towel 11.12.03, 12:24 Co to znaczy "take on" i czy moglibyscie podac mi jakies przyklady zastosowania tego czasownika (przyklady zdan). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chris Re: Take on IP: *.icpnet.pl 11.12.03, 12:45 to phrasal, wiec o ktore znaczenie ci chodzi??? he took on extra responsibilities - wzial na siebie dodatkowe obowiazki they took on more workers during the harvest - zatrudnili wiecej pracownikow na czas zbiorow wrestler who took on all comers. - zapasnik, ktory stanal do wspolzawodnictwa z wszystkimi Over the years he has taken on the look of a banker. - po wielu latach zaczal wygladac jak bankier (nabral wygladu...) Odpowiedz Link Zgłoś
towel Re: Take on 11.12.03, 16:20 te znaczenia, ktore mi podales rowniez mi sie bardzo przydadza, ale chodzi mi o znaczenie "przypuszczac" (assume - a meaning) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Take on IP: *.icpnet.pl 11.12.03, 17:18 chyba nie moge ci pomoc, bo takiego znaczenia jak 'przypuszczac' nie znam. Ale 'assume' znaczy tez 'przybrac, nabrac' (imie, wyglad), lub brac na siebie (np. obowiazki). - to by pasowalo do mojego wczesniejszego wyjasnienia. Jestes pewien, ze na pewno nie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
towel Re: Take on 11.12.03, 22:21 Wiec to chyba chodzi o znaczenie "nabrac", "przybrac" - dzieki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helper Re: Take on IP: *.proxy.aol.com 12.12.03, 05:51 "I take it, it means..." - może o to ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
towel Re: Take on 12.12.03, 11:41 nie - chodzi mi o to co napisalam powyzej "TAKE ON" - w znaczeniu "ASSUME" - przybierac (np. wygladu). Juz znalazlam odpowiedz na swoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś