Dodaj do ulubionych

Dwie bramy

IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:34
Przed dwoma bramami stoi dwoch straznikow (kazdy pilnuje jednej). Za plecami
jednego z nich jest przepasc, a za plecami drugiego kraina szczescia. Jeden
ze straznikow zawsze klamie, a drugi zawsze mowi prawde, ale ty nie wiesz
ktory jest ktory. Jakie jedno pytanie do tylko jednego straznika nalezy
zadac, aby wywnioskowac gdzie jest kraina szczescia?
Obserwuj wątek
    • Gość: jogi Re: Dwie bramy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:44
      czy jestes kłamcą??
      • Gość: DJ Re: Dwie bramy IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:55
        Zla odpowiedz. Obydwaj odpowiedza, ze nie klamią, a drogi dalej nie bedziesz
        znal(a).
        • lhacief Re: Dwie bramy 13.11.04, 22:39
          Pytamy:
          "Ktora droge do krainy szczescia pokazalby mi twoj kolega?"

Przy czym idziemy w ta druga :)
          • Gość: DJ Re: Dwie bramy IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:54
            Brawo!
            • Gość: taterki Re: Dwie bramy IP: *.media4.pl 14.11.04, 00:56
              Niestety jest to odpowiedź błędna. A jako zagadkę zadam zgadnięcie czemu? W przeciwieństwie do podawanych przez DJ jest to nowość na liście ;-)
              • Gość: DJ Re: Dwie bramy IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 10:07
                Ihacief podal poprawna odpowiedz.
                • Gość: taterki Re: Dwie bramy IP: *.media4.pl 14.11.04, 11:23
                  Czy aby na pewno? W przypadku Twojej zagadki strażnik by odpowiedział: Po pierwsze nie mam pojęcia co powie drugi strażnik, po wtóre nie mam pojęcia co jest za drzwiami.
                  Nie udało Ci się rozwiązać mojej zagadki;-)
                  Oczywiście czepiam się, ale skoro wrzucasz zagadki pomimo, że są już na forum z odpowiedziami to postaraj sie je dobrze zapisać. Z drugiej strony wydaje mi się, że osoby znające odpowiedzi nie powinny się popisywać zamykając rozważania nowym uczestnikom listy, albo powinny w jakiś sposób oznaczać wpis z odpowiedzią. Nie dotyczy to osób które zagadkę rozwiązały -choć też mogłyby zaznaczać, ze podają odpowiedź. Oczywiście lhacief zagadki nie rozwiazał tylko podał znane sobie rozwiązanie podobnej zagadki ;)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: DJ Re: Dwie bramy IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 11:49
                    Nie znalazlem tej zagadki na forum, a twoje wypowiedzi sa czysto filozoficzne.
                    Moze zaloz nowe forum, bo nie chce mi sie z toba gadac.
                    • Gość: taterki Re: Dwie bramy IP: *.media4.pl 14.11.04, 12:35
                      A może trzeba było poszukać? To, że nie znalazłeś, nie usprawiedliwia ani powtarzania ani niechlujnego przepisywania zagadek. Dla mnie koniec tematu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka