Dodaj do ulubionych

Laptop a tv - problem z HDMI

IP: *.aster.pl 23.06.12, 22:27
Podłączyłam kablem HDMI komputer do telewizora, ale na ekranie pojawia się informacja o braku sygnału z laptopa do tv. Telewizor na pewno wykrywa podłączenie HDMI, bo wyświetla się informacja o braku sygnału, a jak wyjmę wtyczkę, to jest inna informacja - kabel niepodłączony. Dodam, że drugi nasz laptop automatycznie się podłącza do tv... Proszę o pomoc w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacwie5 Re: Laptop a tv - problem z HDMI IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.12, 22:42
      Jeśli to Windows 7 to użyj klawiszy Windows+P.
      • Gość: Kij Re: Laptop a tv - problem z HDMI IP: *.henet.pl 26.06.12, 08:56
        Gość portalu: jacwie5 napisał(a):

> Jeśli to Windows 7 to użyj klawiszy Windows+P.

A da się przez HDMI odtwarzać też dźwięk w TV z laptopa z Windows 7?
        U mnie odtwarza tylko obraz.
        • Gość: x Re: Laptop a tv - problem z HDMI IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.13, 13:45
          Ja z lenovo b575 z win7 mam zarówno dźwięk jak i video poprzez HDMI.
          • eemee Re: Laptop a tv - problem z HDMI 25.01.13, 20:27
            Musisz po prostu ustawić, które urządzenie będzie odpowiedzialne za odtwarzanie dźwięków. Robisz to tak jak na poniższym zdjęciu w windows 7:
            http://img266.imageshack.us/img266/413/ustawieniedzwieku.jpg
            Klikasz ikonkę głośniczka prawym klawiszem i wybierasz tak jak na fotce.
            Powinnaś mieć laptopa oraz TV w liście do wyboru urządzeń, które mają odtworzyć dźwięk.
            Wybierasz TV i gotowe. Jeśli chcesz wrócić do laptopa po prostu zmieniasz ustawienia.

HDMI przesyła zarówno dźwięk jak i obraz. Jedyne czego nie może przesłać to "teletekst" czyli popularna swego czasu u nas w Polsce telegazeta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka