Dodaj do ulubionych

Słuchawki do discmana (z radiem) SONY model D-FJ65

04.03.04, 14:14
Było już na tych łamach o słuchawkach do discmana Sony D-CJ01. Zaproponowano
m.in. MX500 – Sennheisera. Czy to samo można zarekomendować do modelu Sony D-
FJ65? Czy w ogóle typ odtwarzacza ma jakieś większe znaczenie? Oryginalne
słuchawki z pilotem szlag trafił po dwu i pół roku, ale przyznaje, że sam się
do tego nieco przyczyniłem :) Z góry dziękuję za ewentualne uwagi.
Obserwuj wątek
    • soso_soso Re: Słuchawki do discmana (z radiem) SONY model D 05.03.04, 06:14

MX500 czy MX400 to po prostu DOBRE SLUCHAWKI. Sprawdza sie zawsze i z kazdym
      sprzetem. Bardzo polecam. Kazde porownanie z 'oryginalnymi' sluchawkami tego
      typu jest szokujace. Zwykle przenosne urzadzenia wyposazane sa w badziewiaste
      sluchawki nawet jezeli sa stosunkowo drogie.
      Bliski chlopak sluchajacy na okraglo jedynie matalu mial jakies tam oryginalne
      sluchawi Sony kupione wraz z drogim i porzadnym odtwarzaczem CD/MP3. Pewnego
      dnia pozyczylem od niego te sluchawki dla porowania oraz jeszcze inne z
      diskmana Aiwy. Takze uzyczylem chlopakowi swoich MX500. Szczeka mu opadla jak
      uslyszal sennheisery. Ja z kolei musialem tamowac krew z uszu po zazyciu
      kombinacji Sony i Aiwy. Bardzo polecam takie porownanie a nowa wiedza
      zaimplementuje sie szybko.
      Wiem, MX400 czy MX 500 sa drogie w porownaniu ze sluchawkami o moze bardziej
      bajeranckim wygladzie za 10 zl. Ale czy o wyglad walczymy?

pzdrw

soso
      • wojtek_kosynier Wcześnie wstajesz:) No dobra, ale ja nie o tym. 05.03.04, 08:03
        Ile orientacyjnie kosztują wymienione przez ciebie słuchawki i gdzie je można
        kupić? Bardzo wątpię czy w mojej mieścinie (byłe miasto wojewódzie - polski
        biegun zimna) są w ogóle dostępne. Ale za jakiś czas wybieram się do Lublina -
        może tam? A może poproszę brata w Anglii, ażeby mi przywiózł. Jeszcze jedno,
        jakiego one są typu - douszne czu na kabłąku?
        • bwv1004 Re: Wcześnie wstajesz:) No dobra, ale ja nie o ty 05.03.04, 10:35
          MX500 ok 100 zl, MX400 ok 80 zl. Roznica: MX500 maja zdaje się regulacje
          glosnosci na pilocie. Jedne i drugie sa douszne bez pałąka.
          • Gość: soso Re: Wcześnie wstajesz:) No dobra, ale ja nie o ty IP: 195.41.66.* 05.03.04, 12:24
            No i wyjasnilo sie. :-)

Inna sprawa, ze mx500 powinny kosztowac chyba mniej. Z moich obliczen wynika,
            ze jakies 50-60 zl. Jak na sluchawki z etykietka 'wybitne' nie jest to wielki
            szmal.

pzdrw

soso
            • otto_1 A nauszne 05.03.04, 15:31
              A co powiecie o mx 20? To słuchawki nauszne, kosztują ok. 60 zł. Też dobre? Bo
              z tego, co wiem, mx 500 są douszne, a ja potrzebuję na uszy. Macie może jakieś
              inne propozycje?

pozdrawiam

O.
          • Gość: soso Re: Wcześnie wstajesz:) No dobra, ale ja nie o ty IP: 195.41.66.* 05.03.04, 12:27
            Jeszcze moze kilka slow od uzytkownikow. W pelni pokrywaja one moja opinie:

Ranking 5
            I'm very pleased with these earbuds, their sound is very good, pleasing and
            smooth... almost as good as my more expensive headphones. It's not tinny or
            overly heavy on the bass, though the bass is definitely there. It is by far the
            best of the earbuds that I own, and definitely better then anything packaged
            with your MiniDisc or CD or MP3 or Ipod players. The price is great too. The
            foam pads are very thin, but these can be easily replaced. The ear buds are on
            the larger side, but I find they fit quite well. The case is very convenient
            and the small size makes it very portable (I can take them with me everywhere).
            This is definitely a best buy.

Ranking 5
            was told about these from my bro (the family audiophile). i needed an extra
            pair and wanted something better than the sony ones i already owned. these are
            amazing! the sound is way better and well worth the extra money over cheaper
            models! enjoy.
    • Gość: Bartezzz Re: Słuchawki do discmana (z radiem) SONY model D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:27
      Od paru dni jestem szczesliwym posiadaczem sluchawek KOSSa KTX Pro1. Sa to
      sluchawki przenosne (ale nie douszne) wygodne. Jak na takie malenstwa graja
      fenomenalnie!!! Bylem poprostu zszokowany. Soczysty, cieply dzwiek z
      nienachalnym basem. Balem sie, ze beda graly cicho bo maja impedacje 64Ohmy,
      ale za to sprawnosc na poziomie 103Db sprawia, ze graja barzdo glosno i jakby
      bez wysilku. No i dozywotnia gwarancja :)
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka