Dodaj do ulubionych

opony Barum

IP: 193.235.68.* 08.10.03, 10:32
jak w tytule. czy ma ktos doswiadczenia z tymi oponami? Podobno dobrze
trzymaja sie drogi i sa ciche. Marka troche malo znana ale moze warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: arek100 Re: opony Barum IP: *.futuro.pl 12.10.03, 20:41
      Przejechalem okolo 10 tys. na zimowkach BARUM. Sa to opony produkowane w
      czechach ale na licencji jezeli dobrze pamietam Continental. Zlego slowa nie
      moge o nich powiedziec. Pomimo ze sa to zimowki sa ciche i nie mialem zadnyc
      problemow z nimi.
    • Gość: bibi Re: opony Barum IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.03, 18:02
      mam barumy i po około 110 tys, z bieznika niewiele zostalo. faktem jest ze
      przez pewnien okres (okolo 2 miechy) byly poddane ciezkiej probie- rozjechana
      zbieznosc. pozdr.
    • Gość: diablol Re: opony Barum IP: 195.85.227.* 27.10.03, 18:36
      Narazie przejechałem ok 10 tyś. km. na Barumach i jestem zadowolony z tych
      opon.Zapewniają naprawdę dobre trzymanie się drogi pewne prowadzenie podczas
      szybkiej jazdy po łukach.Podobno te opony zapewniają najlepszy kompromis
      pomiędzy jakością a ceną.
    • Gość: marba Re: opony Barum IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 17:27
      Miałem letnie barumy.
      Jedno ostre hamowanie z dużej prędkości, bez blokowania kół i opony robią się
      jakby kwadratowe, dosatją bicia i żadne wyważenie nie pomaga. Efekt utrzymuje
      się przez kilsaet, do tysiąca kilkuset kilometrów o ile znowu nie za ostro nie
      przyhamujesz. Jeden zakręt z piskiem opon na suchym asfalcie i klocki na brzegu
      zewnętrznej tylnej opony zostały powyrywane. Pierwszy i jak na razie ostatni
      raz udało mi się zniszczyć opone jednym zakrętem. W końcu pekła mi tylna opona
      przy znacznej prędkości, w wyniku czego najadłem się starchu i pozbyłem się
      tego badziewia. Jździłem na dębicy, matadorach, curierach też tanie, ale nigdy
      nie miałem takich problemów jak z barum brvura. Te opony nadają się tylko do
      jazdy spacerowej, tylko po kiego się pepiki tak sadzą i napisali na niej indeks
      prędkości H.
    • Gość: Hub Re: opony Barum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 11:06
      Przejechałem na Barumach Polaris 60tys i nie mogę złego słowa powiedzieć!
      Dobrze się jeździ po śniegu i po wodzie. Jeżeli chodzi o głośność to letnie
      Matadory były znacznie głośniejsze. Wytrzymałość dobra nawet przy katowaniu
      przy wyższych temperaturach (+10 +15 stopni C). O letnich Barumach mam troszkę
      gorsze zdanie, ale może to była wina zbieżności!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka