Gość: beti IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 14:54 Czy ktoś z was chodził do Orange School?Szukam dobrej szkoły w Warszawie???? Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leszk Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.3web.net 28.05.03, 15:32 gary adams, of irish ira, should be able to tell you all about orange schools or orders of north belfast or of anywhere else around the world, for that matter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 23:37 Polecam The Tower....dość tanio i jest tam kilka fajnych lektorów.....polecam : Alex, Omar, Amy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.207.* 25.08.03, 19:42 do cholery skończcie już z tą THE TOWER, szkoła jak szkoła ma tak agresywny pseudo marketing do pożygania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.05.03, 20:11 orange school is pretty good. everything there is up to you: time of your classes, exercises you want to do, activity clubs you want to attend. you can study as much as you wish. there are mostly adults which is great as there are no bored kids who don't want to study but their parents. nice atmosphere, 2-3 people at the class with the lector. the best English school I've ever been to. take care Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 21:29 I used to work there. That school is a joke, nothing but good marketing, costs lots of money and it's not true classes are 2 or three people. when i worked there in some classes i had 7 students! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gngm Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:54 Gość portalu: JA napisał(a): > I used to work there. That school is a joke, nothing but good marketing, costs > lots of money and it's not true classes are 2 or three people. when i worked > there in some classes i had 7 students! chyba sobie zartujesz... no tak jasne... z pewnoscia tam pracowales i widziales 7 osob podczas group class... jasne... ja jakos kiedy bym nie miala zajec bylam sama... no chyba ze to byly zajecia dodatkowe to to jest przeciez zorganizowane dla wiekszych grup to oczywiste ze bedzie 7 a nawet i wiecej osob... zanim cos napiszesz to sie zastanow czlowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.67.8.* 21.09.03, 23:04 > chyba sobie zartujesz... no tak jasne... z pewnoscia tam pracowales i > widziales 7 osob podczas group class... jasne... ja jakos kiedy bym nie miala > zajec bylam sama To zalezy od poziomu ktory robisz i godzin zajec. Ja niestety bralam udzial w zajeciach Group class gdzie bylo 6 osob. Na poczatku isnienia szkoly rzeczywiscie bylo po 1, 2, 3 os. A potem to juz full. Zdecydowanie nie polecam. Szkoda kasy. W wa-wie jest wiele lepszych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
bratek14 Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.06.03, 21:36 Sprawdz co stało się ze szkołami Orange, dawnymi Opening w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek15 Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.115.66.* 27.06.03, 10:36 Też chciałbym dowiedzieć się czegos na temat tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 21:31 ta szkoła to pomyłka - zobacz Profi Lingua (chodziłam tam przez rok i jestem bardzo zadowolona; tania, ale bardzo profesjonalna szkoła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 23:14 Ja polecam Cambridge School Of English (nie mylić z Combridge). Chodzę tam już od kilku lat i jestem zadowolona. Fakt, jest dosyć drogo, ale to naprawdę fajna szkoła. Zajęcia są ciekawe, można się z łatwością zaprzyjaźnić z lektorami (tylko native speakers), bo szkoła organizuje np. wyjścia do pubu, konwersacje etc. Ponadto co jakiś czas dostajemy bilety do kina za darmo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.141.* 04.07.03, 08:27 Gość portalu: beti napisał(a): I havent study in this shool, but my present english teacher heve said that ist's the worst shool what she know. Andrzej > Czy ktoś z was chodził do Orange School?Szukam dobrej szkoły w Warszawie???? > Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjn Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:52 Gość portalu: And napisał(a): > Gość portalu: beti napisał(a): > I havent study in this shool, but my present english teacher heve said that > ist's the worst shool what she know. > Andrzej > > Czy ktoś z was chodził do Orange School?Szukam dobrej szkoły w Warszawie?? > ?? > > Pomocy no wlasnie widac jak cie uczy twoj nauczyciel... byk na byku i bykiem pogania... moze jednak zmien nauczyciela co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lool Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl 09.07.03, 09:35 polecam Konwersatorium na tyłach kina Luna: bardzo dobrze kursy, profesjonalni i mili lektorzy, fajne grupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sm.pl 09.07.03, 15:13 A ja szczerze polecam Lingwiste. Ucze sie tam od 11 lat, i bardzo ja sobie chwale. Swietni lektorzy, godzinki tez OK. Koszta? coz, pojecie wzgledne: tanie to nie jest, ale jakoze na rynku pojawilo sie teraz mnostwo badziewnych szkolek ( liczacych tylko na szybkie zrobienie kasy), polecam ta... Lingwista nie owija w bawelne, aczkolwiek tez ma promocje i liczne znizki, ale werbuje sluchaczy za posrednictwem zaufania poprzednich, ktorzy kontynuuja u nich nauke. Polecam jeszcze raz, pozdrawiam ;) PS to nie jest zadna autoreklama, ale moge zapewnic, ze pieniadze wlozone w ta szkole nie poszly na marne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 13:24 Właśnie uczę się w Orange School i gorąco polecam. Jestem tam zaledwie od dwóch miesięcy, ale mój poziom angielskiego już bardzo szybko się podniósł. Bardzo fajni lektorzy, świetne zajęcia warsztatowe i niesamowicie miła atmosfera dopingująca do nauki języka. Szkoła wygodna dla osób, którym trudno jest umówić się na zajęcia w konkretnym dniu i o konretnej godzinie. Na niektóre zajęcia można przychodzić bez umawiania się. Ale niestety, te wszystkie dogodności mają też swoją cenę. W każdym razie gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawier Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 22:43 A ja pierdole takie posty pisane przez prawdopodobnie pracownikow tej szkoly to jeden wielki syf powiedzieli miz e od zdania Firsta na C do advanca przygotuja mniew pol roku czasu.GOWNO PRAWDa.Nie wierze w takie bujdy znajac roznice poziomow pomiedzy tymi 2 egzaminami.Sam chodze do Archibalda zarabiscie mi sie tam podoba i przynajmnie j nikt mi takich glupot nie gada.A poza tym jak sa tacy wspaniali to po co zmieniaj nazwy i ten nachalny marketing! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.orangeschool.pl 14.04.04, 10:30 A skąd wiesz, że by nie nauczyli? Przeciez tam nie chodzisz..., Skoro dają możliwość przychodzenia jak często chcesz, to od kogo zalezy jak szybko sie nauczysz? od nich czy od ciebie? Tak sie składa, że ja do nich chodze od września i jestem b. zadowolona. Przychodzę kiedy chcę, powtarzam ile razy mi sie podoba. A co do nazwy, czy to nie wszystko jedno jak sie szkoła nazywa, skoro dobrze uczy. No i gdzie widziałeś ten nachalny marketing??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.orangeschool.pl 14.04.04, 10:24 Człowieku, 11 lat sie tam uczysz??? Jak to mozliwe, przez tyle czasu to sie można 3 języków nauczyć. Przystepne ceny, pewnie skoro je mają rozłożone w ratach na 11 lat... A ja tam polecam Orange. Zrobiłem tam 2 ostatnie poziomy i sobie chwalę. Pewnie, że wymaga samodyscypliny, bo godziny zajęć zajeżą od ciebie, ale skoro ktoś sie chce uczyć to sie rozumie samo przez sie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsyy Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.109.115.* 21.08.03, 12:27 Gość portalu: beti napisał(a): > Czy ktoś z was chodził do Orange School?Szukam dobrej szkoły w Warszawie???? > Pomocy Jeżeli szukasz dobrej szkoły - zdecydowanie odradzam Orange School. Nie wiem jak wygląda poziom nauczania, ale sposób rekrutacji pozostawiam wiele do myślenia. Zdaję sobie sprawę, że na rynku jest duża konkurencja , ale wszystko ma swoje granice. W poprzednim roku szukając ciekawej szkoły wysłałem do nich prośbę o udzielenie informacji. Zadzwonili tego samego dnia (co jest oczywiście bardzo dobre). N apodstawowo pytanie w kwesti ceny nie otrzymalem odpowiedzi - co jest nieco dziwne. Po kilku minutach rozmowy powiedzielem milej pani, ze nie jestem zainteresowany, ale ta najwidoczniej nie rozumiala slowa nie i dzwonila jeszcze przez caly tydzien. Ale mniejsza o powyzsze. Moj kolega udal sie do tej szkoly, bo takze szukal ciekawej szkoly i chcial sie czegos dowiedziec. Podczas pierwszej rozmowy przedstawiciel szkoly oczywiscie zachwalal walory i wyjatkowosc metody Orange School. Nawet podal cene kursu: 300-350 zl/miesiecznie. Kiedy jednak poszedl na test sprawdzajacy jego wiedze (druga wizyta) facet uznal byc moze ten fakt za dobra wrozbe no i ze prawdopodobnie sie zdecyduje. Od razu podsumą komplowi umowe, aby podpisal i nie chial mu dac czasu do zastanowienia, ale namawial do podpisania na miejscu. Nie bede sie rozpisywal nad warunkami umowy, ale jezeli ktos tak natarczywie do tego poidchodzil - mozna sie ich tylko domyslac. Poza tym okazalo sie, ze wspomiana wczesniej kwote miesieczna placi sie nie przez rok (jak wszedzie) tylko przez 18 miesiecy. W konsenwencji kurs roczny kosztuje ok. 6000 zl/rok. Dlatego wszystkich ostrzegam przez ta szkole. Nie mowie, byc moze ta szkola bardzo dobrze uczy, ale sposob postepowania przez przyjeciem jest karygodny. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:08 Tez zdecydowanie odradzam bylem tam na testach pomine chwyty psychologiczne jakie tam stosuja i prtzeczytajcie dobrze umowe i nie dajcie sie nabierac na chwyty psychologiczne ktorych stosuja tam mnostwo czyli ze to ja mam ich przekonac zeby mnie laskawie przyjeli za ponad 7 tys na kurs i ze jak teraz sie zdecydujesz to masz bonus. Co do jakosci nauczania proponuje zrobic wywiad wsrod tych którzy sie ucza ja postalem jakies 15 min przed szkola na wiatracznej i porozmawialem z 3 osobami i mi wystarczylo zeby sie nie zdecydowac Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszka Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.03, 13:21 Gość portalu: Rafal napisał(a): > Tez zdecydowanie odradzam bylem tam na testach pomine chwyty psychologiczne > jakie tam stosuja i prtzeczytajcie dobrze umowe i nie dajcie sie nabierac na > chwyty psychologiczne ktorych stosuja tam mnostwo czyli ze to ja mam ich > przekonac zeby mnie laskawie przyjeli za ponad 7 tys na kurs i ze jak teraz sie > > zdecydujesz to masz bonus. Co do jakosci nauczania proponuje zrobic wywiad > wsrod tych którzy sie ucza ja postalem jakies 15 min przed szkola na > wiatracznej i porozmawialem z 3 osobami i mi wystarczylo zeby sie nie zdecydowa > c 7 tysięcy???? Ja zapłaciłam 5 tyś za 18 miesięcy nauki non-stop czyli jakieś 2 lata w szkole z systemem semestralnym. Nauka tu wymaga systematyczności, samodzielności i przede wszystkim chęci, za nas nikt się nie nauczy. Zgadzam się, że ludzie z marketingu są bardzo ekspansywni i może się to komuś nie podobać. Dziwią mnie te agresywne wypowiedzi, dlaczego dot. akurat tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsyy Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.109.115.* 28.08.03, 13:27 lukaszka napisała: Raczej moze placiles przez 18 miesiecy, a nauki bylo jedynie :)) pozdr > > 7 tysięcy???? > Ja zapłaciłam 5 tyś za 18 miesięcy nauki non-stop czyli jakieś 2 lata w szkole > z systemem semestralnym. Nauka tu wymaga systematyczności, samodzielności i > przede wszystkim chęci, za nas nikt się nie nauczy. > Zgadzam się, że ludzie z marketingu są bardzo ekspansywni i może się to komuś > nie podobać. Dziwią mnie te agresywne wypowiedzi, dlaczego dot. akurat tej > szkoły? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsyy Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.109.115.* 28.08.03, 13:28 Gość portalu: upsyy napisał(a): > lukaszka napisała: > Raczej moze placiles przez 18 miesiecy, a nauki bylo jedynie 12:)) > pozdr > > > > > 7 tysięcy???? > > Ja zapłaciłam 5 tyś za 18 miesięcy nauki non-stop czyli jakieś 2 lata w > szkole > > z systemem semestralnym. Nauka tu wymaga systematyczności, samodzielności > i > > przede wszystkim chęci, za nas nikt się nie nauczy. > > Zgadzam się, że ludzie z marketingu są bardzo ekspansywni i może się to ko > muś > > nie podobać. Dziwią mnie te agresywne wypowiedzi, dlaczego dot. akurat tej > > > szkoły? > > Odpowiedz Link Zgłoś
nick21 Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.03.04, 16:15 Ja tez odradzam! Niestety dalam sie naciagnac na te gadki + zadzialal brak asertywności i nie wynegocjowalam sobie czasu do namyslu :) Nie bede tu szeroko opisywac, ale uwazam, ze sam pomysl jest fajny (zwlaszcza dla pracujacych), tylko realizacja kuleje i to bardzo. Poziom jest zenujaco niski, malo sie uczysz, podreczniki fatalne a program komputerowy -ten wiodacy - beznadziejny. Posty zachwalajace szkole musza miec cos wspolnego z nieuczciwym marketingiem niestety! To co proponuje ta szkola trudno nazwac jakims spojnym programem nauczania i bardzo trudno sie w tym wszystkim połapac. Dodam, ze ja bylam na najwyzszych poziomach i skonczylam caly kurs zagryzajac zeby a moj facet zapisal sie na nizsze poziomy i ma podobne zdanie do mojego. Nie skonczyl nawet 2 poziomow,a wydal kupe kasy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszka Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.146.* 28.08.03, 13:44 Nie nauki mam 17 miesięcy, dokładnie od lipca 2002 do końca grudnia 2003. Płaciłam ratalnie 9 x 500 pln + pierwsza wpłata 500 pln, czyli 10 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszka Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.146.* 28.08.03, 13:45 Gość portalu: lukaszka napisał(a): > Nie nauki mam 17 miesięcy, dokładnie od lipca 2002 do końca grudnia 2003. > Płaciłam ratalnie 9 x 500 pln + pierwsza wpłata 500 pln, czyli 10 miesięcy. Przepraszam po "nie" powienin być oczywiście przecinek i wypowiedź odnosi sie do postu mojego poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
orange_school Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.03, 16:37 witam... pracuje w The Orange, wiec pewnie nie jestem obiektywna, ale jestem zadowolona z tej pracy i z warunkow w jakich pracuje. Mam nadzieje, ze nasi uczniowie sa tez zadowoleni z nauki u nas. Organizujemy w szkole spotkania informacyjne, na ktorych zostaje sie oprowadzonym po szkole, poznaje sie metody nauczania, w razie watpliwosci zadaje sie pytania, dostaje sie kosztorys i folder szkoly. Nie wiem co mial Pan/Pani na mysli mowiac o naszych szkolach w Hiszpanii. Moj szef jest Hiszpanem, ale to chyba nie powinno dziwic, skoro szkola rozpoczynala swoja dzialalnosc wlasnie w basenie Morza Srodziemnego. Do dzis tam sie preznie rozwija. W Polsce jestesmy od dwoch lat, a negatywne opinie o naszej szkole moga byc chyba jedynie wytworem czyjejs wyobrazni lub niespelnionych ambicji. Mozliwe tez, ze ktos jest niezadowolony z nauki u nas, co moim skromnym zdaniem, powinien uzasadnic. Inaczej nie ma to najmniejszego sensu. Zainteresowane osoby moga wyslac do nas maila (na odpowiedz trzeba poczekac kilka dni) lub napisac bezposrednio do mnie, podajac swoje imie i nazwisko oraz numer telefonu, a odezwe sie bezzwlocznie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 18:02 Mój Boże, co za reklama... Trochę kompromitujące, że nauczyciel w tak "rewelacyjnej" szkole nie wie, że szkoły "Orange School" w Hiszpanii upadły. P.S. Tej szkoły nikomu nie polecam. Strata czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 30.08.03, 18:31 a czy ona mowila, ze jest tam nauczycielem? i kto tu sie kompromituje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka.b1@gazeta.pl Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 23:37 Nie rozumiem, jeśli ktoś pracuje w szkole językowej to co niby innego może robić oprócz uczenia języka? A ktoś kto uczy to chyba nauczyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 31.08.03, 13:27 > Nie rozumiem, jeśli ktoś pracuje w szkole językowej to co niby innego może > robić oprócz uczenia języka? A ktoś kto uczy to chyba nauczyciel? alez Ty jestes naiwna dziewczyno. preznie rozwijajace sie szkoly jezykowe maja cos takiego jak marketing, maja kogos takiego jak konsultanci. nauczycyciele to tylko jedno ogniwo do tego, zeby wszystko dobrze dzialalo. gdybys jednak byla lepiej wtajemniczona w dzialalnosc The Orange to bys wiedziala, po pierwsze ze w Hiszpanii szkoly nadal dzialaja (nie wiem kto naopowiadal Ci takich bzdur, po wtore, ze nasi nauczyciele w wiekszosci nie znaja jezyka polskiego, wiec niemozliwe jest bym wlasnie nauczycielem byla. as Ty pewno myslisz, ze od sprzatania w szkole i naprawy komputerow tez sa nauczyciele, bo przeciez "jeśli ktoś pracuje w szkole językowej to co niby innego może robić oprócz uczenia języka". Odpowiedz Link Zgłoś
majka.b1 Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.03, 19:49 pozostaje tylko pogratulować "udanej" reklamy szkoły The Orange na forum specjalistce od marketingu... pozdrawiam, Gość portalu: :-) napisał(a): > > > Nie rozumiem, jeśli ktoś pracuje w szkole językowej to co niby innego może > > > robić oprócz uczenia języka? A ktoś kto uczy to chyba nauczyciel? > > alez Ty jestes naiwna dziewczyno. preznie rozwijajace sie szkoly jezykowe maja > cos takiego jak marketing, maja kogos takiego jak konsultanci. nauczycyciele to > > tylko jedno ogniwo do tego, zeby wszystko dobrze dzialalo. > gdybys jednak byla lepiej wtajemniczona w dzialalnosc The Orange to bys > wiedziala, po pierwsze ze w Hiszpanii szkoly nadal dzialaja (nie wiem kto > naopowiadal Ci takich bzdur, po wtore, ze nasi nauczyciele w wiekszosci nie > znaja jezyka polskiego, wiec niemozliwe jest bym wlasnie nauczycielem byla. > as Ty pewno myslisz, ze od sprzatania w szkole i naprawy komputerow tez sa > nauczyciele, bo przeciez "jeśli ktoś pracuje w szkole językowej to co niby > innego może robić oprócz uczenia języka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 31.08.03, 21:11 majka.b1 napisała: > pozostaje tylko pogratulować "udanej" reklamy szkoły The Orange na forum > specjalistce od marketingu... > nie pisalam tez, ze zajmuje sie marketingiem. a szkole moge polecic, wiec to robie, tym bardziej, ze sama sie w niej ucze. nie rozumiem skad w Tobie takie zacietrzewienie. ja dzieki The Orange mam juz FCE, co bylo wczesniej tylko nieosiagalnym marzeniem. do tego sama ustalam sobie grafik zajec, co z kolei w mojej pracy jest mi bardzo na reke. nie rozumiem Twojej postawy i nie wiem po co to robisz. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 17:59 Hiehiehie. Daj Pani spokoj Pni handlowiec. 1. Jak nazywała sie poprzednio szkoła The Oragne i dlaczego zmieniła nazwę skoro jest tak doskonała i prężna to powinna się trzymać nazwy - chyba że nazwa jest już nieco "zużyta" :-) 2. Czy nie zastanawiące sa artykuły na hiszańskim portalu dot. mobbing'u? Wiesz co to mobbing? To tak na poczatek - stać Cię na to by się ustosunkować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.09.03, 14:28 Gość portalu: hiehie napisał(a): > Hiehiehie. Daj Pani spokoj Pni handlowiec. > 1. Jak nazywała sie poprzednio szkoła The Oragne i dlaczego zmieniła nazwę > skoro jest tak doskonała i prężna to powinna się trzymać nazwy - chyba że > nazwa jest już nieco "zużyta" :-) > 2. Czy nie zastanawiące sa artykuły na hiszańskim portalu dot. mobbing'u? > Wiesz co to mobbing? > > To tak na poczatek - stać Cię na to by się ustosunkować? moze ja odpowiem. ad.1 - nazywala sie Opening, a nazwe zmienila ze wzgledu na prosby swoich uczniow, ktorzy nazywali ja pomaranczowa szkola i do dzis sie tak kojarzy. Bylo wygodniej nawac ja Orange. ad.2 - wiem co to mobbing, ale dzis kazda liczaca sie na rynku szkola taka metode stosuje. zobacz co wyczyniaja w Archibaldzie czy Profi-lingua albo Empiku. Przy nich The Orange to bulka z maslem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 19:53 Gość portalu: uczennica napisał(a): > Gość portalu: hiehie napisał(a): > > > Hiehiehie. Daj Pani spokoj Pni handlowiec. > > 1. Jak nazywała sie poprzednio szkoła The Oragne i dlaczego zmieniła nazwę > > > skoro jest tak doskonała i prężna to powinna się trzymać nazwy - chyba że > > nazwa jest już nieco "zużyta" :-) > > 2. Czy nie zastanawiące sa artykuły na hiszańskim portalu dot. mobbing'u? > > Wiesz co to mobbing? > > > > To tak na poczatek - stać Cię na to by się ustosunkować? > > moze ja odpowiem. > ad.1 - nazywala sie Opening, a nazwe zmienila ze wzgledu na prosby swoich > uczniow, ktorzy nazywali ja pomaranczowa szkola i do dzis sie tak kojarzy. Bylo > wygodniej nawac ja Orange. Pfff, nie no smiesniejszego tlumaczenia nie moglas wymyslic. Uczniowie nazywali szkole pomaranczowa to zmienili nazwe. Tosz to kuriozum! Szkola majaca marke (wypromowanie marki kosztuje nie tylko to) ceni ja sobie. > ad.2 - wiem co to mobbing, ale dzis kazda liczaca sie na rynku szkola taka > metode stosuje. zobacz co wyczyniaja w Archibaldzie czy Profi-lingua albo > Empiku. Przy nich The Orange to bulka z maslem. Chyba jednak nie masz najzielenszego pojecia co to mobbing. To nie jest jakas tam metoda tylko prawem zakazane i scigane przestepstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bliona Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.10.03, 21:45 to raczej Ty wygadujesz bzdury. sama ucze sie tez w The Orange i z cala pewnoscia moge powiedziec, ze jest to jedna z lepszych szkol w Warszawie. nie obchodzi mnie Twoja opinia, bo nie podales(as) argumentow przemawiajacych za tym, ze ta szkola jest zla. kierujac sie szkola pytam najpierw znajomych (znam osobe uczaca sie w The Orange, znam tez osoby z Archibalda, Profi-Lingua i Angloschool) i tak sie sklada, ze The Orange mi najbardziej pasuje, bo to dobra szkola, szczegonie dla tak zapracowanych osob jak ja. Twoje opinie mialyby natomiast jakis sens, gdybys umial(a) je uzasadnic.Rzucac haslami tylko umiesz, a to nie wyrabia o Tobie opinii osoby inteligentnej, lecz raczej zbliza Cie do ludzi pokroju Leppera. Idz wylewac swoje wymyslone zale gdzie indziej, bo logicznie myslacy ludzie Twoimi opiniami glowy sobie zaprzatac nie beda. A jak ktos bedzie mial watpliwosci to sam wybierze sie do The Orange i zobaczy sobie czy mu ta szkola pasuje. Wiem, ze The Orange nie jest dla wszystkich, bo nie kazdy lubi "nietradycyjne" metody nauczania. Wiem tez, ze The Orange jest dla wielu, bo wielu lubi wlasnie takie metody. Kwestia gustu i upodoban. A jesli chodzi o nazwe to tez sie zgodze z tym co wyzej - The Orange lepiej pasuje do tej szkoly, jest latwiejsza do zapamietania i ze szkola sie lepiej kojarzy. Nie wiem natomist czy to uczniowie podsuneli pomysl zmiany nazwy, ale przyznam, ze to mozliwe. Klamstwem jest, ze mobbing to przestepstwo. Skonczylam prawo i wiem, ze w Polsce mobbing jest zjawiskiem powszechnie stosowanym m.in. przez szkoly jezykowe, ale nie jest znawiskiem zakazanym. Polskie prawo nie przygotowalo bowiem zadnych ustaw antymobbingowych. Nawet w UE takie ustawy nie obowiazuja. Nie jest to pozytywne zjawisko, ale musisz wiedziec, ze na mobbingu zyskuje nie tylko The Orange, ale wszystkie szkoly jezykowe. Szczerze mowiac wole byc zaproszona na spotkanie do The Orange droga telefoniczna (tak bylo w moim przypadku) niz chamsko atakowana przez panow w szkockich spodnicach na ulicy. Wciskaja wszedzie te nedzne ulotki, a gdy sie juz wybierzesz do nich do szkoly okazuje sie, ze promocje z ulotki nijak sie maja do rzeczywistosci. Serdecznie pozdrawiam (z wylaczeniem tego pieniacza, ktory pewnie zadnej ze szkol jezykowych nie zna, a wyrazem, ktorego sie ostatnio nauczyl jest mobbing, choc sam nie wiem, co to slowo, przynajmiej w polskich realiach, oznacza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 22:11 O rany... co za wypracowanie... Jak gorliwie "zadowoleni" uczniowie bronią swojej szkoły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 10:08 Gość portalu: Gość napisał(a): > O rany... co za wypracowanie... > Jak gorliwie "zadowoleni" uczniowie bronią swojej szkoły :) Oczywiscie sa oni jednoczesnie handlowcami w tej szkole - ot, taki zbieg okolicznosci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 10:24 bliona napisała: Dlugosc postu i zaangazowanie wen zdradza Pania, Pani handlowiec ;-) > Twoje opinie mialyby natomiast jakis sens, gdybys umial(a) je uzasadnic.Rzucac > haslami tylko umiesz, a to nie wyrabia o Tobie opinii osoby inteligentnej, lecz > > raczej zbliza Cie do ludzi pokroju Leppera. Wiem, ze inteligencja jest mi obca, droga Pani handlowiec. Zastanawiam sie jedynie dlaczego tak skrupulatnie szkola odciela sie od Opening, zastanawiam sie tez dlaczego pare osob tutaj cytowalo pewne artykuly na temat Opening w hiszpanii. Czytalas to? Bylo co prawda po angielsku ale przeciez uczysz sie w najlepszej szkole. > Idz wylewac swoje wymyslone zale gdzie indziej, Ooops, tu Pani handlowiec bedzie Pani miala problem - to wolny kraj. > A jesli chodzi o nazwe to tez sie zgodze z tym co wyzej - The Orange lepiej > pasuje do tej szkoly, jest latwiejsza do zapamietania i ze szkola sie lepiej > kojarzy. Nie wiem natomist czy to uczniowie podsuneli pomysl zmiany nazwy, ale > przyznam, ze to mozliwe. Pfff, buchahchacha - o jejku, dalej brniecie w ta bzdure? > Klamstwem jest, ze mobbing to przestepstwo. W wielu krajach jest, a tam gdzie nie jest - zaraz bedzie (np. w UE i Polsce). Drodzy handlowcy Orange - szczegolnie Panie. W swym zacietrzewieniu nie zauwazacie, ze dzialacie na szkode wlasnej firmy. Rozbudzianie tego watku nie lezy w waszym interesie. Dla Was lepiej bedzie, jesli jego aktywnosc wygasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 10:38 bliona napisała: > to raczej Ty wygadujesz bzdury. > sama ucze sie tez w The Orange i z cala pewnoscia moge powiedziec, ze jest to > jedna z lepszych szkol w Warszawie. > nie obchodzi mnie Twoja opinia, bo nie podales(as) argumentow przemawiajacych > za tym, ze ta szkola jest zla. > kierujac sie szkola pytam najpierw znajomych (znam osobe uczaca sie w The > Orange, znam tez osoby z Archibalda, Profi-Lingua i Angloschool) i tak sie > sklada, ze The Orange mi najbardziej pasuje, bo to dobra szkola, szczegonie dla > > tak zapracowanych osob jak ja. > Twoje opinie mialyby natomiast jakis sens, gdybys umial(a) je uzasadnic.Rzucac > haslami tylko umiesz, a to nie wyrabia o Tobie opinii osoby inteligentnej, lecz > > raczej zbliza Cie do ludzi pokroju Leppera. > Idz wylewac swoje wymyslone zale gdzie indziej, bo logicznie myslacy ludzie > Twoimi opiniami glowy sobie zaprzatac nie beda. A jak ktos bedzie mial > watpliwosci to sam wybierze sie do The Orange i zobaczy sobie czy mu ta szkola > pasuje. Wiem, ze The Orange nie jest dla wszystkich, bo nie kazdy > lubi "nietradycyjne" metody nauczania. Wiem tez, ze The Orange jest dla wielu, > bo wielu lubi wlasnie takie metody. Kwestia gustu i upodoban. > A jesli chodzi o nazwe to tez sie zgodze z tym co wyzej - The Orange lepiej > pasuje do tej szkoly, jest latwiejsza do zapamietania i ze szkola sie lepiej > kojarzy. Nie wiem natomist czy to uczniowie podsuneli pomysl zmiany nazwy, ale > przyznam, ze to mozliwe. > Klamstwem jest, ze mobbing to przestepstwo. Skonczylam prawo i wiem, ze w > Polsce mobbing jest zjawiskiem powszechnie stosowanym m.in. przez szkoly > jezykowe, ale nie jest znawiskiem zakazanym. Polskie prawo nie przygotowalo > bowiem zadnych ustaw antymobbingowych. Nawet w UE takie ustawy nie obowiazuja. > Nie jest to pozytywne zjawisko, ale musisz wiedziec, ze na mobbingu zyskuje nie > > tylko The Orange, ale wszystkie szkoly jezykowe. Szczerze mowiac wole byc > zaproszona na spotkanie do The Orange droga telefoniczna (tak bylo w moim > przypadku) niz chamsko atakowana przez panow w szkockich spodnicach na ulicy. > Wciskaja wszedzie te nedzne ulotki, a gdy sie juz wybierzesz do nich do szkoly > okazuje sie, ze promocje z ulotki nijak sie maja do rzeczywistosci. > > Serdecznie pozdrawiam (z wylaczeniem tego pieniacza, ktory pewnie zadnej ze > szkol jezykowych nie zna, a wyrazem, ktorego sie ostatnio nauczyl jest mobbing, > > choc sam nie wiem, co to slowo, przynajmiej w polskich realiach, oznacza). Chciałbym sie ustosunkowac do pow. wiadomosci. Jako byly nauczyciel uwazam ze ty masz racje, jezeli ta szkola ci pasuje to prosze bardzo... ucz sie tam i napewno osiagniesz rezultaty poniewaz bedac w szkole ktora ci sie podoba juz masz motywacje zeby sie uczyc. Ale rowniez pamietaj o tym ze inni moga miec naprawde traumatyczne przezycia w tych super szkolach. Pracowalem w Opening przez 6 mies. Wiem ze trzeba miec tylko wyzsze wyksztalcenie aby tam pracowac jako nauczyciel, a co z metodologia? szkolenia metodyczne? Zgadzam sie z tym ze probuja tam zatrudniac ludzi w pozadku anie zadnych pijakow-native speakerow ale moja praca tam nie wymagala zadnego przygotowania przed lekcjami, wszytko jest w teczkach. Brakowalo tam miejsca na tworczosci. Lekcje klubowe powtarzaly sie i musze sie przyznac ze nic nie wynioslem z tej pracy. Druga sprawa... jak znalesc dobra szkole w warszawie. Jezeli promocje na ulotkach nie zgadzaja sie z rzeczywistoscia to jest to przekret! W mojej szkole wszystko jest napisane na materialach promocyjnych. Trzeba pochodzic po szkolach: Jezeli szkola wydaje sie sympatyczna to mozna pojsc porozmawiac z lektorami,spytac sie o lekcje probne. Lokal musi byc czysty, ladnie i profesjonalnie urzadzony. Uwazam rowniez ze grupy nie powinne byc wieksze niz 6-8. Pisze to jako nauczyciel, zalezy mi na postepach moich sluchaczy. To wlasnie mnie motywowuje do pracy! Zycze wam zebyscie znalezli dobra szkole. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linda Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 19:37 Ojej wlasnie sie zapisalam do Orange ale jeszcze nie mialam zajec a zaplacilam 6300 za 21 miesiecy nauki, i nie wiem co o tej szkole teraz myslec skoro wszyscy ja krytykuja... Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszka Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.09.03, 11:04 O raany, po prostu pójdź tam i zacznij sie uczyć. Nie wiem tylko dlaczego tyle zjadliwości i nienawiści w tych krytykach. Trochę tego nie rozumiem, można napisac, że szkoła mi sie nie podoba bo............... Ale tu tyle opini nawet nie skarajnych a wrogich, jakby chodzilo o lepszą sprawę. To tylko szkołą angielskeigo nikt do niej nie zmusza, metoda nauczania nie musi sie każdemu podobać. Nie rozumiem szczerze mówiąc. Ja jestem zadowolona szczególnie z nowej nativ sp. z RPA jest świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 2.4.STABLE* / *.orangeschool.pl 19.09.03, 15:13 No wlasnie, nic sie nie boj tylko sprawdz na wlasnej skorze. Cala konkurencja ich nie cierpi za to, ze zgarniaja im polowe najlepszych klientow, dlatego tyle tu zjadliwosci i krytyki. To samo pewnie robia zawistni expracownicy. Ja uwazam ze to naprawde super szkola ale kazdy musi przekonac sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONIK Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.04, 14:24 No cóż...może i ja coś napiszę. Chodzę do Orange od stycznia 2004 i na razie BARDZO mi się tu podoba. Jak wiadomo nikt za nas niczego się nie nauczy, więc także i tu liczy się przede wszystkim własne praca. Polecam osobom, które pracują , uczą się lub mają za dużo wolnego czasu ;-). Jestem na 11 poziomie i zajęcia Group Class mam wyłącznie z native speakerami - przesympatycznymi, uśmiechniętymi ludźmi w różnym wieku. Zajęcia przy komputerze, owszem, są czasem trochę nurzące, ale co na dłuższą metę nie jest? Nie uważam, że są prymitywne, co widać po moich wynikach. Przez te 3 miesiące naprawdę mój angielski znacznie się poprawił. Przestałam bać się mówić...Jest GIT. Nauka jest tu przyjemna i ma formę zabawy, przez co jest bardziej efektywna. Oczywiście jest tyle różnych metod, różnych szkół, że każdy może wybrać najlepszą dla siebie;-) Ja spróbowałam kilku, z różnym skutkiem. Plusem tej szkoły jest też to, że sami sobie ustalamy nterminy zajęć, przez co tak naprawdę nie tracimy żadnej lekcji. Jeśli chodzi o koszt, to jeżeli ktoś zapisze się na zajęcia poranne (tzn do 15.00) może liczyć na znaczną zniżkę. Ja zapłaciłam za 5 poziomów 3.200 (dostałam 1000 zł rabatu!!!!!!), co nie jest kwotą zbyt wygórowaną. Istnieje rózwnież możliwość opłat miesięcznych (około 200-300zł), jednak wychodzi wtedy znacznie drożej. Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONIK ORANGE c.d IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.04, 14:26 No cóż...może i ja coś napiszę. Chodzę do Orange od stycznia 2004 i na razie BARDZO mi się tu podoba. Jak wiadomo nikt za nas niczego się nie nauczy, więc także i tu liczy się przede wszystkim własne praca. Polecam osobom, które pracują , uczą się lub mają za dużo wolnego czasu ;-). Jestem na 11 poziomie i zajęcia Group Class mam wyłącznie z native speakerami - przesympatycznymi, uśmiechniętymi ludźmi w różnym wieku. Zajęcia przy komputerze, owszem, są czasem trochę nurzące, ale co na dłuższą metę nie jest? Nie uważam, że są prymitywne, co widać po moich wynikach. Przez te 3 miesiące naprawdę mój angielski znacznie się poprawił. Przestałam bać się mówić...Jest GIT. Nauka jest tu przyjemna i ma formę zabawy, przez co jest bardziej efektywna. Oczywiście jest tyle różnych metod, różnych szkół, że każdy może wybrać najlepszą dla siebie;-) Ja spróbowałam kilku, z różnym skutkiem. Plusem tej szkoły jest też to, że sami sobie ustalamy nterminy zajęć, przez co tak naprawdę nie tracimy żadnej lekcji. Jeśli chodzi o koszt, to jeżeli ktoś zapisze się na zajęcia poranne (tzn do 15.00) może liczyć na znaczną zniżkę. Ja zapłaciłam za 5 poziomów 3.200 (dostałam 1000 zł rabatu!!!!!!), co nie jest kwotą zbyt wygórowaną. Istnieje rózwnież możliwość opłat miesięcznych (około 200-300zł), jednak wychodzi wtedy znacznie drożej. Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 18:41 ja bym polecila 4 Seasons - mala szkola, nie zdzieraja ale za to otzymasz wszystko co jest ci potrzebne - pamietam jedynie tel 825-61-64 ale jest tez ich stronka - znajdziesz przez wyszukiwarke na google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharon Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 22:07 z strony angielski.lukar.net Odp: Odp: Odp: CAE w Orange School - rafal (gość) - 18.09.03 20:46 odpowiedz | odpowiedz cytując Mila Pani Ania "opieprzyła" mnie telefonicznie (oczywiscie z Opening a.k.a. Orange) że nie chce sie zapisać i że mają wystarczająco chętnych i jak nie to.... Odp: Odp: Odp: Odp: CAE w Orange School - ania (gość) - 19.09.03 18:03 odpowiedz | odpowiedz cytując Closing "of Opening English School" Some 45.000 Spanish pupils of the private institute of English course "Opening English School" could find themselves at the pithead if the bankruptcy of the school were confirmed "My Opening is closing" ("My Opening closed"), "First lesson: to rob, to steal, to cheat "("First lesson: to conceal, fly, cheat"): they are some of papers which dissatisfied pupils affixed on the frontage of a school of Saint- Sébastien in the Spanish Basque Country. Officially on leave of summer, the 74 schools that Opening has in all Spain will remain closed, Monday September 2. While waiting, the company negotiates a credit of six million euros with the administration and the banks in order to reinflate itself. Bankruptcy of the school, which had recruited its pupils using an important advertising device and of telephone marketing, made scandal in Spain, pupils of the academy of languages having to continue to pay courses which they do not follow any more. A constraining measurement for the majority of the pupils who finance their courses by the intermediary of a credit negotiated near an autonomous financial entity, so that even if the company stops its services, the pupils remain feet and fists related to the bank. Another name The fresh money injection would make it possible " to reopen centers (note: closed at the beginning of August) within two week ", according to Rafael Macia the general manager of the company domiciled in Barcelona (north- eastern). The carryforward of the re-entry of the classes, initially fixed at August 26, and threatens it to have to continue to pay for phantom courses, started the anger of the pupils like that of the employees, 1.200, without wages since May. The head office of Opening suspended, it there has two months, all its payments and trails behind it a debt of 30 million euros. Cinquante-neuf other Opening centers functioning of frankness, expressed their will to disunite head office and to continue to less exempt their courses with step than 40.000 pupils. The 19 schools of frankness from Catalonia, which teach the language of Shakespeare with 14.800 pupils, will thus continue their activities under another name. The judges must, as for them, to decide in the ten days to come to financial measures claimed by Opening English School, which opened its first centers in 1996 in Spain. According to its Internet site, there would be of them currently 10 others in Italy, 7 in Portugal and one in Poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 13:04 acha ta pani ania to taka suczka. madrzy sie bo spi z wlascicielem orange school! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharon Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 14:19 Nie ważne co Pani Ania robi w domu ale jak ona traktuje klientów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:49 traktuje studentow w taki sposob bo przez to co robi w domu to wie ze nie straci pracy!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flow Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 21:37 ja skończyłam roczny kurs w Orange i szczerze radzę UDIEKAJ JAK NAJDALEJ była to moja 2 szkoła ang. i wspominam ja najgorzej, moi znajomi, którzy się z nią zetkneli również. nie nauczyłam się tam niczego, zajęcia mozesz teoretycznie wybrać o dowolnej godzinie jednak zwykle już nie ma wolnych miejsc np na 16.00 czy 17.00 i musisz wybrać inną godzine lub czekać 3-4 dni, na zajeciach grupowych też się niczego nie byłam w stanie nauczyć, ponieważ (moze tylko ja mam takie szzęście) lektor tłumaczył jakiś czas, który był już w początkowej części kursu (widocznie przez test kwalifikacyjny na wysokie poziomy dostaja się osoby z b. słaba znaomością języka) chociaż nauka nic mi nie dawała i zmieniłam pozim na wyżsy (podobno nawet zbyt wysoki, jak twierdziła lektorka) wszystke testy zdawałam w granicach 97-99% szczerze odradzam szkoda pieniędzy i czasu teraz jestem u Metodystów i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.03, 17:03 ja tez jestem u Metodystów i jestem bardzo zadowolona. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com.pl 29.09.03, 08:42 A jakie sa ceny obecnie u metodystow i ile osob jest w grupie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 12:24 Did you realize that this is a topic about Orange School and not prices at the other schools? Odpowiedz Link Zgłoś
dawid07 Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.03, 15:43 Jestem zainteresowana zajeciami u metodystów, czy moge prosic o troszkę więcej szczegółów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flow Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 22:40 Proszę bardzo: Grupy są dość duże ok 10 osób, ceny niższe niż w orange, bo ok. 1000 zł. za semestr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 211.72.108.* 07.10.03, 16:35 Ja również odradzam tę szkołę. W lipcu szczęśliwie zakończyłam tam dwuletnią naukę. Dwa lata to kawał czasu na obserwowanie pogarszających sie warunków nauki, łamanie zawartej ze mną umowy, niesolidności konsultanta, powierzchownego traktowania przez tzw. osobistego nauczyciela, którego nota bene trzykrotnie mi zmieniano, braku przygotowania metodycznego do nauczania języka przez prowadzących zajęcia nauczycieli, znudzenie native speakerów podczas zajęć. Indywidualne podejście do studenta? Fikcja. Jedyną zaletą szkoły jest fleksybilny timetable, czyli samodzielne decydowanie o terminie zajęć. Niestety, nie wszystkich. To co mówili poprzednicy o przejściu z jakości na ilość to prawda. Szkoła jest przepełniona. Ze względu na hałas, szuranie krzeseł, ciągłe dochodzenie lub odchodzenie studentów od stanowisk komputerowych trudno jest się skupić. Poza tym słuchawki nie wyciszają innych studentów ćwiczących wymowę, co też bardzo przeszkadza. Nie tak było na początku, ale bardzo szybko się zmieniło - niestety, na gorsze. Owszem, w pierwszych miesiącach nauki mój angielski się poprawił, ale tylko na poziomie czytania i pisania. Z konwersacją jest zdecydowanie gorzej. Poza tym zajęcia stały się po prostu nudne. A to wszystko za ciężkie pieniądze. I na koniec szkoła nie wywiązała się z umowy: do dziś nie otrzymałam świadectwa o zakończeniu kursu w Orange School. Dlatego osobiście ODRADZAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odpuść sobie Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 09:20 Ja również dołącze do grona osób odradzających Orange School. Podpisałem tam kontrakt 2002 i zapłaciłem ok 5 000 PLN. POstanowiłem wydać taką kwotę, bo to w końcu inwestycja w samego siebie. Na początku było fajnie: zajęcia na komputerku, group class itp. A później zaczęło mnie irytować słuchanie tych bzdurnych texcików z komputera. Po prostu było to dla mnie śmieszne i czułem, że nic się nie uczę tylko tracę czas. Postanowiłem więc zmienić poziom na wyższy, ale tu też bez rewelacji i cieszę się ję już kończę ten kurs. Jeśli chodzi o samą metodę nauczania, to generlanie wychodzą z założenia, że wszystkiego nauczysz się sam(a) słuchając komputera. Na zajęciach group class nie ma czasu na zadawanie pytań i wyjaśnienia, bo wykładowca ma godzinę na przerobienie zestawu zadań. Jeśli chciałoby się zapytać o coś w HelpDesku, to też raczej można pomarzyć, bo tam non stop nikgo nie ma. Ponadto szkoła organizuje tzw. CLUB ACTIVITIES, ale oczywiście zajęcia są non-stop oblegane albo np. organizowane o 14 (!!!!) - tylko który pracujący człowiek ma czas na CA o 14. Jak już wspomniałem bardzo nie odpowiada mi materiał dobrany do kursu. Jest prostacki, nudny i nie przystosowany do realiów życia. Ćwiczonka w tzw. lesson test to już zupełnia inna bajka no i oczywyście nie ukrywam że także porażka. Jednak najbardziej irytuje mnie mój opiekun (kobieta miała chyba zajęcia z psychicznego niszczenia człowieka - SERIOO ). Ona chyba uważa, że wszyscy aż kwiczą z radości z tego powodu, ze uczą się w Orange.Więc będąc u niej ostatnim razem powiedziałem jej prosto w oczy, że NIE PODOBA MI SIĘ TUTAJ i na pewno nie polecę tej szkoły moim znajomym (no bo oczywiście moja wizyta u niej zaczęła się o wciskania mi tandetnych kuponów na miesiąc nauki gratis, jeśli znajdę kogoś nowego ). Myślałem, że przyjmnie to z jakimś przejęciem, porozmawiamy o tym czy coś. Tymczasem, ona, jakby mogła to pobiłaby mnie na miejscu. Widziałem wściekłośc w jej oczach. Zaczęła mnie zalewać jakimiś marketingowymi pierdołami, że jaka to szkoła wspaniała, że moje niezadowolenia wynika tylko i wyłącznie z mojej winy, bo nie chodzę na zajęcia, albo chodzę za żadko i w ogóle co ja sobie myśle. Generalnie sam sobie zgotowałem ten los. Trochę mnie zatkało, ale pozostałem przy swoim zdaniu do dzisiaj. Nie polecam ORANGE SCHOOL nikomu. Program nauczania jest denny, opraty i błędne założenia, a pomimo to wszyscy uważają, że jest super, bo w końcu zapłacili parę tysięcu za kurs, więc jakim prawem może być nieskuteczny. Z kwotę jaką wydałem na kurs w Orange mógłbym opłacić rok studiów, ale cóż stało się. Z przykrością informuje, że wybranie ORANGE to mój osobisty błąd życiowmy, którego nie powtórzę. Taka lekcja życia - zanim się na coś zdecycujesz sprawdź to 100 000 razy. W Warszawie są setki szkół (mniejszych lub większych) gdzie języka się można na prawdę nauczyć, trzeba tylko poszukać i nie inwestować na siłe, bez analizy skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.orangeschool.pl / *.orangeschool.pl 17.03.04, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kla Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 21:41 Sama nie wiem czy to dobrze, że kieruję się opinią innych, ale w tym wypadku chyba słusznie. Jestem po pierwszej rozmowie telefonicznej z konsultantką tej szkoły. Muszę przyznać nieco mnie zaskoczyli ekspansywną dośc zachęta wiec dalam się wkrecic na spotkanie. Ale dalej nic z tego. I pomyśleć, że człowiek chce po prostu inwestować w siebie, albo odkurzyć swoje umiejętności.... Odpowiedz Link Zgłoś
nick21 Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.03.04, 16:40 podpisuje sie pod ta opinia. Juz wczesniej wyslalam posta z tekstem, ze szkola mnie niczego nie nauczyla, ale nie napisalam dlaczego, co jest rzeczywiscie nie w porzadku. A tutaj kolega podal argumentacje swojej opinii, z ktora sie w 100% zgadzam!!! Teraz sie ucze gdzie indziej(2 lata nauki, nie posunely mnie ani o krok)!. Nie powiem w jakiej, zeby nie rozjuszac i tak juz wscieklych przedstawicieli szkoly. W sumie nie rozumiem, czemu sie tak pienia, zamiast pomyslec, ze cos tu jest nie tak, skoro szkola budzi takie emocje ( u mne niestety negatywne). Ale pomysl jest fajny, wystarczy nad nim popracowac. Generalnie strata czasu z mojego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nines Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.04.04, 13:06 Niestety, po przeczytaniu w.w. wypowiedzi jestem bardzo zdegustowana, ponieważ właśnie zapisałam sie do OG, niesprawdziwszy opini o tej szkole. Teoretycznie powinnam się kierować własną opinią, ale.... Szczególnie zasmuciła mnie opina o takim sobie poziomie nauczania w tej szkole, na czym mi najbardziej zależało. Czy ktoś z Was zrezygnował z tej szkoły w trakcie, np. przed ukończeniem pierwszego unitu. Słyszałm, że jest to możliwe. Trochę jestem wkużona na to, że trzeba zjeść worek soli, żeby trafić na dobrą szkołę j.ang. Mnie w OS najbardziej odpowiadała dowolność godz. - może to uśpiło moją czujność. W sumie jestem teraz w kropce - drążyć to dalej czy starać się o wycofanie z tej szkoły. Może coś mi poradzicie ! nines Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Sokrates- dla odmiany IP: 217.11.142.* 31.03.04, 15:21 A ja chodzę już 3 semestr na angielski do Sokratesa na Kabatach i jestem bardzo zadowolona- fajni lektorzy, miłe panie w recepcji, dobra atmosfera. Płacę 1300 zł za semestr. Polecam, serio. ps. a też kurcze się zastanawiałam nad Orange... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bęc Re: Sokrates- dla odmiany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 22:25 tere fere kuku... strzela reklama z łuku....a na koniec bęc!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 11:40 no ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandarynka Re: Orange School!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tpi.pl 13.04.04, 11:40 Zapisałam sie do O.S., na szczęscie nie uległam namowom i nie skusiły mnie żadne bony do Media Markt- zapłaciłam tylko za 1 poziom. Chciałam po prostu przekonac sie, co to za szkoła, no i oczywiscie skusiło mnie hasło- ze sama ustalam godzinki zajęc. Jestem mniej więcej w polowie kursu. Nie powiem, sporo sie nauczyłam, ale tylko dlatego, ze sama pracowalam. Wkład pracowników tej szkoły byl zerowy. Jestem na 8 poziomie, a nie mialam zajec z nativem. Lekcje na komputerach sa bzdetne, chociaz nie zagłebiając sie w poziom scenek- mozna sie czegos tam nauczyc. Trzeba uczyc sie systematycznie, robic cwiczenia po kazdej lekcji i biegac na dodatkowe zajecia. Bo godzinne spotkanie po całym "Unicie" to jednak mało. Chociaz, ja za kazdym razem byłam sama z lektorem, bo akurat nikt sie nie zapisał. Oceniam tę szkołę średnio... Ale jaka by to szkoła nie była- w każdej trzeba byc systematycznym i dużo pracować. Dużo zalezy oczywiscie od nauczyciela. A w O.S. nie ma się stałego nauczyciela. Zajęcia ma się ciągle z kimś innym, wiec nie wywiązuje sie jakas specjalna wieź... Odpowiedz Link Zgłoś