emilat1 19.07.05, 21:44 mam mozliwosc pracy w szkole specjalnej lub poradni psychologiczno- pedagogicznej i nie za bardzo wiem co zrobic. Chcialabym tez otworzyc wlasny gabinet i nie wiem z ktorej placowki mialabym wiecej chetnych Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effata Re: praca 20.07.05, 15:52 Nie pomoge ci rozwiazac tego problemu. Zastanawia mnie jedno: Czy chcesz (ewentualnie) pracowac w poradni i miec klientow z tej samej poradni na zajeciach prywatnych? To chyba troche nieetyczne. Ale to tylko moje zdanie. Jezeli chodzi o szkoly specjalne, to wiem, ze sa dodatki do pensji (bodajze 25%), ale nie wiem, czy dotyczy to logopedow czy tylko nauczycieli. Odpowiedz Link
crainte Re: praca 31.08.05, 15:13 zgadzam się całkowcie!! To jest cos na zasadzie brania korepetycji u egzaminatora... moze jestem jeszcze pełna mlodzieńczych ideałów, ale faktycznie kiedy w gre chodzi praca z człowiekiem to zajęcie wykonywane tylko dla zysku mija się jednak troche z celem... Odpowiedz Link
deepblueangel Re: praca 27.07.05, 14:54 A kto jest dziś etyczny? Od roku mam poważne problemy ze zdrowiem...w państwowych przychodniach, każdy ma odsyła. W przeciągu roku straciłam majątek na lekarzy i badania, badania, które rzekomo się należą jak się opłaca stawkę zdrowotną. Uważam, że prywatny gabinet logopedyczny z fachową pomocą jest o niebo lepszy, niż siedzenie w przychodni i "zlewanie" pacjentów, traktowanie Ich jako tych gorszych... Odpowiedz Link
effata Re: praca 28.07.05, 14:10 Ok. więc niech będzie tylko prywatny gabinet a nie szukanie klientów w państwowej poradni. Argument "kto dzis jest etyczny" jest dla mnie pożałowania godny. Każdy odpowiada za siebie. I zaslanianie sie innymi to po prostu usprawiedliwianie samego siebie - głupie i nieskuteczne. Od siebie nie uciekniesz. Odpowiedz Link
kelobaba Re: praca 01.03.23, 07:54 Problemy ze zdrowiem dlatego masz, że masz takie ekonomiczne tylko myślenie .Dzieci niepełnosprawne to nie biznes! Odpowiedz Link
deepblueangel Re: praca 04.08.05, 17:54 Chyba się nie zrozumiałyśmy. Mi chodzi o to, że każdy ma prawo wybierać sobie taką ścieżkę życia jak chcę. Wyraziłam też mój stosunek do lekarzy w państwowych placówkach, bo rok chodziłam z postępującą anemią i nikt jej nie widział. Dopiero jak już było ze mną bardzo źle poszłam prywatnie i od ręki dostałam diagnozę. Po prostu nie mam zaufania do lekarzy w przychodniach. Odpowiedz Link
hofff Re: praca 05.09.05, 21:50 jezeli chcesz prowadzic prywatny gabinet to radze poradnie. praca w szkole specjalnej jest ciezka i niewdzieczna. najczesciej bedziesz miala utrudniony kontakt z rodzicem a to prowadzi do miernych efektow w terapii. natomiast praca w poradni jest dosc nudna a to czy w ten sposob nagonisz sobie pacjentow zalezy i tak od twojego podejscia, kompetencji i rynku.pozdr Odpowiedz Link