Dodaj do ulubionych

PIONEER VSX 814-s

IP: 62.233.169.* 05.10.04, 17:27
Witam
Poszukuje opini uzytkownikow tego amplitunera. Plusy i minusy , ogólne wrażenia. Przymierzam sie do zakupu , moze jakieś alternatywne propozycje.
Dzieki z góry .Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: 62.233.169.* 09.10.04, 11:40
      witam.
      Od kilku dni testuje tego Pioneera , jazeli ktos ma jakies pytania zwiazane z 814 chetnie odpowiem.
      pozdrawiam
    • Gość: ciechu Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.byd.elnet.pl 16.10.04, 18:45
      Zastanawiam się na kupnem albo pioneer 814 albo denona 1905 nie wiem co wybrać
      pioneer bardziej pasuje mi kolorystycznie ale denon jest niższy co bardziej
      pasuje do półki
      • mr.statler Re: PIONEER VSX 814-s 17.10.04, 13:07
        Ja sie zdecydowalem na Denona 1905. Cena podobna, a opinie o dzwieku stereo ma
        bardziej pozytywne. Jest jeszcze Yamaha 550.

Pozdrowionka
        • Gość: wiesiula Re: PIONEER VSX 814-s IP: 81.219.117.* 20.10.04, 12:29
          Równiez stoje przed podobnym wyborem i nie moge sie zdecydowac.
          Jakie posiadasz dvd do tego aplitunera i jak spisuje sie w stereo ?
          • Gość: kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: 62.233.169.* 20.10.04, 21:32
            Mam go od 2 tygodni, Pierwsze wrazenie świetne brzmienie w KD - bardzo dynamiczne i super wyrazne. Stereo poczatkowo mnie nieco zmartwiło , brak basu, słabe możliwości regulacji.
            Jednak od czego instrukcja obsługi :). Okazało sie ,że ma on tyle możliwości i ustawień , że jeszcze nie wszystko opanowałem. Zwiekszyłem sygnał wyjscia na subwoofer , dokonałem regulacji i jestem bardzo zadowolony ,naprawde w stereo brzmi bardzo przyzwoicie (porownuje do wzmacniacza YAMAHA AX 492 ,która miałem poprzednio)Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. DVD który mam to Pioneer DV470 (czyta Divx i wszystko inne )
            Pozdrawiam
            • Gość: wiesiula Re: PIONEER VSX 814-s IP: 81.219.117.* 20.10.04, 21:54
              Coraz bardziej skłaniam sie do zakupu vsx 814 + dv 470 lub 575. Czy twoim
              zdaniem warto dopłacac do tego odtwarzacza. Na jakim grasz zestawie głosnikowym?
              Pozdrawiam..
              • Gość: Kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: 62.233.169.* 20.10.04, 22:43
                Zastanawiałem sie jeszcze nad ampli Yamaha 450 , prawda jest taka , że każdy z amlitunerów w tej klasie ma podobne możliwosci. Wybrałem Pioneera bo jest najbardziej zaawansowany technicznie w porównaniu do innych w tej klasie cenowej. Przy okazji moim zdaniem ma super wzornictwo (audiofile by mnie wyśmiali) Co do DVD ja nie dopłaciłem do wyższego modelu , 470 ma swietne parametry audio i video. Mam go w domu , wiec moge powiedziec , że niczego wiecej od DVD nie oczekuje. Jedyny minus dość wolno ładują sie płyty z DIVx lub JPG . Natomiast super szybko czyta płyty DVD. Nie opisuje szczegołów technicznych te pewnie znasz (wszystko ma).Czyta płyty nagrane DVD -R nawet te których nie czytał Philips (mój poprzedni)Audio też bez problemów. Bardzo łatwa obsługa z pilota (pasuje do niego pilot od 814) Nie chce cie namawiac , bo kazdy ma swoje ucho ,ale ja jestem zadowolony ( za 2-3 latka to beda jeszcze współczesne modele) Aplituner musi mieć suba , bez niego na moich kolumnach ( produkcja domowa , 200W , 4 głosniki Philips , efektywność 90db ,120cm wzrostu ) brak troche dołu sub to pieknie załatwia.
                Pozostaje jeszcze temat gdzie kupic i za ile ?
                Pozdrawiam
                • Gość: wiesiula Re: PIONEER VSX 814-s IP: 81.219.117.* 21.10.04, 08:35
                  Chetnie wymienie z tobą uwagi na temat tego zestawu po jego zakupie. Myśle
                  jednak, że jesli Ci to nie przeszkadza i aby nie zaśmiecać forum podaje mój
                  adres. wiesiula@poczta.onet.pl
                  pozdrawiam...
                • Gość: Al Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.nisko.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 09:15
                  jestem w pilnej potrzebie i jeżeli to by było możliwe przesłałbyś mi kawałek
                  polskiej instrukcji do tego amlitunera chyba że masz namiary gdzie ją można zdobyć
                  roktar@tenbit.pl proszę daj znać pozdrawiam Al
                  • Gość: bodzio Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.gorzow.mm.pl 13.12.04, 20:55
                    witaj Kazek

ja tez z podobnym problemem do Ciebie.
                    podobnie jak i Ty jestem szczęśliwym posiadaczem ww zestawu w przeciwieństwie
                    do Ciebie jednak nie posiagam instrukcji w j.polskim.
                    gdybys mógł poratować, ewentualnie cos doradzić bede dozgonnie wdzięczny.

pozdro bodzio

gg 4143614
                    • Gość: Kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.devs.futuro.pl 17.12.04, 23:54
                      Polską instrucje można kupić na Allegro.
                      • Gość: jack_bond Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.01.05, 14:02
                        chcę kupić ten model amplituneta, ale jakie głośniki do niego najlepiej pasują.
                        zastanawiam sie nad pioneer s-v510?
                        czy ktos moze doradzić?
    • Gość: Mono Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.05, 14:25
      Witam.
      Ja posiadam amplituner Pioneer VSX-514 i DVD Pioneer DV-470 do tego kupiłem
      nagłosnienie M-Audio HTS-601 To jest zestaw 5.0 ale mam mały pokój i nie mogę
      usłyszeć wszystkiego co można wycisnąć z tego co mam.
      Ale muszę powiedzie że Pioneer 514 gra chyba troche lepiej od np.Yamaha 350 bo
      słyszałem jak to chodzi na nagłosnieniu Jamo.
      Jeżeli ktoś chce sie podzielic opiniami i ja też bym mugł się czegos dowiedziec
      ciekawego to zapraszam na e-maila mono@vp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka