wojtekikasia 28.11.08, 12:02 Czy ktos moze mi cos doradzic w sprawie doboru bezpiecznego fotelika samochodowego? Nasz maluch wazy 10kg i juz siedzi.... na allegro jest cale mnowstwo sprzedawco i kazdy chyba chce sprzedac to co ma.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starypryka Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 12:06 MaxiCosi Priorri - niezła jakość za przystępną cenę. Dzieciak starszy nie narzekał, młodszy tak samo. Nie wychodzi z niego jakoś pokręcone, zmaltretowane. Nie mam porównania z innymi ale ten mogę śmiało polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 12:14 Witam, A ja polecam Concorda. Wszystko,czego się dotknę, potrafię skutecznie popsuć, a tego fotelika mi się nie udało, choć ciągle jest przenoszony z jednego samochodu do drugiego;-D I potem zostaje poddupnik, bo Concord to dwa w jednym. Poza tym można regulować wysokość zagłówka. I jest ładny;-) Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
starypryka Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 12:49 Ale rozmawiamy o rozmiarze 9-18kg czy 15-36kg? A może o jakimś uniwersalnym 9-36kg? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekikasia Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 13:09 chyba 9-18 bo my dosc sporo jezdzimy z maluchem dzwonilismy dzis do sklepu www.autofoteliki.pl i polecaja romera king plusa z zaglowkiem podobno jedna z lepszych pozycji 9-18 na rynku, boje sie ze zaglowek bedzie troche ograniczal ruchy dziecka i troche sie boje zakupow przez internet bo mielismy nieprzyjemnie doswiadcenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
vladcs Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 14:19 Przede wszystkim, to nie patrzcie na wygodę a na bezpieczeństwo. Foteliki są oceniane w testach zderzeniowych. Wybierajcie najbezpieczniejsze, a nie najładniejsze/najtańsze/najwygodniejsze. Wygoda jest na drugim miejscu. Ocena gorsza niż 3 w ogóle nie powinna wchodzić w grę. Jeżeli macie starsze auto, sprawdźcie czy macie szynę isofix. Na konkretny model Was nie namawiam - niezła bazka jest tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
starypryka Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 14:33 Mój wybór zmieścił się w Twoim kryterium :) Odpowiedz Link Zgłoś
bamboo Re: Autofoteliki samochodowe 28.11.08, 14:55 ja w ub. roku kupilam romer king ts plus - kierowalam sie glownie wynikami testow adac, ale rowniez jesli chodzi o wyglad i wygode niczego mu nie brak, w kazdym razie syn nie narzeka, a jezdzi w nim codziennie, co jakis czas w dluzszej trasie 500 km, dobrze znosi podroz. Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: Autofoteliki samochodowe 29.11.08, 02:06 Witaj, zajrzyj też tutaj: fotelik.info/pl/o_nas.html Odpowiedz Link Zgłoś