Gość: sheldon IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 19:27 Po szperaniu na forach zdecydowałem się na zakup plazmy (wiem, że są zwolennicy lcd), poszukuję 42 lub 47 cali, kto może polecić coś dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crannmer Re: pomoc w wyborze plazmy 15.03.12, 21:12 Panasonic TX-P42VT30E lub TX-P50VT30E. Ze zdecydowanym wskazaniem na wiekszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 23:37 42 czy 47? jeżeli wahasz się w wyborze to bierz 47, im większy TV tym lepszy, nie znasz tej zasady? se swojej strony powiem, tak, ponieważ jestem zwolennikiem LCD to jednak polecam zakup LCD: 1) LED LG 47LX9500, z opcją 3D + truemotion, czyli z redukcją migania z bonusem w postaci DLNA 2) LED LG 47LX6500, poprzednik powyższego, trochę tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkjohnson Re: pomoc w wyborze plazmy IP: 31.178.125.* 16.03.12, 17:17 Panasonic TX42G30E lub GT30E Odpowiedz Link Zgłoś
miki885 Re: pomoc w wyborze plazmy 16.03.12, 23:47 Obie opcje, które podałeś są interesujące zarówno pod względem jakości obrazu jak i stylistyki. Jeśli chodzi o rozmiar ekranu to też myślę, że wziąłbym 47. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 20:33 brakuje locoloca, z pytaniem "ile kasy?" bo ceny przy tej samej średnicy ekranu i panasonicu i różnych coraz to bardziej wyrafinowanych wersjach mogą być z 3 krotnym rozrzutem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy, -> ile kasy IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.12, 23:32 jak zawsze, trzeba przejść do kasy w interesach, do niedawna miałem 5 tysięcy w kieszeni, ale wypadł mi dzisiaj rano kolejny wydatek, padł mi laptop skubany, tak więc obecnie mam około trzy i pół tysiaka na ten TV Odpowiedz Link Zgłoś
miki885 Re: pomoc w wyborze plazmy, -> ile kasy 27.03.12, 20:44 Dokładnie kasa jest ważna jeśli chodzi kupno dobrego sprzętu, ale nieprzewidziane wydatki też się zdarzają. Za tą kasę co ci zostanie to kupisz całkiem niezły telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shel Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 21:32 jeśli chodzi o kasę to mam na to ok. 2,5 tys w porywach do 3, poproszę o bardziej rozbudowane wypowiedzi niż marka i model, bo to mi nic nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.lukman.pl 19.03.12, 18:00 Tylko Panasonic TX-P42VT30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 22:35 może i tak, ale ten model to przekroczy mój budżet, ja mogę maksymalnie wydać na niego 3 tysiące, chociaż wolałbym 2,5. Czy znajdę dobrą 42 w tej cenie? mam jeszcze jedno pytanie, czy funkcja PIP w tv to jest teraz na porządku dziennym? chciałbym mieć tą funkcję, to jest fajne udogodnienie i rozwiązanie na te głupie reklamy w tv Odpowiedz Link Zgłoś
miki885 Re: pomoc w wyborze plazmy 03.04.12, 23:27 Jest jeszcze wiele innych fajnych i tańszych plazm np. ta www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2166683. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoinformator Re: pomoc w wyborze plazmy 02.04.12, 13:28 Ponoć LG są dobre a trochę tańsze od Panasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 08:54 z tego co się orientuje to LG robi m.in. dobre sprzęty na średnią kieszeń, w niektórych modelach nie ma po prostu zbędnych bajerów dlatego cena jest sensowna, a jakość obrazu dalej na poziomie jestem już o krok od zakupu plazmy, tylko jeszcze muszę sprawdzić kilka rzeczy o których czytałem, np ze plazmy wypalają się tak szybko że po jakimś czasie widać w roku symbol stacji telewizyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
vasilip Re: pomoc w wyborze plazmy 05.05.12, 09:09 Man plazme pnasonica 4 rok i nic sie nie wypala i nie pojawia się żadne logo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 05.05.12, 20:48 Oczywiście że Panasonic. Wygrywa wszystkie rankingi. Super jest z serii G (powala wszystkie inne plazmy), ale S też nie jest zły. www.whathifi.com/search/apachesolr_search/?filters=tid%3A397%20type%3Ahcmproduct%20tid%3A594&solrsort=created%20desc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 05.05.12, 20:51 Gość portalu: sheldon napisał(a): > jestem już o krok od zakupu plazmy, tylko jeszcze muszę sprawdzić kilka rzeczy > o których czytałem, np ze plazmy wypalają się tak szybko że po jakimś czasie wi > dać w roku symbol stacji telewizyjnej Teraz stosuje się mikroprzesunięcie obrazu i efekt ten nie występuje. Przynajmniej u Panasonica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 10:30 rzeczywiście, pogrzebałem wczoraj w nocy trochę więcej po necie żeby dowiedzieć się w końcu jak to jest, dzięki za zainteresowanie, nie tylko w pana stosują ten myk, ale również w soniakach i LG, więc plazma "z dzisiaj" nie jest równa tej "z wczoraj" dzięki też za propozycję modeli, jestem już zdecydowany na plazmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 06.05.12, 13:09 Panasonic robi najlepsze plazmy: nagroda EISA www.kinodomowe.idg.pl/news/373983/Nagrody.EISA.20112012.rozdane.Sony.i.Philips.triumfatorami.html W renomowanym rankingu Whathifi też jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek2012 Re: pomoc w wyborze plazmy 08.05.12, 16:24 zastanawiam się nad PANASONIC TX-P50U30E czy ktoś jest użytkownikiem tego modelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek. Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 08.05.12, 18:55 Teraz już nie pamiętam, ale Panasonici z serii U (przynajmniej 42 cale nie miały portu USB (chociaż nie jest mi potrzebny bo USB i tak mam w DVD Panasonica), ale w tych plazmach jest inna/słabsza matryca. Nie pamietam o co chodzi (może zużycie prądu?), ale ten sobie odpuściłem i wybrałęm z serii S, choć ostatecznie kupiłem z serii G (używany). Znajomy który zna sie na panasonicach mówił mi że nie wie nic o serii U ponieważ nie zna żadnych testów tego sprzętu (nie spotkał na żadnych stronach z testem sprzętu). Popytaj jaka jest różnica w Matrycach U/S/G. Fajnie dokupić DVD panasonica ponieważ sprzety ze sobą współpracują (np. wystarczy jeden pilot). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 08.05.12, 19:11 A wiec Panasonic z serii G ma nagradzaną matryce NeoPDP. Prosze sie dowiedzieć czym różnią sie matryce - może te z serii S i U nie są wcale istotnie gorsze od G. W porównywarce widać różnice. Warto zobaczyć oba telewizory czy można obracać monitor (w którymś z nizszych modeli nie można było), ile jest HDMI itp. Porównanie U/S/G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 08.05.12, 19:20 Warto też odpowiednio wypakować telewizor szczególnie Plazmowy: www.hdtv.com.pl/forum/podstawy/33917-sprzedali-mi-uszkodzony-tv-zobacz-jak-nie-uszkodzic-i-jak-transportowac-swoj-tv.html Odpowiedz Link Zgłoś