Dodaj do ulubionych

Jaką kamerę kupic???

IP: *.aster.pl 13.02.05, 12:33
Hej.Potrzebuje kupić kamerę cyfrową,która sprawdzalaby się w warunkach
słabego naświetlania, czyli np:w klubie podczas imprezy, a także do innych
celów(Mam synka 5 miesięcy, którego chciałabym czesto nagrywać).
proszę o radę jaka kamere wybrać i gdzie ją kupić.Przeznaczam na to do 1300zł.
Myślę o Sony lub JVC.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wert Re: Jaką kamerę kupic??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:01
      A ja potrzebuje samochod, ktory jezdzi na wode. mam na to 150zl.
      Nie obrazaj sie. Chodzi mi tylko o to, ze po prostu nie ma kamer, ktore kreca
      po ciemku. kup jakakolwiek tania kamere i dokup lampke z wlasnym akumulatorem.
      pozdrawiam!
      • Gość: cubinka7 Do wert IP: *.aster.pl 13.02.05, 17:48
        Nie musisz sie od razu tak unosic, po prostu ja sie na tym nie znam.Nie wiem
        czy kamera która ma wbuzdowana lampe jest droższa czy tańsza.
        prosilam o wskazowki a nie o....
    • wlk.brytania Re: Jaką kamerę kupic??? 15.02.05, 14:46
      Nie bierzesz pod uwage firmy Panasonic,ktora to firma ma generalnie duzo lepsza
      statystyke niezawodnosci od Sony.Choc JVC pod tym wzgledem, tez nie pozostaje w
      tyle.
      Osobiscie mialem kamere HI-8 firmy Sony i po dwoch latach pozbylem sie jej z
      uwagi na czeste usterki. Zakupilem najtanszy model(cyfrowy) Panasonica i oprocz
      czyszczenia glowicy nie robie z nia nic...Tak wiec ,polecam wziasc pod rozwage.
      • Gość: wert Re: Jaką kamerę kupic??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:07
        Oj, strasznie obrażalscy są na tym forum :-)
        Szanowna Cubinko, tak jak juz pisalem, chodzilo mi tylko o to, zebys nie
        sluchala bezkrytycznie tych, ktorzy (nie wiedziec czemu) za glowna zalete kamer
        uznaja to, ze rzekomo dobrze radza sobie w trudnym oswietleniu. Po ciemku po
        prostu nie warto filmowac! Moge Ci oczywiscie poradzic, zebys kupila kamere
        Digital Betacam z matryca 2/3 cala za pol miliona zlotych. Na pewno nieco
        lepiej sobie poradzi w ciemnym pokoju, ale lepiej kupic jakakolwiek lampke na
        kamere za 100zl

pozdrawiam!
    • Gość: motyl69 Re: Jaką kamerę kupic??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:17
      Witaj!
      Zajmuję się mocno hobbystycznie kręceniem video.Posiadam kamerę cyfrową Sony
      Digital 8.Dla "cyfry" ważne jest światło.Kilka dni temu kupiłem używaną
      analogową Sony Hi 8.Właśnie dla filmowania we wnętrzach.Obraz jest
      dokładniejszy i mniej wybredny na światło.Cena jej to 470 PLN(Allegro).Kasety
      nagrane przez nią "czyta" cyfrowa sony i tym samym,mogę zrzucić materiał przez
      fire wire na kompa.Niestety całość kosztuje troszkę.W razie pytań pisz
      motylprodakszyn@wp.pl PZDR Paweł
    • Gość: mm Re: Jaką kamerę kupic??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:27
      w saturnie widzieliśmy w weekend samsunga za 1399plnów. ma wbudowaną lampę z
      przodu więc troszke te ciemności ci rozświetli. kamerka jest bardzo przecietna,
      porównywaliśmy kolory z niej i z innych np. Sony czy JVC no i niestety są
      gorsze, mniej dokładnie je oddaje samsung. ale z drugiej strony te pozostałe
      kamery są o dobre kilkaset pln droższe - z reguły od 1700pln w górę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka