Dodaj do ulubionych

pomoc w wyborze plazmy

IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 19:27
Po szperaniu na forach zdecydowałem się na zakup plazmy (wiem, że są zwolennicy lcd), poszukuję 42 lub 47 cali, kto może polecić coś dobrego?
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: pomoc w wyborze plazmy 15.03.12, 21:12
      Panasonic TX-P42VT30E lub TX-P50VT30E.
      Ze zdecydowanym wskazaniem na wiekszy.
    • Gość: jacek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 23:37
      42 czy 47? jeżeli wahasz się w wyborze to bierz 47, im większy TV tym lepszy, nie znasz tej zasady? se swojej strony powiem, tak, ponieważ jestem zwolennikiem LCD to jednak polecam zakup LCD:
      1) LED LG 47LX9500, z opcją 3D + truemotion, czyli z redukcją migania z bonusem w postaci DLNA
      2) LED LG 47LX6500, poprzednik powyższego, trochę tańszy
      • Gość: pkjohnson Re: pomoc w wyborze plazmy IP: 31.178.125.* 16.03.12, 17:17
        Panasonic TX42G30E lub GT30E
      • miki885 Re: pomoc w wyborze plazmy 16.03.12, 23:47
        Obie opcje, które podałeś są interesujące zarówno pod względem jakości obrazu jak i stylistyki. Jeśli chodzi o rozmiar ekranu to też myślę, że wziąłbym 47.
        • Gość: ? Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 20:33
          brakuje locoloca,

z pytaniem "ile kasy?"

bo ceny przy tej samej średnicy ekranu i panasonicu
          i różnych coraz to bardziej wyrafinowanych wersjach mogą
          być z 3 krotnym rozrzutem ?
          • Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy, -> ile kasy IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.12, 23:32
            jak zawsze, trzeba przejść do kasy w interesach, do niedawna miałem 5 tysięcy w kieszeni, ale wypadł mi dzisiaj rano kolejny wydatek, padł mi laptop skubany, tak więc obecnie mam około trzy i pół tysiaka na ten TV
            • miki885 Re: pomoc w wyborze plazmy, -> ile kasy 27.03.12, 20:44
              Dokładnie kasa jest ważna jeśli chodzi kupno dobrego sprzętu, ale nieprzewidziane wydatki też się zdarzają. Za tą kasę co ci zostanie to kupisz całkiem niezły telewizor.
          • Gość: shel Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 21:32
            jeśli chodzi o kasę to mam na to ok. 2,5 tys w porywach do 3, poproszę o bardziej rozbudowane wypowiedzi niż marka i model, bo to mi nic nie mówi
    • Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.lukman.pl 19.03.12, 18:00
      Tylko Panasonic TX-P42VT30
      • Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 22:35
        może i tak, ale ten model to przekroczy mój budżet, ja mogę maksymalnie wydać na niego 3 tysiące, chociaż wolałbym 2,5. Czy znajdę dobrą 42 w tej cenie? mam jeszcze jedno pytanie, czy funkcja PIP w tv to jest teraz na porządku dziennym? chciałbym mieć tą funkcję, to jest fajne udogodnienie i rozwiązanie na te głupie reklamy w tv
        • miki885 Re: pomoc w wyborze plazmy 03.04.12, 23:27
          Jest jeszcze wiele innych fajnych i tańszych plazm np. ta www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/2166683.
    • fotoinformator Re: pomoc w wyborze plazmy 02.04.12, 13:28
      Ponoć LG są dobre a trochę tańsze od Panasów.
      • Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 08:54
        z tego co się orientuje to LG robi m.in. dobre sprzęty na średnią kieszeń, w niektórych modelach nie ma po prostu zbędnych bajerów dlatego cena jest sensowna, a jakość obrazu dalej na poziomie

jestem już o krok od zakupu plazmy, tylko jeszcze muszę sprawdzić kilka rzeczy o których czytałem, np ze plazmy wypalają się tak szybko że po jakimś czasie widać w roku symbol stacji telewizyjnej
        • vasilip Re: pomoc w wyborze plazmy 05.05.12, 09:09
          Man plazme pnasonica 4 rok i nic sie nie wypala i nie pojawia się żadne logo
          • Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 05.05.12, 20:48
            Oczywiście że Panasonic.
            Wygrywa wszystkie rankingi.

Super jest z serii G (powala wszystkie inne plazmy), ale S też nie jest zły.

www.whathifi.com/search/apachesolr_search/?filters=tid%3A397%20type%3Ahcmproduct%20tid%3A594&solrsort=created%20desc
        • Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 05.05.12, 20:51
          Gość portalu: sheldon napisał(a):

> jestem już o krok od zakupu plazmy, tylko jeszcze muszę sprawdzić kilka rzeczy
          > o których czytałem, np ze plazmy wypalają się tak szybko że po jakimś czasie wi
          > dać w roku symbol stacji telewizyjnej

Teraz stosuje się mikroprzesunięcie obrazu i efekt ten nie występuje. Przynajmniej u Panasonica.
          • Gość: sheldon Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 10:30
            rzeczywiście, pogrzebałem wczoraj w nocy trochę więcej po necie żeby dowiedzieć się w końcu jak to jest, dzięki za zainteresowanie, nie tylko w pana stosują ten myk, ale również w soniakach i LG, więc plazma "z dzisiaj" nie jest równa tej "z wczoraj"
            dzięki też za propozycję modeli, jestem już zdecydowany na plazmę
            • Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 06.05.12, 13:09
              Panasonic robi najlepsze plazmy:

nagroda EISA

www.kinodomowe.idg.pl/news/373983/Nagrody.EISA.20112012.rozdane.Sony.i.Philips.triumfatorami.html
              W renomowanym rankingu Whathifi też jest najlepszy.
              • grzesiek2012 Re: pomoc w wyborze plazmy 08.05.12, 16:24
                zastanawiam się nad PANASONIC TX-P50U30E czy ktoś jest użytkownikiem tego modelu?
                • Gość: Mirek. Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 08.05.12, 18:55
                  Teraz już nie pamiętam, ale Panasonici z serii U (przynajmniej 42 cale nie miały portu USB (chociaż nie jest mi potrzebny bo USB i tak mam w DVD Panasonica), ale w tych plazmach jest inna/słabsza matryca. Nie pamietam o co chodzi (może zużycie prądu?), ale ten sobie odpuściłem i wybrałęm z serii S, choć ostatecznie kupiłem z serii G (używany). Znajomy który zna sie na panasonicach mówił mi że nie wie nic o serii U ponieważ nie zna żadnych testów tego sprzętu (nie spotkał na żadnych stronach z testem sprzętu).

Popytaj jaka jest różnica w Matrycach U/S/G.

Fajnie dokupić DVD panasonica ponieważ sprzety ze sobą współpracują (np. wystarczy jeden pilot).
                  • Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 08.05.12, 19:11
                    A wiec Panasonic z serii G ma nagradzaną matryce NeoPDP.

Prosze sie dowiedzieć czym różnią sie matryce - może te z serii S i U nie są wcale istotnie gorsze od G.

W porównywarce widać różnice. Warto zobaczyć oba telewizory czy można obracać monitor (w którymś z nizszych modeli nie można było), ile jest HDMI itp.

Porównanie U/S/G
                    • Gość: Mirek Re: pomoc w wyborze plazmy IP: *.henet.pl 08.05.12, 19:20
                      Warto też odpowiednio wypakować telewizor szczególnie Plazmowy:

www.hdtv.com.pl/forum/podstawy/33917-sprzedali-mi-uszkodzony-tv-zobacz-jak-nie-uszkodzic-i-jak-transportowac-swoj-tv.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka