kasia782 05.01.10, 10:44 jest kilka takich szkół, zastanawaim sięnad skutecznoscia takeigo rozwiązania, prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigtommek Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 06.03.10, 01:28 Myslę, że to dobry pomysł, bo masz kontakt z żywym człowiekiem na foni/wizji, więc jest fun. Ale niezłym rozwiązaniem nauki jest program angielski online. Masz tam 50 tys. nagranych słówek i przetłumaczonych zdań przez profesjonalnego brytyjskiego lektora. Możne to odsłuchowac też na telefonie komórkowym. Tu masz link: www.darmowy-kurs-angielskiego.mediagold.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 30.04.10, 21:06 Fajny pomysł, mozna się pouczyć bez wychodzenia z domu Odpowiedz Link Zgłoś
magicland92 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 04.05.10, 22:50 Ja dwa razy i najlepiej jest z native tu masz link www.myngle.com/method-8?gclid=CJOP5r6IuaECFVgA4wodngPE_g mozesz zamowic sobie probna lekcje i sama wybierasz nauczyciela ja np sie ucze z taka z Portsmouth lekcja trwa 45 min lub 30 jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
m.czery Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 12.01.11, 18:10 polcecam wyprobowac samemu i sie przekonac. 35zl/60min, indywidualne lekcje j.ang przez SKYPE, bez wychodzenia z cieplego domku ;) korepetycje/konwersacje/wszystkie poziomy. zapraszam na: www.korkizanglika.com. OPINIE MOICH UCZNIÓW/STUDENTÓW na moim blogu: englishviaskype.blog.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ba.irka Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 09.05.10, 19:28 Prawie od roku korzystam z lekcji angielskiego przes skype w szkole www.angielskionline.eu/ . Jestem bardzo zadowolona. Firma jest bardzo dobrze zorganizowana: termin pierwszej - bezplatnej lekcji ustalilam w ciagu paru godzin. Przed pierwsza lekcja zostal przeprowadzony test, ktory pozwolil lektorce ocenic moj poziom. Ustalanie terminow lekcji jest bezproblemowe. Lekcje sa dopasowane do mojego poziomu i moich interesow. Nauka jest moim zdaniem bardzo skuteczna. Uczenie sie we wlasnych czterech katach jest bardzo wygodne - nie ma dojazdow, wszystkie ksiazki mam pod reka i nie musze nic nosic. Ta metode nauki moge tylko polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 30.03.11, 13:52 fajna reklama Odpowiedz Link Zgłoś
kal_ho_naa_ho Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 22.06.10, 13:00 słyszałam o takim rozwiązaniu, ale jakoś nie jestem przekonana do takiego sposobu na naukę języka obcego. Chyba w tej kwestii jestem tradycjonalistką i wolę bezpośredni kontakt z nauczycielem w realu. Może taki kurs internetowy jest jakimś rozwiązaniem, ale mnie nie bardzo przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 30.03.11, 13:54 wiesz technika idzie do przodu. Pomyśl o tym ze mieszkasz w warszawie gdzie są same korki i zanim dojedziesz do domu mija 1 godzina i w tym czasie mogłabyś mieć zajęcia. Więc siedząc w domu masz dogodne terminy i uczysz się i jednocześnie oszczędzasz czas. Według mnie jest to kwestia czasu gdy taka forma się upowszechni. Teraz jeszcze dochodzą te tablety itd. Odpowiedz Link Zgłoś
spec24 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 14.01.11, 10:32 Znalazłem teraz możliwość darmowego przetestowania nauki angielskiego on-line. na test można zapisać się tutaj: darmowy test. Moim zdaniem działa to nad podziw dobrze. osobiście trafiłem na bardzo sympatyczna Panią. Na dzień po rozmowie otrzymujemy wyniki naszego testu. Sprawa o tyle fajna, że można przekonać się jak to wygląda i czy nam pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 30.03.11, 13:51 w speak up jest to rozwiązane trochę inaczej. Masz max 7 osób w grupie, dostajesz konkretne terminy kiedy się logujesz i możesz uczestniczyć w zajęciach. Zajęcia są albo z nativem albo z lektorem. W każdym tygodniu masz 1 temat zajęć który wybierasz, czyli poszli trochę o krok dalej bo wprowadzili mozliwość wyboru. Nie ma narzucenia czegokolwiek z góry. Jeśli uważasz że masz problem z tym i tym to sobie sama decydujesz jaki materiał będziesz przerabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
eldoman Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 30.03.11, 22:29 No jest to swego rodzaju rozwiązanie dla tych którzy mają daleko do szkół lub nie mają czasu dojeżdżać. Technika idzie na przód i dobrze w lingwistyka i nauczanie łączy tradycyjne metody z nowoczesnością. Odpowiedz Link Zgłoś
spec24 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 01.04.11, 13:02 Z tego co dowiedziałem się na tej darmowej lekcji testowej w english-by-phone wybierają tam native speakera odpowiedniego dla naszych wymagań - zainteresowań, czy zapotrzebowania w szkole/pracy - maja bardzo indywidualne podejście. Na pewno warto, choćby z ciekawości, przetestować ta szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 04.04.11, 08:33 Nie jestem fanem tego typu rozwiązań. Oczywiście uczenie się online ma sens, ale powinno być połączone z kontaktem z żywym lektorem. Mam większe zaufanie, jeżeli moje umiejętności będzie weryfikował ktoś, kto będzie przede mną stał. CZyli zawsze solidna szkoła internetowa z siedzibą, do której od czasu do czasu trzeba iść. Osobiście polecam Speak Up. Ale generalnie może to być jakakolwiek większa szkoła, do której mamy zaufanie. Nie powinny być za duże grupy. A internet to świetny dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
www.jak-oszczedzac.info Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 06.04.11, 03:30 Ja korzystałem. Generalnie: jest to dobry dodatek do nauki angielskiego, ale nie opierałbym całej swojej nauki na rozmowach przez Skype. Nie zastąpi to (niestety!) żywego kontaktu z drugim człowiekiem. Dla mnie, o wiele lepiej sprawdziła się nauka poprzez kluby językowe, czyli nieformalne spotkania grupki angielskojęzycznych rozmówców np. w cafe, gdzie można sobie z nimi pogadać za darmo. Zwykle takie kluby organizują organizacja studenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 07.04.11, 09:21 Nigdy nie korzystałem z klubów językowych? Jak to wygląda? Choć przypuszczam, że to także raczej forma doszkolenia. Czyli najpierw nauka w szkole, a jeżeli to nie wystarczy to dobry kurs językowy. Potem to może być ciekawa opcja w takim klubie. Tylko jak wygląda dostosowanie poziomu zaawansowania? Odpowiedz Link Zgłoś
spec24 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 07.04.11, 09:53 też myślę, że rozwiązanie takie jak [url=;www.english-by-phone.pl/]angielski przez skype[/url] najlepiej nadaje się na podtrzymanie kontaktu z językiem, ale też bardzo rozwijają podczas tradycyjnej nauki. Fajne jest to, że można wypróbować za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
eldoman Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 07.04.11, 23:04 Według mnie to może być tylko i wyłącznie jako dodatek i to jak ktoś ma czas bo w dzisiejszych czasach to różnie z tym bywa a wątpię aby lektor był dostępny po 21 czy później gdzie dużo osób dopiero ma czas, bo zazwyczaj w szkołach językowych to do 21.30 to chyba jest maks wiec jeszcze na to czas mieć to czasem ciężko może być.... Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 08.04.11, 09:05 eldoman napisał: > Według mnie to może być tylko i wyłącznie jako dodatek i to jak ktoś ma czas bo > w dzisiejszych czasach to różnie z tym bywa a wątpię aby lektor był dostępny p > o 21 czy później gdzie dużo osób dopiero ma czas, bo zazwyczaj w szkołach język > owych to do 21.30 to chyba jest maks wiec jeszcze na to czas mieć to czasem cię > żko może być.... Zbyt późna nauka też nie jest dobra. Dlatego jeżeli ktoś myśli poważnie o nauce języka, to powinien wygospodarować czas na solidny kurs, a nie jakieś półśrodki. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że nie zawsze się tak da, że nie każdy ma tyle czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
eldoman Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 08.04.11, 22:14 Zawsze można jakoś dopasować zajęcia, 1 w tygodniu czy 1 co 2 tygodnie u korepetytora itp. Ja nie miałem czasu w ciągu dnia- tylko rano lub wieczorem więc wybrałęm ofertę speak up, gdzie miałęm możliwość chodzenia w dogodnych mi godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 11.04.11, 09:00 eldoman napisał: > Zawsze można jakoś dopasować zajęcia, 1 w tygodniu czy 1 co 2 tygodnie u korepe > tytora itp. Ja nie miałem czasu w ciągu dnia- tylko rano lub wieczorem więc wyb > rałęm ofertę speak up, gdzie miałęm możliwość chodzenia w dogodnych mi godzinac > h. W dobrych szkołach językowych to jest trochę podobnie jak u korepetytora, w kwestii ustalania terminów zajęć. Czyli tylko kompletny - totalny brak czasu eliminuje możliwość nauki z żywym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
super_englishteacher Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 11.04.11, 14:50 www.englishteacher.com.pl Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
eldoman Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 11.04.11, 21:25 to się Pan zareklamował, a skąd mamy wiedzieć że jest to dobre!!! Nie wierze kursom przez internet w nieznanych szkołach... wole sprawdzone duże placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 12.04.11, 09:17 Co racja to racja, ciężko zaufać nie tylko osobie, ale także takim metodom. Może są i dobre, albo może kiedyś. Nie wiem. Jeżeli ktoś mnie przekona. Póki co, to żywy człowiek przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
qwinta Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 13.04.11, 12:39 W sumie mam podobnie, ale tak jak czytam (i faktycznie bo sprawdziłem osobiście) w tej szkole: www.english-by-phone.pl/ można zapisać na darmowy test i przekonać się samemu jak to wygląda. Lubie takie podejście - dają Ci spróbować, możesz ich przemaglować. Na starcie mam wrażenie, że są OK i chyba nie mają nic do ukrycia skoro są transparentni. Na stronie jest cennik wszytko wydaje się być klarowne. Babeczka, która do mnie Skypowała z tego darmowego testu bardzo sympatyczna, aż żałowałem, że to bez kamerki :p Odpowiedz Link Zgłoś
eldoman Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 13.04.11, 21:52 Ja osobiście wolę tradycyjne metody face to face - a kolega wydaje mi się, że raczej reklamuje niż rzetelnie poleca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 14.04.11, 08:55 Też mam takie odczucie. Przecież w szkołach językowych zawsze pracują mili ludzie. Jak nimi nie są, to wylatują. Inna sprawa, że dobra szkoła zapewnia oraz zachęca do dywersyfikacji nauki, czyli różnymi kanałami stara się do nas dotrzeć. A nie tylko jednym skype'm. Oczywiście nie przeczę, że komuś coś takiego może pomóc, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
qwinta Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 14.04.11, 10:46 Ja nie mówię, że jest to jedyny słuszny sposób nauki i tylko taki ma sens. Mówię tylko, że ta szkoła o której ktoś pisał wyżej - english-by-phone faktycznie ma fajne te lekcje testowe i że warto choćby z ciekawości zobaczyć sobie i móc samemu stwierdzić czy się podoba, czy nie. Osobiście mi się spodobało (chodziłem też na tradycyjne kursy - też mi się podobało). Myślę, że jak ktoś np. chce podtrzymać kontakt z językiem to fajny pomysł. Radzę sobie przetestować i podzielić się faktyczną opinią... Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 20.04.11, 15:16 Ale ja także nie zaprzeczam, że ktoś może się tym sposobem czegoś nauczyć. Wydaje mi się jednak, że klasyczne szkoły jezykowe, które uczą za pomocą różnych mediów, zrobią to lepiej. A samo podtrzymanie języka nie wymaga kursu, przynajmniej angielskiego, bo nawet w Polsce można z nim na codzień obcować. Odpowiedz Link Zgłoś
qwinta Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 21.04.11, 09:24 Kursu faktycznie nie wymaga, ale z tym obcowaniem na co dzień, bez żadnej dodatkowej motywacji to różnie bywa. Myślę, że w takim przypadku tego typu konwersacje online to ciekawy pomysł. Można oglądać filmy, czytać książki, ale jednak kontakt z żywym językiem i native speakerem to zupełnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 26.04.11, 08:39 Ależ oczywiście, że motywacja jest niezbędna. Tyle tylko, że jak postanawiasz się uczyć, to musisz ją mieć. Niezależnie od szkoły, bo ta wbrew tobie niczego Ciebie nie nauczy. Dobry stacjonarny kurs daje solidne podstawy. A własny zakres to fora internetowe, filmy anglojęzyczne, najlepiej to wszystko co nam sprawia na codzieć radość, np. ktoś lubi gotować, to serwisy i fora anglojęzyczne o gotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
82nati Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 09.11.12, 14:13 apropo nauki przez różne media niektóre szkoły oferują internetową tablicę czy jakos tak , po prostu ty i nauczyciel otwieracie link oboje widzicie to samo i oboje mozecie pisać zaznaczać i tak dalej miałam to i myślę że dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
fajnypiotrek211 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 01.07.11, 21:45 ja się ucze tutaj : www.rapid-english.pl ... Można za darmo spróbować rejestrując się Jestem na kursie i rozwijam wszystko mówienie czytanie i rozumienie ze słuchu polecam Odpowiedz Link Zgłoś
marysiak1985 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 06.06.13, 17:42 Jeśli chodzi o szkołę rapid-english to uczyłam się 3 miesiące i niestety nie mogę polecić. Zdarzało się, że mimo umówionych lekcji nauczyciel nie stawił się na zajęciach, a ja byłam traktowana pretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anglofanusia Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 15.02.14, 09:04 Ja ucze sie ze szkołą EPROFESS (eprofess.pl) wyprobowalam dotad rozne szkoly , ale w zadnej nie potrafilam sie porzadnie nauczyc mowic; natomiast skype z ta szkolą jest awesome:) oni sie specjalizują w szybkiej nauce, juz wielu osobom rozkrecili jezyk ktorzy za miesiac musieli wyjechac zagranice do pracy, znaja się na rzeczy, mają rownież wydawnnictwo tworzą miedzynarodowe kursy online; jestem ich uczennica od roku i powiem wam ze rozmawiam juz tak swobidnie w pracy ze pol moj firmy sie dziwi ; dla tej szkoly to podsatwa jest osluchac sie z jezykiem a potem mowic, na zajeciach caly czas mowie, bardzo mi sie to podoba, polecam eprofess Odpowiedz Link Zgłoś
fajnypiotrek211 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 14.03.12, 12:38 kasia782 napisała: > jest kilka takich szkół, zastanawaim sięnad skutecznoscia takeigo > rozwiązania, prosze o opinie Ja miałem lekcje próbną w www.rapid-english.pl za darmo i jest całkiem ok Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 14.03.12, 16:48 fajnypiotrek211 napisała: > kasia782 napisała: > > > jest kilka takich szkół, zastanawaim sięnad skutecznoscia takeigo > > rozwiązania, prosze o opinie > > Ja miałem lekcje próbną w www.rapid-english.pl za darmo i jest całkiem ok Nie wiem, czy po jednej lekcji można ocenić skuteczność. Taki kurs to nie dla mnie. Wydaje mi się, że większość osób znacznie lepiej nauczy sie języka na kursach stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
titikakaa Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 19.11.12, 13:42 robsonos napisał: > fajnypiotrek211 napisała: > > > kasia782 napisała: > > > > > jest kilka takich szkół, zastanawaim sięnad skutecznoscia takeigo > > > rozwiązania, prosze o opinie > > > > Ja miałem lekcje próbną w www.rapid-english.pl za darmo i jest całkiem ok > > Nie wiem, czy po jednej lekcji można ocenić skuteczność. > Taki kurs to nie dla mnie. Wydaje mi się, że większość osób znacznie lepiej nau > czy sie języka na kursach stacjonarnych. > > Wg. mnie najlepsze są szkoły, na których można to połączyć ;) Np. w Speak Up można konwersacje odbyć w formie on-line i jak dla mnie bardzo fajnie. Wieczorkiem po zajęciach całodniowych często nie mam już siły, żeby jechać do placówki itd. A tak to mogę sobie w łóżku nawet, z laptopem i herbatką pogadać przed snem. I w sumie zawsze mi się humor poprawia, że już potrafię się dogadać. I odwagi mam więcej niż w normalnej rozmowie, bo mój lektor wie, że nie jestem jeszcze na super hiper wysokim poziomie, a co za tym idzie, nie stresuję się, że nie zrozumiem albo powiem coś źle. Odpowiedz Link Zgłoś
82nati Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 09.11.12, 13:50 Witam Uważam ża metoda fajna szczególnie dla osób które mają proble z chodzeniem na regularne zajęcia w klasie i korzystałam z kilku firm więc tak: zaczeło się od elngwista i nie było żle fajna nauczycielka materiały przygotowane pode mnie ok jedyna wada polka dobre dla początkujących i do nauki gramatyki, ale ja z nią rozmawiałam po angielsku bez problemu a z nativami miałam problem więc znalazłam szkoły które oferują lekcje z nativami (elingwista tez ale z amerykanami a mi zależało na brytyjczykach)sayspeak i english-by-phone lekcje próbne w obydwu i pozytywne wrażenie decyzję podjełam na podstawie ceny (english-by-phone ma lekcje po25 min a cena podobna jak 50 min w sayspeak) i moje doświadczenia z sayspeak nie były tak pozytywne, po namowie nauczyciela zdecydowałam się na metodę callana która w założeniu polega na powtarzaniu pytań i odpowiedzi z ksiązki i w ten sposób uczeniu się słownictwa i konstrukcji, każde pytanie powinno być powtórzone 7 razy ja miałam powtarzane 1 lub 2 razy. Sama metoda myślę nie najgorsza choć nudna , po pierwsze dobry nauczyciel z lekcji próbnej miał ze mną tylko jedną lekcję w czasie kursu i była to żeczywiście lekcja na której mówił szybko dynamicznie, inni nauczyciele raczej równie nudzili się na lekcjach, co do biura hm.. odwoływanie lekcji to standard (powinnam mieć 5 lekcji w tygodniu czasem miałam 1-2)teraz podobno coś zmienili ale wolę nie sprawdzać, w końcu powiedzieli mi że w tych godzinach, które mi odpowiadają nie mają nauczycieli (przed zakupem upewniała się że mogę mieć lekcje rano) więć zamieniłam lekcje (po długich dyskusjach z biurem i notorycznym spławianiu mnie) na ebooki z nagraniami i dostałam nagrania tragicznej jakości których w ogóle nie słucham bo non stop się przycinają, ale uważam że ogulnie pomysł nauki przes skype jest fajny więc znalazłam brytyjczyka który mieszaka w polsce więc cena jest przystępna (60zł/60 min) nie kupuje z góry ileś lekcji więc jeśli przestanie mi się podobać to dowidzenia jest dużo takich ogłoszeń i ceny zaczynaja się od 40 zł polacy nawet od 25 zł (ja miałam po lekcji z kilkoma nauczycielami i ten którego mam wydał mi się najlepszy). Apropo nauki pzrez internet jest dużo osób które uczą się polskiego i czasem można znaleźć kogoś dla kogo angielski jest ojczystym a uczy się polskiego. Ja szukałam na www.busuu.com ale zależy mi na brytyjskim akcencie więc miałam problem ale jest tam dużo ludzi ze stanów więc można spróbować. Fajny pomysł ty uczysz polskiego ktoś ciebie angielskiego wiadomo że trzeba być w stanie się dogadać więc dla początkujących raczej odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
1natolin Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 19.03.13, 00:01 Witam, Uczymy się z mężem i córką od września. Te kilka miesięcy pozwala mi jak sądzę coś już powiedzieć o takiej metodzie nauki. Moje obawy wynikały głównie z tego, że zawsze uczyłam się z kimś kogo widzę i oprócz rozmowy jest jeszcze mowa ciała i coś co trudno nazwać, po prostu kontakt z żywym człowiekiem obok. Jednak nauka przez internet w naszym przypadku zadziałała, i teraz największym plusem jest chyba to, że właśnie nie ma kontaktu "na żywo" z nauczycielem (tak, chociaż miało to być główna przeszkoda). Nauczyciela nie ma obok, ale go słychać i to własnie powoduje, że bardziej skupiam się na rozumieniu. Nie ma tu "podglądania" nauczyciela, który mógłby podpowiedzieć układając usta w sylabę. Nasz nauczyciel (z teleenglish.pl) bardzo się przykłada i czuć, że po prostu zależy mu na nas. Równy poziom od początku do teraz. Lekcje możemy przekładać jak nam pasuje, i jeszcze się nie zdażyło żeby to szkoła odwołała lekcję. Zanim ostatecznie wybrałam próbowaliśmy dwa razy z innymi, ale coś było zawsze nie tak. Teraz jest ok. Co istotne jeszcze, to ważne jest łącze internetowe. Na początku mieliśmy internet komórkowy, ale jakiś słabszy (nie pomną nazwy) i czasem było słychać echo jak się coś powiedziało, później mąż kupił nowszy modem i słychać jakbyśmy siedzieli wszyscy w jednym pokoju. Ponoć tak samo jest na internecie kablowym. Polecam jak najbardziej naukę z rodziną, nie dość że taniej to jeszcze jest to fajny sposób spędzenia czasu z dzieciakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia88xx5 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 14.02.13, 19:55 Przez skype faktycznie można nieźle sobie z czasem język wyrobić, ale jeśli ktośnie nie zna wielu słówek to niezbyt się dogada. Tu jest dobrze to opisane, żeby najpierw za słówka się wziąć - internetowy kurs angielskiego Swoją drogą z jakich korzystacie serwisów na rozmowy skype?? ja polecam speaking24.com ale szukam jeszcze jakiś innych ciekawych? Odpowiedz Link Zgłoś
pjeans Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 26.03.13, 20:25 Korzystam z tej metody od kilku lat. Miałem różnych nauczycieli. Ceny bywają różne ale każdy może znaleść coś dla siebie. Tanio jest np. u Filipińczyków. Co prawda nie są to native speakerzy ale poziom jest odpowiedni. Filipińska strona językowa to np. www.english4foreign.com/ , oczywiście trzebe mieć co najmniej poziom A2, czyli wysoki podstawowy. Dobra strona gdzie można znaleść lektorów zarówno brytyjskich jak i amerykańskich to www.buddyschool.com/ , niestety ceny są dużo większe. Odpowiedz Link Zgłoś
lizlis Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 27.03.13, 12:25 Cześć. Mam doświadczenia z różnymi lektorami ( potrzebuję angielskiego w pracy), ale z ręka na sercu mogę Ci polecić wyłącznie jedną osobę. Jest to native speaker z którym miałem lekcję prywatne w centrum w mieszkaniu. swietnie poczucie humoru i duże doświadczenie. Mam jego e-mail : nolanwarsaw@gmail.com Napisz do niego i się przekonaj. Pozdrawiam, życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.henel Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 30.04.13, 17:32 Sam Skype nie wystarczy do nauki angielskiego, bardzo przydatna jest jeszcze jakaś dobra platforma e-learningowa. Jak to działa można zobaczyć na filmie szkoły: www.korepetycje-online.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tomala90 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 06.05.13, 13:11 hmm SpeakUp ma swoją renome, ale ceny też są troszke inne niż w niszowych szkółkach, ostatnio zaryzykowałem bo szykuje się do wyjazdu na Erasmusa i doszedlem do wniosku ze przyda mi sie troche odswiezyc język i wszedłem na strone fresh-english.pl, wypelnilem formularz darmowej lekcji a wieczorem juz dzwonil ktoś od nich by dogadać się co i jak kiedy mi pasuje darmowa lekcja i zebym podal z kim chcialbym miec lekcje ( oczywiscie ze z kobietą =) ) wziąłem i jestem zadowolony, za kilka dni dostane przelew z pracy i myśle czy by nie wziąć jeszcze kilku bo fajnie sie gada. Jbc Polecam, będę się odzywał co i jak Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
tomala90 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 07.05.13, 09:41 No chyba że podchodzimy do tego w ten sposób :) ludzie zorienotwani w temacie zawsze maja taniej... ale jeśli ktoś chce na już to placi więcej :( Odpowiedz Link Zgłoś
jobi Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 08.05.13, 18:00 ramarg napisała: > Ja tam wolę tradycyjne metody nauczania. Chodziłam do szkoły TFLS w Warszawie. Wiesz, do szkoły tradycyjnej można chodzić jak masz zawsze czas w danym dniu i o danej godzinie. Jak masz czas o 22.00 na naukę, to zwykłe szkoły odpadają. Ja kilka lat temu znalazłam kilka fajnych stronek i 'native-speaker'-ów i nie narzekam. Obecnie korzystam tylko ze Skypa i innych platform on-line. No, ale wiem, że nie każdy to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
kraton81 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 23.05.13, 23:11 Fajna sprawa z takim sposobem uczenia. Pracuję na zmiany i do tego nieregularnie, a taka praca rozwala kompletnie możliwość nauki tradycyjnymi sposobami. Można się uczyć nawet w pracy wieczorem jak boss nieobecny :) Chodziłem (to chyba niewłaściwe słowo) do nativonline a teraz do teleenglish. Obydwie szkoły ok, w pierwszej były tylko problemy z przesuwaniem i odwoływaniem lekcji, w tej drugiej można dowolnie zmieniać. Trochę brak kontaktu w realu, ale coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkam84 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 06.06.13, 17:05 Moja przyjaciółka po 4 miesięcznym kursie w szkole językowej przez skype zdała CAE, a wcześniej była na poziomie PET. Myślę, że to dość wyraźnie świadczy o skuteczności tego rozwiązania. Sam korzystam od miesiąca i zauważyłem pozytywną zmianę w zakresie pewności mówienia w obcym języku i szybkości tworzenia zdań. Polecam to rozwiązanie dla ludzi, którzy nie chcą tracić czasu na dojazdy i zbyt dużo kasy (zwykle oferty przez skype są sporo tańsze). Przyjaciółka uczyła się w szkole Fresh-English i właśnie tą szkołę mi poleciła, ale jestem pewny że na rynku istnieje wiele podobnych rozwiązań (choć nie wiem czy równie skutecznych). Odpowiedz Link Zgłoś
bao_bao Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 02.07.13, 14:08 Warto poczytać o zaletach takich metod. Zapraszam także na www.chineseonline.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adamwio Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 08.07.13, 23:55 ja znam www.teachmelanguage.eu - moja mama korzystała z ich kursów :) myślę, że podstawa to sporo samozaparcia i samodyscypliny Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaroztropka Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 08.08.13, 19:42 Ja zastanawiam się nad zajęciami w namiare.edu.pl, jestem mamą z małym dzieckiem i nie mam czasu na normalny kurs... Wydaje mi się, że taka forma byłaby dla mnie idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
martooola Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 16.08.13, 13:52 jestki Odpowiedz Link Zgłoś
martooola Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 16.08.13, 14:13 Korzystam z takiej metody od ponad roku. Miałam lekcje w czterech w sumie i z jedną znich uczę się do dzisiaj, a już trochę czasu minęło. Ja akurat potrzebowałam w pracy. Zaczęłam pracę w Londynie na prestiżowym stanowisku na zmywaku :) ale wiadomo, każdy chce lepszej pracy niż latanie ze szmatą za 6,40 GBP na godzinę. Chciałam pracować docelowo w biurze. Bez szaleństw, po prostu zwykła praca biurowa. Korepetycje na miejscu nie wchodziły w grę ze względu na ceny. Wyguglałam parę szkół i zaczęłam. Z obecną szkołą jest fajnie bo cały czas uczę się rozmawiać. 99% czasu lekcji to nauka rozmowy przez nauczycielkę. Czysta praktyka. Nie jest to jakaś paplanina o byle czym, ale przerabianie kolejnych poziomów od podstaw aż do biegłości (no, jeszcze mi sporo brakuje, ale w takim tempie pójdzie szybko). Gadasz od samego początku, nawet jak nie znasz słów. Po prostu poznajesz pierwsze kilka słów, pierwsze pytanie i od razu już to ćwiczysz na wszelkie możliwe sposoby. Potem następne, potem mieszanie tego i cały czas gadacie. Lekcja biegnie bardzo szybko i ani się obejrzysz juz koniec. Fajne, bo się nie nudzisz tylko faktycznie widzisz, że z lekcji na lekcję coraz śmielej się odzywasz i coraz fajniej mówisz. A, i takie fajne uczucie jak zaczynasz mówić bez myślenia jak odpowiedzieć. Po prostu słyszysz i odpowiadasz, jak po polsku, bez tłumaczenia w głowie. klik tu jest opis jak to działa. Chodzę także tu do kina i na różne odczyty i prelekcje. Fajnie jest sobie uzupełniać naukę na jeszcze inne sposoby. A poza tym to powiem wam, że już nie zamieniłabym pracy tutaj na Polskę. Dopiero z dystansu można sobie uświadomić jaka jest różnica w poziomie życia. A urzędy angielskie a polskie - przepaść, ogromna przepaść. Macie jakieś pytania odn. Anglii to walcie. Teraz mam wakacje i jak cos to pomogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.henel Angielski online 20.10.13, 09:56 Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak wygląda taka nauka może zobaczyć film nagrany na jednej z lekcji online: www.korepetycje-online.com.pl/#!lekcja-angielskiego-online/c1c65 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.henel Re: Angielski online 19.05.14, 19:24 Link był niepoprawny, ten jest dobry: www.korepetycje-online.com.pl/przyklad_lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
betim6 Re: angielski online przez Skype ktoś korzystał? 03.12.13, 14:04 Jak widzisz pełno tutaj marketingu szeptanego, o czym możesz poczytać na blogu jednej z firm, która de facto zajmuje się nauką angielskiego przez Skype. Taka jest prawda, że sama musisz sprawdzić. Jak widać jest tego (firm z angielskim przez Skype) z roku na rok coraz więcej. Ja wiem jedno, że w 2007 roku było ich niewiele i najstarsze to co pamiętam to właśnie Polishenglish4u.com, Teleenglish, www.hea-online.pl. Ja zaczynałam w polishenglish4u było ok, sprawdziłam też teleenglish i też nie mogłam narzekać chociaż ceny wyższe. Także nie wierz zachwalaniu tylko sprawdź, aha a nauka przez Skype jak dla mnie bardziej efektywna niż tradycyjna tak gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś