Gość: darekw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:09 Pozycja na szachownicy jest taka: Biały król na e6 Czarny król na e8 Jak dać mata w pół ruchu ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darekw Re: mat w pół ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:13 Niech bedzie "dać" (białe mają ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragon Re: mat w pół ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 11:57 po tym jak w pierwszej polowie ruchu podnioslem wieze z h3 teraz stawiam ja na h8 X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw Re: mat w pół ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:02 ciepło ... ciepło ... :) ale chodzi o nieco inne rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw Re: mat w pół ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:55 Chodziło mi o promocję pionka... Pierwsze pół ruchu to np. a7-a8 i teraz trzeba zdjąć piona z a8 - to jest pozycja z zadania. Następne pół ruchu to postawienie na a8 np. hetmana - z szachem i matem. Wiem, że "troszke" naciągane ;) Odpowiedz Link Zgłoś