i nie płacić, bo z czego ściagną?? > 1.ewentualnie US lub komornik zabierze część małżonka pracującego? > > > temat zaczyna być ciekawy.... Zenujące. Zasłaniać się rozdzielnością majątkową z powodu kilkuset zł mandatu. I pewnie znajomy jest dumny jak paw ze swojego "wynalazku"? A Ty byś z tego skorzystała? Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Dziadowanie 11.09.06, 09:56 Ścigną, ścigną. Akurat w pracy się m.in. tym zajmuję - skarbówka występuje do komornika o nakaz zapłaty, komornik ustala, gdzie zatrudnienie i przysyła tytuł egzekucyjny do huty (zajmuje wynagrodzenie) i pracodawca ma obowiązek przelać komornikowi kwotę. I nie ma zmiłuj. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaniewidy Re: a płacicie mandaty??? 12.09.06, 15:42 Płacimy! Nie ma wyjścia. Ale mocno staramy się ich nie dostawać :) -------- www.serwetki.xip.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 kwitek za szyba 13.09.06, 22:22 tak a propos tematu mandatow:jak to jest z kwitkiem za szyba? Dzis w Sopocie nie zauwazylam, ze obowiazuje parkomat-stal na drugim koncu ulicy, malo tego znajomy z tych okolic rowniez bys swiecie przekonany, ze to nie jest strefa platnego parkowania.Efekt:za szyba mandat 50zl, nie zamierzam placic bo rownie dobrze moglo go za szyba nie byc.Kiedys bylo glosno i nawet jakis wyrok zapadl, ze jak nie ma potwierdzenia odebrania to walsciwie jakby tego nie bylo, pamieta ktos jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: kwitek za szyba 14.09.06, 16:18 Pamietam i niestety nie jest za ciekawie. Sad nastepnej instancji zmienil zdanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: kwitek za szyba 14.09.06, 19:12 znaczy doopa, ale mam to w nosie, chetnie place za postoj pod warunkiem, ze jest on STOSOWNIE = CZYTELNIE oznaczony, nie czuje sie w obowiazku biegania na po kazdym miescie i szukania parkomatu tudziez czlowieka pobierajacaego oplate. A malo przyjazny przyjezdnym Sopot bede omijac szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy tebe Re: kwitek za szyba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:12 no to sad zlamal prawo i tyle. coz - kraj bolszewickiego bezprawia, kraj mejsonow i stefanow... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinc3 Re: kwitek za szyba 15.09.06, 08:12 ja z 2-3 lata temu dostalem za szybe w olsztynie od strazy miejskiej za brak oplaty parkingowej gdyz olsztyn jest caly objety strefa platnego parkowania informuja o tym znaki na wjezdzie do miasta wtedy go nie bylo bo byla przebudowa drogi. zadzwonilem do firmy oni mnie poinformowali o fakcie strefy ja o fakcie przebudowy ,ja czulem sie niewiny i nie zaplacilem do tej pory cisza . Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: kwitek za szyba 15.09.06, 21:27 wiec mam nadzieje, ze i mnie ominie, tym bardziej, ze nie bylo moim zamiarem nie placenie-za postoj place zawsze o ile jest stosowna WIDOCZNA i CZYTELNA informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: kwitek za szyba 17.09.06, 18:20 W Sopocie praktycznie na co drugiej latarni jest przyczepiony spory napis na żółtym tle, że parkowanie jest płatne. Trudno nie zauważyć. Jeśli dostałaś ze straży miejskiej, to może nie będą ścigać. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: kwitek za szyba 17.09.06, 18:41 metamorphosis4 napisała: > W Sopocie praktycznie na co drugiej latarni jest przyczepiony spory napis na > żółtym tle, że parkowanie jest płatne. Owszem jest, zapomiales dodac, ze na wysokosci ok.3-4 metrow, moze Ty masz taki zwyczaj, ze jak zaparkujesz to zerkasz w gwiazdy....ja niestety nie. >Trudno nie zauważyć. tak, racja, trudno ten sam napis umiescic na pacholku, ktory stal przy miejscu prakowania.....wtedy bylby widoczny jak na dloni. > Jeśli dostałaś ze straży miejskiej, to może nie będą ścigać. oby, na to licze. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl ciekawe co mowicie o odsetkach, bo nie ma ich:-) 14.09.06, 16:18 Jak w temacie. Dziwne to troche, co piszecie o odsetkach naliczonych od mandatu. Otoz NIE MA odsetek od mandatow:-) Ja place dopiero jak przychodzi komornik, w ratach. Mandat jest wtedy wyzszy o jakies 12 zl, czasami wiecej, czasami mniej. Nie wiem od czego to zalezy. Oni chca kasy, niech oni przychodza. A czesto mandat w ogole sie nie pojawia. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re:no ale co wkoncu jak ktos nie pracuje?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.06, 21:05 no ale własnie co z bezrobotnym lub na utrzymaniu męża ,zony???- wniosek ze sciągną kase od wspólmałzonka...? Mojemu męzowi przyszło z odsetkami :) groszowe sprawy to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neskulka Re:no ale co wkoncu jak ktos nie pracuje?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 13:18 no dobra, a co z mandatem wystawionym za granicą? We wrzesniu dostalam 100 EUR za złe parkowanie we włoszech- nie zapłaciłam. Przyjdzie do mnie? Jakieś odsetki będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salmon Re:no ale co wkoncu jak ktos nie pracuje?????? IP: *.crowley.pl 05.10.06, 14:21 we wloszech jest duza biurokracja, ale kto wie czy rpzy nastepnym wjezdzie do wloch nie wyegzekwuja tego pod pretekstem ze nie bedziesz mogl wjechac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re:no ale co wkoncu jak ktos nie pracuje?????? 07.10.06, 00:46 Tak, zatrzymaja go na granicy niemiecko wloskiej. He he he:-D Zapomniec o mandatach otrzymanych za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r@f Re: a płacicie mandaty??? IP: *.nettax.com.pl 06.10.06, 10:57 Takie do 100zl place. Zawsze daje sobie spokoj z mandatami powyzej 100, wtedy czekam na komornika... i albo sie zjawi, albo nie. Ostatnio po 400zl plus 30zl odsetek zjawil sie 1.5 roku po otrzymaniu mandatu. Tak niewiele brakowalo, tylko pol roku i mogliby mnie w d.. pocalowac Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Nie płace mandatów 06.10.06, 11:31 ...bo ich nie dostaje. Notorycznie przekraczam dozwoloną prędkość i mnie nie łapią, instynktownie psa wyczuwam. Jak drapną mnie raz na półtora roku to wszystko, wtedy zdejmują mi z nadpłaty podatku i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś