Gość: gość IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 31.05.04, 16:52 Czy znacie jakiś słynnych Anglików, Szkotów i Walijczyków ? Jeśli tak, to wymiencie kilka z nich (osoby te nie muszą już żyć). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bodzu Re: pytanie IP: *.crowley.pl 31.05.04, 19:36 William Shakespeare, John Milton, Clive Staples Lewis, J.R.R. Tolkien, Isaac Newton, John Stuart Mill, Oliver Cromwell, Nelson, Richard the Lion- Hearted, George Edward Moore, Winston Churchill... Richard Wilson, Augustus John (Welsh painters)... Margaret Thatcher, Tony Blair... Loch Ness monster (???) ;-))) and many many more... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: pytanie IP: *.crowley.pl 31.05.04, 19:49 Jeszcze parę Szkotów: John Duns Scotus, David Hume, James Watt, Adam Smith, Sir William Ramsay, Sir Alexander Fleming, John Duns Scotus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: pytanie IP: *.crowley.pl 31.05.04, 19:50 Czemu 2 razy John Duns Scotus - średniowieczny teolog - bo tak ładnie ze szkocka brzmi jego nazwisko, a mało kto o nim słyszał, więc pora zrobić mu małą reklamę... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
erwas Re: pytanie 01.06.04, 20:42 zastanawiam sie czy moze gosc mial na mysli ktorych slynnych Brytyjczykow znalismy osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Joker!!! ;-))) IP: *.crowley.pl 01.06.04, 21:16 Kilku poznałem na jakimś tam etapie... ale czy słynnych ??? Zależy w jakiej skali - jeśli być znanym dla około 100 osób (tu pewnie grubo zaniżyłem, ale celowo) to tak... Ale co kolesia by obchodziło czy poznałem jakiegoś słynnego Brytyjczyka... I co - potem by się zapytał: Jak się czuję z tego powodu ??? Czy wzbogacił moją osobowość ??? Czy wpisuję to do CV ??? Hmmm... chyba jakoś tak nie do końca... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś