Dodaj do ulubionych

oglądanie tv pannoramicznego to niestety porażka

IP: 80.244.128.* 08.08.05, 10:41
Niestety nabyłem cudo pannoramiczne ale juz mnie szlak trafia ogladanie
wiecznie rozciagnietych postaci. Jest co prawda funkcja w tv, ktora
bardziej "urealnia" obraz ale niestety jest on poobcinany u góry i dołu. (w
dodatku przy włączeniu w/w mam wrazenie delikatnego "plywania" obrazu po
bokach, wowczas gdy obraz przemieszcza sie z lewej do prawej albo odwrotnie)
Telewizory pannoramiczne to według mnie tylko moda (na którą dałem się
nabrać) bo oglądanie DVD (do którego ten format został stworzony) to zaledwie
kilka procent czasu jaki zapewnie się ogląda. Jakie są Wasze wrażenia z
posiadania w/w.
Obserwuj wątek
    • Gość: locoloco Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:10
      Jeśli kupileś tv JVC - to nie masz takiego problemu - poczytaj tylko instrukcję.
      Możesz formatowac wg, wlasnych potrzeb.Pozwala to przyzwyczai się do panoramy.
      Liczba nadawanych programów 16: mocno wzrasta.
      Pozostało Ci się tylko oswoic .
      Nikt kto ma 16:9 po dluższym obcowaniu - nie chce wraca do starego systemu.
      Wowczas męcarnia jest znacznie gorsza.
      Ustaw w swoim telewizorze właściwe formatowanie obrazu.
      pozdrawiam
      • nick_wazny Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora 08.08.05, 14:33
        Już dawno kupiłem telewizor panoramiczny i jak pomyślę, że miałbym wrócić do
        jakiegoś kwadraciaka to wolałbym chyba nic nie oglądać. Niebo a ziemia.
    • Gość: Bożydar Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: 80.244.128.* 08.08.05, 15:18
      Moge powiedziec o moim tv pannoramicznym to, ze obraz wyjatkowo stabilny,
      swietne kolory, super radzi sobie ze słabym sygnalem tylko te nieszczęsne
      formatowanie które mnie wkurza. Ten tv to soniak kv 32 fq86
      • typson Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora 08.08.05, 16:28
        chyba mam taki sam TV. Faktycznie, plywanie obrazu w trybie "smart" moze byc
        wqrzajace. Ja wiedzialem dokladnie co kupuje i nie moge teraz narzekac. Tryb
        smart delikatnie obcina gore i dol oraz dodatkowo rozciaga brzegi obrazu.
        Dlatego baby w wiadomosciach maja szerokie jedno ramie ;)

Wejdz jeszcze w ustawienia obrazu. Sa tam jakby dwie opcje wyswietlania 100Hz -
        Digital Plus i Advanced Digital Motion. Pierwszy jest jakby bardziej surowy,
        widac pixeloze na ukosnych liniach. Drugi jest ladniejszy ale daje taki efekt
        plywania, jakby spowolnienia.

Ja do tego TV nie mam zastrzezen. Ogladam sporo filmow zarowno w TV jak i na
        DVD. W tv moge sobie funkcja Zoom obciac czarne marginesy poziome i to jest
        cool. Czasem nie widac paska z informacjami jaki czesto jest na TVN24 wtedy moge
        podsunac obraz do gory i jest OK.

Mam propozycje - jesli poprzednio miales zwykly 50Hz 4:3 to poogladaj ten TV a
        pozniej sprobuj stary. Odrazu nowy ocenisz lepiej :)

Jeszcze jedno - ten TV nie daje takiego przerazliwego pisku, jaki wydobywa sie z
        wiekszosci, zwlaszcza 50Hz!
        • Gość: Bożydar Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 08.08.05, 21:58
          ...poza tym obraz żyleta i superstabilny
        • Gość: telewidzka Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.08.05, 16:03
          co ty opowiadasz o jakichś piszczących pięćdziesiątkach, to chyba jakieś jeszcze
          radzieckie sprzed ćwierćwiecza. Niecały rok temu kupiłam najnowszy wówczas model
          Samsunga 25 cali, 50 hz. Obraz rewelacja, żadnych dżwięków technicznych z
          aparatu, żadnych pisków, gwizdów ani tym podobnych. Jeśli w ogladanym programie
          jest akurat chwila milczenia, to będąc w drugim pokoju mam wrażenie, ze tv się
          wyłączył. A ta cała panorama to pic na wodę, ciąglę trzeba by manipulować z
          ustawieniami, to za dużo roboty. Pozdrawiam właścicieli tradycyjnych
          odbiorników, a polecam nowe modele. Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: maja Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 11.08.05, 14:59
      popieram w 100% !!!
    • zabikt Nie porażka 11.08.05, 15:32
      Jedyny problem to fakt niedostosowania programów telewizji państwowej do tego standardu. Nie ma tego problemu w przypadku większości stacji komercyjnych. No i zależy od modelu telewizora i odpowiednich ustawień. W moim telewizorze przy ustawieniach 16:9 auto i wyborze kanału obsługującego ten tryb (np. TVN) widać jak w ułamku sekundy szerokie postacie dostają normalnych proporcji. Niestety nie działa to w przypadku TVP (ciekaw jestem czemu tego nie wprowadzono, czyżby premie dla zarządu były tak wysokie że nie starczyło na technologię) i trzeba się ratować innymi ustawieniami czyli np. panorama w którym środek ekranu ma normalne proporcje, a obraz jest rozciągnięty przy krawędziach. Jeśli komuś to przeszkadza to zawsze może na tych kanałach ustawić sobie proporcje 4:3 i oglądać te kanały z czarnymi pasami z boku.
    • Gość: Leprosy Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:25
      Ja mam Grundiga od 2 lat i nie narzekam.Po prostu kupiłem dobry
      telewizor.Prawda,że w TVP nie ma programów w panoramie ale na tv sat. tez ich
      za wiele nie ma.
    • prm101 Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora 11.08.05, 19:41
      zgadzam się.. wydałem siano.. i co ..muszę się przyznac że to był
      snobizm.Jakośc obrazu jest bardzo daleka od wyobrażeń. Do uwag bożydara o
      obrazie mogę dodac , - kolory bardzo pastelowe - jakośc obrazu zamocno zależy
      od programu i stacj ,Do oglądania filmu dvd lepiej było by zafundowac sobie
      dobrej klasy projektor....i chyba to zrobię,,tylko co z tym pamoramicznym
      pudłem.....
    • Gość: Gremlins Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:27
      mam 32-ke Philipsa i jest o'k (przedtem miałem 28-kę), ale pamiętam jak miałem
      projektor to byla jazda, rozwijanie ekranu, szum (podobno najcichszego w owym
      czasie) wiatraka, zasłanianie okien...To był obłed.
      Do 16:9 szybko sie przywyka (oczywiscie oblig 100 Hz).
      • Gość: locoloco Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 03:15
        32" 16:9 to właściwy format.
        Wszystkie nowe urządznie tylko 16:9.
        Więc chyba musisz się przyzwyczaic, w projektorach też 16:9
        Zdecydowana większośc z pośród Tych ktorzy mają nie wroci już do 4:3.
        pozdrawiam
      • Gość: arek j. Re: Philips 32 cale IP: 195.187.51.* 12.08.05, 11:54
        Zastanawiam sie nad kupnem TV 28 lub 32 cale,
        Marzy mi sie 32PW9520 - tylko czy jest warty prawie 2900 ?

poszukuje opinii na temat Philipsa.
        AREK
        • Gość: remi Re: Philips 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 16:26
          Czy to wszystko, to aby nie pieśń przeszłości ? Chyba nadeszła era LCD ?
          • Gość: m@n Re: Philips 32 cale IP: *.zab.nat.hnet.pl 12.08.05, 18:24
            > Czy to wszystko, to aby nie pieśń przeszłości ? Chyba nadeszła era LCD ?

LCD, porónywalne z tym modelem Philipsa, kosztuje 2 razy więcej ...
        • Gość: Akostia Re: Philips 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:58
          Właśnie spalił mi się kineskop w 28" philipsie.
          Miał 6 lat 100Hz i format 16:9
          Philipsy mają słabe awaryjne kineskopy.
          Teraz kupiłem Samsunga 43" formatu 4:3
          Telewizor projekcyjny za 2800 nowy z 2 letnią gwarancją
          Zniknęły problemy z rozciąganiem obrazu.
    • Gość: Marzena Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 08:23
      Ja też mam panorame i nie uwazam żeby aż takie były złe, kwestia
      przyzwyczajenia. Zawsze można wrócić do trybu normalnego.(masz chyba taka
      funkcje w swoim TV ?
      A może już niedługo nasza telewizja zacznie nadawać w tym formacie :).
    • Gość: krzyniek Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: 80.197.39.* 12.08.05, 12:01
      Ja tez nie wyobrazam sobie powrotu do 4:3. Mam 32" Thomson od 2 lat. Wszystkie
      znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze przyszlosc nalezy jednak do formatu 16:9.
      Kupujac TV panoramiczny nalezy zwrocic uwage na jego jakosc. Jest mnostwo
      tanich modeli, ktore niestety nie oferuja dobrej jakosci obrazu. Te zeruja na
      modzie i naiwnosci klientow.
      • Gość: Kuba To przestań oglądać telenowele tylko filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:26
        Filmy na panoramie bez porównania lepiej wyglądają niż na 4:3. Tzn mówię o
        filmach, a nie o wynalazkach puszczanych w telewizji o 20 czy 21, obcięte do
        formatu telewizyjnego z zagłuszającym wszystko lektorem. Tak naprawdę puszczają
        tylko fragmety filmu - skoro film jest w formacie 1:2,35 to po obcięciu do
        1:1,33 zostaje nieco ponad połowa oryginału. Koszmar...
        A co do jakości samych telewizorów to dyskusja jest zbędna. Są produkty lepsze i
        gorsze, jak ze wszystkim... Jak ktoś kupił "panoramę" w markiecie za 999 zł to
        niech nie narzeka. Do oglądania pogody, telenoweli i innych barów starczy 29
        cali 4:3.
        • Gość: GOŚĆ Re: To przestań oglądać telenowele tylko filmy IP: *.pawlacz.com 13.08.05, 00:05
          <Jak ktoś kupił "panoramę" w markiecie za 999 zł to
          niech nie narzeka. Do oglądania pogody, telenoweli i innych barów starczy 29
          cali 4:3.> BURAKU! w markecie,a nie w markiecie.Sam pewnie oglądasz bar lub
          inne badziewia,a mundry jesteś,jak ch...
        • kaphis Re: To przestań oglądać telenowele tylko filmy 14.08.05, 18:32
          Nie krytykuj, bo i tak jedynym slusznym producentem TV jest firma Loeve, a nie
          zadne inne, fakt kosztuja 3x tyle co odpowiadajace im modele firm uznawanych za
          dobre, ale tez jakosc jest odpowiednio duuuuzo lepsza, pierwsze 100Hz TV Loeve
          wypuscil w polowie lat 80-tych, gdzie inni producenci mogli o tym marzyc.
          Generalnie ogladajac obraz z referencyjnego zrodla na Loeve i czymkolwiek innym
          ma sie porownanie - na Loeve obraz wyglada jak widokowka, natomiast na reszcie
          dopiero sie zaczyna dostrzegac niedoskonalosci ktore wczesniej byly
          niedostrzegalne, nawet jesli wczesniej obraz na nich wydawal sie doskonaly.
          • yourij Re: To przestań oglądać telenowele tylko filmy 16.08.05, 08:55
            kaphis napisał:

> Nie krytykuj, bo i tak jedynym slusznym producentem TV jest firma Loeve, a nie
            > zadne inne

Cos w tym jest... W calej mojej krotkiej karierze serwisanta (bylego obecnie)
            spotkalem na swojej drodze TV Panasonica, Philipsa, Sony, Grundig... ale Loewe
            najmiej... moze jakis 1% calej reszty... albo ludzie ich nie biora, albo sie
            nie psuja ;) zreszta te, co naprawialem tez nie byly mlode ;)))
    • Gość: jacko Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:19
      a ja przyzwyczaiłem się jakoś
    • Gość: yazek Trzeba myśleć przed kupnem po co panorama. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:38
      Jak wiekszość czasu tv służy do oglądania "normalnej" telewizji to nie ma co się zastanawiac i trzeba kupić dobry 4:3 100 Hz, zanim w polskich stacjach tv wejdzie obraz 16:9 to minie z 10 lat jak i nie wiecej. Jak głownie słuzy do ogladania dvd to oczywiście panorama jest wskazana. Jak się ma wiecej kasy i miejsce w domu to polecam model: dobry tv 4:3 100 Hz do telewizji i projektor do kina domowego.
    • agnieszka_ka ZGADZAM SIE 12.08.05, 17:25
      Kupilismy za namowa znajomych, po czym po paru dniach juz nas oczy bolaly od
      beznadziejnej jakosci obrazu. Znaczy jakosc super, moze tak, tylko wszystko
      rozciagniete. Albo dwie czarne krechy po bokach.
    • Gość: TomusFL Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.202-68.tampabay.res.rr.com 12.08.05, 18:59
      Jestem ciekaw kiedy do Polski zawita HDTV. Panoramiczen telewizory (wide
      screen) glownie sluza do odbiory tych kanalow. Obraz jest nadawany w 16x9 a
      jakosc obrazu jest duzo lepsza od DVD. To naprawde trzeba zobaczyc aby
      zrozumiec. Cos niesamowitego. W USA jestmozliwosc odbioru od 10 do 30 takich
      kanalow (w zaleznosci od kablowki czy satelity). I POlsce zycze tego jak
      najszybciej
      • Gość: marcin Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 13:29
        o tym mozemy narazie tylko pomarzyc, w samej europie kanalow eksperymentalnych
        nadajacych w hdtv jest tyle co palcow u jednej reki. a w polsce? hmmmmm :)
    • Gość: jasko Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 12.08.05, 23:18
      Niestety pisownia to tez twoja porazka, moze to i lepiej, ze spedzisz mniej
      czasu przed tym telewizorem.
      • Gość: locoloco Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:41
        Telewizja HDTV jest w Polsce od roku wraz z programem 1080.
        Obecnie 7 programow/www.hdtv.com.pl/. Jakość porażająca. Przy zakupie plazm lub
        LCD taki pokaz masz w domu gratis.
        Jeśli masz właściwe formatowanie w telewizorze - to 32 chodzi bajka.
        Ale są również ludzie ktorzy oglądają 4:3. I to ich wybor . Nie nam oceniać
        ludzi.
        Lepiej skupić się na wadach i zaletach modeli.
        Panarama i tak przejmie system.
        Zdecydowana większość ludzi naświecie wybiera już tylko 16:9
        Wszystkie LCD i plazmy / od 20"/ w górę to 16:9
        Od tego nie ma odwrotu.

pozdrawiam
    • Gość: ogladacz Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: 82.139.8.* 13.08.05, 12:50
      witam.
      jak dla mnie 16:9 to wielka porazka. sam mam taki wiec wiem co mowie. i nie
      pomoga tu zadne triki: obraz musi byc splaszczony i koniec. mam juz dosyc
      ogladania samych grubych osob :P wiadomo jesli wszystkie programy nadawane by
      byly w tym formacie bylo by super, ale tak nie jest, i nie zanosi sie aby
      szybko tak bylo... teraz zaluje 4:3 i 100hz spokojnie by mi wystarczylo,
      przynajmniej ogladalbym naturalny obraz...
      • Gość: PASN czarne-pasy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.08.05, 18:25
        telewizor panoramiczny kupuje sie przeciez do ogladania filmow - a'la namiastka kina w formacie 16:9,
        to nieporozumienie jesli ktos kupuje panorame a potem oglada rozciagnietego kamila durczoka i
        narzeka, albo oglada z czarnymi pasami i tez narzeka. Moj telewizor ma tez czarne pasy, nawet z gory
        u dolu - jest to obudowa plastikowa - i nie narzekam.
        Chyba ze ktos placac za panorame nie chce ogladac 4:3 bo czuje ze nie "wykorzystuje" w pelni
        wlasciwosci ekranu za ktory zaplacil :)
        Tak czy tak jesli ktos ma tego typu problemy musi byc tzw. tempym ryjem [tak wiem tepym, ale tempy
        brzmi bardziej...]
    • Gość: Krzysztof Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.08.05, 21:11
      Witaj.
      Odczucia podobne tyle, że ja przy wyborze TV miałem przed oczyma takie właśnie
      obrazki z panoram u znajomych i wybrałem zwykły format. Nie muszę chyba
      dodawać, że czuje się z powyższego bardzo zadowolony bo podobnie jak Ty filmy
      na dvd oglądam sporadycznie. Zresztą co do dvd to oglądając filmy na dysku, TV
      od 29'' rekompensuje dyskomfort odcięcia góry i dołu.
      Dla szystkich:
      Żadna dostępna stacja telewizyjna nie emituje obrazy w panoramie, więc po co
      przepłacać?
      Pozdrawiam
      • Gość: wojtek Jak przekątna może rekompensować pół obrazu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:24
        Nie widzisz połowy sceny i tyle, tu nie chodzi o wielkość ekranu i płynące z tego wrażenia!
    • Gość: lomginus Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.salwator.net 14.08.05, 01:24
      jak już Cie to trafia to nie szlak tylko szlaG!~A co do niezadowolenia z nowego
      telewizorka to samo chciało samo cierpi.
      • Gość: locoloco Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 02:28
        Jeśli telewizor posiada właściwe formatowanie , to nie wychodzą żadne
        grubasy.JVC jest mistrzem formatowania.
        Okazuje się też ,że wiele ludzi nie czyta instrukcji.
        16:9 w dobrym telewizorze z właściwym formatowaniem chodzi rewelacyjnie.
        pozdrawiam
        • Gość: sld 16:9 tylko pod High Definition IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.08.05, 05:57
          lub ew. DVD, ktore jednak nie daje efektu HD (co prawda pojawily sie juz HDDVD,
          ale slabo rozpowszechnione). W przeciwnym wypadku oszukujemy samych sobie, zadne
          formatowanie, itp. niczego tu nie zmieni. To tak jak kiedys nakladano specjalna
          szybke na czarno-bialy ekran i zachwycano sie "jakie piekne kolory".
          Nawet kineskopowe HD daja swietny efekt, choc oczywiscie plazma, LCD czy DLP
          stwarza znacznie wieksze mozliwosci w tej materii - chocby duzo wieksze ekrany.
          Uwaga - nie kazdy 16:9 odbiornik nadaje sie pod HD, co i tak na razie nie ma
          znaczenia - bo w Polsce nie ma takich stacji nadawczych.
    • Gość: w Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.05, 15:18
      postaci czy postacie?
      • Gość: c27a Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.net26.pl / *.r1.chr26.1000lecie.pl 14.08.05, 16:31
        Jeden mądry profesor językoznawca pouczał w tv że tak i tak jest poprawnie.
        Zależy co kto lubi i jak komu pasuje.
    • Gość: myszka Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.175-130-66.mc.videotron.ca 14.08.05, 23:48
      kupilam LCD 42 cali i niestety bola oczy i postacie rozciagniete,wole moj stary
      tv27 lepszy obraz i oczy nie bola
      • Gość: locoloco Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 01:43
        Każdy odbiornik , ktory ma dobre formatowanie- chodzi extra.
        Jeśli sprawdzaleś to na JVC - to powiedz jka po kolei właściwie ustawiasz
        obraz ?
        DVD chodzi w 16 : 9 i nie to nic wspólnego z telewizją HDTV.
        Chodzi na każdym telewizorze 16:9.

Odtwarzacze HD są dostępne - poczytaj - www.hdtv.com.pl

"W przeciwnym wypadku oszukujemy samych sobie, zadne
        formatowanie, itp. niczego tu nie zmieni. To tak jak kiedys nakladano specjalna
        szybke na czarno-bialy ekran i zachwycano sie "jakie piekne kolory"." = nie
        rozumiem co chcialeś powiedziec ? że dvd coś oszukuje?

"Nawet kineskopowe HD daja swietny efekt, choc oczywiscie plazma, LCD czy DLP
        stwarza znacznie wieksze mozliwosci w tej materii - chocby duzo wieksze ekrany"
        = nie jest zaletą tylko większy ekran , ale najważniejszą sprawą jest
        rozdzielczośc.Nieporownywalna do żadnego sygnalu na obecnym rynku.

"Uwaga - nie kazdy 16:9 odbiornik nadaje sie pod HD, co i tak na razie nie ma
        znaczenia - bo w Polsce nie ma takich stacji nadawczych."

Rzeczywiście tylko kilka odbiorników CRT - może dobierac HDTV /Panasonic PX
        30, JVC p 40, Thomson wb 842, JVC 38 p 38.
        Ale telewizja HDTV jest dostępna na rynku Polskim - od roku. Mozna ja oglądac
        dzieki tunerom satelitarnym hdtv.
        www.hdtv.com.pl
        pozdrawiam

• Gość: PAN TR IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.08.05, 11:47
        a dlaczego ogladasz rozciagniete postaci? sciagnij obraz do 4:3 kiedy ogladasz tv
        ???????????????????????????????
    • Gość: WK Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.jmdi.pl 15.08.05, 09:29
      Ja mam SONY 32FQ86 i trybów obrazu mam chyba z 5. Na codzień uzywam
      trybu "smart" i nie narzekam. Radzę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi :)
    • Gość: obserwator czas na projektor IP: *.europe.hp.net 15.08.05, 17:34
      projektor to jest.
      jest konfigurowalny (mozesz skakac w ulamku sekundy z 16:9 do 4:3 a nawet
      konfigurowac wlasna 'pocztowke'), obraz wiekszy od kazdego domowego tewizora i
      skalowalny, szerokie zastosowanie (podlaczanie kopmputera, kamery, aparatu
      fotograficznego etc... dziecinnie proste) itd...
      poza tym cena bardzo konkurencyjna w stos do duzych nowoczesnych telewizorow.

dobry projektor do domowych zastosowan to np. Infocus 4805. uzywam i nie
      zamienie na zaden telewizor...
      kosztowal okolo 800$ via ebay.

jedyna wada to zuzywalna lampa: ale jedna starcza na min 3000godzin... czesto
      do 4000.

i co wazne nie mecza sie tak oczy jak od TV, brak jakiegokolwiek
      promieniowania...

no i jest przenosny, co swietnie sie sprawdza bo mozesz miec go ze soba
      wszedzie...

pozdr.
      • ing.elec Re: czas na pozadny projektor 16.08.05, 09:19
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> jest konfigurowalny (mozesz skakac w ulamku sekundy z 16:9 do 4:3 a nawet
        > konfigurowac wlasna 'pocztowke'),

TV tez

> szerokie zastosowanie (podlaczanie kopmputera, kamery, aparatu
        > fotograficznego etc... dziecinnie proste) itd...

plaski TV tez

> dobry projektor do domowych zastosowan to np. Infocus 4805. uzywam i nie
        > zamienie na zaden telewizor...

ojojojoj... Ogladanie filmow na projektorze DPL w rozdzielczosci NTSC to
        naprawde nie jest to.

Jesli juz wydajesz pieniadze na projektor, to trzeba bylo wydac pieniadze na
        POZADNY projektor.
        Tzn. majacy sensowna rozdzielczosc (przynajmniej 1280x720), cichy i bez efektu
        teczowego.

> i co wazne nie mecza sie tak oczy jak od TV, brak jakiegokolwiek
        > promieniowania...

Mozesz przyblizyc, o jakim promieniowaniu mowisz?

Pozdr.

I.
    • tiggi Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora 15.08.05, 21:18
      mam 42' plasme zle się ogląda tv z kablówki obraz jest nieostry są
      interferencje ale z cyfry i z dvd niemam zastrzerzen może czasami jest troche
      rozciagniety ale to jedna z wad niestety programy 4:3 są rozjechane na 16:9 ale
      filmy które w większosci są w standradzie 16:9 ogląda sie super
      • Gość: locoloco Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:57
        są kablowki i kablowki.
        Jedne chodzą extra inne - nie.
        Są plazmy i plazmy . Jedne maja dobre formatowanie obrazu inne - nie.
        Dlatego Ci ktorzy otrzymali dobre przegaotowanie na FORUM przed zakupem są
        bardzo zadowoleni.
        Nic się nie ciągnie.
        Nic się nie rozciąga.
        A program - jak wszyscy podkreślają - jest super jeśli dasz dobry sygnal.
        pozdrawiam
    • Gość: gg Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 08:03
      zmien sobie tv na loewe
    • Gość: ?M Re: oglądanie tv pannoramicznego to niestety pora IP: 217.153.180.* 16.08.05, 08:07
      to skorzystaj z funkcji smart!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka