Dodaj do ulubionych

Operacja oczu i jazda po

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.08, 15:04
Witam

chcialem się dowiedzieć czy ktoś z Was jest po korekcji Epi-lasik (
i gdzie) i po jakim czasie siedział już za kierownica. Czy jest po
tym zebigu jakaś specjalna "okulistyczna" rekonwalescencja?

Obserwuj wątek
    • habudzik Re: Operacja oczu i jazda po 05.02.08, 15:07
      Ja przestanie działać znieczulenie i o ile nie ma powikłań .
    • emes-nju Re: Operacja oczu i jazda po 05.02.08, 15:07
      Wrzuc w gugla nazwe zabiegu i poszperaj - najlepiej zadzwon do jakiejs kliniki, ktora takie zabiegi przeprowadza.
      • Gość: Janucho Re: Operacja oczu i jazda po IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.08, 15:46
        No właśnie chodzi mi o epi lasik, a w tym przypadku sa rozbierzne
        teorie na ten temat więc myślałem, że ktoś powie mi kto już miał
        taki zabieg robiony. Jedni móią, że trzeba odczekać trzy dni inni że
        jeszcze tego samego dnia powinienem swobodnie śmigac po trasie. Nie
        specjalnie widzi mi się branie urlopu z tej okazji.
        • gnusmass Re: Operacja oczu i jazda po 12.05.08, 20:19
          krople ze znieczuleniem działają jeszcze z godzinkę.Wszystko dobrze widać od
          razu po zabiegu ale ja bym za kołem nie siadała. Łzawią oczy i to jednak pewna
          ingerencja w gałkę była. Poza tym urlop i tak trzeba wziąć bo 10 dni jest
          rekonwalescencji. Ja tam po 2 czułam sie ok ale i tak siedziałam w domku bo
          kropelki co 2 godziny trzeba zapuszczać i w ogóle polenić sie trzeba:)
          • Gość: kierowca Re: Operacja oczu i jazda po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 00:15
            a co ty chcesz wracać samochodem do domu po zabiegu? Jak się ma jakikolwiek
            zabieg laserowej korekcji wzroku to sie jedzie z szoferem.Zapomnij wsiadaniu za
            kółko!Łzy lecą, krople masz zapuszczone i to jednak jakaś ingerencja w gałkę
            oczna .Nie ma szans na bezproblemową jazdę.Trzeba brać kierowce i już!Pozdro
          • Gość: Nestor Re: Operacja oczu i jazda po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:18
            zaraz po zabiegu nie ma szans na jazdę samochodem.Dostajesz okulary
            przeciwsłoneczne i krople znieczulające.A to, czy dobrze widać zależy od tego
            jaki miałeś zabieg i jaką miałeś wadę. Nie zawsze musi byś tak rewelacyjnie od
            pierwszej minuty , bo to przecież zabieg laserowy, który ma być skuteczny na
            zawsze. Czasami super wzrok ma się dopiero po 2 miesiącach.Lepiej na te pierwsze
            godziny załatw sobie kierowcę.
    • iberia.pl Re: Operacja oczu i jazda po 21.05.08, 21:07
      czemu nie zapytasz oklulisty??
    • Gość: net-doradca Re: Operacja oczu i jazda po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 16:25
      Przecież zawsze można znaleźć taki informacje w necie.Każda klinika ma swoją
      stronkę, gdzie jest napisane co i jak się przygotować do zabiegu i jak sie
      zachowywać po.Pierwsza lepsza jaką znalazłem:
      www.okolaser.com.pl/korekcja-laserowa-wad-wzroku#zakladkaInfo-4 wystarczy
      trochę poszperać:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka