Gość: Kazek IP: 62.233.169.* 05.10.04, 17:27 Witam Poszukuje opini uzytkownikow tego amplitunera. Plusy i minusy , ogólne wrażenia. Przymierzam sie do zakupu , moze jakieś alternatywne propozycje. Dzieki z góry .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: 62.233.169.* 09.10.04, 11:40 witam. Od kilku dni testuje tego Pioneera , jazeli ktos ma jakies pytania zwiazane z 814 chetnie odpowiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechu Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.byd.elnet.pl 16.10.04, 18:45 Zastanawiam się na kupnem albo pioneer 814 albo denona 1905 nie wiem co wybrać pioneer bardziej pasuje mi kolorystycznie ale denon jest niższy co bardziej pasuje do półki Odpowiedz Link Zgłoś
mr.statler Re: PIONEER VSX 814-s 17.10.04, 13:07 Ja sie zdecydowalem na Denona 1905. Cena podobna, a opinie o dzwieku stereo ma bardziej pozytywne. Jest jeszcze Yamaha 550. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiula Re: PIONEER VSX 814-s IP: 81.219.117.* 20.10.04, 12:29 Równiez stoje przed podobnym wyborem i nie moge sie zdecydowac. Jakie posiadasz dvd do tego aplitunera i jak spisuje sie w stereo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: 62.233.169.* 20.10.04, 21:32 Mam go od 2 tygodni, Pierwsze wrazenie świetne brzmienie w KD - bardzo dynamiczne i super wyrazne. Stereo poczatkowo mnie nieco zmartwiło , brak basu, słabe możliwości regulacji. Jednak od czego instrukcja obsługi :). Okazało sie ,że ma on tyle możliwości i ustawień , że jeszcze nie wszystko opanowałem. Zwiekszyłem sygnał wyjscia na subwoofer , dokonałem regulacji i jestem bardzo zadowolony ,naprawde w stereo brzmi bardzo przyzwoicie (porownuje do wzmacniacza YAMAHA AX 492 ,która miałem poprzednio)Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu. DVD który mam to Pioneer DV470 (czyta Divx i wszystko inne ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiula Re: PIONEER VSX 814-s IP: 81.219.117.* 20.10.04, 21:54 Coraz bardziej skłaniam sie do zakupu vsx 814 + dv 470 lub 575. Czy twoim zdaniem warto dopłacac do tego odtwarzacza. Na jakim grasz zestawie głosnikowym? Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: 62.233.169.* 20.10.04, 22:43 Zastanawiałem sie jeszcze nad ampli Yamaha 450 , prawda jest taka , że każdy z amlitunerów w tej klasie ma podobne możliwosci. Wybrałem Pioneera bo jest najbardziej zaawansowany technicznie w porównaniu do innych w tej klasie cenowej. Przy okazji moim zdaniem ma super wzornictwo (audiofile by mnie wyśmiali) Co do DVD ja nie dopłaciłem do wyższego modelu , 470 ma swietne parametry audio i video. Mam go w domu , wiec moge powiedziec , że niczego wiecej od DVD nie oczekuje. Jedyny minus dość wolno ładują sie płyty z DIVx lub JPG . Natomiast super szybko czyta płyty DVD. Nie opisuje szczegołów technicznych te pewnie znasz (wszystko ma).Czyta płyty nagrane DVD -R nawet te których nie czytał Philips (mój poprzedni)Audio też bez problemów. Bardzo łatwa obsługa z pilota (pasuje do niego pilot od 814) Nie chce cie namawiac , bo kazdy ma swoje ucho ,ale ja jestem zadowolony ( za 2-3 latka to beda jeszcze współczesne modele) Aplituner musi mieć suba , bez niego na moich kolumnach ( produkcja domowa , 200W , 4 głosniki Philips , efektywność 90db ,120cm wzrostu ) brak troche dołu sub to pieknie załatwia. Pozostaje jeszcze temat gdzie kupic i za ile ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiula Re: PIONEER VSX 814-s IP: 81.219.117.* 21.10.04, 08:35 Chetnie wymienie z tobą uwagi na temat tego zestawu po jego zakupie. Myśle jednak, że jesli Ci to nie przeszkadza i aby nie zaśmiecać forum podaje mój adres. wiesiula@poczta.onet.pl pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.nisko.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 09:15 jestem w pilnej potrzebie i jeżeli to by było możliwe przesłałbyś mi kawałek polskiej instrukcji do tego amlitunera chyba że masz namiary gdzie ją można zdobyć roktar@tenbit.pl proszę daj znać pozdrawiam Al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.gorzow.mm.pl 13.12.04, 20:55 witaj Kazek ja tez z podobnym problemem do Ciebie. podobnie jak i Ty jestem szczęśliwym posiadaczem ww zestawu w przeciwieństwie do Ciebie jednak nie posiagam instrukcji w j.polskim. gdybys mógł poratować, ewentualnie cos doradzić bede dozgonnie wdzięczny. pozdro bodzio gg 4143614 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.devs.futuro.pl 17.12.04, 23:54 Polską instrucje można kupić na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_bond Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 01.01.05, 14:02 chcę kupić ten model amplituneta, ale jakie głośniki do niego najlepiej pasują. zastanawiam sie nad pioneer s-v510? czy ktos moze doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mono Re: PIONEER VSX 814-s IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.05, 14:25 Witam. Ja posiadam amplituner Pioneer VSX-514 i DVD Pioneer DV-470 do tego kupiłem nagłosnienie M-Audio HTS-601 To jest zestaw 5.0 ale mam mały pokój i nie mogę usłyszeć wszystkiego co można wycisnąć z tego co mam. Ale muszę powiedzie że Pioneer 514 gra chyba troche lepiej od np.Yamaha 350 bo słyszałem jak to chodzi na nagłosnieniu Jamo. Jeżeli ktoś chce sie podzielic opiniami i ja też bym mugł się czegos dowiedziec ciekawego to zapraszam na e-maila mono@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś