Dodaj do ulubionych

Jaki TV 29' do 3000 PLN

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.10.05, 22:54
Witam wszystkich. Noszę się z zamiarem kupna TV i po wizytach w kilku sklepach postanowiłem spróbować poprosić o pomoc Was - powód prosty, co sklep to inna opinia.

Oto czego potrzebuję:
-29 cali, 100 HZ, dobry kineskop, nieusterkowy, niespecjalnie zależy mi na "zbędnych bajerach", ale opcje typu PIP, dodatkowe euro złącze czy zabezpieczenie przed dziećmi mogą przydać sie w przyszłości.

W jednym ze sklepów bardzo zachwalali Samsunga 29 Z306V, w innym twierdzili że te modele nie trzymają geometrii, czytałem kilka pochlebnych opinii o Thomsonach (np. DC850, DZ640), rozmawiając z kilkoma sprzedawcami - odradzali. Wydaje mi się że nadal dobrą opinią cieszy się Panasonic - choć jeden sprzedawca mówił że teraz to w zasadzie bez różnicy bo w Panasonicu można znaleźć podzespoły innych producentów, podobnie jak w Sony czy Philipsie.
Chciełbym poznać waszą opinię - który z modeli w granicach do 2500 - 3000 PLN polecacie, który odradzacie. Będę wdzięczny za każdą poradę...
Obserwuj wątek
    • Gość: locoloco Re: Jaki TV 29' do 3000 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:01
      witam
      Masz jeszcze spory wybór :
      1. Thomson dc 850 - 1799 zł
      2. Thomson WB 842 - 2799
      3. Sony 29 XL 70 - 1999
      4.Panasonic 29 Ps 12 -
      To naprawdę dobre sprzety
      pozdrawiam

• draszor Re: Jaki TV 29' do 3000 PLN 24.10.05, 21:58
        dzięki za radę
        1. Thomson - wiekszosć sprzedawców twierdzi że to średni wybór. Pytałem też gościa z servisu sklepu Avans i twierdził ze Thomsony nie zaliczyłby do mniej awarytjnych TV.
        2. Sony - podobno bardzo się popsuły...
        3. Panasonic - nie słyszałem złych opinii.
        Wiem że jeden model danego producenta moze być bardziej udany od innego. Czy natknąłeś się być moze na stronę gdzie publikowane są wyniki testów poszczególnych modeli?
        Chętnie bym poczytał... kiedyś, chcąc kupić dobry aparat natknąłem się na taką stronkę - bardzo mi pomogła w podjęciu decyzji, a co najważniejsze decyzja była trafna...
        • Gość: locoloco Re: Jaki TV 29' do 3000 PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 01:25
          witam
          poczytaj opinie na forum - www.hdtv.com.pl .
          Dobre oceny i porady.
          Są tam tesy ale w większości dotyczą LCD i Plazm.
          Ale również opinie wyrażane na temat tych tlewizorów.
          Nie zgadzam się z opinią na temat Thomsonów wb 842 . są extra.
          Nie znam firm których sprzętjest bezawaryjny.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka