sanyu 27.01.07, 17:41 ja powiedziec "nie rób góry z kopca kreta"? znacie jeszcze jakies przydatne powiedzonka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurdelebele Re: powiedzonka 27.01.07, 18:08 Stop making a mountain ouf of a hill! Można jeszcze to poprzedzić "It's not a disaster". Swoją drogą nigdy nie spotkałem się z powiedzeniem "nie rób góry z kopca kreta", tylko z "nie rób z igły widły". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
easystreet Re: powiedzonka 27.01.07, 18:21 Don't make a mountain out of a mole hill. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: powiedzonka 27.01.07, 19:53 kurdelebele napisał: > Swoją drogą nigdy nie spotkałem się z powiedzeniem "nie rób góry z kopca > kreta", tylko z "nie rób z igły widły". To znaczy, że co? Była igła, a teraz jest widła? Mnie się zdaje, że powiedzonko brzmi po prostu "z igły widły" (zrobiono). Odpowiedz Link Zgłoś
kurdelebele Re: powiedzonka 27.01.07, 19:35 Albo inaczej: Don't make a federal case of it. Don't make a big to-do about it. Odpowiedz Link Zgłoś