alanyaaa 06.01.09, 19:10 Witam, musze napisać artykuł w języku angielskim a temat ma być związany z pedagogiką lub psychologią (problem w tym że nie potrafie tak dobrze angielskiego) Może ma ktoś taki artykuł... Byłabym wdzięczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 02:36 alanyaaa napisała: > Witam, musze napisać artykuł w języku angielskim a temat ma być > związany z pedagogiką lub psychologią Nie rozumiem. Podejmujesz się napisać artykuł w języku, którego nie znasz? I chcesz, żeby ktoś zrobił to za ciebie??? > (problem w tym że nie potrafie tak dobrze angielskiego) Wygląda mi na to, że również "nie potrafisz tak dobrze polskiego". > Może ma ktoś taki artykuł... Może ktoś ma? To znaczy, że chcesz przepisać cudzy artykuł i podpisać się pod nim? To się nazywa plagiat, wiesz? Byłabym > wdzięczna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alanyaaa Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 16:14 EFEDRA - nie prosiłam o głupi komentarz więc mogłaś sobie go darować. Po drugie niczego się nie podejmowałam, to jest poprostu zadanie które musze zrobić!!! A po trzecie kim ty tu jesteś żeby błędy wytykać!?! Odpowiedz Link Zgłoś
alanyaaa Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 16:21 Bo facet z angielskiego zadał takie zadanie, jeden artykuł na semestr a że studiuje pedagogike więc ma to być związane z tym tematem... Tylko nie jestem dobra z agnielskiego i nie potrafie tego napisać, myślałam że może tu mi ktoś pomoże a nie bedzie filozofował ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
la_dolce_vita Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 18:28 z tego co wiem lektorzy czasem prosza studentow o zadania troche na wyrost ale na pewno nie o takie z ktorymi przecietny student sie w ogole nie upora a wiec moja rada, napisz artykul po polsku, przetlumacz na tyle ile mozesz na angielski a jesli bedziesz miala watpliwosci to sie zapytaj o porade przeciez nikt z forumowiczow nie bedzie ci artykulu preparowal albo poddawal do plagiatu, jak slusznie juz ktos to zauwazyl. To ma byc TWOJA praca z doza TWOJEGO wysilku - a my ci w niej tylko mozemy POMOC Odpowiedz Link Zgłoś
la_dolce_vita Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 18:28 z tego co wiem lektorzy czasem prosza studentow o zadania troche na wyrost ale na pewno nie o takie z ktorymi przecietny student sie w ogole nie upora a wiec moja rada, napisz artykul po polsku, przetlumacz na tyle ile mozesz na angielski a jesli bedziesz miala watpliwosci to sie zapytaj o porade przeciez nikt z forumowiczow nie bedzie ci artykulu preparowal albo poddawal do plagiatu, jak slusznie juz ktos to zauwazyl. To ma byc TWOJA praca z doza TWOJEGO wysilku - a my ci w niej tylko mozemy POMOC Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 19:06 Śmieszna jest ta naiwność studentów, którym się wydaje, że ci co ich uczą, nie wiedzą, że ich nauczyciele doskonale widzą kiedy ktoś za nich odrobił pracę domową. Jeśli nie potrafisz zrobić zadania, powinnaś iść do nauczyciela i mu o tym powiedzieć. Jeśli zadania domowe są dla Ciebie za trudne, to znaczy, że jesteś w złej grupie. Za pół roku będziesz płakać jeszcze bardziej. BTW: pomoc nie polega na odrabianiu za kogoś pracy domowej. Napisz coś sama (nie tłumacz, bo to wyjdzie jeszcze gorzej), wrzuć, a ktoś Ci to sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
c.holender Re: Artykuł... prosze o pomoc 07.01.09, 18:42 Proponuje ci tak: - sprobuj wymyslic sobie jakis temat, ktory cie interesuje, - przetlumacz sobie kluczowe slowa na angielski - pogoogluj troche wg tych slow i znajdz ze 3 artykuly, ktore ci sie spodobaja i w miare przystepnie opisuja zagadnienie - korzystajac ze slownictwa zawartego w artykulach napisz cos swoimi slowami. Mozesz nawet zrobic streszczenie artykulu, ale koniecznie zrob to wlasnymi slowami i podaj zrodlo :-) Mozesz poszukac czegos np. o spolecznosciach internetowych (np. Facebookers), Generation Y, wplywie internetu na cokolwiek tam bedzie podchodzic pod twoja specjalizacje, etc. Dzieki temu podszkolisz slownictwo z zakresu swojej specjalizacji, a to moze ci sie przydac jak bedziesz szukala zrodel naukowych do swojej pracy magisterskiej, opierajac sie na publikacjach nie przetlumaczonych (jeszcze?) na jezyk polski. Nie traktuj tego zadania tak negatywnie. No chyba ze uwazasz, ze jezyk angielski do niczego ci sie w zyciu nie przyda (ale skoro wogole studiujesz, to nie posadzam cie o takie podejscie) Odpowiedz Link Zgłoś