natim 05.02.05, 17:29 Warto uczyć się języka tą metodą czy lepiej chodzić na normalne wykłady. A tak właściwie to na czym ona dokładnie polega? Z moim angielskim jest słabo i chciałabym to raz na zawsze zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aśka Re: Metoda Callana IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 06.02.05, 17:53 gorąco polecam tą metodę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:46 hmm ucze sie ang metoda callana juz od 2 lat jestem dosc zadowolnona chociaz czasem pytania sa naprawde glupie. polecam tym wszystkim ktorzy maja juz jakies tam podstawy gramatyki ale maja opory w mowieniu, jest tylko jeden maly problem ta metoda nie uczy w ogole kretatywnosci wyrabiasz w sobie mechanizmy i odpowiedasz tytlko troszke modyfikujesz tresc takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
szczoter Re: Metoda Callana 06.02.05, 20:05 ja polecam metodę w dwóch przypadkach: 1. dla osób rozpoczynająych swą przygodę z angielskim od zera lub niewiele wyżej 2. dla osób, które chcą pokonać nieśmiałość w mówieniu, ale etapy gramatyczne mają już za sobą (jak już ktoś słusznie zauważył) Z kreatywnością jest różnie. Z reguły na niższych etapach kreatywności brak, bo i u uczniów zasób słów mały. Natomiast wyżej, jeżeli ludzie chcą mówić od siebie i nie trzymać się schematów to ja im nie utrudniałem i pomagałem. Nie wymagałem callanowskich formułek. Byłem lektorem przez prawie rok. Odpowiedz Link Zgłoś