Dodaj do ulubionych

Temat jak na zalaczonym obrazku nt

12.09.08, 22:52

Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 12.09.08, 23:48
      To moze te Sonderwunsche wymienimy?

1. Zezwolenie na uboj zwierzat metoda halal
      2. Budowa mega meczetow
      3. Lekcje islamu w szkolach
      4. Udostepnienie TV panstwowej dla muzulmanskiego "Das Wort zum Sonntag",
      pardon, Freitag.
      5. Wydzielenie cmentarzy dla muzulmanow i pochowek wedlug ich rytualu
      6. Usuniecie wieprzowiny ze stolowek z ktorych korzystaja muzulmanie
      7. Wydzielenie w szkolach miejsca na modlitwe dla muzulmanskich uczniow
      8. Zwolnienia uczennic muzulmanskich z lekcji sportu, plywania i z wycieczek
      szkolnych
      9. Walka o chusty na panstwowych stanowiskach pracy.
      10. Gwarancja urlopu w czasie pielgrzymki do Mekki i Ramadanu.
      11. Zakaz wszelkiej krytyki islamu
      13. Zezwolenia na pobyt dla drugich zon
      14. Usuniecie krzyzy z miejsc publicznych (tam, gdzie jeszcze pozostaly) jako
      razacych uczucia religijne muzulmanow

Zapomnialam o czyms?
      • ja.nusz Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 10:46
        Maryjo, zanim dalej będziesz judzić przyjmij do wiadomości, że Polacy razem z
        Ruskami są najbardziej nielubianymi nacjami w nie tylko W DE ale i w całej UE.
        Problemy, które tak pieczołowicie wymieniłaś częściowo istnieją, ale ciebie to
        one akurat najmniej dotyczą. Spróbuj lepiej dokonać czegoś co
        zmieni opinię Polaków.
        • jessi_a Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 11:21
          nielubiany to jednak nie niebezpieczny.

Dzisiaj te sprawy dotycza starej Unii juto Polski.
          • ja.nusz Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 11:28
            jessi_a napisała:

> nielubiany to jednak nie niebezpieczny.
            >
            > Dzisiaj te sprawy dotycza starej Unii juto Polski.

Byłem wczoraj u Turka na kolacji i czułem się super bezpiecznie. Ze strony
            rodaków zaliczyłem utratę jednego samochodu, 2 portfeli oraz jednego telefonu
            komórkowego - o czynnym napadzie na życie w Sopocie nie wspomnę.
            • jessi_a Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 11:35
              ja.nusz napisał:

te sprawy dotycza starej Unii juto Polski.
              >
              > Byłem wczoraj u Turka na kolacji i czułem się super bezpiecznie.
              Ze strony
              > rodaków zaliczyłem utratę jednego samochodu, 2 portfeli oraz
              jednego telefonu
              > komórkowego - o czynnym napadzie na życie w Sopocie nie wspomnę.

To Ty chyba do innej Polski jezdzisz. Ja po spotkaniach 3-go
              stopnia z rodakami mam tylko kaca wink))
              • ja.nusz Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 11:49
                jessi_a napisała:

> To Ty chyba do innej Polski jezdzisz. Ja po spotkaniach 3-go
                > stopnia z rodakami mam tylko kaca wink))

Znajomi mnie okradalismile
                >
                • jecki.p powinienes moze... 13.09.08, 18:26
                  zmienic "znajomych".
                  smile
                  j.
                  • konrad-walenrod Re: powinienes moze...zmienic "znajomych"? 15.09.08, 09:37
                    jecki.p napisał:

> zmienic "znajomych".
                    ---------------------------
            • lepian4 Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 14.09.08, 17:21
              Trafil Harz-erz na swoich patriotow. To taka parafraza powiedzenia
              trafila kosa na kamien.
        • maria421 Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 16:57
          Januszu, wyjasnij mi z laski Twojej na czym polega moje judzenie.
          Albo przepros.
      • nana_c Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 13.09.08, 10:54
        maria421 napisała:

> 13. Zezwolenia na pobyt dla drugich zon

>
        > Zapomnialam o czyms?

Yhy, zapomnialas.

MOK. Muslimische Ortskrankenkasse.

Sonderangebote bei Krankenversicherung für Sie und zwei bis vier Ehefrauen Ihrer Wahl.
      • jureek Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 17.09.08, 00:27
        maria421 napisała:

> To moze te Sonderwunsche wymienimy?
        >
        > 1. Zezwolenie na uboj zwierzat metoda halal
        > 2. Budowa mega meczetow
        > 3. Lekcje islamu w szkolach
        > 4. Udostepnienie TV panstwowej dla muzulmanskiego "Das Wort zum Sonntag",
        > pardon, Freitag.
        > 5. Wydzielenie cmentarzy dla muzulmanow i pochowek wedlug ich rytualu
        > 6. Usuniecie wieprzowiny ze stolowek z ktorych korzystaja muzulmanie
        > 7. Wydzielenie w szkolach miejsca na modlitwe dla muzulmanskich uczniow
        > 8. Zwolnienia uczennic muzulmanskich z lekcji sportu, plywania i z wycieczek
        > szkolnych
        > 9. Walka o chusty na panstwowych stanowiskach pracy.
        > 10. Gwarancja urlopu w czasie pielgrzymki do Mekki i Ramadanu.
        > 11. Zakaz wszelkiej krytyki islamu
        > 13. Zezwolenia na pobyt dla drugich zon
        > 14. Usuniecie krzyzy z miejsc publicznych (tam, gdzie jeszcze pozostaly) jako
        > razacych uczucia religijne muzulmanow
        >
        > Zapomnialam o czyms?

Nie mam nic przeciwko realizacji punktów:
        3,4,5,9
        Niczego na ich realizacji nie tracę.
        Jura

P.S. Uważasz, że to co napisałaś nie jest judzeniem? Powiedziałabyś to wszystko
        w takiej samej formie koledze z pracy, który jest muzułmaninem?
        • jessi_a Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 17.09.08, 05:15

> Nie mam nic przeciwko realizacji punktów:

> Niczego na ich realizacji nie tracę.
          > Jura

Naprawde?
        • maria421 Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 17.09.08, 09:30
          Jurek, od kiedy wyliczanie muzulmanskich postulatow przez nie-muzulmanke jest
          judzeniem????
          Czyli- jak takie postulaty stawiaja muzulmanie, to jest ich prawo: jezeli ktos
          spoza nich je wyliczy to jest judzenie???

Dobrze by tez bylo zebys sie troche glebiej zastanowil nad tymi postulatami i
          nie ocenial ich tylko pod katem ile Ty na nich tracisz.

• maria421 Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 09:43
            Prosze, przeczytaj ten tekst i powiedz czy nie mialbys nic przeciw nauczaniu
            takich tresci w niemieckich szkolach:

"I zabijajcie cudzoziemcow , gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich,
            skąd oni was wypędzili nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą
            walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata cudzoziemcom!

Niech Niemcy nie biorą sobie za przyjaciół cudzoziemcow, z pominięciem
            Niemcow! A kto tak uczyni, ten nie ma nic wspólnego z Narodem, chyba że
            obawiacie się z ich strony jakiegoś niebezpieczeństwa. Narod ostrzega was
            przed samym Sobą i do Narodu zmierza wędrowanie

O Niemcy! Nie bierzcie sobie za przyjaciół cudzoziemcow; oni są przyjaciółmi
            jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest
            spośród nich. Zaprawdę, Narod nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych!

Zwalczajcie ich, aż nie będzie już buntu i swiat w całości będzie należeć do
            Narodu."

O Führerze! Pobudzaj Niemcow do walki! Jeśli wśród was jest dwudziestu
            cierpliwych, to zwyciężą dwustu; a jeśli jest stu wśród was, to oni zwyciężą
            tysiąc cudzoziemcow, ponieważ oni są ludźmi, którzy nie rozumieją.

Nie jest odpowiednie dla Führera, aby brał jeńców, dopóki on nie dokona
            całkowitego podboju ziemi. Wy pragniecie tego, co przypadkowe na tym świecie,
            a Narod chce życia ostatecznego. Narodjest potężny, mądry! A kiedy miną święte
            miesiące, wtedy zabijajcie cudzoziemcow, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie
            ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki! "

To tylko mala probka....
            • jureek Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 10:02
              Widzę, że dobrze poduczona jesteś przez wydawnictwa zajmujące się wyłuskiwaniem
              co bardziej smakowitych kąsków z Koranu.
              Zauważyłem, że książki te powoli wypierają inne "dzieła", które na podstawie
              wybranych cytatów z Talmudu miały pokazać, jaki to żyd jest wredny.
              Jura
              • maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 10:13
                Jurek, rece mi opadaja!

Czyli- nauczanie takich tresci Koranu na lekcjach islamu w szkolach jest OK i Ty
                je calkowicie popierasz i nie masz zastrzezen, tak?

Natomiast masz zastrzezenia do mnie bo ja, wyciajagac te tresci judze?

Jak to bylo z tym strzelaniem do poslanca? ... smile

• jureek Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 10:30
                  maria421 napisała:

> Czyli- nauczanie takich tresci Koranu na lekcjach islamu w szkolach jest OK i T
                  > y
                  > je calkowicie popierasz i nie masz zastrzezen, tak?

Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Nie popieram nauczania TAKICH treści. Na
                  lekcjach religii też nie sławi się rzezi pogan dokonywanych ze wsparciem Jahwe i
                  opisywanych w Starym Testamencie. Przecież właśnie o to chodzi, że jeżeli
                  religia nauczana jest w szkole, to państwo ma wpływ na to, jakie treści są na
                  takich lekcjach przekazywane.
                  Jura
                  • maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 10:42
                    Jurek, proponuje zebys zrobil podobny eksperyment ze Starym Testamentem i
                    zobaczyl czy gdziekolwiek znajdziesz nakaz zabijania innowiercow (w Koranie
                    "niewiernych", w mojej parafrazie "cudzoziemcow") przekazany Zydom przez Boga
                    jako nakaz religijny.

Jezeli twierdzisz ze panstwo ma wplyw na tresci nauczane w szkolach, to pokaz mi
                    jakiekolwiek zarzadzenie odpowiednich wladz szkolnych aby takie tresci byly
                    wycofane z Koranu , czy chocby POMIJANE na lekcjach islamu.
                    • jureek Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 10:52
                      maria421 napisała:

> Jurek, proponuje zebys zrobil podobny eksperyment ze Starym Testamentem i
                      > zobaczyl czy gdziekolwiek znajdziesz nakaz zabijania innowiercow (w Koranie
                      > "niewiernych", w mojej parafrazie "cudzoziemcow") przekazany Zydom przez Boga
                      > jako nakaz religijny.

Przekonałaś mnie. Będę musiał uważać na mojego kolegę z pracy. Na pewno jako
                      muzułmanin tylko czyha na okazję, żeby mnie niewiernego zabić. A nie, chyba nie,
                      bo on przecież religii uczył się w szkółce przy meczecie, a nie w szkole, a to
                      przecież tylko w szkole mają być przekazywane takie treści nawołujące do
                      zabijania niewiernych.
                      A może, żeby nie żyć w ciągłym strachu, lepiej byłoby, gdybym spytał go wprost,
                      czy chce mnie zabić?
                      Jura
                      • maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 11:00
                        Jurku, mojego ojca w czasie wojny Niemcy mogli zabic a nie zabili.
                        Czy to rozgrzesza nazizm?
                        Moze wiec nauczac nazizmu w szkolach?

• jureek Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 13:12
                          maria421 napisała:

> Jurku, mojego ojca w czasie wojny Niemcy mogli zabic a nie zabili.
                          > Czy to rozgrzesza nazizm?

Nie, to nie rozgrzesza nazizmu, jest to jednak argument przeciw stosowaniu
                          odpowiedzialności zbiorowej wobec Niemców, tak jak co niektórzy chcieliby ją
                          stosować wobec muzułmanów.

> Moze wiec nauczac nazizmu w szkolach?

Chyba nie będziesz postulowała wycofania z programów szkolnych Nietschego, tylko
                          dlatego, że jego filozofia mogła inspirować jakichś nazistów?
                          Jura

• maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 13:21
                            Jurek, do licha, czy ktos tu proponuje jakakolwiek zbiorowa odpowiedzialnosc
                            wobec muzulmanow???

Przeciez denazyfikacja czy tez obecny zakaz rozpowszechniania tresci
                            nazistowskich tez nie jest zadna "odpowiedzialnoscia zbiorowa" wobec Niemcow.

Zacznij-ze w koncu odrozniac indywidualne prawa czlowieka od tresci
                            ideologicznych , szczegolnie od tych sprzecznych z prawami czlowieka.

Co do Nietzschego natomiast- ja nie mam nic przeciwko nauczaniu o filozofii
                            Nietzschego, protestowalabym jednak przeciw nauczaniu filozofii Nietzschego jako
                            niepodwazalnej.

Rozumiesz roznice?
                            • jureek Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 13:45
                              maria421 napisała:

> Jurek, do licha, czy ktos tu proponuje jakakolwiek zbiorowa odpowiedzialnosc
                              > wobec muzulmanow???

Propozycje zdelegalizowania islamu nie jest stosowaniem zbiorowej
                              odpowiedzialności wobec wszystkich wierzących w Allacha?

> Przeciez denazyfikacja czy tez obecny zakaz rozpowszechniania tresci
                              > nazistowskich tez nie jest zadna "odpowiedzialnoscia zbiorowa" wobec Niemcow.

Nie. To dotyczyło konkretnych treści, a nie wszystkich inspiracji, które na te
                              treści miały wpływ.

> Zacznij-ze w koncu odrozniac indywidualne prawa czlowieka od tresci
                              > ideologicznych , szczegolnie od tych sprzecznych z prawami czlowieka.

Jednym z indywidualnych praw człowieka jest swoboda wyznania.

> Co do Nietzschego natomiast- ja nie mam nic przeciwko nauczaniu o filozofii
                              > Nietzschego, protestowalabym jednak przeciw nauczaniu filozofii Nietzschego jak
                              > o
                              > niepodwazalnej.

Czy w istniejących programach nauki religii (katolickiej i protestanckiej) są
                              elementy nauczania religii jako niepodważalnej? Nie można analogicznie ustawić
                              programów nauczania religii muzułmańskiej?
                              Przecież tu chodzi przede wszystkim nie o jakieś zagrożenia, bo te są większe w
                              obecnym systemie, gdzie nauka odbywa się w sposób niekontrolowany w szkółkach
                              koranicznych, tylko o to, żeby im pokazać, że ich religia jest gorsza i dlatego
                              nie zasługuje na nauczanie w szkołach publicznych.
                              Jura

> Rozumiesz roznice?
                              • maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 13:51
                                jureek napisał:
                                >
                                > Propozycje zdelegalizowania islamu nie jest stosowaniem zbiorowej
                                > odpowiedzialności wobec wszystkich wierzących w Allacha?

A zdelegalizowanie nazizmu nie bylo zbiorowa odpowiedzialnoscia wobec wszystkich
                                ktorzy w te ideologia wierzyli?
                                Delegalizacja komunizmu nie byla tym samym?

> Nie. To dotyczyło konkretnych treści, a nie wszystkich inspiracji, które na te
                                > treści miały wpływ.

Moze wyrazniej? Ktore to tresci nazistowskie zdelegalizowano a ktore
                                "inspiracje" nie?

> Jednym z indywidualnych praw człowieka jest swoboda wyznania.

Czyli rowniez swoboda wyznaniawania ideologii rasistowskich?

> Czy w istniejących programach nauki religii (katolickiej i protestanckiej) są
                                > elementy nauczania religii jako niepodważalnej? Nie można analogicznie ustawić
                                > programów nauczania religii muzułmańskiej?
                                > Przecież tu chodzi przede wszystkim nie o jakieś zagrożenia, bo te są większe w
                                > obecnym systemie, gdzie nauka odbywa się w sposób niekontrolowany w szkółkach
                                > koranicznych, tylko o to, żeby im pokazać, że ich religia jest gorsza i dlatego
                                > nie zasługuje na nauczanie w szkołach publicznych.
                                > Jura
                                >
                                Jurek, zejdz na ziemie.
                                Sprawa sie rozbija o to, ze do szkol wprowadza sie lekcje islamu nie wymagajac
                                od muzulmanow zadnej rewizji wlasnej swietej ksiegi.

• jureek Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 14:02
                                  maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                  > >
                                  > > Propozycje zdelegalizowania islamu nie jest stosowaniem zbiorowej
                                  > > odpowiedzialności wobec wszystkich wierzących w Allacha?
                                  >
                                  > A zdelegalizowanie nazizmu nie bylo zbiorowa odpowiedzialnoscia wobec wszystkic
                                  > h
                                  > ktorzy w te ideologia wierzyli?
                                  > Delegalizacja komunizmu nie byla tym samym?

Nie. To nie to samo. To były organizacje ideologiczne, a nie religijne. Nikt nie
                                  proponował delegalizacji chcrześcijaństwa tylko dlatego, że istniały w Kościele
                                  ówczesnym treści antysemickie sprzyjające nazistom.

> > Nie. To dotyczyło konkretnych treści, a nie wszystkich inspiracji, które
                                  > na te
                                  > > treści miały wpływ.
                                  >
                                  > Moze wyrazniej? Ktore to tresci nazistowskie zdelegalizowano a ktore
                                  > "inspiracje" nie?

Przykład był wyżej. Np. filozofia Nietschego, religia chrześcijańska też została
                                  nietknięta, chociaż naziści powoływali się na nią ("Gott mit uns").

> > Jednym z indywidualnych praw człowieka jest swoboda wyznania.
                                  >
                                  > Czyli rowniez swoboda wyznaniawania ideologii rasistowskich?

Ciągle mieszasz religię z ideologią. Uważasz islam za ideologię rasistowską?
                                  Nawet w wybiórczo przedstawionych przez Ciebie cytatach z Koranu o tępieniu
                                  "niewiernych" nie ma nic o zabijaniu za przynależność do jakiejś rasy, czy za
                                  kolor skóry. Naziści natomiast skazali na zagładę całe narody na podstawie samej
                                  przynależności etnicznej.

> > Czy w istniejących programach nauki religii (katolickiej i protestanckiej
                                  > ) są
                                  > > elementy nauczania religii jako niepodważalnej? Nie można analogicznie us
                                  > tawić
                                  > > programów nauczania religii muzułmańskiej?
                                  > > Przecież tu chodzi przede wszystkim nie o jakieś zagrożenia, bo te są wię
                                  > ksze w
                                  > > obecnym systemie, gdzie nauka odbywa się w sposób niekontrolowany w szkół
                                  > kach
                                  > > koranicznych, tylko o to, żeby im pokazać, że ich religia jest gorsza i d
                                  > latego
                                  > > nie zasługuje na nauczanie w szkołach publicznych.
                                  > > Jura
                                  > >
                                  > Jurek, zejdz na ziemie.
                                  > Sprawa sie rozbija o to, ze do szkol wprowadza sie lekcje islamu nie wymagajac
                                  > od muzulmanow zadnej rewizji wlasnej swietej ksiegi.

Czy zanim wprowadzono religię do szkół chrześcijanie musieli rewidować Biblię i
                                  usuwać np. cytaty o tym, że jak Bóg tego zechce to nawet własne dziecko trzeba
                                  mu złożyć w ofierze?
                                  Jura
                                  • maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 19:05
                                    Jurek, podstawowym bledem jest uznawanie islamu tylko za religie.
                                    Islam jest tak religia jak i ideologia, jest religia-ideologia obejmujaca nie
                                    tylko duchowosc czlowieka, lecz kazda dziedzine zycia: strukture spoleczenstwa ,
                                    polityke, ekonomie, bankowosc, zycie rodzinne, stroj, pokarm.

Nastepnym bledem jest uznanie ze Koran jest dla muzulmanow tym samym czym jest
                                    Biblia dla Zydow czy chrzescijan.

Koran dla muzulmanow jest prawem jakie przekazal Mohametowi za posredlictwem
                                    archaniola Gabriela sam Allah. Jest prawem ktorego czlowiek nie moze
                                    kwestionowac, zmieniac. itp. Poniewaz Koran byl przekazany po arabsku,
                                    muzulmanie uznaja tlumaczenie go na inne jezyki jedynie za "tlumaczenie
                                    znaczenia swietego Koranu".
                                    Koran (ksiazka) jest dla nich taka swietoscia jak hostia dla chrzescijan.

Wez pod uwage ze nie ma czegos takiego jak "prawo biblijne" (nie myl z prawem
                                    kanonicznym bo to zupelnie co innego), natomiast jest prawo koraniczne ktore
                                    reguluje np. kwestie spadkowe, rozwodowe itp.

Biblia niczym takim dla chrzescijan nie jest i juz kiedys Ci to dokladnie
                                    wyjasnialam, ale niestety, na prozno.

• ja.nusz Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 14:13
                                  maria421 napisała:

A zdelegalizowanie nazizmu nie bylo zbiorowa odpowiedzialnoscia wobec
                                  wszystkich, ktorzy w te ideologia wierzyli?
                                  Delegalizacja komunizmu nie byla tym samym?

A gdzie ten nazizm został tak skutecznie zdelegalizowany - chyba nie masz na
                                  myśli kraju, w którym beztrosko działają NPD i DVU - o nierozliczonych Altnazis
                                  może nie wspomnę, bo lepian czwarty się wkurwi.

Interesowałoby mnie również kdzie i kto zdelegalizował komunizm.
                                  • maria421 Re: Specjalnie dla Jurka, ekspetyment 17.09.08, 19:08
                                    Skuteczna delegalizacja nazizmu polega chocby na tym, ze w Niemczech za manifest
                                    jaki Ci poslalam wczoraj na zdjeciu z Londynu idzie sie pod sad.

A co do komunizmu- sprobuj w Polsce zalozyc partie otwarcie komunistyczna.
                      • konrad-walenrod czy chce mnie zabić? 17.09.08, 11:55
                        jureek napisał:

A może, żeby nie żyć w ciągłym strachu, lepiej byłoby, gdybym spytał go wprost, czy chce mnie zabić?
                        ××××××××××××××××××××××××

Zabić, nie

ale

bili “Niewiernych” po mordzie...

www.presseportal.de/polizeipresse/pm/43735/1265199/polizeidirektion_ratzeburg
                        • maria421 Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 11:59
                          "südländisches Aussehen"...

Pewno jakis wloski albo hiszpanski imigrant smile
                          • konrad-walenrod Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 12:16
                            maria421 napisała:

> "südländisches Aussehen"...
                            >
                            > Pewno jakis wloski albo hiszpanski imigrant smile
                            ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Jedynie mały wstrząs mózgu...

I za taką pierdołę 12 lat więzienia....

Gitlerowskie wyroki....

(...)
                            1946. Zwei Raucher schlagen 76-jährigen U-Bahnfahrgast brutal zusammen

Ein 76-jähriger Rentner aus Bogenhausen fuhr am Donnerstag, 20.12.2007, gegen 22.00 Uhr, vom Max-Weber-Platz mit der U 4 in Richtung Arabellapark. Im Waggon saßen zwei jüngere, dunkel gekleidete Männer, die rauchten. Der Rentner sprach sie an und bat sie, die Zigaretten auszumachen. Daraufhin beschimpften ihn die Beiden, die gebrochen deutsch sprachen und möglicherweise aus Osteuropa stammen, als „Scheiß Deutscher“ und bespuckten ihn. Der Rentner stand daraufhin auf und begab sich im Waggon weiter nach vorne. Von den ca. 15 bis 20 weiteren Fahrgästen wagte es niemand, sich einzumischen.
                            (...)
                            www.polizei.bayern.de/muenchen/news/presse/aktuell/index.html/58692
                            • jureek Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:04
                              No tak, miejscowi w ogóle po mordach nie leją. Same aniołki.
                              Jura
                              • maria421 Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:14
                                jureek napisał:

> No tak, miejscowi w ogóle po mordach nie leją. Same aniołki.
                                > Jura

Leja. Ale jezeli miejscowi (tak nazywasz rdzennych Niemcow rozumiem) leja, to
                                cala prasa o tym donosi, spoleczenstwo demonstruje, politycy potepiaja i
                                zapowiadaja wprowadzenie nowych srodkow zapobiegajacych itp.,

Jezeli leja nie-miejscowi to prasa donosi o "sündländisch Aussehen" sprawcow
                                (Wlosi? Hiszpanie? Portugalczycy?), spoleczenstwo nie demonstruje (oprocz
                                "faszystow" ,oczywiscie) , politycy nie potepiaja, a jezeli o tym wspomna, to im
                                sie zarzuca , jak Kochowi, ze sieja panike.
                        • jureek Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:07
                          Czyli mam spytać tego kolegę, czy chce mi dać po mordzie, tak?
                          Kurcze, jakie on męki musi przeżywać, że już od 10 lat (tak długo razem
                          pracujemy) nie trafiła mu się możliwość porządnego wytrzaskania mi po mordzie.
                          Jura

P.S. Rozumiem, że ci dwaj, co niewiernych po mordzie lali, na lekcjach religii
                          się tego nauczyli.
                          • maria421 Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:23
                            Spytaj Twojego kolege co on sadzi o tych wersetach.
                            • maria421 Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:46
                              Zapytaj kolege o ten werset, na przyklad, (4:89)

"Sie wünschen, daß ihr ungläubig werdet, wie sie ungläubig sind, so daß ihr
                              alle gleich werdet. Nehmt euch daher keine Beschützer von ihnen, solange sie
                              nicht auf Allahs Weg wandern. Und wenn sie sich abwenden, dann ergreift sie und
                              tötet sie, wo immer ihr sie auffindet; und nehmt euch keinen von ihnen zum
                              Beschützer oder zum Helfer ",
                            • jureek Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:46
                              maria421 napisała:

> Spytaj Twojego kolege co on sadzi o tych wersetach.

Spytałem. Sądzi, że należy je rozpatrywać w kontekście historycznym i nie są one
                              dla niego bezpośrednią wskazówką, jak ma postępować.
                              Jura
                              • maria421 Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 13:52
                                jureek napisał:

> maria421 napisała:
                                >
                                > > Spytaj Twojego kolege co on sadzi o tych wersetach.
                                >
                                > Spytałem. Sądzi, że należy je rozpatrywać w kontekście historycznym i nie są on
                                > e
                                > dla niego bezpośrednią wskazówką, jak ma postępować.
                                > Jura

Juz spytales? W dwie sekundy?

Jurek, wybacz...
                                • jureek Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 14:15
                                  maria421 napisała:

> Juz spytales? W dwie sekundy?
                                  >
                                  > Jurek, wybacz...

Propozycję, żeby go spytać postawiłaś o 13:23, ja odpowiedziałem Ci o 13:46.
                                  Miałem więc trochę więcej czasu niż 2 sekundy. Wykorzystałem w tym celu przerwę
                                  na papierosa.
                                  Jura
                                  • konrad-walenrod Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser. (Lenin) 17.09.08, 14:59
                                    jureek napisał:

Propozycję, żeby go spytać postawiłaś o 13:23, ja odpowiedziałem Ci o 13:46.
                                    Miałem więc trochę więcej czasu niż 2 sekundy. Wykorzystałem w tym celu przerwę na papierosa.
                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I z tych szefów jeszcze nikt nie skorzystał z funkcji:

“Co robią moi współpracownicy przy kompie w godzinach służbowych?”

Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser.
                                    (Lenin)
                                    • jureek Re: Nie wszystkim płacą za samo siedzenie w pracy 17.09.08, 15:16
                                      Mi płacą za to, co zrobię. Kontrola oczywiście jest. Jest to kontrola efektów
                                      mojej pracy.
                                      Jura
                                      • konrad-walenrod Muszę z waszym szefem pogadać... 17.09.08, 15:30
                                        jureek napisał:

Mi płacą za to, co zrobię. Kontrola oczywiście jest. Jest to kontrola efektów
                                        mojej pracy.
                                        ×××××××××××××××××××××××××××××

Musimy efekty zmaksymalizować!

2 krotnie
                                        3 krotnie
                                        4 krotnie
                                        5 krotnie
                                        6 krotnie
                                        7 krotnie
                                        8 krotnie
                                        9 krotnie

itd...

Muszę z waszym szefem pogadać...

Jakieś dziwne obyczaje w waszej firmie...

Panie Czereśniak
                                        • konrad-walenrod to pewnie ma za mały zakres obowiązków ... 29.09.08, 10:47

konrad-walenrod napisała:

Muszę z waszym szefem pogadać...

Jakieś dziwne obyczaje w waszej firmie...

(...)
                                          - Dla mnie priorytetem jest obsługa klientów. Skoro urzędnik ma tyle czasu na internet, to pewnie ma za mały zakres obowiązków albo musiał odłożyć załatwienie jakiejś służbowej sprawy - uważa Czajkowski. Nie przyjmuje nawet tłumaczenia, że portale były odwiedzane podczas przerwy. Bo komputery są sprzętem służbowym i by je wykorzystywać do celów prywatnych, trzeba mieć zgodę.
                                          (...)
                                          tiny.pl/86kk
                                  • maria421 Re: czy chce mnie zabić? 17.09.08, 19:10
                                    Pozwol ze zachowam watpliwosci.
                • ja.nusz Re: Marysieńko... 17.09.08, 10:34
                  ...mogłabyś zdradzić nam, która niemiecka szkoła jest zobowiązana do nauczania
                  zacytowanego (a miernie przetłumaczonego) tekstu?
                  • maria421 Re: Marysieńko... 17.09.08, 10:47
                    ja.nusz napisał:

> ...mogłabyś zdradzić nam, która niemiecka szkoła jest zobowiązana do nauczania
                    > zacytowanego (a miernie przetłumaczonego) tekstu?

Skarbie, pretensje do tlumaczenia kieruj do pana Bielawskiego, ja tylko
                    zamianilam w tym tlumaczeniu slowo "niewierni" na "cudzoziemcy", "Bog" na
                    "Narod" i "Wyslannik Boga" (Prorok) na "Führer".

Do nauki tego tekstu jest zobowiazana kazda szkola ktora prowadzi lekcje islamu.
                    Chyba ze slyszales ze jakies wladze szkolne nakazaly wyciecie tego tekstu z Koranu?
                    Ten tekst to jest tyllko drobny fragment z ponad trzystu wersetow nawolujacych
                    do nienawisci i przemocy.

• ja.nusz Re: Marysieńko... 17.09.08, 10:53
                      maria421 napisała:

> Do nauki tego tekstu jest zobowiazana kazda szkola ktora prowadzi lekcje islamu
                      > .
                      > Chyba ze slyszales ze jakies wladze szkolne nakazaly wyciecie tego tekstu z Kor
                      > anu?
                      > Ten tekst to jest tyllko drobny fragment z ponad trzystu wersetow nawolujacych
                      > do nienawisci i przemocy.

Prosiłbym trochę konkretniej - kiedy został wprowadzony obowiązek nauki islamu w
                      niemieckich szkołach?
                      • maria421 Re: Marysieńko... 17.09.08, 11:05
                        Mieszkajac w Niemczech powinienes byc zorientowany ze szkolnictwo jest w gestii
                        Landow- niektore juz wprowadzily lekcje islamu i nie sa one obowiazkowe.
                        Istnieje jednak postulat wprowadzenia lekcji islamu do wszystkich szkol panstwowych.
                        • ja.nusz Re: Marysieńko... 17.09.08, 11:19
                          Siejesz panikę cytując tekst i sugerując, że we wszystkich niemieckich szkołach
                          odbywa się islamskie pranie mózgów.
                          • maria421 Re: Marysieńko... 17.09.08, 11:25
                            ja.nusz napisał:

> Siejesz panikę cytując tekst i sugerując, że we wszystkich niemieckich szkołach
                            > odbywa się islamskie pranie mózgów.

Januszku, przeczytaj uwaznie ten watek , dobrze?

Zauwazysz ze ja najpierw wymieniam nauke islamu w szkolach jako postulat
                            muzulmanow. Jureek napisal ze on przeciw temu nic nie ma, wiec poddalam mu
                            "eksperyment" pod uwage.

Wiec nie kombinuj, a czytaj!
    • ja.nusz Re: Temat jak na zalaczonym obrazku nt 12.09.08, 23:49
      W tym kraju koncert życzeń dawno się skończył.
      Coraz częściej żądają książki zażaleń.
    • realdirect2 kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 13.09.08, 09:26
      od rzeczywistych problemow.
      Stammtische potrzebuja kozlow ofiarnych.
      • maria421 Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 13.09.08, 09:39
        realdirect2 napisał:

> od rzeczywistych problemow.
        > Stammtische potrzebuja kozlow ofiarnych.

Podales przyklad standardowej odpowiedzi uzywanej do odwrocenia uwagi od
        rzeczywistych problemow.
        • jessi_a Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 13.09.08, 09:48
          dokladnie smile

To sa problemy, obawy prostych zwyczajnych ludzi, ktorzy boja sie o
          przyszlosc swoich dzieci, o ich edukacje. A kazdy kto tylko glosno
          wypowie swoje watpliwosci i obawy zostaje uznany jako
          rechtspopulistisch, Nazi, Blockwart, oder Stammtischpolitiker.

Moim zdaniem taka tolerancja w imieniu Integracji jest falszywa.
          • jecki.p wojna brzuchow 13.09.08, 10:40
            zastapila wojne na szable. przynosi coraz lepsze rezultaty...

j.
            • jessi_a Re: wojna brzuchow 13.09.08, 11:18
              to znaczy jakie rezultaty?
              • annajustyna Re: wojna brzuchow 13.09.08, 11:35
                Narod od 1. paszportu wyginie, a ten od drugiego bedzie swiecil "triumfy"tongue_out:
              • jecki.p takie np., 13.09.08, 14:47
                ze najpopularniejszym imieniem meskim w kilku metropoliach Europy jest MEHMET...

j.
                • realdirect2 wer ist schuldig? AJ ohne Kinder? 13.09.08, 18:48
                  Gehet und vermehrt euch.
      • jureek Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 17.09.08, 00:30
        realdirect2 napisał:

> od rzeczywistych problemow.
        > Stammtische potrzebuja kozlow ofiarnych.

Otóż to. Jak nie muzułmanie, to Harz-IV/Empfänger. Już Bild-Zeitung zadba o to,
        by odpowiednio naświetlić tzw. prostemu człowiekowi, jakie są jego "rzeczywiste"
        problemy.
        Jura
        • jessi_a Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 17.09.08, 05:28
          czy na pewno tylko temat dla Stammtischow.

Mnie np wkurzaloby. ze moja wnuczka nie ma sportu w szkole, albo
          lekcja matematyki wypada z planu bo dzieci islamskie musza sie
          pomodlic. Czyli nauczyciel musi zadbac o wszystki, dywaniki itd. A
          gdzie tu czas na temat przy tablicy.

Rowniez nie chcialabym meczetu w mojej dzielnicy, z calkiem
          prostego powodu, nie lubie halasu.
        • maria421 Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 17.09.08, 09:26
          jureek napisał:

> Otóż to. Jak nie muzułmanie, to Harz-IV/Empfänger. Już Bild-Zeitung zadba o to,
          > by odpowiednio naświetlić tzw. prostemu człowiekowi, jakie są jego "rzeczywiste
          > "
          > problemy.
          > Jura

Ostatnio kozlem ofiarnym jest "rasistowska" Pro Köln smile
          • jureek Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 17.09.08, 09:57
            maria421 napisała:

> Ostatnio kozlem ofiarnym jest "rasistowska" Pro Köln smile

Biedaczki. Nawet w Bild-Zeitung szczuje się na nich? Szczerze mówiąc, gdyby nie
            to forum, to w ogóle bym nie wiedział o istnieniu takiej organizacji. Chyba więc
            trochę przesadzasz z tym robieniem z nich kozłów ofiarnych.
            Jura
            • maria421 Re: kazdy sposob jest dobry na odwrocenie uwagi 17.09.08, 10:00
              Nie czytam Bild-Zeitung wiec nie wiem na kogo szczuje.
              A na tym forum probuje sie dowiedziec dlaczego Pro Köln jest rasistowska, (bo
              przeciez przeciw rasizmowi Pro Köln demonstruje zdrowa , lewa czesc
              spoleczenstwa) i nikt mi tego wytlumaczyc nie chce...
    • jessi_a obrazek ;) 14.09.08, 16:21
      www.reviersheriff.de/images/doppeltestaatsbuergerschaft.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka