Dodaj do ulubionych

co wybrac mp3 czy CD player

IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 09.02.04, 12:42
Mam problem. Nie wiem co kupic Chodzi mi o walkman
Czy CD-player czy mp3-player. Chodzi mi oczywiscie o jakosc dzwieku.
Ja osobiscie wole mp3-player (ze wzgledu na rozmiar) ale podobno muzyka jest
o wiele gorszej jakosci. Czy to prawda?
Co byscie powiedzieli o Creative MuVo 64 MB
Dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • bwv1004 Re: co wybrac mp3 czy CD player 09.02.04, 12:54
      Gość portalu: a napisał(a):
      > ale podobno muzyka jest
      > o wiele gorszej jakosci.

Zalezy od ucha i od stopnia spakowania. Na poziomie 256-320 kbps większość
      ludzi (co nie znaczy, że wszyscy) nie widzi różnicy, zaś zajmuje odpowednio
      5.5-4.4 x mniej miejsca. Przy silniejszych kompresjach (zwłaszcza od 128 kbps
      w dol) spadek jakości może być mocno zauważalny.
      • Gość: Kania Re: co wybrac mp3 czy CD player IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 15:56
        oprócz mp3- playerów śa też minidyski ktore choć nie śa tanie to są bardzo
        małe! i ja sam sie zastanawiam co kupic mam problem miedzy cd/mp3 a
        minidyskiem! mp3-player Creativa MuVo 64 MB to niezła sprawa!
        • Gość: dfg Re: co wybrac mp3 czy CD player IP: 195.245.217.* 10.02.04, 11:19
          a nie lepiej kupić discmana, który może też odtwarzać mp3? będziesz miał wybór
          • Gość: Spiralarchitect Re: co wybrac mp3 czy CD player IP: 62.89.73.* 10.02.04, 11:51
            Kiedys bylem absolutnie przeciw mini discom. teraz moje zdanie zmienilo sie o
            180 stopni. Warunek jest jeden: sprowadzic z USA lub kupic nowy na aukcji. W
            sklepach naszych sie po prostu nie oplaca, bo to towar luksusowy i cena
            luksusowa rowniez. Taki MZ-N510 jest tam o polowe tanszy (rowne 500 zl przy
            obecnych cenach dolara). Niedlugo go kupuje. Bez wahania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka